Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.901.022
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Gorstak79 kaže...

Za 1680x1050 ti je 1050ti taman, sve dx11 igre na toj rezi vrti na 120fps ili vise...ako mislis snimati gejmplej, izgubit ces nekih 30 fps, a ako mislis i streamati, jos pokoji...uglavnom, za 60hz monitor koji imas cisto dovoljno...ja drzim fastsync ukljucen i iskljucim ostale syncove da izbjegnem screen tearing....ako mislis prijec na fullhd monitor i dalje je dovoljna, jedino za 144hz monitor ti triba 1060....

Apsolutno sve sto si napisao je netocno. Opet po tko zna koji puta ne mozes sve igre trpat u istilu kosaricu na osnovu dx-a koji koristi. Nije svaka igra jednako zahtjevna, optimizirana i slično te samim time ne mozes nekome na osnovu toga govoriti koliko će fps-a imati. 

Sa snimanjem gameplaya se gubi 5-10% FPS (barem je tako sa nvidia shadowplayom).

Za 144Hz monizor ti treba GTX1070 ili jaca, GTX1060 je za 60/75Hz monitore.

8 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

moze primjer nekog dx11 naslova gdje necu imati 120 fps sa svojom 1050ti? Snimat cu mobitelom da ne gubim na recordingu, i skinut cu piracku igru, samo recite koji je to naslov...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

za min 144hz/fps-a ti kao prvo treba jedan od 2 najjaca procesora, dakle 8600k ili 8700k, tek onda razmisljat o grafickoj! jer ako imas taj cpu i s gtx 970 u bf4mp s 64 plejera(primjer) se bez probleam ima avg od skoro 300fps-a na low postavkama pri Fullhd rezoluciji!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

onda cu valjda uzet 1060 3gb, kolko vidim na ekupi je najjeftinija 1852kn - 35kn onaj poklon bon

https://www.ekupi.hr/Gigabyte-GF-GTX1060-WF2-OC-3GB-GDDR5-graficka-kartica-1057470.aspx

ima li mozda jeftinija sa 3g jamstva ili da uzmem ovu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dustY kaže...

onda cu valjda uzet 1060 3gb, kolko vidim na ekupi je najjeftinija 1852kn - 35kn onaj poklon bon

https://www.ekupi.hr/Gigabyte-GF-GTX1060-WF2-OC-3GB-GDDR5-graficka-kartica-1057470.aspx

ima li mozda jeftinija sa 3g jamstva ili da uzmem ovu?

6gb se preporucuje zbog toga sto ces s manje video rama morati igrati na low da ti igra ne steka, znaci graficka ako nema dovoljno video rama pozderat ce ti sistemski ram, i onda pak pocinje "štek doza" zbog manjka sistemskog rama od kojeg ces pozeljeti zapaliti racunalo.!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
neaktivan

za pubg sigurno nije, tamo valjda 1050ti ide ispod 60 na fhd, a ja bih htio neke postavke poput aa i ostalog, pa valjda i na mojoj rezi to ne bi bilo dovoljno

EDIT: nisam citirao gorstaka

stjepanj 

e zato sam htio 6gb, kad se napuni 3gb onda pa pocinje stekati, sad ponovno razmisljam o 6gb

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.1.2018 16:13 (dustY).
14 godina

Tako i ja isto, želim 1060 3gb, a svi me nagovaraju na 6gb zbog tog razloga. 100€ je razlika, nije puno ako neće štekat, rađe ću sačuvat živce neg 100€. Već sam lud od gledanja tih 1060, koje i nisu baš jeftine. Htio bi Gaming G1 il Aorus, pa onda ekipa priča, BN će mi G4560, ma onda neću ništa uzet i bit na integrirki.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DiRT kaže...

Tako i ja isto, želim 1060 3gb, a svi me nagovaraju na 6gb zbog tog razloga. 100€ je razlika, nije puno ako neće štekat, rađe ću sačuvat živce neg 100€. Već sam lud od gledanja tih 1060, koje i nisu baš jeftine. Htio bi Gaming G1 il Aorus, pa onda ekipa priča, BN će mi G4560, ma onda neću ništa uzet i bit na integrirki.

meni je najveci problem sto su to vec stare grafe, te bi mogla stic volta, a onda cu si valjda kosu pocupat kad vidim kolko para sam izgubio, a ako uzmem 1050ti ili 1060 3gb mozda nece bit dovoljno za pubg bez stekanja

majke mi neznam sta da radim

12 godina

Ja znam da ja nebi pljunio 100€ radi jedne neoptimizirane igre 

14 godina

Realno ni ja nebi dao 100€ više. Onda bolje da sam odma uzo i3 8100 i Z370 i zadržao staru gtx1050Ti, nego sad razmišljao dal da uzmem 1060 i koju da uzmem il da čekam novu seriju za koju mi kažu načekat ću se...

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dođe vam na isto uzeli 1060 3GB i još 8GB RAM (ako imate 8GB već) ili odmah GTX 1060 6GB (i ostali na 8GB) s tim da je 1060 6GB i jača i bolja za budućnost a dodatno RAM-a se lako riješi, puno lakše nego zamijeniti grafičku.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Zavisi ako je igras 80% vremena na kompu onda... 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...
ibme74 kaže...

Zavisi ako je igras 80% vremena na kompu onda... 

Istina, ali opet 100€ 

Kupiš još dvije odlične igre za tu lovu 

13 godina
neaktivan

BTW za tu rezoluciju 1050ti ce mu biti dovoljna za min 60fps ako tjunira neke detalje.

12 godina

Upravo sam pročitao ovo na PC Ekspert forumu, ne znam koliko je istina ali eto da podjelim.

EDIT: veća reza klik

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.1.2018 19:31 (ibme74).
14 godina

teško da igra pubg na max s tim pc-om... i to još na avg 75 fpsa

15 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

Ne zagadjuj forum nebulozama, to sta pises je toliko retardirano da boli glava.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ma stavis ga na ignore i milina.
14 godina

Ekipa može savjet od vas koji se razumijete malo više u grafičke kartice. Uzeo bih si gtx 1070 ti. 

Nećkam se između: MSI Gaming GeForce GTX 1070 Ti (GTX 1070 TI GAMING 8G) i Asus GTX1070 Ti 8GB GDDR5 (STRIX-GTX1070TI-A8G-GAMING)

Koju grafičku od ove dvije da uzmem i zašto ako vam se da objasniti malo? Što se tiče OC-anja grafičke nisam to nikada radio jer mi nije bilo potrebno tj. radio sam samo onaj automatski OC kada stisneš jednu tipku pa grafička sama uđe OC mode, ali naravno da bi htio da je što kvalitetnija i po tom pitanju :)

Hvala puno na pomoći 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.1.2018 7:51 (Baldurion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Koja bi kartica bila best buy za cca 2000 kn?

0 0 hvala 0
16 godina
Nekinadimak123 kaže...

Koja bi kartica bila best buy za cca 2000 kn?

Po 1000 put gtx1060 3gb model.

12 godina

Baldurion ako kupuješ kod nas za cijenu 1070ti se nadje i 1080...jer u nekim shopovima je ti skuplja...barem je tako bilo kad je dosla...po meni je neisplativa...uzmi ili 1070 ili 1080 ako ti financije dopuštaju...ako igraš na fhd onda je 1080 overkill a 1060 taman za fhd..jedino.ak u budućnosti planiraš mijenjat monitor

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.1.2018 8:21 (mariolla79).
Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina
neaktivan

Koja točno? Bi MSI gaming x bila u redu?

0 0 hvala 0
12 godina

Gledaj s dva centa i 3 god gare...ja imam MSI gaming X I meni je odlična...imam 6 GB ali to su isti cooleri....MSI je super proizvođač tak da nemaš brige

razorblade
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Baldurion kaže...

Ekipa može savjet od vas koji se razumijete malo više u grafičke kartice. Uzeo bih si gtx 1070 ti. 

Nećkam se između: MSI Gaming GeForce GTX 1070 Ti (GTX 1070 TI GAMING 8G) i Asus GTX1070 Ti 8GB GDDR5 (STRIX-GTX1070TI-A8G-GAMING)

Koju grafičku od ove dvije da uzmem i zašto ako vam se da objasniti malo? Što se tiče OC-anja grafičke nisam to nikada radio jer mi nije bilo potrebno tj. radio sam samo onaj automatski OC kada stisneš jednu tipku pa grafička sama uđe OC mode, ali naravno da bi htio da je što kvalitetnija i po tom pitanju :)

Hvala puno na pomoći 

Ako se ne varam, Asusica ima nešto bolji VRM pa bi trebala biti bolji izbor, pogotovo kod overclockinga. Uz to ima i ventilator više, možda je hladnija.

Twitter: @191x7
15 godina
protjeran
191x7 kaže...

Ako se ne varam, Asusica ima nešto bolji VRM pa bi trebala biti bolji izbor, pogotovo kod overclockinga. Uz to ima i ventilator više, možda je hladnija.

"Bolji" VRM je kod Pascala za ukras i apsolutno nema nikakvog utjecaja na overclocking.

12 godina
dustY kaže...

meni je najveci problem sto su to vec stare grafe, te bi mogla stic volta, a onda cu si valjda kosu pocupat kad vidim kolko para sam izgubio, a ako uzmem 1050ti ili 1060 3gb mozda nece bit dovoljno za pubg bez stekanja

majke mi neznam sta da radim

14 godina
neaktivan

izgleda da su jos malo porasle cijene, barem kod nas. najjeftinija 1050ti nema ispod 1300, 1060 3gb je sad oko 1800(2god), 2000 za 3g garancije, a gtx 1060 6gb su sad iznad 2400 sa 2g gare

sad definitivno ne uzimam nista, cekam voltu, valjda ce stic do 8mj

osim ako opet mineri ne zeznu sve, onda bacam sve kroz prozor, ove cijena stvarno vise nisu normalne

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dustY kaže...

izgleda da su jos malo porasle cijene, barem kod nas. najjeftinija 1050ti nema ispod 1300, 1060 3gb je sad oko 1800(2god), 2000 za 3g garancije, a gtx 1060 6gb su sad iznad 2400 sa 2g gare

osim ako opet mineri ne zeznu sve, onda bacam sve kroz prozor, ove cijena stvarno vise nisu normalne

Cijene ethereuma skocila sa 300 na 1300 u dva mjeseca :D

Zaboravite na grafe 

8 godina
chaselol kaže...
dustY kaže...

Cijene ethereuma skocila sa 300 na 1300 u dva mjeseca :D

Zaboravite na grafe 

Bas sam planirao uzeti 1060 prvo 6Gb, pa 3 GB. Kako skacu cijene kupit cu bicikl i krenuti u teretanu :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice