Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.933.482
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Bubabug kaže...

Ma znam za to al pitam ak ima na akciji kakva graficka,

bila je i ova prije par dana nekih 1250 kn sad je vise nema MSI gaming r9 270  

http://www.protis.hr/products/details/msi-gf-gtx750ti-tf-2gb-ddr5/81396 - i ovo mi se cini ok, bez obzira što nisam fan nvidie 

Bolje r9 270

15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice
Moze li preporuka za graficku za prvenstveno gaming do maksimalno 2000 kuna?
Moja 7970 nazalost umire pa mi treba nova.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
hrci24 kaže...
Moze li preporuka za graficku za prvenstveno gaming do maksimalno 2000 kuna?
Moja 7970 nazalost umire pa mi treba nova.

onda pricekaj dok ne rikne jer uskoro izlazi 280(rebrand 7950) jer do 2000kn si osuden ili na pre skupu gtx760 ili na pak r9 270x...nazalost izbor od 270x za 1400kn i sljedeca jaca je 280x/gtx770 od 2400kn....strpi se rade ako mozes!lp

Intel Core™ i7-4770S inside
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 0:29 (Stjepanj).
13 godina

da pogotovo ako imaš garanciju... sačekaj ;=)

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Planiram uzeti ovu grafičku R7 260x Sapphire 1gb gddr5 http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/11222-05-20g/, je li dovoljno napajanje Corsair CX430 za nju?

Vidim na stranici im piše da je potrebno minimalno 500W napajanje?

Jel to velika razlika ili moram uzeti nešto skuplje i bolje?

Hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Taj CX430 je dovoljan !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
Haf932 kaže...

Taj CX430 je dovoljan !

Čak i više nego dovoljan.

Twitter: @191x7
12 godina
13 godina

Hvala na brzom odgovoru,jos samo da pitam dal ce napajanje bit ok ?

14 godina

Ta grafa ne troši više od 100W u gamingu tako da ako nemaš neki extremno rastrošni CPU bilo koje normalno napajanje od 400W ili jače je i više nego dovoljno.

13 godina
itomic009 kaže...

Ta grafa ne troši više od 100W u gamingu tako da ako nemaš neki extremno rastrošni CPU bilo koje normalno napajanje od 400W ili jače je i više nego dovoljno.

Cpu je fx 6300

16 godina
hrčak kaže...
Bubabug kaže...

Ma znam za to al pitam ak ima na akciji kakva graficka,

bila je i ova prije par dana nekih 1250 kn sad je vise nema MSI gaming r9 270  

http://www.protis.hr/products/details/msi-gf-gtx750ti-tf-2gb-ddr5/81396 - i ovo mi se cini ok, bez obzira što nisam fan nvidie 

Bolje r9 270

Dao sam primjer kartica na akciji,

Normalno da je r9  bolja, al tu je i razlika u cijeni, tražim graficku na akciji, neku dobru ponudu, možda da nije na nabavi vec na nekoj grupnoj kupnji ili rasprodaji .(da ne padne vrijednost tako brzo kao kod kartica kupljnih iz "standardne ponude").  

cic; Isprobao sam i sapphire i MSI.

MSI  r9 270 gaming  je hladnija, tiša  i brža od sapphire + ima 3 godine garancije(fizički je nešto dulja od sapphire zbog hladnjaka,ako ti to igra ulogu), samo nije trenutno dostupna u tom ducanu, ali imaš po nešto višoj cijeni - Best buy trenutno. 

Sapphire je također jako dobra i nešto malo jeftinija, ako ju izabereš neces pogriješit s njom. 

14 godina

Gledaj na uzi shop ili extreme digital. Lpod njih je sve oko 100kn jeftinije...

Strm
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan

e moze te li mi rec koja bi najbolja graficka bila za moj komp npr da moze gtaV bf4 i tako cod2 gtaIV

a perf. mog kompa su 3.9GHz, quad-core ,  8gb RAM .

pa recite hitno mi je 

0 0 hvala 0
14 godina
ZiftRossi46 kaže...

e moze te li mi rec koja bi najbolja graficka bila za moj komp npr da moze gtaV bf4 i tako cod2 gtaIV

pa recite hitno mi je 

Moraš nam malo detaljnije reči.... Ovako odoka HD7770 ili R7 270X a to ti je od ~800Kn do ~1100Kn

Strm
11 godina
neaktivan

a kakva bi biila npr nvidia geforce 650gtx ti 

jer vidim da je spominju puno a vako iz vidjenja nije lodsa

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ZiftRossi46 kaže...

pa recite hitno mi je 

koliko rapa

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

pa do neki 900kn

14 godina
ZiftRossi46 kaže...

pa do neki 900kn

- Idi na Radeona, moći ćeš iskoristiti Mantle API u npr. BF4 i dobiti dodatno povećanje performansi.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r7+260x+2gb

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 17:50 (Valentin17).
14 godina
ZiftRossi46 kaže...

pa do neki 900kn

Bolje je AMD zbog mantle-a što kaže kolega iznad mene, ali ako si baš fanboy ideš na GTX650Ti, no dobit češ više snage s AMD-om...

Strm
13 godina
neaktivan
ZiftRossi46 kaže...

pa do neki 900kn

R7 260X.

12 godina

Jebes mantle kad jos nista nisu poduzeli u vezi toga! Ja bi isao na gtx 650ti, puno bolji driveri i support + nvidia physx , uzmes MSI-ovu grafu sa 3 godine jamstva

MSI GTX 650TI

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-msi-gf-gtx650ti-pe-oc-1gb-ddr5-dx11/67954

Pogledaj si razliku u FPSima i procjeni dal ti se da bolje dat 150kn vise za NV

HD7770 vs GTX 650Ti  Link   

ili 

uzmes AMD 7790

ili

kako je gore chaselol reko r7 260x

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 19:22 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 10 hvala 0
11 godina
neaktivan

pozzz ekipa, molim malu pomoć, želio bih kupiti grafičku od cca 100 eura čisto da kompletiram svoj pc koji mi je inače i više nego dovoljan, te za sada funkcionira odlično i bez grafičke, namjena surfanje download/upload torrenta nonstop, znači komp. se ne gasi uopče, surfanje, plačanje računa, djeca igraju flash igrice preko interneta, žena facebook, ja kladionicu itd. konfiguracija je sljedeća: intel i3 4330 3,5 ghz, 2x4 gb ram adata, asrock b85m, ms decima sa napajenjem 400w, wd 1tb ezex, s time da ne mijenjam postojeće komponente znači neku grafičku koju će ova moja konfiguracija podnijeti. Unaprijed hvala !!!

0 0 hvala 0
12 godina
kerefeka kaže...

pozzz ekipa, molim malu pomoć, želio bih kupiti grafičku od cca 100 eura čisto da kompletiram svoj pc koji mi je inače i više nego dovoljan, te za sada funkcionira odlično i bez grafičke, namjena surfanje download/upload torrenta nonstop, znači komp. se ne gasi uopče, surfanje, plačanje računa, djeca igraju flash igrice preko interneta, žena facebook, ja kladionicu itd. konfiguracija je sljedeća: intel i3 4330 3,5 ghz, 2x4 gb ram adata, asrock b85m, ms decima sa napajenjem 400w, wd 1tb ezex, s time da ne mijenjam postojeće komponente znači neku grafičku koju će ova moja konfiguracija podnijeti. Unaprijed hvala !!!

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-amd-radeon-hd7770-ghz-edition-1g-gddr5-128bit-pcie/64589

17 godina
protjeran

Kao što je napisano i post iznad - Radeon HD 7770. Tiha, ne troši puno, daje sasvim solidne perfomanse

definitvno moja preporuka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kerefeka kaže...

nista jace od 6670 ti ne treba a kosta nekih 50 evra!

EDIT:  Super su mi ovi sto daju TD a veze nemaju, ta grafa je odlicna cak i za medium gaming danas! Mnogi bi se iznenadili!

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 14:01 (chaselol).
13 godina
kerefeka kaže...

A zašto bi kupovao uopće grafičku ako ju nećeš moći iskoristiti i integrirana u procesoru ti je sasvim dosta? 

Ja bi radije kupio SSD 120Gb

Jer ako ideš na grafičku, onda baš i ne bi ostavljao to krš napajanje. A ako baš moraš kupovati grafičku, idi na R7 250 1Gb DDR5 + kvalitetnije,sigurnije napajanje Chicony 400, Fortron 400, CX430

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 13:32 (FakeDeath).
12 godina
FakeDeath kaže...

A zašto bi kupovao uopće grafičku ako ju nećeš moći iskoristiti i integrirana u procesoru ti je sasvim dosta? 

Ja bi radije kupio SSD 120Gb

Jer ako ideš na grafičku, onda baš i ne bi ostavljao to krš napajanje. A ako baš moraš kupovati grafičku, idi na R7 250 1Gb DDR5 + kvalitetnije,sigurnije napajanje Chicony 400, Fortron 400, CX430

A čuj, čovjek je tražio grafu za tu konfu sa svotom novaca koju je spreman za nju izdvojiti, na nama je da mu odg što je najbolje što može uzeti za tu lovu, sad ti si nabrojao da nadograđuje više toga a nema potrebe, HD7770 je jako dobra grafa i mal potrošač tako da će mu i ovaj MS od 400w biti sasvim dovoljan, jedom frendu to isto napajanje drži HD4850 a drugom GTX460, slažem se da je MS šrot napajanje ali dovoljno je da drži tu konfu...  

13 godina

Pa ja uvijek savjetujem kako mislim... Ako ne igra igrice, zašto bacati lovu na grafičku a može se to bolje iskoristiti?

Moj PC  
3 1 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice