AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.459
|
čitano: 2.246.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
23 mjeseca
protjeran
AMD Navi

Ako vec ides kasno komentirati nemoj to raditi pospan.

Lijepo sam napisao cijene sa idealo.de 595e za 4070 i 569e za 7800xt kao najnize objavljene na trazilici. Citas na preskokce i u žurbi i radis nepotreban spam!

Isti tako onaj test sa TechpowerUp je sa 1440p rezolucije kaj ti lijepo piše na slici a ima opširniji test od HUBa sa vise igara. Evo ti ako ne vidis dobro slike link na raster klik i na RT pa i na potrošnju  referentnih.

Tako da prvo dobro procitaj drugi put a ne da se blamiras i jos se obrušavaš na ljude sa visoka 

Edit

A ako uzememo u obzir custom modele koje ce ljudi uglavnom kupovat, za primjer rtx 4070 TUF i rx 7800xt TUF tu vidimo koliko je rdna3 arhitektura loša oko skliranja takta i potrošnje pa tako diže potrošnju za 10% dok 4070 za tek 3%.

Uz brutalan undervolting potencijal

Edit 2

Eh da, a o padanju cijene i tko je pao koliko imas ovdje, 24% ispod msrp je pad Radeonki, Nvidia je pala mozda 10%...

7900xtx se na pocetku.prodavala po cijeni 4080ke a imala 200$ manji msrp, pa su naravno brzo sletili

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2023 2:04 (Jacked).
Moj PC  
0 1 hvala 0
2 godine
neaktivan
Re: AMD Navi
Jacked kaže...

Ako vec ides kasno komentirati nemoj to raditi pospan.

Lijepo sam napisao cijene sa idealo.de 595e za 4070 i 569e za 7800xt kao najnize objavljene na trazilici. Citas na preskokce i u žurbi i radis nepotreban spam!

Isti tako onaj test sa TechpowerUp je sa 1440p rezolucije kaj ti lijepo piše na slici a ima opširniji test od HUBa sa vise igara. Evo ti ako ne vidis dobro slike link na raster klik i na RT pa i na potrošnju 

Tako da prvo dobro procitaj drugi put a ne da se blamiras i jos se obrušavaš na ljude sa visoka 

Edit

Eh da, a o padanju cijene i tko je pao koliko imas ovdje, 24% ispod msrp je pad Radeonki, Nvidia je pala mozda 10%...

7900xtx se na pocetku.prodavala po cijeni 4080ke a imala 200$ manji msrp, pa su naravno brzo sletili

Ja pospan nisam, hvala na pitanju, no tebi je čini se vrijeme odavno bilo za spavanje jer ne čitaš sa razumijevanjem nikako.

Spam si ti napravio sada bzvz jer se ponavljaš i nisi pogledao slike koje sam lijepo postavio. Idealo.de nije uvijek točan i zato sam ti lijepo postavio SVE cijene iz jedne trgovine, a to je konkretno MF u ovom slučaju (pogledaj slike jer očito ih nisi pogledao).

Pogledao sam testove i od TP-a, HU-a, GN-a i još par drugih i kako sam ti lijepo napisao, kada podvučemo liniju i ne gledamo samo jednu od ovih navedenih stranica možemo reći da 7800XT troši "možda" 50tak W više, i to je ono što nije statistički značajna razlika ako u to ubrojimo i kada grafe spajkaju.

I sam svojim postavljanjem linkova od TPU-a potvrđuješ ovo gore moje napisano, a točno kako se potrošnja u nekim igrama kreće imaš od HU-a video pa pogledaj slobodno.

Što se tiče testova da, i ja sam također postavio slike od HU-a, i to u 2k rezoluciji i 4k, te same razlike u usporedbi sa 4070tkom kada gledamo RT (opet pogledati slike jer očito nisi).

Što se tiče padanja cijene da, eto lijepo za vidjeti i potvrditi ono što sam rekao, a to je da Nvidia ne pada dovoljno i zato je par ljudi ovdje kupilo 4070tku po 650+ eura, kao i 4070ti po 850+ eura (šok i nevjerica).

Idi ti po tu 4090tku jer si 4070Ti lijepo utopio kao cijenu nove, možda i sa 4090tkom bude tako. Lp

HrDsHL
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2023 2:42 (Matan223).
23 mjeseca
protjeran
Matan223 kaže...

Ja pospan nisam, hvala na pitanju, no tebi je čini se vrijeme odavno bilo za spavanje jer ne čitaš sa razumijevanjem nikako.

Spam si ti napravio sada bzvz jer se ponavljaš i nisi pogledao slike koje sam lijepo postavio. Idealo.de nije uvijek točan i zato sam ti lijepo postavio SVE cijene iz jedne trgovine, a to je konkretno MF u ovom slučaju (pogledaj slike jer očito ih nisi pogledao).

Pogledao sam testove i od TP-a, HU-a, GN-a i još par drugih i kako sam ti lijepo napisao, kada podvučemo liniju i ne gledamo samo jednu od ovih navedenih stranica možemo reći da 7800XT troši "možda" 50tak W više, i to je ono što nije statistički značajna razlika ako u to ubrojimo i kada grafe spajkaju.

I sam svojim postavljanjem linkova od TPU-a potvrđuješ ovo gore moje napisano, a točno kako se potrošnja u nekim igrama kreće imaš od HU-a video pa pogledaj slobodno.

Što se tiče testova da, i ja sam također postavio slike od HU-a, i to u 2k rezoluciji i 4k, te same razlike u usporedbi sa 4070tkom kada gledamo RT (opet pogledati slike jer očito nisi).

Što se tiče padanja cijene da, eto lijepo za vidjeti i potvrditi ono što sam rekao, a to je da Nvidia ne pada dovoljno i zato je par ljudi ovdje kupilo 4070tku po 650+ eura, kao i 4070ti po 850+ eura (šok i nevjerica).

Idi ti po tu 4090tku jer si 4070Ti lijepo utopio kao cijenu nove, možda i sa 4090tkom bude tako. Lp

Ne zanimaju me slike rezulatat iz HUB jer ima malo igara a narocito za RT, TechpowerUP ima testove na 30 igara i sa vecinom AIB modela pa se lijepo i orecizno gleda i bira kako koga koji model zanima.

I to nisu 4k grafe niti su tako reklamirane, plus sta 4K monitor a da nije šrot košta osjetno vise od tih grafi tako da kupci sigurno nece ulupat pare u monitor a uzet jeftiniju grafu koja tu rezoluciju nece ni moc zadovoljvajuce pokretat.

A za cijenu si linkao 4070 za 595e sta sam i sam rekao i ponavljam treci put, jedino je sada doslo na stanje otkad sam pisao prvi post jos grafi pa ima 7800XT i za 550e.

A oko potrošnje vidis dva TUF modela i razlike rtx 4070 204w max potrošnje rx 7800xt  277w max potrošnje, uz spajk Nvidia-e na 235w i Radeonke na 351w

Edit

I nikakvu 4070ti ja nisam imao, buncaš

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2023 2:41 (Jacked).
15 godina
AMD Navi

Sad vidim da je moja odluka da uzmem RX 6950XT bila ispravna.

RX 7800XT kod naših lihvara ili ti trgovaca kreće od 600€ - LINK.

Sramota, nikada im dosta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

7800XT je 500$ a to je kad su grafe u pitanju 1$=10kn 5000kn tj 663 eura. Toliko bi im valjda trebala biti fer cijena kod nas.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
forumaš kaže...

7800XT je 500$ a to je kad su grafe u pitanju 1$=10kn 5000kn tj 663 eura. Toliko bi im valjda trebala biti fer cijena kod nas.

To je jedino i fer cijena u Rvackoj. Deru te svi gdje god stignu, uz opravdanja koja ne bi prošla i kod onih sa teškom retardacijom.

16 godina

tak je oduvijek, niš novoga.

16 godina
AMD Navi

Bome su i cijene za RX 7700 XT nabrijane.

https://www.nabava.net/graficke-kartice?q=rx+7700+xt

Tigar Krezumica
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

Platio RX 6800 novu 530 eura i tam gdje treba vrama brža je od ove....ali nebu još dugo RX 6800 a ni nema ih više po dobroj cijeni

Moj PC  
1 0 hvala 0
23 mjeseca
protjeran
forumaš kaže...

FSR3 samo što nije kao i FG a serija 7 ima FG na nivou drivera i podržava sve DX 11 DX 12 igre sa tom tehnologijom. 

Šupački od AMDa da to omoguće samo za zadnju seriju grafa ali barem za razliku od nvidije ide FG za sve koji se implementira u igru.

Za 500 $ dobra kupnja.

Kad smo kod tog FSR3 famoznig, evo jedne profi opservacije

Kazu da Fluid motion za razliku od Frame generatora ne koristi vektore kako bi precizno slozio frejm izmedu, vec obicnu interpolaciju frejmova koju koriste televizori, odmah u startu su rekli da to nece biti na nivou fg-a nikad.

Nakon toga pricaju kako su ovi u AMD-u iskljucili v-sync na demou i da je bilo hrpetina tearinga tak da se nije moglo tocno razaznati koji su artefakti uzrokovani tearingom, a koji fluid motionom. Takoder im nisu dopustili da sami zaigraju demo pa nisu ojetili kolki je lagg.

A kad smo vec kod lagga AMD je izbacio Antilagg+  samo za 7000 seriju, to bi trebalo biti slicno kao Reflex, ovaj trenutni Antilagg im je doslovce beskoristan i to znaci da ce na svim AMD karticama koje nisu 7000 serija ili novije lagg biti ocajan kad se upali Fluid motion.

I sad moje razmisljanje za kraj, zna se da je njihov upscaler tj FSR 2 dosta aljkav i bori se sa artefaktima tipa shimmeringom, ghostingom, slabom rekonstrukcijom tankih objekata itd i sad zamisli kad ce od takva dva frejma taj Fluid motion morati sloziti novi frejm, kako ce to izgledati... Nije niti Nvidijin FG bez problema, ali oni barem imaju odlično poslozene frejmove koje je upskejlao DLSS bez tih artefakata pa u startu imaju prednost.

16 godina
Matan223 kaže...

Najbizarnije jest rx 6800xt manja cijena od nje i manje vuče struje jao jao jao. Ovo nije rebrand nego renazadovanje.Ista stvar je sa rx7700xt.Katastrofa!!!!

Ti si preskočio par razreda isto kako i preskačeš početne cijene 6800XT? Ne grizi ruku koja je te hrani. Ne troši baš 6800XT manje, proučit gradivo sa razumijevanjem, vratit se malo na početne cijene 6800XT, pa kada usvojiš to gradivo onda ideš i učiš novo (sadašnje cijene 6800XT i cijene 7800XT).

Bez obzira na sve i ja bi također bi "zadovoljniji" da je cijena 40-50 eura manja i to bi sjelo kao "kec na desetku" jer se Nvidia i dalje bahati sa cijenama i to ne pada dovoljno koliko bi trebalo.

Početne cijene kažeš u mining ludilu bravo za tebe. Tek sad sad se vidi koliko je trebala koštat serija rx6800, ustvari brige se koga koliko joj je cijena bila još ih ima dosta u prodaji.Sad je bitno sad se gleda. Pogledaj malo ovdje potrošnju pa onda reci jesi 100% siguran u ono sa hardware unboxed . 

Ja preskočio par razreda bio napredan dok si ti vidim ponavljao kao što se sad vračaš što je bilo kad je bilo.Od 12:30min:

Beyond Limits kaže... Ja i Dery smo na provjerenim r5 5600 modelima, braca po oruzju, nemoj prenositi zen4 PMS na nas.
13 godina
AMD Navi

Ne kužim kaj trolate s tim vramom na Radeon karticama kad je poznato da si vole uzet puno više od Nvidijinih modela. Kupit RX 7800xt pored 4070 može samo zadrti fanboj.

0 2 hvala 0
23 mjeseca
protjeran
dery kaže...

Početne cijene kažeš u mining ludilu bravo za tebe. Tek sad sad se vidi koliko je trebala koštat serija rx6800, ustvari brige se koga koliko joj je cijena bila još ih ima dosta u prodaji.Sad je bitno sad se gleda. Pogledaj malo ovdje potrošnju pa onda reci jesi 100% siguran u ono sa hardware unboxed . 

Ja preskočio par razreda bio napredan dok si ti vidim ponavljao kao što se sad vračaš što je bilo kad je bilo.Od 12:30min:

Jedino HUB uvijek ima svoje rezultate za potrošnju, a i javno je poznato da su u lošim odnosima sa Nvidia-om tako da uvijek sa zrnom soli uzeti rezultate.

Ovo je test kad ti meni fino upališ monitoring da se vidi sva in game statistika na ekranu pa proberu zaključci na svoje oči, i jasno se sve poklapa sa TechpowerUp recenzijama.

16 godina
AMD Navi

Evo koristim FSR 2 u Starfieldu i meni je to isto kao i DLSS kojeg sam koristio tri godine i skroz sam naviknut na isti. Ne vidim nikakav problem.

Super tehnologije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Slijep si pored zdravih očiju!

Igre s FSR su neigrive!

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Jacked kaže...

Jedino HUB uvijek ima svoje rezultate za potrošnju, a i javno je poznato da su u lošim odnosima sa Nvidia-om tako da uvijek sa zrnom soli uzeti rezultate.

Ovo je test kad ti meni fino upališ monitoring da se vidi sva in game statistika na ekranu pa proberu zaključci na svoje oči, i jasno se sve poklapa sa TechpowerUp recenzijama.

Generalna napomena, izmerena potrošnja može zavisiti od dosta faktora, bez da je reviewer nešto pogrešio. 7700XT je 20% sporiji of 7800XT (kartice na istoj arhitekturi i proizvodnom procesu), pa je GN uspeo na 7700XT dobiti višu potrošnju nego na 7800XT. Moguće i da su fulali, no objašnjenje im je da je potrošnja konkretne 7700XT koju su imali na testu (neka ogromna triple fan XFX-ica sa blagim overclockom/većim power targetom/čime god) naprosto takva i zaista veća od one na 7800XT koju su imali na testu (zaboravih proizvođača, ali fizički znatno manja, dual fan kartica, očigledno prilično osnovna izvedba).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
16 godina
mislioc kaže...

Kupit RX 7800xt pored 4070 može samo zadrti fanboj.

Neče ovo ni fanbojsi kupit.

Beyond Limits kaže... Ja i Dery smo na provjerenim r5 5600 modelima, braca po oruzju, nemoj prenositi zen4 PMS na nas.
3 godine
dery kaže...
mislioc kaže...

Kupit RX 7800xt pored 4070 može samo zadrti fanboj.

Neče ovo ni fanbojsi kupit.

Ja ću kupiti kad padnu cijene, nvidiji neću dati ni centa, vidjet ću 7700xt  ili 7800xt, kupio bih najradije 6xxx karticu ali želim imati av1 encoder.

23 mjeseca
protjeran
forumaš kaže...

Evo koristim FSR 2 u Starfieldu i meni je to isto kao i DLSS kojeg sam koristio tri godine i skroz sam naviknut na isti. Ne vidim nikakav problem.

Super tehnologije.

Ha gle, super za tebe ako ne vidis razlike. Ima ljudi koji ne kuze ni razliku izmeđ 60 ili 120fps sve im je isto 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2023 12:32 (Jacked).
16 godina
Jacked kaže...
forumaš kaže...

Super tehnologije.

Ha gle, super za tebe ako ne vidis razlike. Ima ljudi koji ne kuze ni razliku izmeđ 60 ili 120fps sve im je isto 

Pa da, prva liga. Tko kuži razliku nek si kupi kaj mu je bolje.

17 godina
AMD Navi

Svako poređenje između DLSS-a i FSR-a se svodi na pixel peeping, ali prema ljudima na ovom forumu DLSS >> native, FSR = oštećenje oka.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
4 0 hvala 2
16 godina
AMD Navi

Ak ti je dobar FSR mora da si slijep, fanboj a vjerovatno glup i sirotinja :D

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
notloB kaže...

Ja ću kupiti kad padnu cijene, nvidiji neću dati ni centa, vidjet ću 7700xt  ili 7800xt, kupio bih najradije 6xxx karticu ali želim imati av1 encoder.

Oni za ovakvu glupost trebaju tebi platiti da uzmeš jer češ biti prvi kupac.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2023 12:38 (dery).
13 godina
Ivan(4) kaže...

Svako poređenje između DLSS-a i FSR-a se svodi na pixel peeping, ali prema ljudima na ovom forumu DLSS >> native, FSR = oštećenje oka.

Haha pa fakat  , istina kad to čitaš tu na forumu o fsr-u trebaju ti naočale za varenje prije paljenja dotičnog.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2023 12:43 (mislioc).
3 godine
dery kaže...
notloB kaže...

Tako je, nek' mi plate, što bi Kant rekao... \o/

Jacked kaže...
forumaš kaže...

Super tehnologije.

Ja ne vidim, odnosno bmk.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2023 12:48 (notloB).
23 mjeseca
protjeran
dery kaže...
notloB kaže...

Šuti ne odgovaraj ih, budi sretan da neko kupi , sta ces ako Radeon jos potone dodatno plačat dodatnu proviziju za Nvidia-u. Samo neka se kupuje da mozemo jeftinije Nvidia-u nakon toga.

16 godina
Jacked kaže...
dery kaže...
notloB kaže...

Šuti ne odgovaraj ih, budi sretan da neko kupi , sta ces ako Radeon jos potone dodatno plačat dodatnu proviziju za Nvidia-u. Samo neka se kupuje da mozemo jeftinije Nvidia-u nakon toga.

Da amd-u kojim slučajem prodaja ide vrlodobro neče to utjecat na cijenu nevidije koliko imaju bolji proizvod. Ali sad se amd zakopao ključ u bravu gpu department.

17 godina
forumaš kaže...

Ak ti je dobar FSR mora da si slijep, fanboj a vjerovatno glup i sirotinja :D

Ne nešto od toga već sve zajedno!

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
16 godina
AMD Navi

U biti nisi frajer, nego šonjo.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
dery kaže...
Qui-Gon-Jinn kaže...
Hahah pa šta je ovo, opet Rebrandeon. Moja 6800XT je doslovno ista kao i 7800XT.

Najbizarnije jest rx 6800xt manja cijena od nje i manje vuče struje jao jao jao. Ovo nije rebrand nego renazadovanje.Ista stvar je sa rx7700xt.Katastrofa!!!!

To je ipak sitna razlika u gejming potrošnji. Ako se hočeš šokirat na gejming potrošnji, onda odi gledaj CPU gejming potrošnju struje R7 7800X3D vs Intel rastrošni i7 i i9 kamioni.

Treba gledat malo širu priču(pogotovo kod Nevidije), dakle eto grafa se trenuto prodaje kao šašava.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2023 15:46 (rambox).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice