RX 500 serija

poruka: 875
|
čitano: 202.221
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
RX 500 serija

Ta Sapphirka mi je najlipsa RX-ica!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Re: RX 500 serija

Sexy je, ali su mogli 2x8pin staviti s bocne strane kao na 480tki.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 21:18 (The_Fichek).
15 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Sta ce takvoj kartici 2x8? 1x8 je vise nego dovoljno...

17 godina
odjavljen
RX 500 serija

Treba napajate svu tu silnu rasvjetu po današnjim karticama i dodatni klok od 50 mhza, koji ždere više struje nego što donosi performansama.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

Treba napajate svu tu silnu rasvjetu po današnjim karticama i dodatni klok od 50 mhza, koji ždere više struje nego što donosi performansama.

Pih svi znaju da RGB donosi 5% performansi 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
RX 500 serija

Zna netko mozda kad ce dolazit nova posiljka gigabyte rx580 xtr verzije? Danas dodem u adm i kaze mi da su jucer prodali zadnje dvije tak da sam se vracao bez grafe doma.. Zna netko mozda jel u nekom ducanu sigurno dostupna ili da krenem od sutra nazivati i mailati trgovine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mate213 kaže...

Zna netko mozda kad ce dolazit nova posiljka gigabyte rx580 xtr verzije? Danas dodem u adm i kaze mi da su jucer prodali zadnje dvije tak da sam se vracao bez grafe doma.. Zna netko mozda jel u nekom ducanu sigurno dostupna ili da krenem od sutra nazivati i mailati trgovine?

jesi li ih pitao da ti nabave ?

Battleog - 191silvinjo
11 godina

Imaju u ADM i MSI Gaming 580 za 2350kn, al nezz koja je bolja, ta ili Giga XTR. Obje su jedine 580 sa 100mm ventovima, ako se ne varam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 22:54 (The_Fichek).
14 godina

Pitao sam dal bi se moglo naručiti, ali su rekli da nemaju nikakvu najavu od dobavljača pa mi ne mogu dati nikakvu informaciju kad bi mogla doći ni da ju mogu naručiti.. Našao sam sad u futuri da je dostupna, pa sam im poslao upit da potvrde, pa ak je imaju, sutra ću se odmah zaletit po nju

11 godina
ansha kaže...
The_Fichek kaže...

Sta ce takvoj kartici 2x8? 1x8 je vise nego dovoljno...

Moja poanta nije bila u 2 ili 1x8pin, nego da su mogli staviti sa strane da izgleda jos ljepse..

9 godina
neaktivan
mate213 kaže...

Pitao sam dal bi se moglo naručiti, ali su rekli da nemaju nikakvu najavu od dobavljača pa mi ne mogu dati nikakvu informaciju kad bi mogla doći ni da ju mogu naručiti.. Našao sam sad u futuri da je dostupna, pa sam im poslao upit da potvrde, pa ak je imaju, sutra ću se odmah zaletit po nju

Ja sam jučer u Futuri kupio zadnji primjerak

Bar su tako rekli..

14 godina
A u.... Dobro da si rekao,inace bi se gombao po gradu bezveze.. Onda ocito nista od moje grafe...A kakva e ta sapphire nitro+? Tu mi je ponudio, al nisam htio uzeti dok malo ne vidim recenzije...
16 godina
RX 500 serija

Jučer mi je došla Nitro+ iz ADMa. I ja sam se nečkao između Aorus i Nitro+ ali je presudila (navodna) tišina kartice, odlično hlađenje i pozitivni komentari ljudi. 

Nisam se stigao igrati, osim samo namještanja postavki u par igrica (preko 100+ FPS u Doomu sve na Ultra oO), uključivanje Chilla, FreeSynca i slično. 

Za sada je stvarno znatno tiša od Sapphire r265 dual-x. Možda i zato što je još nisam stigao upregnuti na dulje vrijeme. 

Bilo da uzmeš Nitro+ LE ili Aorus XTR, mislim da nećeš fulati niti sa jednom niti drugom. 

Sapphire r265 dual-x vs Sapphire RX 580 Nitro+ Sapphire r265 dual-x vs Sapphire RX 580 Nitro+
Mutna slika, valjda se tresle ruke :D Mutna slika, valjda se tresle ruke :D
Moj PC  
9 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Tomo Yoda kaže...

Nisam se stigao igrati, osim samo namještanja postavki u par igrica (preko 100+ FPS u Doomu sve na Ultra oO), uključivanje Chilla, FreeSynca i slično. 

Za sada je stvarno znatno tiša od Sapphire r265 dual-x. Možda i zato što je još nisam stigao upregnuti na dulje vrijeme. 

Ja iskreno ne vidim smisao u tom Chillu, znaci ljudima je cilj postici 60 FPS lock, a Chill samo radi protiv toga tj spusta FPS u odredenim situacijama, dobro je sto imas freesync, ali si svejedno razmisli koliko ti smisla ima to paliti.

Mislim da  sa temperaturama/bukom nebi trebao imati problema niti kad ju upregnes na duze (uvjet da imas dobro prozraceno kuciste), evo meni nitro 470 drzi jednake temp da neznam koliko dugo gejmam tako da bi ti s ovim mesnatim hladnjakom na 580 nitro plus trebao imati jos bolje rezultate. 

13 godina
neaktivan
RX 500 serija

Aj baci neki bench, nije valjda grafa kupljena samo za igre...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
Tomo Yoda kaže...

Ja iskreno ne vidim smisao u tom Chillu, znaci ljudima je cilj postici 60 FPS lock, a Chill samo radi protiv toga tj spusta FPS u odredenim situacijama, dobro je sto imas freesync, ali si svejedno razmisli koliko ti smisla ima to paliti.

Chill itekako ima smisla, doslovce prepolovi potrošnju, samim time zagrijavanje i buku, naravno uz manji FPS.

Uostalom pogledaj test od Škota na cca 13.30min.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.5.2017 15:45 (Mile 74).
14 godina
Hvala na odg, al evo kupljena xtr u futuri.. sinoc ih mailao i ostao je valjda jos jedan komad pa su mi rezervirali.. pa cemo vidjeti kak ce se ponasat
13 godina

Chill je odlicna stvar, mozda najbolje softversko rjesenje poslije Vulkana a ne dobija paznju nikako koliko je dobra stvar 

13 godina
protjeran
Ja i dalje ne shvacam kako smanjivanje FPS-a tj fluidnosti moze biti dobro. Probao sam to na Overwatchu i fps je sa 120-130 pao na 80-90, u jako zahtjevnim i brzim scenama je isao jedva do 110.

Mizda Chill ima smisla kod igara tipa Witcher gdje ima dosta staticnih scena, ali opet mi Chill nema smisla bez freesync monitora zbog tearinga.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RX 500 serija

Meni je isto bezveze, prvo ne vidim zakaj bi samo stajao u nekoj igri, rađe upalim pauzu pa se grafa prebaci u 2D mod. Inače kad se neš događa na ekranu taj chill se ni ne pali, meni je to bezveze. Rađe lockam FPS na max Hz  monitora pa se grafa ne nabrijava na max FPS-ove od kojih ni nemaš nikave koristi i time joj upotreba nije na 100% tam di ni ne treba...za dropove tu je freesync. win/win situacija 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
RX 500 serija

Probajte, ne osjeti se prelaz toliko koliko mislite 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Bench je rađen na kartici kakva je došla iz dućana. Bez OC, bez BIOS switchanja. 

Glavni ekran ima 72 Hz. Nisam uključio opciju za Multi-monitor i Anti-Aliasing. 

Kartica je bila relativno tiha. Čuo sam je kada nisam imao slušalice, sa slušalicama baš i nisam.

12 godina
protjeran
RX 500 serija

Koliko je nitro+ hladnija i tiša u odnosu na aorus u full loadu ?

0 0 hvala 0
14 godina
Tomo Yoda kaže...

Bench je rađen na kartici kakva je došla iz dućana. Bez OC, bez BIOS switchanja. 

Glavni ekran ima 72 Hz. Nisam uključio opciju za Multi-monitor i Anti-Aliasing. 

Kartica je bila relativno tiha. Čuo sam je kada nisam imao slušalice, sa slušalicama baš i nisam.

Nekako mi puno to kod tebe oko 2200 okr. ventovi ?? To sigurno nije onda tiho a pola recenzija se kune da je grafa mrtva tišina.

14 godina
Jel ima netko jos gigabyte aorus xtr? Kak se ponasa kad se ude u igru? Meni se recimo cuje kao neko krcanje, pa me zanima jel to normalno? Inace ventovi se ne cuju, u gta v dosla do nekih 68 stupnjeva i ventovi na oko 1400rpm.. samo me to nekakvo krcanje malo muci, nezz jel samo do te igre, moram isprobat i druge malo sljedeci tjedan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Moze biti da je coil whine, potrazi malo na youtubeu kako to zvuci pa usporedi.

14 godina
Nije coil whine, drukciji je zvuk
Znaci kad se optereti u igri pojavi se, mislim da je i na staroj bilo tak, al nije tak izrazeno bilo..
Dok nis ne radim, ne cuje se bas nista
13 godina
protjeran

Sad kad kazes da je bilo i na staroj da ne dolazi zvuk mozda iz napajanja kad se optereti? Znam da sam citao da napajanja znaju krcati il ti mozda cak fan sa graficke struze po necem npr nekom kablu.

14 godina
Hm a napajanje sam novo isto kupio, cuje se onak malo u loadu, al je ovo bas iz grafe, ventilatori nigdje ne zapinju jer kad izadem oz ogre jos se vrte,al to krcanje prestane.
Ne znam, nebi ju bezveze htio vracati i gubit vrijeme s tim, ak je ona ispravna.. mozda sam samo naletio na takav neki primjerak
14 godina
neaktivan
RX 500 serija

snimi na mob pa metni na yt da cujemo.  moja xfx cvili ali me nesmeta. nije strasno.i samo u odredjenim situacijama. kad dodje drugo kuciste nece se vjerovatno niti cuti.

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice