Molim pomoć oko izbora grafe.
Koja bi mi grafa bolje legla na i3 4160 a da ne bude bottelnecka, znam da je 380 nešto jača ali ima li smisla na taj i3 ?
bez obzira na veliku prednost u glasovanju, ja bih ti preporučio nvidiu na tom i3 zbog problema s amd overheadingom i jer će ti gtx-ica puno bolje raditi
ovdje možeš vidjeti razliku na primjerice fallout 4 gdje nvidia grafe na slabijim procesorima poput tvog i3 rade puno bolje
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-the-best-pc-hardware-for-fallout-4-4023
ponešto svakako ima i u tome da je fallout bolje optimiziran za nvidiu nego za amd, ali to će tako biti dok god nvidia ima veći udio na tržištu i uvijek će biti više igara koje bolje rade na nvidiji
evo ti i video gdje se vidi isti problem s overheadingom amd-a na drugoj igri, tako da nije samo fallout, isti je problem i sa gta5 i još nekim igrama - svima koje su zahtjevne za cpu
na tim linkovima se vidi i razlog zašto ljudi glasuju za amd - a to je što je nešto bolja kad imaš jači procesor (koji ti nemaš) kakav se inače koristi u testovima i kad ljudi gledaju anandtech, tomshardware, guru3d i slične stranice koje testiraju i uspoređuju grafe, a koriste nabrijane 8-jezgrene i7 procove na 4.5gb, onda se taj problem ne vidi i zato je ovaj problem manje poznat i zato ljudi griješe kad ekipi sa slabijim procovima poput tvog preporučaju amd grafe
EDIT:
nisam vidio da biraš između 380 i 950 što nema smisla jer nisu grafe u istoj klasi
idi na gtx 960, cijenom i perfomansama je slična 380, a ovo s overheadingom vrijedi isto i za nju