Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 5.621
|
čitano: 1.060.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Imam trenutno kod sebe AORUS GeForce RTX 3080 MASTER.Grafa je doslovno nova,kupljena je za svrhu majnanja ali nije upogonjena nikako,znam jer mi je to od prijatelja grafa.

Uglavnom iznenadile su me temperature za takvu grafu,znaci u igri da tem ide do 80c,vent se vrte punim.

Ok,sa malo undervolta ne gubi nista fpsa,temp padne na 65 sa ventovima da se vrte na nekih70-80% sto je skroz ok.

Zar je stvarno kod tih grafa takva temp normalna?

Meni osobno je ovo visoko,jer inace koristim red devil 6700xt koja ne prelazi 65c sa nekih 40ak % vent da se vrte,grafa je hladna kao led.

Origin_Steam: hrka11
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Re: Rasprava o grafičkim karticama

sad treba pratit kineske stranice, tipa alix i slicno, uvijek se u takvom kaosu nade "dobra dusa" koja hoce zaradit pa zamraci nekoliko desetaka komada i preproda obicnim smrtnicima za male pare

INTEL ne AMD ne NVIDIA ne INTEL ne AMD ne NVIDIA
17 godina

Je a ti češ prvi dat 400e za 3080 na alkiju, daj molim te...

Hrka, ta ti 3080 ima previsoke temperature, inače je hladna i tiha, probaj je očistit i zamjenit pastu/padove, ako ništa ne pomogne od toga prijatelj ti je podvalio muda pod bubrege

Inače se na Nvidia karticama bios nije modao za majnanje uglavnom no tko zna....u svakom slučaju ako temperature padnu nakon čiščenja i zamjene a ventovi se nastave nenormalno vrtit probaj bios originalni stavit ili ako ima switch za dual bios stavi na drugi.....

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.11.2023 10:32 (Wiz3m4n).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Wiz3m4n kaže...

Je a ti češ prvi dat 400e za 3080 na alkiju, daj molim te...

Hrka, ta ti 3080 ima previsoke temperature, inače je hladna i tiha, probaj je očistit i zamjenit pastu/padove, ako ništa ne pomogne od toga prijatelj ti je podvalio muda pod bubrege

Inače se na Nvidia karticama bios nije modao za majnanje uglavnom no tko zna....u svakom slučaju ako temperature padnu nakon čiščenja i zamjene a ventovi se nastave nenormalno vrtit probaj bios originalni stavit ili ako ima switch za dual bios stavi na drugi.....

Nije mi on podvalio nista jer mi je dao da se zajebavam s njom ako ocu,skupa smo svaki dan....znam sta je majnao i kako,pomagao sam mu oko nekih stvari...bios nije diran.

Nju je zadnju kupio,nakon par dana je i prestao s majnanjem.

Samo se cudim temperaturama,na int ne mogu bas pronac nesto posebno vezi nje,vidim po reditu da pisu da su temp uglavnom ok.

17 godina

Kažem ti iz iskustva ta kartica je tiha i hladna, čisti i mijenjaj pastu za početak, jedino ako imaš kakav bunker od kučišta da nema dobar protok zraka

Čudna mi je tvoja konstatacija za fan na 70-80% pri temperaturi od 65c....puno svakako

Uspoređivat sa 6700xt nema smisla, 3080 se dosta grije to je činjenica no Masterica, Strix, Suprimka su dobro odrađene, Gigabyte dosuše najlošije od te 3 nabrojane no daleko od toga da je bučna i vrela

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.11.2023 10:51 (Wiz3m4n).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Wiz3m4n kaže...

Kažem ti iz iskustva ta kartica je tiha i hladna, čisti i mijenjaj pastu za početak, jedino ako imaš kakav bunker od kučišta da nema dobar protok zraka

Tnx,ali mislim da se necu s tim zajebavat jer nije moja niti mi se da,a njeg jos manje boli k..c za to (lik ima love tako da mu to stoji u podrumu u cosi van kutije 12grafa,sve ti je jasno)...ali i to sto kazes imam bunker koji nije bas idealan sto se zraka tice (nzxt h510).

ps.vezi ovog sto si napisao za fan...imam uslikano nakon pola sata igre na 2k,vrtio sam escape from tarkov...119fps,63c,74%,82% (jedno od ovo dvoje je fan speed,drugo usage) tada sam dirao i fan curve,pa ne znam je li to sto sam ja dirao ili su fanovi na auto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.11.2023 11:04 (hrka11).
17 godina

Ma onda te boli dupe poigraj se i zabavi malo sa čiščenjem, to je narodno veselje  nas na forumu ;)

Uhhhh da, taj Nzxt nije neka sreća po pitanju protoka zraka

15 godina

Eto malo se obnovio, i opet AMD. Pa kako se kaže: "Ajd sad drvljem i kamenjem udri bagro!" Ova ide u arhivu, nemaš to kome prodat kad to nitko neće.

Inaće ovo je rx 7900 xtx, ako koga zanima, a stara giga rx 6800 xt.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.12.2023 13:18 (rokonja).
Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina

Lipo! Javi se, zanima me stara GIGA! :p

maximum effort
15 godina
metallic kaže...

Lipo! Javi se, zanima me stara GIGA! :p

Vjerojatno da ću prodavat rx 6700 xt, a gigu ostavit.

17 godina

Koja je cijena 6700 xt ???

0 0 hvala 0
15 godina
Dr. Vicko kaže...

Kad bude bit će, nemam neku potrebu prodavat.

17 godina
rokonja kaže...
Dr. Vicko kaže...

Sigurno imaš potrebu prodavati, jer si siromašan! Da nisi, kupio bi normalnui graficku, tj. Nvidiu!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
15 godina
Kant kaže...
rokonja kaže...
Dr. Vicko kaže...

Sigurno imaš potrebu prodavati, jer si siromašan! Da nisi, kupio bi normalnui graficku, tj. Nvidiu!

Imam, ali nedam.... I ovo je pun k... previše.

edit: krvavo se namućim za svaki centa, da bi ga dao samo tak. I iskreno nikada nisam ima Nvidiu i nemam neku volju za Nvidiu, tako da ne znam što propuštam i ne žalim za time.

A siromaša: pa meni je dobro, jedino me zdravlje malo...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2023 21:29 (rokonja).
9 godina
neaktivan

Pozdrav. Koliko se može dobiti za Gigabyte Radeon RX 6900 XT 16gb?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

A 500 eura minimalno bi treba moci dobiti,a sad s obzirom kolko je stara i kolko jos ima garanciju moga bi jos dodatnih 50 do 100 eura više tražiti

17 godina

550e bi trebao dobiti svakako

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ok hvala. Šta bi preporučili na trenutnu konfiguraciju, ali da nije više od 1.100€ grafička?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

RX 7900 XTX, kod nas je malo više od 1100 eura, ali ne znam na što drugo bi trebao preći s RX 6900XT nego na 7900 XTX ili eventualno zelkeno RTX 4080, koja je osjetno skuplja.

12 godina

Protegni se još 50€ i uzmi RX7900XTX.

Iako ja na tvom mjestu nebi ni prodavao tu RX6900XT nego bi se strpio do dolaska novih serija pošto ti sve to do cca 1.100€ nije neki ogroman skok sa rx6900xt da bi bilo vrijedno nadogradnje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.12.2023 8:50 (ibme74).
9 godina
neaktivan

Mislio sam zamjenit dok se može uzet neka lova na njoj, ali razumijem, prevelika je razlika u cijeni za upgrade da bi dobio baš neki skok u nadogradnji. Iako sam na ovoj već dosta izgubio, platio sam je 1.300€ u 2.mj 2021., ali mislim da će tako biti i u budućnosti, da se i sad kupi 4080 ili 90, ili 7900xtx opet će se izgubit za god-dvije, to je tržište...

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.12.2023 9:37 (boki707).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Pa jedna od opcija ti je da ju prodas dok jos ima vrijednost pa budes na iGPU ili uzmes za 50-60€ neku rabljenu GTX1060/RX570/580 i igras sta mozes na njima dok cekas nove serije.

9 godina
neaktivan

Imam u pc2 gtx 1070ti, al nije to to 😃. Ali jasno sve, hvala na savjetima svakako

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prodaj tu i kupi rtx 4080/90 ili rx 7900xtx. Ako ti se baš mjenja, a pušiš i ovako i onako. Jedino ako ti služi za posao onad je sve opravdano.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prodaj je i odi na 5 dana na odmor

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ipak cu prodat svoju 6900xt i uzet 4080. Ako je netko zainteresiran cijena je 500€

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Sta mislite o ovoj, 1.299€? Ili zotac 1289€?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.12.2023 17:28 (boki707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Samo 4090, batice!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
ibme74 kaže...

Protegni se još 50€ i uzmi RX7900XTX.

Iako ja na tvom mjestu nebi ni prodavao tu RX6900XT nego bi se strpio do dolaska novih serija pošto ti sve to do cca 1.100€ nije neki ogroman skok sa rx6900xt da bi bilo vrijedno nadogradnje.

Ajmo reć, od pouzdanijih - 7900xtx merc ili nitro

Dakle - 1200e vs 1285

4080 - 1300 (Gainward Panther)

Cijene sa nabave 

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
9 godina
neaktivan

Ovdje je malo jeftinija a ta mi je trgovina blizu. Jel sad bolje ici na 7900 xtx ili 4080, posto 2k € za 4090 nisam poludio dati

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.12.2023 19:40 (boki707).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice