Nece sa tom grafickom ništa posebno bit. Taman da su radile 24/7 pod normalnom temperaturom. Jel sa grafom netko majnao 5 mjeseci ili netko igrao 8h dnevno godinu dana... Ništa ne mora znaciti, tu nema pokretnih dijelova da se istroše.
Nekom kartica radi na 45-55c uz light gaming, pa crkne za 6mj. A opet frendov 290X na 95c rudario, 2013.-2014., rudari ponovno. Grafa urla, prži se, komp se nikad ne gasi - stabilna i dan danas. Nema pravila, da možda ce konstantni napon utjecat na VRM ili cak jezgru, ali ne tako drasticno da ces kupit od minera karticu koja ce ti izgorit.
Tl;dr - sve može crknut, bez obzira na starost, load i temperaturu, gpu pod konstantnim opterecenjem može imati vece šanse, a i ne mora.
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.933.405
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nece sa tom grafickom ništa posebno bit. Taman da su radile 24/7 pod normalnom temperaturom. Jel sa grafom netko majnao 5 mjeseci ili netko igrao 8h dnevno godinu dana... Ništa ne mora znaciti, tu nema pokretnih dijelova da se istroše.
Nekom kartica radi na 45-55c uz light gaming, pa crkne za 6mj. A opet frendov 290X na 95c rudario, 2013.-2014., rudari ponovno. Grafa urla, prži se, komp se nikad ne gasi - stabilna i dan danas. Nema pravila, da možda ce konstantni napon utjecat na VRM ili cak jezgru, ali ne tako drasticno da ces kupit od minera karticu koja ce ti izgorit.
Tl;dr - sve može crknut, bez obzira na starost, load i temperaturu, gpu pod konstantnim opterecenjem može imati vece šanse, a i ne mora.
Zdravije je za karticu da majna i bude konstantno pod temp, nego da je na gejmanju pa na hlađenju, radi pojave hladnog lema, zar ne?
Ima ih u zg 1000kn al u splitu nema ispod 1200
nVidia Gigabyte GeForce GTX 1050, 2GB DDR5
Ima ih milion 1050 :)
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=286766&page=42
"Pitanjce... kako rješavate problem s krepavanjem ventilatora? Evo meni već 4 ventilatora krepala na XFX 470 kupljenih u 4 mjesecu. Dakle niti godinu dana nije prošlo, ventilatori odlaze. Na Sapphiricama 570 iz 10 mjeseca evo već jedan krepao.
Svi oni, i XFX i Sapphire, imaju svoje sisteme za zamjenu ventova, procedura je jednostavna, ali moram kupovati original ventove ili slati grafu na reklamaciju. Ovo drugo se ne isplati kad ta ista grafa otplati novi ventilator kroz koji dan, dok se reklamacija čeka i po 45 dana.
Ima li kakvo bolje rješenje? RMA bez slanja kartice?"
Jedan od mogućih problema.
Pa naruci sa webshopa, besplatna dostava bilo gdje u RH i gotovo. Zašto da plaćaš par stotina kuna više za istu grafu?
U pravilu točno - nema pokretnih djelova > nema šta za "istrošit". No, kondezatori, čipovi za regulaciju napona (mosfeti) i ostali djelovi kroz koje prolazi struja imaju vijek trajanja prema procjeni proizvođača. Ne hvale se bezveze proizvođači sa japanskim kondezatorima rejtanim na x tisuća sati rada@105°C. Na trajnost kondezatora utječe najviše kvaliteta ali i PSU odn. ripple u struji koji dodatno opterećuje power delivery komponente. Dakle, dosta je tu čimbenika, al u suštini neće se pržit na 105°C a to će debelo produžit trajnost samog kondenzatora. Ne znam koji je danas industrijski standard za mosfete, al siguran sam da i oni mogu trajat solidno na 100+°C, a gotovo sve bolje današnje kartice aktivno hlade i power delivery pa nema govora o takvim temperaturama.
Ma znam da je to sve lutrija, ta ista grfa moze radit ko svicarski sat sljedecih 5 godina, ali moze i krepat. Pri svojem komentaru sam mislio na to da ce oni koji prodaju takve kartice vjv svi lagat jer opet "ljepse" i sigurnije zvuci da si koristio karticu za povremeni gaming nego da je ista radila 6 mjeseci u rigu 24/7.
Gdje je problem, ako kaze da je nova ok, fino izvadi grafu iz kutije i da vidim jel ostecena naljepnica na antistatickoj vrecici
Gdje je problem, ako kaze da je nova ok, fino izvadi grafu iz kutije i da vidim jel ostecena naljepnica na antistatickoj vrecici
Luci normalno da je otvorena da provjeri jel unutra cigla ili drugi model graficke
Ekipo koja ceka vec par godina jeftine kartice na njusci, jeste li vi svjesni da jedan rig s 5 grafi i danas, kada su pale maksimalno cijene, daje mjesecno preko 1000 kn profitaa?
Strasne zaradu u pm., inace tu vam je odgovarajuca tema za to:
https://www.bug.hr/forum/board/kriptovalute/138.aspx?sort=act
lp
Pa naruci sa webshopa, besplatna dostava bilo gdje u RH i gotovo. Zašto da plaćaš par stotina kuna više za istu grafu?
Zato što mislim vratiti pdv. Mislio sam i to u futuri ali je kod njih odjednom1250KN - previše- A tu me već čeka povrat za računalo
Najlakše mi je u splitu ali na netu nisam našao nijedan store blizu cijeni koju si mi ti dao :)
lp
Na 10, 20, 30 ili 40 rigova, sasvim solidna zarada
Lp

Ekipo koja ceka vec par godina jeftine kartice na njusci, jeste li vi svjesni da jedan rig s 5 grafi i danas, kada su pale maksimalno cijene, daje mjesecno preko 1000 kn profitaa?
a dobro, ali brate cijene bolesne... što ti vrijedi kad nema riga koji će ti to dati ispod 25k kn, ni u dućanu ni na njuški
što zbog cijene kripta, što zbog rasta težine majnanja, to je k--- od ulaganja
lp
Na 10, 20, 30 ili 40 rigova, sasvim solidna zarada
Lp
ako ih ukradeš npr. sa tvog tavana onda je to super zarada sa strane
a dobro, ali brate cijene bolesne... što ti vrijedi kad nema riga koji će ti to dati ispod 25k kn, ni u dućanu ni na njuški
Dobro sada su cijene bolesne, ali jajsam do prije mjesec dana uzimao radeonke 570 po 2100kn

proc I5 6600K
maticna MSI Z170A M3
rami 2x8 gb ddr4
napajanje 750W
Imam ssd i hdd sad mi treba neka grafulja koja bi dobro pasala uz ovo a da nije preko 3000 kn. Razmisljao sam mozda gtx 1060 ?
Preporuka ti je da pratis oglase i nades nesto sa STO DUZOM GARANCIJOM jer ce ih sada biti poplava.
Dobro sada su cijene bolesne, ali jajsam do prije mjesec dana uzimao radeonke 570 po 2100kn
to je sasvim druga priča, u ući u majning sa rigom od 12-13k kn koji je na razini čistog cca 1000 mjesečno i dalje ima smisla, ali ići u mining sa rigom od 3k eura sa takvim prinosom baš i ne drži vodu pogotovo sad kad ni ljudi gušteri ne znaju u kojem smjeru će kripto
proc I5 6600K
maticna MSI Z170A M3
rami 2x8 gb ddr4
napajanje 750W
Imam ssd i hdd sad mi treba neka grafulja koja bi dobro pasala uz ovo a da nije preko 3000 kn. Razmisljao sam mozda gtx 1060 ?
novih iz ducana ispod 3000kn nemas, pricekaj malo da se stabiliziraju cijene, u suprotnome ces dati i skoro 1000kn vise!lp
Hvala svima na preporukama i komentarima. Uzeo GTX 1050 od Gainwarda i super šljaka.
U narednim danima (ukoliko se pad nastavi, A HOĆE SIGURNO! Jer tako to ide jbg) možemo očekivati zbilja poplavu grafi na njušci. Ni najmanje mi nije žao nikoga tko je i bude izgubio pare. Ljudi ništa ne nauče iz kriza kojih je svako malo. A tek da vidimo kuknjavu dućana (tipa ADM) kad neće moć prodat nove kartice... hehehe...
Samo hrabro drugati! Naše vrijem dolazi! Svi ćemo imat UTRA postavke u SVEMU!!!
VIVA PC MASTER RACE!
najbitnija razlika je garancija, 3g za gigu i 2g za gainwarda
najbitnija razlika je garancija, 3g za gigu i 2g za gainwarda
A dakle samo proizvođač. Ma 2g mi je sasvim dovoljno. Dotad se i oženim pa mi i neće dalje biti bitno :D
Vidim da gygabyte ima 2 ventilatora pa sam mislio da je do tog
Uzimam si Ginward
Tnx
ILI DA UZMEM Grafička kartica MSI GeForce GTX 1050 2GT OC
AKO JE BOLJA? Sta je ovo OC
OC je tvornički overclockana par megaherca. Imam ja jednu MSI-jevu 2GB 1050ku na poslu i radi super (single fan) nema topline, nema buke nikakve. Ma 1050 koju god uzmeš nećeš pogriješiti jer se grafe toliko malo griju da rade i s pasivnim hladnjacima u nekim verzijama.
OC je tvornički overclockana par megaherca. Imam ja jednu MSI-jevu 2GB 1050ku na poslu i radi super (single fan) nema topline, nema buke nikakve. Ma 1050 koju god uzmeš nećeš pogriješiti jer se grafe toliko malo griju da rade i s pasivnim hladnjacima u nekim verzijama.
Dakle da uzmem OC ili ne :)
Radi li kakvu razliku?
Dakle da uzmem OC ili ne :)
Radi li kakvu razliku?
Pa nešto sitno je brža ali mislim da je to u razini 2-3% maksimalno, uglavnom ništa specijalno što ne bi mogao ručno napraviti ako ti baš treba. Ako je ista cijena, uzmi. Ako je puno skuplja zanemari.