- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kul. Problem je kaj nema ili ima jako malo recenzija Giga Gaming/Aourus i ostalih jeftinijih 580tki jer se naravno moraju reklamirati skuplje grafe.
Pa to se čini jako dobro onda.
daj malo testova, nemam pojma koliko etherium opterećuje grafe - jel to max maxova kao i furmark ili bu u mafia 3 "poletila" na 1900 rpm kao i nitro verzija
inače sam silent frik i baš gledam da je na alzashopu ta aorus xtr jedna od jeftinijih - 302 eura s besplatnom dostavom, svrbe me prsti da probam složiti mini-mining strojček, pa nek se makar djelomično samootplati dok ne uleti pos na ethereum
Da imas 4 komada tih 580ki, i kad odbijes troskove struje imao bi okvirno oko 250-300kn na mjesec. Sa jednom nebudes nista postigao a gdje je pocetni kapital koji treba povratiti...
Ekipa uglavnom zarađuje na preprodaji tih valuta, cekaju pravi tren da skoce cijene i onda mogu i do 30+ posto koristi ostvariti, ali isto tako je i rizik da im padne vrijednost
Da imas 4 komada tih 580ki, i kad odbijes troskove struje imao bi okvirno oko 250-300kn na mjesec. Sa jednom nebudes nista postigao a gdje je pocetni kapital koji treba povratiti...
Ekipa uglavnom zarađuje na preprodaji tih valuta, cekaju pravi tren da skoce cijene i onda mogu i do 30+ posto koristi ostvariti, ali isto tako je i rizik da im padne vrijednost
otud tebi taj izračun, na ethereum kalkulatoru proft u mjesec dana je veći od 100 dolara
toliko otprilike i potvrđuje ekipa na forumima da ima s jednom 580
uostalom, neka odradi koliko odradi
svaka kuna koju zaradi je plus, a već u startu imam odličnu grafu po dobroj cijeni
Tako sam cuo ranije, neznam mozda se mijenjalo nesta, ne pratim to previse.
lova nije problem, no da mi je potrebna - bas i nije, jer zasad ova 1050ti zadovoljava moje potrebe i planirao sam jacu grafu i bolji monitor za nekih godinu i pol, do dvije
a sad sam u dilemi, jer imam u rezervi sve ostalo za zasebni mining rig i mjesta u podrumu
Lijepi su ti calkulatori, ali nitko ne uzima u obzir da se svaki dan tezina rudarenja povecava, tako da ti calkulatori vrijede samo za jedan dan
90 (poslije počinje throttlati da održava temp), ali nemoj ju držati preko 82, ako ništa zbog throttlanja.
Pozdrav,
Ekipa koja ima Sapphire nitro+ rx580, da li bi mogli izmeriti sirinu same graficke kartice (od dna PCI konektora do vrha kartice)?
Nisam siguran da li bi stala u Corsair Air 240 kuciste pa da izbjegnem eventualne probleme
Hvala
Mislim da ti nece stati, ima negdje oko 13.5 - 14cm, jer cijevi malo vire izvan kartice.. Zato sam se i ja rijesio tog kucista da ne moram paziti sta ce stat u njega a sta ne...
Hvala na odgovoru, na sapphire stranicama sirina je 120mm sto mi je bilo cudno.
vidio sam da RX480 verzija stane no konektor za napajanje je s prednje strane a i nema cijevi koje vire izvan graficke
Ne bih prodavao kuciste, odgovara mi u dostupnom "kutku" :)
Dakle jedina alternativa je gigabyte-ova verzija?
Evo imam jedno pitanje vezano za moj novi PC:
Nemogu se odlucit za graficku karticu... Vidim uskoro , no to dok do nas dode bi moglo potrajat dolazi i Vega ali slabo sta sam naisel o cijenama za nas gamere...
Uglavnom nestrpljiv sam vise i ocu dovrsit taj gaming pc da pokrenem koji novi naslov el predugo se vremena drzim na starom Intelu 6600 i Ati 6870...
No sad me graficka muci , razmisljal sam o Sapphire - Radeon RX 480 4GB NITRO+ jedno vrijeme onda je izasla 500 series i sad me interesira Asus - Radeon RX 580 8GB ROG STRIX Video Card
No problem je oko nabave el recimo M-san grupa iz koje sam planiral uzet 580 vele da je tesko nabavljiva...
Pa me interesira ovako dali da cekam Vegu , uzmem neku slabiju graficku karticu pa prodam poslije il da idem jednu od ovo dvoje i koju.
Takoder bi bio zahvalan za prijedlog iz kojeg shopa graficku narucit...
Inace nemam jos 4k tv al imam u planu tak nesto bolje uzet za pol godine , godinu..
Znaci ovo su dijelovi koji mi doma cekaju na sastavljanje...
AMD - Ryzen 5 1600X 3.6GHz 6-Core Processor
CRYORIG - H7 49.0 CFM CPU Cooler
Asus - CROSSHAIR VI HERO ATX AM4 Motherboard
Kingston - HyperX Fury Black 16GB (2 x 8GB) DDR4-2133 Memory
NZXT - S340 (Black/Red) ATX Mid Tower Case
Western Digital - Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
EVGA - SuperNOVA G3 (EU) 750W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
Unaprije hvala!
Pozdrav ekipa,
Kupio sam RX 580 od Sapphire-a, model Pulse 4 Gb, međutim desila mi se mala nezgoda. Koristio sam Sapphire-ov Trixx za namistit fan curve i očito je bugan i automatski mi poveća voltažu GPU-a na neki insane value, npr. 4879mV, a inače u aplikaciji je max 200mV. I naravno nisam vidio to, kliknia na apply i ventilatori od grafe na otišli na max, ugasio se ekran uz mnoštvo boja. Ugasia komp na tipku, ponovo upalia, za sad sve radi. Da li postoji neki fail safe, jel moguće da je otišla u prdac ili da će otić uskoro? :D
Evo imam jedno pitanje vezano za moj novi PC:
Nemogu se odlucit za graficku karticu... Vidim uskoro , no to dok do nas dode bi moglo potrajat dolazi i Vega ali slabo sta sam naisel o cijenama za nas gamere...
Uglavnom nestrpljiv sam vise i ocu dovrsit taj gaming pc da pokrenem koji novi naslov el predugo se vremena drzim na starom Intelu 6600 i Ati 6870...
No sad me graficka muci , razmisljal sam o Sapphire - Radeon RX 480 4GB NITRO+ jedno vrijeme onda je izasla 500 series i sad me interesira Asus - Radeon RX 580 8GB ROG STRIX Video Card
No problem je oko nabave el recimo M-san grupa iz koje sam planiral uzet 580 vele da je tesko nabavljiva...
Pa me interesira ovako dali da cekam Vegu , uzmem neku slabiju graficku karticu pa prodam poslije il da idem jednu od ovo dvoje i koju.
Takoder bi bio zahvalan za prijedlog iz kojeg shopa graficku narucit...
Inace nemam jos 4k tv al imam u planu tak nesto bolje uzet za pol godine , godinu..
Znaci ovo su dijelovi koji mi doma cekaju na sastavljanje...
AMD - Ryzen 5 1600X 3.6GHz 6-Core Processor
CRYORIG - H7 49.0 CFM CPU Cooler
Asus - CROSSHAIR VI HERO ATX AM4 Motherboard
Kingston - HyperX Fury Black 16GB (2 x 8GB) DDR4-2133 Memory
NZXT - S340 (Black/Red) ATX Mid Tower Case
Western Digital - Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
EVGA - SuperNOVA G3 (EU) 750W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
Unaprije hvala!
Od 580 modela pogledaj i Nitro, vrhunske kartice u seriji.
Moze cak i Aorus.
Pozdrav ekipa,
Kupio sam RX 580 od Sapphire-a, model Pulse 4 Gb, međutim desila mi se mala nezgoda. Koristio sam Sapphire-ov Trixx za namistit fan curve i očito je bugan i automatski mi poveća voltažu GPU-a na neki insane value, npr. 4879mV, a inače u aplikaciji je max 200mV. I naravno nisam vidio to, kliknia na apply i ventilatori od grafe na otišli na max, ugasio se ekran uz mnoštvo boja. Ugasia komp na tipku, ponovo upalia, za sad sve radi. Da li postoji neki fail safe, jel moguće da je otišla u prdac ili da će otić uskoro? :D
Holy fuck
Pozdrav ekipa,
Trixx je zbugan tako da prikazuje krivi napon, nista cudno, ne mozes ti staviti toliki napon sve i da hoces. Za oc najbolje koristiti msi afterburner, to je isto polaris tako da imas i kratki tut kako oc polarisa ovdje na forumu.
Fala ti na odgovoru!
Pretpostavljao sam da ne mogu nabit toliko napon, jer da mogu vjerovatno bi izgorila :D
Znači ne trebam se bojat da sam joj skratio život?
chaselol, A, ova? Sapphire RX 580 4gb. Spada pod te vrhunske ili?
nije niti jedna sapphire "vrhunska" kartica
korektna da, s dobrim hlađenje da, ali vrhunska ne
Poslužit će ili je možda zamjenim Planirao 970 ili 1060,na kraju dobio ovu.
1060 čekao i izvisio. Za gejmera kao što sam ja i ovo je extra
Uz g4560 i 16 gb rama čeka se nova fifa. Druge igre samo kad odmaram od fife.
Koliko je isplativo uzimati 8GB verzije 570/580 kartica dugoročno gledano recimo kroz period od 2,3 godine? S obzirom da su pojedine rx 570 (sapphire nitro + recimo) verzije zanemarivo "slabije" od prošlogodišnjih 480 modela u većini naslova (1080p), da li je rx 580 toliko kvalitetnija GPU od 570 da se dugoročno isplati platiti razliku u cijeni između ta dva modela?
Budi sretan ako nađeš bilo koju verziju in stock. Sve zavisi o cijeni u trgovini gdje kupuješ, ako imaš neke konkretne brojke reci pa će bit lakše komentirat.
Ajde nemojte biti picajzle.Imam RX480 Nitro 8GB i istina,malo je bucna ali ne toliko da se sada sere tolko.Vjerujem da je i 5 serija takodjer slicna po tome.
Koliko je isplativo uzimati 8GB verzije 570/580 kartica dugoročno gledano recimo kroz period od 2,3 godine? S obzirom da su pojedine rx 570 (sapphire nitro + recimo) verzije zanemarivo "slabije" od prošlogodišnjih 480 modela u većini naslova (1080p), da li je rx 580 toliko kvalitetnija GPU od 570 da se dugoročno isplati platiti razliku u cijeni između ta dva modela?
8gb modeli su nepotrebni za 1080p, ako i dodje do igara koje ce pojesti vise od 4gb vram-a na 1080p, smanjis teksture i AA i eto te debelo ispod 4gb tako da....
Najvise se isplati uzeti ako nadjes gdje kakvu rx 470/570 jeftinu/polovnu tipa ove i vozi