Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.941.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
ponos kaže...

Postoje li nove igre koje ne rade na DirectX 10, znači samo na 11?

Ako želim nešto takvo igrat, ne trebam gledat npr. ispod radeonke HD 5xxx?

CoD:Ghost i Crysis 3 (link).

Serija HD 4xxx je zadnja sa Direct X 10, HD 5xxx i dalje su Direct X 11.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Jel može preporuka grafičke. Povremeni sam igrač, nemam previše vremena za igranje i bitno mi je da mi igre rade na solidnim detaljima i da ne štekaju, proc mogu clocknut do 4.5Ghz po potrebi. Nisam picajzla da mi treba 120FPS na 120Hz monitoru. Odigram PES, COD bi možda odigrao novi, Crysis i tak neke stvari...

Moj PC možete vidjet pod Moj PC. Napajanje koje imam je Silencer MKIII 500W.

Nešto do 1500-1700kn bi smatram zadovoljilo moje potrebe. Ako nije potrebno može i nešto s manjom cijenom. Također jako bitna stavka mi je i da je grafička jako tiha u idle modu jer sam si složio skoro pa nečujan PC.

Možda nešto od Asusa da uzmem pošto imam njihovu matičnu ako to ima kakve logike???

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 15:33 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lllnuclearlll kaže...

Jel može preporuka grafičke. Povremeni sam igrač, nemam previše vremena za igranje i bitno mi je da mi igre rade na solidnim detaljima i da ne štekaju, proc mogu clocknut do 4.5Ghz po potrebi. Nisam picajzla da mi treba 120FPS na 120Hz monitoru. Odigram PES, COD bi možda odigrao novi, Crysis i tak neke stvari...

Nešto do 1500-1700kn bi smatram zadovoljilo moje potrebe. Ako nije potrebno može i nešto s manjom cijenom. Također jako bitna stavka mi je i da je grafička jako tiha u idle modu jer sam si složio skoro pa nečujan PC.

Možda nešto od Asusa da uzmem pošto imam njihovu matičnu ako to ima kakve logike???

Hvala.

Sapphire Dual-X R9 270X 4GB GDDR5

ili

ASUS DC2T R9 270X 2GB GDDR5

pa si biraj

Strm
17 godina

Pa razlika u cijeni i nije nešto, a ova Sapphire ima duplo više memorije. Jel ima tu kakva caka ili???

13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Pa razlika u cijeni i nije nešto, a ova Sapphire ima duplo više memorije. Jel ima tu kakva caka ili???

To je bacanje para realno, sve iznad 2GB je smijesno jer to nemas gdje iskoristiti osim u nekim suludim ludorijama gdje ces povezati 3-4 monitora i isto toliko grafickih kartica, ali ces sigurno uzeti tad jacu grafu.

MSI Radeon R9 270 GAMING

Ovo ti je moja preporuka, dosta jeftinije od te dvije iznad a razlika u perfomansama nikakva. A ako vec hoces jace uzmes 

Sapphire Radeon R9 270X Toxic

ona je najjaca i najtisa R9 270x sto postoji na trzistu.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 16:14 (chaselol).
14 godina
...odbjegli robijaš,ubojica.
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
odjavljen
Strm kaže...
lllnuclearlll kaže...

Hvala.

Sapphire Dual-X R9 270X 4GB GDDR5

ili

ASUS DC2T R9 270X 2GB GDDR5

pa si biraj

jel u futuri besplatna dostava za ovu grafu?

14 godina

Nije.

15 godina

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?psn=000101&pid=265&lid=1

ili 

https://www.asus.com/Graphics_Cards/ENGTX260HTDP896M/#specifications

Koja je bolja, te koliko otprilike posto. Prvenstveno za gaming. Npr. Battlefield 3, Starcraft 2. Hvala

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
odjavljen

Niti jedna.

1 0 hvala 0
13 godina

tu su te grafe nedje po jačini...

samo oprez, treba ti ok napajanje za i jedno i drugu

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nije za mene nego za frenda, a ne znam te starije grafe kako se nose s novijim igrama. Nekako mi je asus  bolji (448bit), ali opet dd3 je memorija pa ne znam. Ova sapphire ima pak 512mb ddr5 a to mi je nekako malo. Ili mozda griješim? :D

Igrao bi na 720p, pa zato pitam. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Džekson kaže...

Nije za mene nego za frenda, a ne znam te starije grafe kako se nose s novijim igrama. Nekako mi je asus  bolji (448bit), ali opet dd3 je memorija pa ne znam. Ova sapphire ima pak 512mb ddr5 a to mi je nekako malo. Ili mozda griješim? :D

Čuj, za 720p gaming,za BF3/4 ti treba HD7750,HD7770,ili GTX650,GTX650Ti. Uglavnom skupi 800Kn i kupi si poštenu grafu, jer kada kupuješ kupi kako sapda a ne neko groblje s 512MB i očekivati nešta od istoga...

Strm
13 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

Hvala.

ako zelis dobru karticu i extremno tihu ova gtx660 ti je odlicna(sto se tice tisine) kao i cijena s njom vrtis sve zivo na high detaljima bez ikakvih briga pogotovo u combu s tim i5 kao i sve ostale dolje ponudene

gtx660 wf2 oc - 1320kn gtx660 wf2 oc - 1320kn

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.A3D280C6-D594-427F-BD1B-2C2BB3BD27AC.aspx

ili ako zelis asus-a imas odlicnu standardnu dc2

gtx660dc2 - 1389kn gtx660dc2 - 1389kn

http://www.edigital.hr/Video_kartice/ASUS_GTX660-DC2-2GD5_nVidia_DDR5_2GB_192bit_PCIe_video_kartica-p33141.html?bid=&partner=10001

i takoder odlican oc model s kojom ide i igra Ac:

gtx660dc2oc+igra - 1548kn gtx660dc2oc+igra - 1548kn

http://www.edigital.hr/Video_kartice/ASUS_GTX660-DC2-2GD5_nVidia_DDR5_2GB_192bit_PCIe_video_kartica-p33141.html?bid=&partner=10001

no ako zelis nesto jacu karticu imas ovu msi-jevu gtx760 koja malo prelazi tvoj budet no i poprilicno jaca kartica od obicne gtx660

gtx760 - 1766kn gtx760 - 1766kn

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-msi-gf-gtx760-tf-2gb-ddr5/73897

a kolege su ti ponudili "famoznu" R seriju od amd pa ja necu{#}LP

Intel Core™ i7-4770S inside
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 18:27 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan

191x7 u ovoj raspravi sa FakeDeathom si poprilicno u krivu, tu pricas o bootlnecku a kad se pogleda sta generalno pises onda je jasno da zapravo stalno pises i preporucujes ono sto ti imas (to inace ljudi rade i tome i ni nisi izbjegao) FakeDeath je pogrijesio samo u ovome da je fx 6300 jak kao i5 3350 i5 4440 oni su ipak dost jaci, cak su blizi fx 8320 ali ok- uglavnom athlon x4 na 3 ghz moze gurati 7850, mozda i bude bootlneck ali je zanemariv, isto je i sa athlonom 740 - FakeDeath je uglavnom u pravu, ti si 191x7 zapoceo tu temu i svaka cas no malo si previse zabrijao sa time i nemoras vrijeđati covjeka koji je ipak u pravu, sto se tice procora i5 tipa 4570 moze izgurati jednu r290 i 780, iznad toga je pitanje, mozda bi tu bilo bootlnecka al opet zamenarivog, a to cesto ljude i nezanima - ako netko kaze: imam phenom 955, mogu li uzeti hd 7950 na njega, treba mu samo reci, uzmi, a ne mu objasnjavati da ce imati manje fps od nekog drugog duplo skupljeg procesor na "zelenoj livadi u c3 ili u bf3 i bf4 - 

PC/PS3/Android gamer

6 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Džekson kaže...

DDR5 je daleko brza od DDR3 tako da ... :)

12 godina

Impresivna kartica s obzirom na potrošnju, bravo za nvidiu

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

molim preporuku za grafičku karticu, da ne uzimam bzvze nesto sto moj komp nemoze iskoristiti. Razmišljao sam o hd5850 ili nesto od R serije ili  660/670 TI, trenutno imam hd4850

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mrki-boy kaže...

molim preporuku za grafičku karticu, da ne uzimam bzvze nesto sto moj komp nemoze iskoristiti. Razmišljao sam o hd5850 ili nesto od R serije ili  660/670 TI, trenutno imam hd4850

Hvala

HD7750~700Kn

HD7770~800Kn

od nVidie

GTX650~750Kn

GTX650Ti~850Kn

Strm
13 godina
mrki-boy kaže...

Hvala

ja bi preporučio HD5850 da se naći za ne previše novaca a vrti sve

13 godina
mrki-boy kaže...

Hvala

5850 je staro, kupi nešto novije R7 260x 2gb / 7790 / 7850 / Gtx660 / gtx650ti boost

14 godina
mrki-boy kaže...

Hvala

Koliko imaš novaca ?

13 godina
neaktivan

i tako stize nam DX 12 i mantle ce sigurno izumrijet

http://hexus.net/gaming/news/pc/67025-microsoft-directx-12-reveal-teased-gdc-2014/

Moj PC  
6 4 hvala 0
16 godina

na dvanajstic se dugo radilo ali cekali su da dode mantel da odma mogu kontrirat s dx12. nista novo.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bass kaže...

na dvanajstic se dugo radilo ali cekali su da dode mantel da odma mogu kontrirat s dx12. nista novo.

bukvalno, imam osjecaj da 11 ce jos dugo gurati .....

13 godina
protjeran
chaselol kaže...
Bass kaže...

bukvalno, imam osjecaj da 11 ce jos dugo gurati .....

mislis na 11,1{#} koji nvidija niti nema{#}

Intel Core™ i7-4770S inside
17 godina

12 = 11.2 + AMD Mantle.

Zašt AMD toliko hvali novi DirectX iako bi njegovom Mantleu DX bio konkurencija? Moja pretpostavka je da je Microsoft prihvatio Mantle pod novu inačicu DirectX-a (jer je AMD učinio Mantle dostupnim svima koji bi ga koristili). Tko hoće za opklad da će, kada izađe DX12, AMD objaviti da su sve njihove GCN kartice DX12 kartice?

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 21:57 (191x7).
Moj PC  
10 0 hvala 0
16 godina

Ima možda kakva grafička na akciji oko 1000-1300 kn? Best buy za tu cijenu, da ima ok hlađenje, 2 venta 

(žao mi je nisam stigo kupit onu xfx 7850 2gb za 1000 kn) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

pa za 1300 ih ima gro

Najača je R9 270x - 1366kn

malo slabija R9 270 - od 1288kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma znam za to al pitam ak ima na akciji kakva graficka,

bila je i ova prije par dana nekih 1250 kn sad je vise nema MSI gaming r9 270  

http://www.protis.hr/products/details/msi-gf-gtx750ti-tf-2gb-ddr5/81396 - i ovo mi se cini ok, bez obzira što nisam fan nvidie 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 20:33 (Bubabug).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice