RX 500 serija

poruka: 875
|
čitano: 202.263
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: RX 500 serija
Budem danas ak stignem..
Ma ja isto kad uzmem drugo kuciste vjerojatno se nece cuti, sad mi je jos i na stolu i otvoreno..onda ce ic na pod pa valjda bude bolje
16 godina
neaktivan
RX 500 serija

Dvoumio sam se izmedju gtx1060 i rx580 ali sam odluci ici na rx580. Koja od ove dve grafe. Cijena im je ista.

Strixica je obicna verzija dok je MSI najjaca od MSI.

14 ASUS ROG Strix Radeon RX 580
11 MSI Radeon RX 580 Gaming X+ 8G
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.5.2017 10:29 (malina22).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mate213 kaže...
Jel ima netko jos gigabyte aorus xtr? Kak se ponasa kad se ude u igru? Meni se recimo cuje kao neko krcanje, pa me zanima jel to normalno? Inace ventovi se ne cuju, u gta v dosla do nekih 68 stupnjeva i ventovi na oko 1400rpm.. samo me to nekakvo krcanje malo muci, nezz jel samo do te igre, moram isprobat i druge malo sljedeci tjedan

Imam ja Aorus XTR, nisam primjetio ali kućište je masivno i lim je debel, uz to je pored stola, zvuk u igri upaljen na Z906 zvučnicima 5.1, tako da je vjerojatno i do toga.

Pogledati ću danas sa ugašenim zvučnicima na nekoliko igara pa se mogu javiti, samo moram otvoriti tower, čučnuti i poslušati

Ja bi ipak malo precizirao to krčanje, dolazi li iz zvučnika, kućišta, pa onda odakle u kućištu dalje, trebamo testirati, nema druge.

Ja sam isto uzimao novo napajanje nedavno, nije sad prvi tier jbg ali zasad drži sve bez greške.

In the name of tragedy...
14 godina
Ajde bas ako mozes vidi pa javi..
A krcanje se bas cuje iz graficke, kad bolje poslusam bas od nje dolazi, al probat cu vidjeti danas ak stignem u nekoj drugoj igri, mozda je samo u gta v neki problem...
13 godina

Mislim da je ASUS bolja opcija u odnosu na MSI kod 580 kartica, ovi su nesto dobro zajebali sa MSI 580 karticama, nit su tihe nit nesto hladne u odnosu na ostale.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
neaktivan
RX 500 serija

Porucio sam STRIXICU. Nesto mi se vise doimala. A i zbog recenzija na netu. Hvala svima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
thedream kaže...
mate213 kaže...
Jel ima netko jos gigabyte aorus xtr? Kak se ponasa kad se ude u igru? Meni se recimo cuje kao neko krcanje, pa me zanima jel to normalno? Inace ventovi se ne cuju, u gta v dosla do nekih 68 stupnjeva i ventovi na oko 1400rpm.. samo me to nekakvo krcanje malo muci, nezz jel samo do te igre, moram isprobat i druge malo sljedeci tjedan

Imam ja Aorus XTR, nisam primjetio ali kućište je masivno i lim je debel, uz to je pored stola, zvuk u igri upaljen na Z906 zvučnicima 5.1, tako da je vjerojatno i do toga.

Pogledati ću danas sa ugašenim zvučnicima na nekoliko igara pa se mogu javiti, samo moram otvoriti tower, čučnuti i poslušati

Ja bi ipak malo precizirao to krčanje, dolazi li iz zvučnika, kućišta, pa onda odakle u kućištu dalje, trebamo testirati, nema druge.

Ja sam isto uzimao novo napajanje nedavno, nije sad prvi tier jbg ali zasad drži sve bez greške.

Ja imam Aorus ali ne XTR i meni je grafa nečujna (osjetljiv sam na buku jebiga ), nisam imal vremena da se igram sa voltazom no na brzinu sam lupil na 1100mv i u BF1 recimo 68-69°C uz 900 i nešto sitno RPM.

twice the pride double the fall
15 godina
neaktivan
mate213 kaže...
Ajde bas ako mozes vidi pa javi..
A krcanje se bas cuje iz graficke, kad bolje poslusam bas od nje dolazi, al probat cu vidjeti danas ak stignem u nekoj drugoj igri, mozda je samo u gta v neki problem...

Zavrtio sam Metro: Last light Redux, Hitmana Absolution i Valley benchmark ExtremeHD, ono što se kod mene čuje kad prisloniš uho je kombinacija ventova od grafičke i coil-whinea + dosta agresivan (Turbo) profil venta na procu zbog 7700K, dok je na udaljenosti od 1m i zatvorenim kućištem ta nazovimo ju buka sigurno 70-80% manja.

Dakle baš sam išao vrtiti bench i slušati karticu, za provjeru, meni su to ventovi i whine, nema šta drugo biti, klasika velike većine kartica. Nisam tip kojeg to previše *ebe u životu, da ti nisi naveo svoj primjer ne bi ni znao.

Možda nekakav video ako uspiješ zvuk uloviti pa usporedimo i par igara da još, svakako probaj.

14 godina
Evo snimio sam dva videa di je kartica u mirovanju i onda drugi di sam u igri, al cu ih uploudati kasnije kad doma dodem, al mi se to cini previse za coil whine, a mozda i grijesim, vidjet cemo
14 godina
Evo snimka u idle

I load
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Zvuci mi kao problem s elektromotorom ventilatora, vidi jel dobro spojeno napajanje za vent. Bilo bi bolje da si stavio zvuk u loadu s aktivnim ventilatorima.

Ja bi reklamirao...

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
Hmm a isto je i kad se ventovi zavrte, nema razlike u zvuku...
Vidjet cu u nedjelju, jos se malo poigrat, ak bude isto, onda cu nosit na reklamaciju.. Jedino ne znam dal ce mi mozda htjeti zamjeniti onda odmah il cu morat cekat dok oni to vide i testiraju..
13 godina

Mislim da ima neki rok u kojem moraju odma zaminiti. Ako ne, vidi dal mogu spojit dok si tamo...

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
Vjerojatno cu u ponedjeljak ujutro otic, sad ko za vraga nisam u Zagrebu, inace bi sutra odmah isao..
Evo i video u loadu dok se ventovi vrte, cak se na videu cuje kak se kao pojaca vrtnja ventilatora, al uzivo se to nis ne cuje..
Sad nezz, posto je ovo bila zadnja kartica, ak mi nece moci tu ponudit u zamjenu, koju da onda uzmem? Msi eto citan da je podbacila kod 580, sapphire da je dobra...kakva je ova od gigabyte, obicna aorus verzija?
13 godina

Osobno bi uzeo sapphire nitro ili tu kao tvoju.

Dok frend ima dvije obicne aorus u CF-u i odusevljen je niskim temp i tisinom.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
neaktivan
RX 500 serija

Mislim osobno da ti tu neće uvažiti reklamaciju, da nema osnove. Iskreno po priči mislio sam da je mnogo gore, u zatvorenom kućištu ispod stola ovo je siguran sam gotovo neprimjetno, ako ne i skroz neprimjetno.

Ljudi su općenito malo noise freakovi postali zadnjih godina, ali baš sad očekivati da ovakva kartica bude ispod 70c u loadu i tiha kao u idle-u je ipak malo pretjerano.

Kad usporedim svoj i tvoj primjerak dolazim do zaključka da je sve u redu, baš me zanima što će njihov servis reći, najbolje bi bilo izvaditi još 2-3 primjerka sa lagera i pogledati, ako je nešto serijski, do proizvođača, sumnjam u reklamaciju.

Valjda su pametni i tolike picajzle da će to i napraviti, par istih kartica, isti testovi, i vidjeti što je..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sad gledam, i imaju jedino tu sapphire dostupnu.. Ocekivao sam nakon dvije bucnije kartice da cu imat sad napokon jednu tihu, ali i treca nastavlja niz tih problema hah

Onda znaci i obicna gigabyte je dobra i tiha, dao bi se kladit da sam citao negdje da je bas obratn, ili sam to zamjenio sa prethodnom 480 serijom

14 godina

Razumijem ja to sve, ali to nije buka od ventilatora, nego nesto sasvim drugo, e sad da ja mogu vidjeti jos na par kartica dal je to isto tak, onda nebi vise razmisljao nego ostavio jer ocito mora tak biti, al velim, nekako mi previse to krci da bi bilo kao normalno.. Poslat cu im mail prvo pa cu vidjeti sto ce mi rec

17 godina
odjavljen
RX 500 serija

Hebate dućani prazni, praktički moraš molit za AMD grafu od ovih rudara 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

Hebate dućani prazni, praktički moraš molit za AMD grafu od ovih rudara 

Bitcoin cijena otisla za 100% u zadnjih mjesec dana  sad je vec preko 2,200$

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
mate213 kaže...
Evo snimka u idle

I load

Mislim da ti je to dosta izrazeni coil whine, kod mene na kartici je zvuk slicne frekvencije samo je dosta blaze i tise sve skupa pa niti ne cujem ako bas ne priblizim glavu na vrh kucista di su ventilatori za ispuh. 

Na tvom mjestu ja bi definitivno reklamirao karticu pa nek oni odluce da li je to dovoljan uvjet da dobijes novu, nemas sta za izgubiti.

14 godina
Predao sam im karticu jucer, pa su rekli da ce vidjeti kaj je s njom, da je vjerojatno coil whine.. iako mi je to preglasno za to, al ak ju dobijem tak nazad, sto cu, dok radi radi
9 godina
neaktivan
RX 500 serija

RX 570 ITX review

za one koji rade SFF racunala

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
RX 500 serija

Radi se o sapphire rx580 nitro+, pa ako još netko ima slićni problem neka javi.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/nova-ryzen-konfa-pucat-glavu/250514.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RX 500 serija

Stigla grafička, nisu mogli nabaviti Strixicu pa sam uzeo Nitro+. Medjutim nakon instalacije lag u igrama je 999 konstantno preko wifi a preko kabla ništa. Da li se iko sretao sa sličnim problemom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ne u toj mjeri, ali da. Normalno je da ti ping bude veci, ako izmedju kompa i routera imas vecu udaljenost i vise prepreka/zidova. Mislim da ti to nema apsolutno nikakve veze sa grafom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.5.2017 11:54 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
RX 500 serija

Problem je riješen. Pravio ga je relive, preimenovanjem foldera bearer ping se vratio na normalu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
RX 500 serija

Koliko razlike ima između XTR verzije i obicne Gigabyte-ice?

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.5.2017 22:03 (junak660).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Mislim da nije velika razlika, mozda je XTR malo tisa i hladnija, drugo nista ;)
11 godina

Čuj možda. Sigurno je hladnija i tiša, a pitanje je kolko. Bez nečijeg iskustva, makar to bilo sa YTa, nemremo znati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice