Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.936.697
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
sokios kaže...

Molim pomoć oko izbora grafe.

Koja bi mi grafa bolje legla na i3 4160 a da ne bude bottelnecka, znam da je 380 nešto jača ali ima li smisla na taj i3 ?

bez obzira na veliku prednost u glasovanju, ja bih ti preporučio nvidiu na tom i3 zbog problema s amd overheadingom i jer će ti gtx-ica puno bolje raditi

ovdje možeš vidjeti razliku na primjerice fallout 4 gdje nvidia grafe na slabijim procesorima poput tvog i3 rade puno bolje

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-the-best-pc-hardware-for-fallout-4-4023

ponešto svakako ima i u tome da je fallout bolje optimiziran za nvidiu nego za amd, ali to će tako biti dok god nvidia ima veći udio na tržištu i uvijek će biti više igara koje bolje rade na nvidiji

evo ti i video gdje se vidi isti problem s overheadingom amd-a na drugoj igri, tako da nije samo fallout, isti je problem i sa gta5 i još nekim igrama - svima koje su zahtjevne za cpu

na tim linkovima se vidi i razlog zašto ljudi glasuju za amd - a to je što je nešto bolja kad imaš jači procesor (koji ti nemaš) kakav se inače koristi u testovima i kad ljudi gledaju anandtech, tomshardware, guru3d i slične stranice koje testiraju i uspoređuju grafe, a koriste nabrijane 8-jezgrene i7 procove na 4.5gb, onda se taj problem ne vidi i zato je ovaj problem manje poznat i zato ljudi griješe kad ekipi sa slabijim procovima poput tvog preporučaju amd grafe 

EDIT:

nisam vidio da biraš između 380 i 950 što nema smisla jer nisu grafe u istoj klasi

idi na gtx 960, cijenom i perfomansama je slična 380, a ovo s overheadingom vrijedi isto i za nju

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 22:12 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
sokios kaže...

Molim pomoć oko izbora grafe.

Koja bi mi grafa bolje legla na i3 4160 a da ne bude bottelnecka, znam da je 380 nešto jača ali ima li smisla na taj i3 ?

taj i3 ce bez problema gurati tu grafu! to je novi i mocni i3 s HT-om na 3,6ghz! imao sam daleko jace gafe na tom procesoru! u donjem videu je ocigledna premoc 280 i to za cak 10fps-a sto je pozamasna brojka( ajde da je u pitanju gtx960), tako da ja tu nevidim nikakve bajke, barem dok je ovaj i3 u pitanju!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
picajzla0707 kaže...

EDIT:

nisam vidio da biraš između 380 i 950 što nema smisla jer nisu grafe u istoj klasi

idi na gtx 960, cijenom i perfomansama je slična 380, a ovo s overheadingom vrijedi isto i za nju

Hvala na savjetu!

Namjerno sam stavio izbor GTX 950 jer je nešto slabija, AMD nema ništa usporedivo u tom rangu (R7 370 je ipak slabija). Zanimalo me mišljenje oko "isplativosti" davanja 1400kn ili 1600kn za grafu na taj proc. 

Čuo sam za taj problem oko overheating-a. Misliš da nebi bio prisutan kod GTX 960? (to je očito boljka samo AMD-a?) 

Ali mislim da mi je i 960 malo izvan budžeta (volio bi se zadržati ispod 1600kn).

12 godina
sokios kaže...

Hvala na savjetu!

Namjerno sam stavio izbor GTX 950 jer je nešto slabija, AMD nema ništa usporedivo u tom rangu (R7 370 je ipak slabija). Zanimalo me mišljenje oko "isplativosti" davanja 1400kn ili 1600kn za grafu na taj proc. 

Čuo sam za taj problem oko overheating-a. Misliš da nebi bio prisutan kod GTX 960? (to je očito boljka samo AMD-a?) 

Ali mislim da mi je i 960 malo izvan budžeta (volio bi se zadržati ispod 1600kn). 

ne overheating - to je pregrijavanje

ovdje se radi o tome da su amd grafe ovisnije o procesoru od nvidijinih, što do izražaja dolazi u igrama koje su gladne procesorske snage kao što je primjerice gta5

to se manifestira u padovima najnižeg fps-a kod amd-a

za primjer, na takvoj igri sa 380 ćeš imati najviše 65 fps-a, a sa 960 recimo 60 (bubam za primjer) i tu je 380 u očitoj prenosti, ali samo u maksimalnom fps-u kojeg ćeš inako rijetko vidjeti u igri i od njega imaš koristi samo za kurchenje po forumu

problem se javlja u tome da igre variraju u fps-u i za igranje je puno bitnije prosječni i minimalni fps

u takvom slučaju 960 će padati najviše na 40 fps, dok će 380 padati na 30 ili ispod, što će rezultirati trzavom igrom

dakle u tom nekom scenariju 960 ide 40-60 fps-a i igra ti ide glatko, 380 ide 30-65 i pritom osjetiš trzanje

što da ti kažem, 380 je svakako bolja od 950, čak i s tim problemom

da se radi o 960 vs 380 s tim procom uvijek 960, da imaš barem i5 svejedno bi bilo koja od njih, ovako 380 je sigurno bolja, pogotovo jer uskoro stiže i dx12 koji bi trebao smanjiti tu amd ovisnost o snazi procesora

EDIT:

evo našao sam sličan test za gta5

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-grand-theft-auto-5-pc-performance

pogledaj na prvom videu kako jedna gtx750ti ima fluidniji gejming u odnosu na 280 koja je inače puno jača

prati što 280 radi na jednom i7 i koliko je jača uvijek, a što se s njom događa na i3 kakvog imaš i sam

slična razlika će ti biti i sa tom 950 u odnosu na 380 kod procesorski zahtjevnih igara, ali opet je grehota uzeti 950 kad će ti u većini slučajeva 380 biti bolja

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 23:10 (picajzla0707).
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

dobar dan,

mopze pomoc, koja graficka bi mi bila potrebna za igrati Counter strike: global offensive igricu preko steam-a (nekakve medium postavke)?

trenutno imam integriranu HD4200:

Procesor: AMD Phenom II X3 720, socket AM3, BOX , 7.5Mb cache (otkljucana 4. jezgra)

MBO:Gigabyte MA785GT-UD3H,AMD 785G+SB710, S. AM3, 6xSerial ATA II

Hladnjak: Scythe Katana 3

Napajanje: CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX

RAM: DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A

monitor je Dell 2311

ne želim nešto preskupo/previsoke potrošnje/zagrijavanja

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Daj neku okvirnu cifru koliko love hoces da ulozis?
Tu nesto najjace recimo gtx 750ti/r7 260x/250x/7770/260/360 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

oko 1000 kn ... vidim da su opcije:

GTX 750

GTX 750 TI OC

ili AMD R7 360

gledao sam po webu i cinimi se da je to sve slicno po snazi .... jedino Nvidia malo manje troši pa bih možda radije nju....

13 MSI GTX 750 Ti 2GB GDDR5, N750
1 ASUS GTX750-PHOC-2GD5, NVIDIA
1 GIGABYTE GeForce GTX750 TI OC
0 MSI R7 360 2GD5 OC
1 Sapphire R7 360 2GB
5 ASUS R7360-OC-2GD5
13 godina
protjeran
Uzmi 750ti!lp
10 godina
Stjepanj kaže...
@dpanijan
Ubodi bilo koju gtx950 s dva venta i 3.g garancije(asus,msi), inace ta igra je lose optimizirana i za dobar fps treba sto noviji cpu!

Uboh Gigabyte GTX950 OC, dva venta, 3god garancije za 1442kn ... Malo više od planiranog, ali ta je najjeftinija za keš. Jedva čekam da vidim kako će se slagati sa ostatkom konfe :)

12 godina

Ljudi kakva su vam iskustva sa gainward-ovom gtx 760?

Mogao bih ju uzeti za 1000 kn, a pošto nema ništa osim r9 270 i 750ti za tu cijenu vjerojatno i hoću, naravno ako nema nikakvih problema s hlađenjem ili nešto slično, zato pitam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
gelon kaže...

Ljudi kakva su vam iskustva sa gainward-ovom gtx 760?

Mogao bih ju uzeti za 1000 kn, a pošto nema ništa osim r9 270 i 750ti za tu cijenu vjerojatno i hoću, naravno ako nema nikakvih problema s hlađenjem ili nešto slično, zato pitam.

Gtx 760 je u rangu 270/x, ako je s garom za 1000kn i ako ima pristojno hlađenje vrlo dobra ponuda.

13 godina
protjeran
Ja sam imao tu 760, kartica je necujna, jedino je problem prasina, kad se nakupi treba malo truda za ocistit! Malo su joj ti hladnjaci cudni pravokutni, ima dosta nepristipacnih mjesta za ocistit! Inace Stoji sve sto je gore kolega naveo!lp
12 godina

A moja greška, vi ste vjerojatno mislili na phantom ali ova je referentna.

ova koju bi kupio ova koju bi kupio
phantom phantom
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 17:05 (gelon).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
gelon kaže...

A moja greška, vi ste vjerojatno mislili na phantom ali ova je referentna.

AKo ima garanciju uzmi ju, ako nema probaj još cijenu spustiti nešto niže i ako stavljaš referentnu u komp složi dobar protok zraka zbog boljih temp

13 godina

Pozdrav svima,

U prvom mjesecu iz Svijeta Medija namjeravam uzeti novu GPU.

Samo nisam siguran koji točno model,i da li ima bolja za iste novce u istom dućanu?

Dvoumim se između ove dvije:

https://www.svijet-medija.hr/art/graficka-kartica-msi-radeon-r7-370-gaming-2gb-gddr5/68662

https://www.svijet-medija.hr/art/graficka-kartica-gigabyte-radeon-r7-370-wf2-oc-2gb/68665

Koja je bolja za igranje?

Što vi mislite?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 19:25 (Jurassic Park).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zašto baš Svijet Medija? GTX 950 košta isto, a bolja je kartica u svakom segmentu
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
zuper kaže...
Zašto baš Svijet Medija? GTX 950 košta isto, a bolja je kartica u svakom segmentu

Bok,

Moram uzeti iz SM jer primaju 12 rata na AMEX-u.

Koliko sam gledao po drugim trgovinama,čini mi se da u Linksu isto primaju 12 rata,ali sam o njima čitao da nisu baš nešto.

Možeš li mi reći koliko je točno bolja 950,jer se ne razumijem u Nvidijine toliko koliko u AMD?

Gledao sam bench. na AnandTech-u ali nema gtx 950.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 22:40 (Jurassic Park).
17 godina

Doslo vrijeme za promjenu graficke kartice, pa molim dobre duse da mi pomognu svojim savjetima. :)

Imate moju konfiguraciju pod moj pc.

Cifra negdje do 2000 kn.

Fala! :)

TrustNo1

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jurassic Park kaže...

Koliko sam gledao po drugim trgovinama,čini mi se da u Linksu isto primaju 12 rata,ali sam o njima čitao da nisu baš nešto.

Možeš li mi reći koliko je točno bolja 950,jer se ne razumijem u Nvidijine toliko koliko u AMD?

uzmi gtx950! neku s 2x hladenjem a da nije palit!

Miki77 kaže...

Doslo vrijeme za promjenu graficke kartice, pa molim dobre duse da mi pomognu svojim savjetima. :)

Cifra negdje do 2000 kn.

http://www.centro.hr/xfx-r9-380x-4gb-dd-xfx-r9-380x-4df5.aspx

odlicna, tiha i hladna grafa!

napajanje ti je slabasno no drzat ce tvoju konfu bez problema posto je u pitanju i5 i novi cip koji trosi dosta manje od 280x!

evo slika potrosnje cijelog sistema s mrcinom i7 4960x na 4,2ghz

lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 22:53 (Stjepanj).
13 godina
Stjepanj kaže...
Jurassic Park kaže...

uzmi gtx950! neku s 2x hladenjem a da nije palit!

Miki77 kaže...

Cifra negdje do 2000 kn.

http://www.centro.hr/xfx-r9-380x-4gb-dd-xfx-r9-380x-4df5.aspx

odlicna, tiha i hladna grafa!

napajanje ti je slabasno no drzat ce tvoju konfu bez problema posto je u pitanju i5 i novi cip koji trosi dosta manje od 280x!

evo slika potrosnje cijelog sistema s mrcinom i7 4960x na 4,2ghz

lp

Puno hvala kolega,onda umjesto Palita uzimam ovu od Gigabytea:

http://www.ekupi.hr/Gigabyte-GF-GTX950-WF2-OC-2GB-GDDR5-DVI-DPHDMI-graficka-kartica-667381.aspx

Samo da još priupitam da ne bude nisam znao,da li će ta GPU ići na moju MBO(pogledaj pod moj PC)?

Lijep pozdrav :)

13 godina
protjeran

Ako ide u moju valjda ce i u tvojulp

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Imam jednu dilemu oko kupnje nove graficke. Razmisljam se izmedju Sapphire amd radeon R9 380 Nitro 2gb ili gigabyte gtx 960 2gb?

Cijena je slicna. Jedino mislim da mi radeon treba jace napajanje(svako kupujem novo). Kompjuter mi primarno sluzi ja igru.

Hvala puno!

0 0 hvala 0
12 godina
game123 kaže...

Pozdrav svima!

Imam jednu dilemu oko kupnje nove graficke. Razmisljam se izmedju Sapphire amd radeon R9 380 Nitro 2gb ili gigabyte gtx 960 2gb?

Cijena je slicna. Jedino mislim da mi radeon treba jace napajanje(svako kupujem novo). Kompjuter mi primarno sluzi ja igru.

Hvala puno!

koji procesor?

ako nije bar neki intel i5 unazad 3-4 generacije ili amd fx8/fx6 ocan, radije idi na gtx960 jer je manje ovisna o snazi procesora i bolje radi u takvom slučaju

ako imaš dobar proc i dobro napajanje svejedno je

15 godina

Pozdrav ljud trenutno sam u dilemi mogu uzeti 2 kartice 

R7 260X 2GB DDR5 Core edition - za 650kn stara je pola godine i ima garancju

MSI GTX660 Power edition - 800kn stara 2godine i bez garancije ali kaze lik ako nesto bude u mjesec dana da ce mi vratiti novac 

Neznam dali je CPU bottlneck veliki i sta kazete za napajanje ? Ako ce razlika u FPS-u u igrama tipa BF4 i GTA V biti mala onda bih rađe istao na sigurno i uzeo R7 260X

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 19:20 (DISPLAY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DISPLAY kaže...

MSI GTX660 Power edition - 800kn stara 2godine ali kaze lik ako nesto bude u mjesec dana da ce mi vratiti novac 

Neznam dali je CPU bottlneck veliki i sta kazete za napajanje ? Ako ce razlika u FPS-u u igrama tipa BF4 i GTA V biti mala onda bih rađe istao na sigurno i uzeo R7 260X

Cpu je dosta, GTX je osjetno jača od 260x, ja trenutno imam 660 i ona je na razini r9 279/270x, jako dobro vrti gta tako da je moja preporuka GTX 660

15 godina

Hvala za savijet a napajanje sto mislis jel ce izdrzati i cuo sam da AMD kartice vise ovise o procesoru nego Nvidia hmm jeli to istina ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DISPLAY kaže...

MSI GTX660 Power edition - 800kn stara 2godine i bez garancije ali kaze lik ako nesto bude u mjesec dana da ce mi vratiti novac 

Gledaj ovako, i jedna i druga grafa ce vrtiti igre na 1080p medium 40-50fps, jedna je iz prethodne generacije a ta 660 ima iznad sebe dvije generacije tako da je dosta starija.

Polovno bez garancije ni lud ne bih kupio, staro je to, 260X bez razmisljanja.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina

Može preporuka grafičke do cca 1500kn?

Računalo će se koristiti povremeno za igranje, procesor će biti AMD FX 8300

Ako može iz ADMa jer se tamo kupuju sve komponente.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Uzmi bolje R7 260X jer ima garu a sličnih je performansi ili malo sporija od GTX 660 koja nije brza kao R9 270X.

12 godina
neaktivan

Preporuka grafe do 1000-1100kn

Moze biti nova a i polovna,samo treba imati garanciju

P.S.

Forumasi ako netko slucajno ima grafu s garancijom a da prodaje neka mi se javi u BOX

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice