Izašli 7700XT ($450) i 7800XT ($500). Dobra vest: kartice imaju više smisla nego 4060 Ti. Loša vest 1: 7700XT je, dok se prodaje po ovoj ceni, vidno lošiji bang for buck u odnosu na 7800XT. Loša vest 2: 7800XT nije brži od 6800XT.
Rasprava o grafičkim karticama
- poruka: 5.621
- |
- čitano: 1.060.232
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Izašli 7700XT ($450) i 7800XT ($500). Dobra vest: kartice imaju više smisla nego 4060 Ti. Loša vest 1: 7700XT je, dok se prodaje po ovoj ceni, vidno lošiji bang for buck u odnosu na 7800XT. Loša vest 2: 7800XT nije brži od 6800XT.
Pa što im je to trebalo majko mila draga. Samo su trebali nastavit proizvodnju 6800xt i 6800, a ne prebacivanje uhodanog proizvodnog procesa na "novo" i sveg ostalog šta to prati.Ovo veoma proziran pokušaj lažnog marketinga smislu nova serija jači i efikasniji proizvod. Pokraj ovoga nevidijino sranje od serije rx4000 ispada bogom dano.
A jbg, pohlepa. 7800XT ima manje compute unita nego 6800XT. Što je najgore, u univerzumu američkih cena, bang for buck nije tako loš - otprilike 6800XT performanse po otprilike 6800XT ceni ($500), što se smatra ok dealom. Dobra stvar je što makar troši 50-ak W manje od prethodnika.
I to je pod upitnikom.
Hyper-rx je navodno isto prevara, ustvari FSR2 iz drivera, koristi se 50% resolution scale a ne generirani frejmovi.
Pa ima vec dobrih analiza i objašnjenja kako točno šta radi, potpuno je izvjesno da ce taj FSR3 izaci u polu beta izdanju i biti tragedija po izlasku. Uostalom ako hardver izbace nedovršen pa se mjesecima zakrpava kako ce tek ovo sta im nije ni tolika privilegija oko razvoja.
Jedva čekam FSR3!

Ja čekam SFRJ 5.0
Evo još malo kvalitetnog štiva... uglavnom da se nadovwžem na usporedbu FSR2 koji je čak po deafaultu u igri i za kojeg su developeri uzeli svoje vrijeme da ga implementiraju i optimiziraju ispada nocna mora pored DLSS 3.5 verzije koja je ubačena preko moda u igru. Na FSR2 opciji vidite ghosting, užasan flickering i shimmering kao i artifakte. DLSS je savršen cak i na najslabijoj oerformance opciji i nema nikakvih anomalija na slici, cak je bolji i od nativne TAA slike koja pokazuje manji flickering.
I sve ovo apsolutno govori o tome na sta ce liciti FSR3 o cemu sam vec pisao klik i kojega je opisivao DF koji ga je imao prilike uzivo pogledati.
Super za ove sa tromim ocima, oni se nemoraju sekirat tak im svejedno kad ne kuze ni razliku u slici, FPS-u a ni latenciji.
Uzivam u FSR2!!!
Mnogo mi je jak i mocan!

A realno, kad se użivim u igru to niti ne primjećujem, a da mi netko usred igre smanji detalje sa ultra na medium/low i da mi fpsi padnu padnu na 30 frameova, ne bi vjerojatno ni to skużio. Samo bacam lovu na nepotrebno. Amd, nvidia, dlss, fsr, koga briga, bitno da radi fluidno i da je vsync uključen.
Ali jebiga, premda igram Quake 2 remaster i 99% vremena grafičku trošim na Office, CAD i youtube, već razmišljam da kupim rx7900xtx ili rtx4080. Ne zato jer mi treba nego zato jer mogu. Istovremeno hodam u dronjcama jer mi je teško dat 200 eura za novu odjeću i obuću.
Pacijent.
Fsr je na 100%, zahtjevnije nego bez njega.
Ja sam do nedavno bio ovdje prozivan kao nvida fanboj, sada sam amd fanboj, fanboj sam obje firme kao i fanboj intela. Ja radim reklamu za sve te firme.
evo starnicu ranije sam radio reklamu za nvidju i dlss gdje sam se slagao sa onima koji vide da je ponekad bolji nego nativno.
Mislim da bi se preciznije izrazio da je rekao da si fanboy onoga šta kupiš, jer u datom trenutku tako hvališ.
Uloženo -dobiveno, jedini kriterij, nema veze tko je proizveo, kinez ili amerikanac nisam u navijačkim skupinama
Tak da sam mogao birati između tromog oka ili novog šupka kojeg bi mi napravio kožnati, nedam šupak
Poštujem

Grafe preko 200 TDP W za mene ne postoje kao i ove preko 500 eura...malo sam prekršio sa 220 tdp, i 530 eura ali to je tu negdje. Ja prezadovoljan.
To je najbitnije. Ja npr. nikad nisam zadovoljan. Da uzmem 4090 i po njoj bi srao.

Kakvu sada imaš konfiguraciju?
Asus B650e f je još tu. Čekam neki ok deal za 4090 ili čak sam kontao Gigu 7900xtx upiknut kod nas.

Asus B650e f je još tu. Čekam neki ok deal za 4090 ili čak sam kontao Gigu 7900xtx upiknut kod nas.
Ako smijem pitati... a što će ti te bijesne kartice? Ne valja nešto "normalno" jeftinije, manje gladno struje, novaca itd.?
Ok, kontam AI nestašica, ali baš ih nema ni kod Mađara (Edigital, ipon), mislim jel stvarno istina da je Asbis nabio tolike cijene uvoza ?

Ako ti je cilj punit RR od TV-a nemas kaj gledat osim 4090, doduše vec sa odlaskom na 4k i ekran visokog osvježavanja si toga morao bit svijestan.

kad se očekuje nova generacija grafi od nvidie i amd.a?
se razglaba šta o tome ili ništa na vidiku?
Kaj se tiče nvidije 5XXX serija 2025. Kaj se AMD-a tiče rumori su da preskaču high end u novoj seriji.
Nema šanse da stignu, zato vjerojatno i odustaju.