Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.938.233
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
ibme74 kaže...

Čuo sam da su i masažeri za vrat jako dobri za rudarenje a jeftiniji su od mikrovalnih pa uzmi u obzir 

Turbo ot...

Jesi probao kad onaj Shiatsu pojas ? JAO MIKI !!!!

17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Evo da se doktor javi......

Danas / jučer sam išo kod zubara, (privatnog jer sam pun para ku Luci) i po putu mi je Links, (za koje imam samo pohvale - DO SADA)

I uglavnom pito sam šta sada - meni umre RX 480 pod garancijom koju sam platio 2450 kn ----- LINKS kaže - kontaktiraj XFX

Inače, 2500 kn i odaberi grafičku...

Reko sam ljudima - "E nemore to tako" -  doslovno tako!

Evo dali urednici BUG portala imaju šta za reći!?

_________

Evo nekla mi Miro, Denios, itko kaže šta, jer nema ikakve teoretske šanse da ću pristat na slabig GPU!!

____

I u Linksu su mi rekli da probam kontaktirat XFX, pa javim kako i zašto...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.2.2018 23:51 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Na kraju ce ti vratiti novac, kes na ruke

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Pa sta imaju urednici sa tobom da oni daju svoj sud? Zna se kako stvari funkcioniraju, ili novu grafu rx 480 ili jaču, ako im neide tako na ruku dat ce ti povrat love koliko si je platio prilikom kupnje 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav ljudi!

Čisto jedno informativno pitanje.

Ako neka matična micro dimenzija ima samo M.2 konektor, a sva grafika je zamišljena da ide preko procesora.

Dal se na nju može priključiti kakve prava PCIe grafičke, preko M.2 to PCIe risera, i još k tome da netreba dodatno napajanje?

Naravno, da bude vidno bolja od onih integriranih u neki CPU tipa G4560.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kako stvari stoje trenutno s tim grafičkim karticama svi ćemo mi na plejstajšn.

4 0 hvala 0
10 godina
mislioc kaže...

Dobro je imati plejku... ali samo za ekskluzive, koje su odlične btw.

Za multiplatformske igre PC je majka.

15 godina
neaktivan
mislioc kaže...

Crossed my mind too, baš jučer, ebay, aukcija neka, PS4pro i prst u uvo.. 1070/1080 je nemoguće više naći po normalnoj cijeni, a manje-više je neophodna za 1440p/60fps naturpijani gaming..

In the name of tragedy...
13 godina

Pa uskoro je Volta tu.

Ako ništa, sigurno će Pascalu cijena otić dolje.

Strpljenja braćo.

Il ko Tonči kupit kartice od 3 soma dolara jel one nisu zanimljive rudarima .

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Pa uskoro je Volta tu.

Kada je to "uskoro"? Ja ne vidim nikakve znakove volte, osim ove koje su se već rasprodale za 3soma dolara.

Tek krajem trećeg bude gtc gdje možda bude predstavljena nova volta za gejmere, a onda još kolko dok ne dođe u dućane kod nas? Da bar znamo šta će predstavit, pa da znam isplati li mi se uvalit ovog pascala za soma eura i ugrabit voltu... ako predstave samo gv104 odn 2070/80ke onda ne znam isplati li mi se prelazit. To su manji čipovi, a prava stvar (za gejmere) tek bude gv102, a kolko je on daleko? Bzvze. Amd pod hitno treba jednog ryzena uvalit nvidiji.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina

društvo prijatelj bi kupovao PC, kreće od nule, znam da je sad najgore vrijeme za kupovinu grafe ali me zanima je li se to odnosi na sve grafe ili na one srednjeg ili višeg segmenta? on bi uzimao gtx 1050 ili rx 560, koje spadaju pod 1100-1200 kn, jel smatrate da je to previše love za te grafe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ugl. je za kartice od RX 470/570 pa nadalje (GTX 1060 pa nadalje). Slabije imaju donekle ok cijene, ako bi uzimao polovnu R9 380 bi bio dobar odabir, nisu skupe a jace su.

Battlelog: D3lBoy-00
10 godina

Kakvu rudarsku moć ima gtx 970? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cansee kaže...

društvo prijatelj bi kupovao PC, kreće od nule, znam da je sad najgore vrijeme za kupovinu grafe ali me zanima je li se to odnosi na sve grafe ili na one srednjeg ili višeg segmenta? on bi uzimao gtx 1050 ili rx 560, koje spadaju pod 1100-1200 kn, jel smatrate da je to previše love za te grafe?

Imaš za 900kn trenutno ovu GTX960 2GB sa 2 godine garancije, opet osjetno bolja kupovina od RX560/GTX1050.

klik

12 godina
pqweasdyxc kaže...

Kakvu rudarsku moć ima gtx 970? 

Nabij joj šljem i dobaci kramp pa saznaj 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.2.2018 21:33 (ibme74).
11 godina
neaktivan

Nikakvo, bolje nešto iz R9 300 serije.

Battlelog: D3lBoy-00
7 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, treba mi pomoć oko odabira (jeftine) grafičke koja bi nadomjestila staru koja je upravo riknula.

Tražim nešto povoljno (400-700kn), komp uglavnom koristim što bi se reklo za uredske svrhe, igre skoro ništa, eventualno Dota (koja nije zahtjevna).

Znači bilo bi dobro da je nešto na razini stare grafičke (definitivno ne treba bolje) koja je bila SAPPHIRE Radeon HD7850 GDDR5 PCI-E 3.0 x16, 1GB/256bit, HDMI, DVI, VGA Cooler (2x), Lite Retail.

Prvo pitanje koje imam je da li kupovati novu ili iz druge ruke? Na njuškalu ima dosta oglašenih, koliko je to pouzdano i da li su cijene dovoljno dobre da se isplati uzimati korištenu?

Drugo, ako može konkretne preporuke bilo bi super :)

0 0 hvala 0
16 godina
this donk kaže...

Pozdrav ljudi, treba mi pomoć oko odabira (jeftine) grafičke koja bi nadomjestila staru koja je upravo riknula.

Tražim nešto povoljno (400-700kn), komp uglavnom koristim što bi se reklo za uredske svrhe, igre skoro ništa, eventualno Dota (koja nije zahtjevna).

Znači bilo bi dobro da je nešto na razini stare grafičke (definitivno ne treba bolje) koja je bila SAPPHIRE Radeon HD7850 GDDR5 PCI-E 3.0 x16, 1GB/256bit, HDMI, DVI, VGA Cooler (2x), Lite Retail.

Prvo pitanje koje imam je da li kupovati novu ili iz druge ruke? Na njuškalu ima dosta oglašenih, koliko je to pouzdano i da li su cijene dovoljno dobre da se isplati uzimati korištenu?

Ako tražiš novo a da bude bolje ili u rangu 7850ke onda moraš rastegnuti budget na cirka 900-1000kn i ubosti GTX 1050 koja je best budget grafa trenutno do 150$. Sve ispod je slabije od 7850. Ako želiš od druge ruke, traži GTX 960 polovne na njuskalu ili nešto slabije - ali nećeš proći puno jeftinije za bolje performanse od 7850.

Ja bih ti osobno preporučio GTX 1050 :)

It is always darkest just before the dawn.
8 godina
protjeran
this donk kaže...

mozes uzeti novu gt 1030 za oko 500kn...cist dost za dotu...

16 godina
Gorstak79 kaže...

mozes uzeti novu gt 1030 za oko 500kn...cist dost za dotu...

Može da, ali mu je GT 1030 slabija cirka 30-35% od 7850-ke. Ako mu to ne smeta, samo neka izvoli :) Grafa je pasivna, nema buke, ne grije se ništa.

13 godina
protjeran

Posto igras Dotu koja koristi Vulkan preporucio bih ti rx 560, do prije par dana bilo ih je po 800kn novih za kupit, pa malo prati nabava.hr. Mozes i preko njuskala potraziti samo pazi da imaju racun i garanciju naravno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.2.2018 12:28 (war3_tft).
16 godina
war3_tft kaže...

Posto igras Dotu koja koristi Vulkan preporucio bih ti rx 560, do prije par dana bilo ih je po 800kn novih za kupit, pa malo prati nabava.hr. Mozes i preko njuskala potraziti samo pazi da imaju racun i garanciju naravno.

Kartica je istog ranga kao GTX1050, no RX560 je toplija, bucnija... te do 5% sporija u većini naslova. Eventualno u vulcanu (doom recimo) je RX560 nesto sitno brza. Svakako bi izmedju te dvije preporucio nvidiju.

EDIT: I da, najbitnije - skuplja je od GTX1050 trenutno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.2.2018 12:38 (mrsmith).
13 godina
protjeran
mrsmith kaže...
war3_tft kaže...

Kartica je istog ranga kao GTX1050, no RX560 je toplija, bucnija... te do 5% sporija u većini naslova. Eventualno u vulcanu (doom recimo) je RX560 nesto sitno brza. Svakako bi izmedju te dvije preporucio nvidiju.

EDIT: I da, najbitnije - skuplja je od GTX1050 trenutno.

Cek ti to mene zezas sa ovo toplija i bucnija? Pa te kartice su tolko mali potrosaci da su te razlike nikakve. Bio frend dosao kod mene nesto testirati svoju rx 560 single fan (bas tu za 800kn) , kartica jedva prede 50 stupnjeva, a ne cuje se. 

Slazem se da je prema trenutnim cijenama bolje uzeti gtx 1050, al ovo je valjda prvi put da su cijene takve, zato sam i napisao da malo prati nabavu jer ce ih opet bit po 800-850kn.

16 godina
war3_tft kaže...

Cek ti to mene zezas sa ovo toplija i bucnija? Pa te kartice su tolko mali potrosaci da su te razlike nikakve. Bio frend dosao kod mene nesto testirati svoju rx 560 single fan (bas tu za 800kn) , kartica jedva prede 50 stupnjeva, a ne cuje se. 

Slazem se da je prema trenutnim cijenama bolje uzeti gtx 1050, al ovo je valjda prvi put da su cijene takve, zato sam i napisao da malo prati nabavu jer ce ih opet bit po 800-850kn.

Čuj, stupanj stupanj :) decibel, decibel - poanta je da to stoji.

Uglavnom slažem se, nebitno je u tom rangu. Što se tiče vulkana i dote, ionako na fullhd i ultra detaljima GTX1050 vozi 100+ fps-a pa bi u svakom slučaju dao prioritet pasivno hlađenoj GTX1050 kartici

13 godina
protjeran

Taj stupanj je bitan samo u elite prime rangu.  Al stvarno sto se buke tice to iz prve ruke mogu potvrditi da se ne cuje.

8 godina
neaktivan

Moja RX 560 se ide rastopit na automatskom fan profilu  80C tijekom igranja Battlefielda 1, doduše overclockana je na 1440 MHz. 

1 0 hvala 0
12 godina

Strpite se još malo! Slom Bitkoina je blizu! Uskoro će tržište preplaviti kartivce za đabe! 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Azmo kaže...

Strpite se još malo! Slom Bitkoina je blizu! Uskoro će tržište preplaviti kartivce za đabe! 

Samo neka dode do nule da se mogu sa zadavoljstvom  u facu smijat svima koji su ulozili masne pare jer su mislili postat instant miljunasi 

Ali s obizorm kako pada moglo bi to brzo ispod 5k doc, a onda mislim da ce nastat malo veca panika jer vec sad po forumima ljudi lagano panicare.

17 godina
neaktivan
Ima li tko iskustva s Gigabyteovom 1060 Windforce 2X? 
Prvenstveno me zanima razina buke
(idealno, ako netko može usporediti, u odnosu na EVGA 10x0 seriju).

Split your lungs with Blood and Thunder

0 0 hvala 0
12 godina

Ja imam, iskreno do sada ju nisam cuo ali meni kucidte stoji dolje ne znam kakva je situacija kod tebe.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice