Evo da se u ja ubacim u klub...28.02. sjela Asus r9 270x....nisam puno stigao testirat al par igara sto sam pokrenuo odusevljen.....s tim da metro ll kad je ukljucena opcija tesselation dobijem blinkanje...da li netko ima iskustva s tim? Ima nova verzija biosa...da li bi to rijesilo problem? Bf4...cod ghosts...black ops2 i jos par radi ok...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo da se u ja ubacim u klub...28.02. sjela Asus r9 270x....nisam puno stigao testirat al par igara sto sam pokrenuo odusevljen.....s tim da metro ll kad je ukljucena opcija tesselation dobijem blinkanje...da li netko ima iskustva s tim? Ima nova verzija biosa...da li bi to rijesilo problem? Bf4...cod ghosts...black ops2 i jos par radi ok...
Tj titra slika....ne da se gasi pali vec titra...ili eng flickering...sjene titraju i preklapaju se bez obzira na rezu i postavke ali samo kad je tesselation ukljucen...
Pozdrav,ja se nisam susreo s tim problemom
ja imam msi r9 270x gaming i jako sam zadovoljan,tiha je hladna i sve je super :D
ali kod Sims 3 mi je pocela zujat grafa i kod Rainbow sixa Conviction mi je malo zablinkalo i izbacilo iz igre sa errorom da nije podrzan taj model grafe
neki čudni problemi,ja dosad nisam naišao ni na jedan . Koje drivere koristite
XFX ima akciju gdje daje Battlefield 4 uz kupljene R9 kartice (potrebna registracija na xfx siteu). Baš se razmišljam ubosti još jednu XFX R9 270X u CF (kartica onda praktično izađe 1.100 kn kad odbijemo cijenu BF4). :) Inače, oni problemi koje sam spominjao ranije su riješeni nakon dosta potrošenog vremena. Bilo je potrebno očistiti sve zaostatke od nvidia drivera i ponovo konfigurirati miš - steelseries sensei (!?). Sad je sve ok.
znači nedavno uzeo xfx r9 270x i moram reći da je "kartica" nevjerovatno dobra, jedva mi je stala u kućište
:D, tiha je i ne zagrijava se previše...s obzirom na uloženo stvarno sam zadovoljan
Ne znam napamet...probao s vise drivera...13.nest....14 beta...itd...skinuo sinoc novi bios pa budem probao danas...mozda treba zakrpa za metro ll?! Savrseno radi s svim igrama osim navedene i samo kod ukljucena tesselation...i nekad ali samo nekad u thiefu 4 pad fpsa drastican...dok npr ne udem u level...znaci u gradu dok se ide do nivoa...
Ne znam napamet...probao s vise drivera...13.nest....14 beta...itd...skinuo sinoc novi bios pa budem probao danas...mozda treba zakrpa za metro ll?! Savrseno radi s svim igrama osim navedene i samo kod ukljucena tesselation...i nekad ali samo nekad u thiefu 4 pad fpsa drastican...dok npr ne udem u level...znaci u gradu dok se ide do nivoa...
thief ima patch za pad fpsa,nije do drivera niti grafe
XFX ima akciju gdje daje Battlefield 4 uz kupljene R9 kartice (potrebna registracija na xfx siteu). Baš se razmišljam ubosti još jednu XFX R9 270X u CF (kartica onda praktično izađe 1.100 kn kad odbijemo cijenu BF4). :) Inače, oni problemi koje sam spominjao ranije su riješeni nakon dosta potrošenog vremena. Bilo je potrebno očistiti sve zaostatke od nvidia drivera i ponovo konfigurirati miš - steelseries sensei (!?). Sad je sve ok.
Evo, stigla je u CF. Samo sam odvrtio benchmarke i nije baš neko impresivno skaliranje u 3dmarku, ali vjerujem da će u igrama biti bolje. Ova nova DD verzija od XFX ne izgleda loše na prvi pogled. Što se buke tiče, iako praktično nasjeda s jednim ventilatorom na x-fi titanium ispod nje, nije strašno. Malo ću dotjerati sa afterburnerom krivulju za ventilatore i bit će ok. Inače, BF4 se upravo skida (promocija za xfx). :)
EDIT: Dodao sam i BF3 MP statistiku iz Afterburnera. Sve ultra napokon. :) Samo mi nije jasan baš ovaj GPU usage. Bottleneck?
niti trenutno najaci i7 ih nebi natjero na 100% u bf mp djelu "fransize", nezamaraj se sve radi super skorovi su odlicni!..LP
u bf3 mi temp dodje do 82 kad gledam preko hw monitora, bez OC-a dali je to previse?
vrtnja je na automatic namjestena
u bf3 mi temp dodje do 82 kad gledam preko hw monitora, bez OC-a dali je to previse?
to je MSI Gaming što imaš?
Puno previše.
Moja Gigabyte ne prelazi u BF3 56°.
Kućište ?
Protok zraka odn ventilatori ?
da gaming... imam jedan koji upuhuje zrak od 230mm i jedan koji ispuhuje od 140... moram vratiti jos jedan od 230 koji je ispuhivao zrak.
da gaming... imam jedan koji upuhuje zrak od 230mm i jedan koji ispuhuje od 140... moram vratiti jos jedan od 230 koji je ispuhivao zrak.
meni moja sa 99% zauzećem GPU-a nije prešla 66 stupnjeva u niti jednoj igri, možda zvuči blesavo ali provjeri dali se oba ventilatora vrte na grafi jer sam čitao na MSI forumu da je negdje bila greška u nekom batch-u i samo jedan ventilator je radio
neznam dali mi se danas ucinilo da neradi jedan vent jer kad sam dosao sa prstom po njemu nije me lupio po prstu, pa mi se cini da se poceo vrtiti, i nakon toga nije islo preko 60...malo cu to pratiti sta se desava sa time.
Meni je MSI Gaming max 69C 70C uz ventilator na 69% 72% na 1120 / 1500.
Meni je MSI Gaming max 69C uz ventilator na 69% na 1120 / 1500.
zato sam ja u afterburneru ogranicio vent na max 40% da ju ne cujem zivu
temperatura max 72,ja happy time,najbitnije da nema buke nimalo
Pozdrav decki, AMD/ATi braćo
Imam veliku dvoumicu, citajuci od pocetka vidim da imate razne brandove R9 270X graficke, imao sam priliku raditi - sklapati pc sa Gigabyte verzijom. Obavio sam razne benchmarke kao i neke igrice ali nista vise od toga, nista u kucnoj radivosti sto bi znatno diglo temperaturu a kako sam citao zna biti bucna.
Da skratim pricu, radim u firmi IT opreme pa mi je svaka dobavljiva no rado cu prihvatiti savjet obicnih smrtnika a ne nekih brojeva sa official stranica. Ono sto sam naletio po raznim forumima da ASUS kojeg i najvise volim, ima super grafulju, Toxic najvise izvuceno iz nje a Vapor totalno cool, Gigabyte (nikako ne volim taj brand) ali sta je sa ostalima, MSI, PowerColor, HIS, XFX, jer ja imam Gainward 4870 1GB GoldenSample, mnogi su je otpisivali ali ja sam sa njom prezadovoljan, mnogo je tiha i stvarno me sluzi od pocetka bez ikakvih pregrijavanja i nedaj Boze sarenila i artefakta :-D
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/q71/s720x720/1011765_570112286413427_78557245_n.jpg
pozdrav ljudi. planiram uzet ovu grafu http://www.msi.com/product/vga/R9_270X_GAMING_2G.html#overview.
samo trazim po netu gdje bi je bilo za kupit al ne mogu je nac nigdje. pa vidim da vas dosta ovdje ima taj model pa me zanima gdje ste je kupili.
Poslao sam ti pm sa linkom ;) zivio
meni moja sa 99% zauzećem GPU-a nije prešla 66 stupnjeva u niti jednoj igri, možda zvuči blesavo ali provjeri dali se oba ventilatora vrte na grafi jer sam čitao na MSI forumu da je negdje bila greška u nekom batch-u i samo jedan ventilator je radio
ipak neradi jedan vent, al kad ga prstom pokrenem onda se pocne vrtiti normalno, jel ima nesto da se to popravi ili da saljem na servis?
ipak neradi jedan vent, al kad ga prstom pokrenem onda se pocne vrtiti normalno, jel ima nesto da se to popravi ili da saljem na servis?
Podmaži taj vent WD ili uljem za finu mehaniku
zasto da to radi ako ima garanciju???
Zato što to nije problem napravit, 90% sigurno je da će popravit problem i neće ostat bez grafičke kartice na neizvjesno vrijeme.
Zato što to nije problem napravit, 90% sigurno je da će popravit problem i neće ostat bez grafičke kartice na neizvjesno vrijeme.
znaci ostavio si 10% sanse da neka nestrucna osoba, nestrucnim rukovanjem tj spricanjem doticnih tekucina sjebe grafu...znaci nekima bi moglo predstavljati problem od preko 1000kn kad dode u servis i vide da je vent riknuo jer je wd otisao na okolne elemente koji su izgorili! kao sto velis nije to za svakoga, pogotovo ne to raditi ako ti grafa ima garanciju a ako neko zeli riskirati njegova stvar slazem se!
graficka je danas otisla za ZG, pa nek se oni bave time a ja cu izdrzati i sa integriranom dok se to ne rijesi...ako sam mogao pola godine mogu i ovo, manje cu biti za kompom :D
pa po ventilatoru se i nemože špricati dok je na grafičkoj nemaš pristup valjda se podrazumjeva da ćeš ventilator odvojiti od grafičke, i ulje za finu mehaniku nemože nikakav kratki spoj ili nešto spžiti, ukapaćeš samo kap ulja i gotovo neš saliti litru ulja
pa po ventilatoru se i nemože špricati dok je na grafičkoj nemaš pristup valjda se podrazumjeva da ćeš ventilator odvojiti od grafičke, i ulje za finu mehaniku nemože nikakav kratki spoj ili nešto spžiti, ukapaćeš samo kap ulja i gotovo neš saliti litru ulja
pa netko smotan, nedovoljno oprezan i strucan to lako zajebe ne?...mislim da nema smisla vise!lp