Imam mogucnost nabaviti oba dvije. Koju da uzmem i koja je razlika između njih?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam mogucnost nabaviti oba dvije. Koju da uzmem i koja je razlika između njih?
http://www.hardwarecanucks.com/forum/video-cards/20405-toxic-hd-4890-vapor-x-hd-4890-a.html
Ja mislim da 4890 Toxic ima više taktove, a Vapor-x naravno je hladnija kartica. Imaš i verzije sa 1G ili 2G memorije pa uzmi onu koja ti najviše odg. A za proizvođača ja preporučam Sapphire-nikad problema sa svojim ATI Sapphire karticama nis imao uopće. A ako baš hoćeš mišljenje onda je moj odg Toxic!
Ja mislim da 4890 Toxic ima više taktove, a Vapor-x naravno je hladnija kartica. Imaš i verzije sa 1G ili 2G memorije pa uzmi onu koja ti najviše odg. A za proizvođača ja preporučam Sapphire-nikad problema sa svojim ATI Sapphire karticama nis imao uopće. A ako baš hoćeš mišljenje onda je moj odg Toxic!
Sapphire jedini i ima toxic i vapor-x. Kod referentnih kartica nije važna uopće koji je proizvođač.
Vapor-x izgleda bolje i izašla je poslje toxic verzije, vjerovatno je bolja nego toxic. A za taktove čuj, to je nevažno ionako ih možeš sam podešavat.
Kod ove TOXIC vidite da piše i VAPOR-X to je zato jer su temeljene na istoj tehnologiji.
JA BI DEFINITIVNO UZEO TOXIC,AL NAZALOST NIJE JE BILO DOK SAM KUPOVAO GRAFU.
Koliko dođu zapravo te Toxic i/ili Vapor-X kartice? Sumnjam da je ispod 1600+ kuna, a za već 1850 imaš PUNO jaču i bržu Radeon 5850...! Jer ti to netko nudi ili što? Ako je za badave...
ma rabljeno za oko 900 kn (3mj starosti)
Toxic serijski ima 110 Mhz veći takt GPU-a nego Vapor-x pa vjerojatno ima i bolji hladnjak. Ne virujen da bi sapphire samo tako povećava takt bez kvalitetnog hlađenja pa ti ja preporučujen Toxica.
Toxic serijski ima 110 Mhz veći takt GPU-a nego Toxic pa vjerojatno ima i bolji hladnjak. Ne virujen da bi sapphire samo tako povećava takt bez kvalitetnog hlađenja pa ti ja preporučujen Toxica.
nist nisam razumio
Toxic ti ima uz vapor x hladenje i heatpipe cijevi,mislim da tri vidi se tu na slici,ja da mogu bi toxic uzeo,daj meni sredi da si stavim jos jednu u cross
Ako mislis clockati grafu onda je Toxic puno bolji izbor jer se njoj moze mijenjati napon iz softvera zato
sto koristi stock vrm-ove za razliku od vapor-x koji koristi posebne sapphire-ove vrm-ove