R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 265.906
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
R9 290/X club

Isplati li se uzimati r9 290x lightning?

Lik prodaje za 2400 sa 30 mjeseci garancije kod nas.

Prije sam imao r9 290 trix i imam samo pozitivna iskustva sa amd-om tako da me ne brine "pregrijavanje" i "potrosnja".

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: R9 290/X club
Yamacha kaže...

Prije sam imao r9 290 trix i imam samo pozitivna iskustva sa amd-om tako da me ne brine "pregrijavanje" i "potrosnja".

Da imam kunas već bi otišel po nju! Zvijer od grafe!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
14 godina
neaktivan

Nemre bit mali protok zraka, 3 140mm ventilatora pušu u taj dio kućišta. Pcs+ drži frekvenciju, ova tri-x ne. S tim da je heatsink vruć da prst nemreš na njemu držat. Zakucani gpu-i na 100% i polako al sigurno dođe do 94. Pcs+ stane na 80+ al ispod 90. 

15 godina
neaktivan
Butcher kaže...
Yamacha kaže...

Da imam kunas već bi otišel po nju! Zvijer od grafe!

Hvala na odgovoru.Budem nazvao sad pa da vidim bude li spustio koju kunu...

Inace prodao sam r9 290 trix staru malo vise od godinu dana za 2100kn pa mi se cini da za 300kn dobijem jako dobar upgrade.

Ako nista drugo novija je, ima dulje jamstvo, te ce se po meni lakse prodati danas/sutra posto je to trenutno najjaca amd single gpu.

11 godina
neaktivan
ipetrovs kaže...

Nemre bit mali protok zraka, 3 140mm ventilatora pušu u taj dio kućišta. Pcs+ drži frekvenciju, ova tri-x ne. S tim da je heatsink vruć da prst nemreš na njemu držat. Zakucani gpu-i na 100% i polako al sigurno dođe do 94. Pcs+ stane na 80+ al ispod 90. 

Onda ti pušu tak da grafulja niš ne dobiva ili se stvara neki podtlak.

Ili nekaj drugo ne valja jer to jednostavno nije moguće.
Meni na (doduše na single konfiguraciji) Furmark-u ne prelazi kojih 80 °C na Tri-X tak da ovo nema smisla.

Evo idem ju sad baš stavit na furmark da vidim do kud će doć.

EDIT: Nekaj ti ne valja s protokom zraka onda: http://www.pohrani.com/f/3I/R1/4mzpm5QP/untitled.jpg
Ovo je moja nakon 10 minuta furmarka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 20:43 (zagi988).
14 godina
neaktivan

Hvala na trudu. A ne znam, 3 140mm pušu zrak izvana do grafe a iz kućišta žešće izlazi vrući zrak. Pcs+ se stabilizira ispod 90. Pričamo o Crysisu 3 na 2560*1440 ( VSR omogućen u driverima ) sa 2xmsaa ( a može i 4x i 8x  svejedno je ). Grafe zakucane na 100%. Safirka se stabilizira na 94 celzijusa i skakuće između 900 i 950 mhz. Mislio sam da ako uzmem Morpheusa odvojio bi gpu od vrm-a što se tiče generiranja topline, a gddr5 se tako i tako ne zagrijava nešto jako. Bolji heatsink bi omogućio temperature ispod 90 a i veća površina bi efektivnije odnosila toplinu. 

A što se tiče protoka zraka bolje ne mogu složiti.

14 godina

Probaj reinstalirati hladnjak na grafi, ako nema naljepnice o gubitku garancije na šarafima.

14 godina
neaktivan

Ma zategnuo sam, jedan je ispao i nemre se više staviti unutra. Temperature su iste prije i poslije incidenta. Heatsink je žešće vruć na dodir, nije problem u provođenju topline s gpu-a na heatsink. Problem je šta se enormno čip grije. 

11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Onda nekaj sa čipom ne valja jer vidiš i sam da se ne smije i da se inače ne grije tolko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
R9 290/X club

Maknuo sam staklo sa bočne stranice tako da je većina bočne stranice otvorena. Na 1050/1350 drže se temperature na 75/85. Očito se vrući zrak nakupljao unutra. Nemre kućište izbaciti topline koliko je Radeoni stvaraju. Performanse su strašne ali grije li ga grije. 

Hvala svima na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 0:31 (ipetrovs).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ipetrovs kaže...

Maknuo sam staklo sa bočne stranice tako da je većina bočne stranice otvorena. Na 1050/1350 drže se temperature na 75/85.

Očito se vrući zrak nakupljao unutra. Nemre kućište izbaciti topline koliko je Radeoni stvaraju. Performanse su strašne ali grije li ga grije. 

Hvala svima na pomoći

ovo je glavni problem, to se desava i s vrelom 280x! iznenadio bi se kad bi izmjerio temperaturu unutar kucista...lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
ipetrovs kaže...

Maknuo sam staklo sa bočne stranice tako da je većina bočne stranice otvorena. Na 1050/1350 drže se temperature na 75/85.

Očito se vrući zrak nakupljao unutra. Nemre kućište izbaciti topline koliko je Radeoni stvaraju. Performanse su strašne ali grije li ga grije. 

Hvala svima na pomoći

ovo je glavni problem, to se desava i s vrelom 280x! iznenadio bi se kad bi izmjerio temperaturu unutar kucista...lp

Zato se kupi referentaca da izbacuje zrak van kucista. 

14 godina

Ja imam "vrelu" R9 280X i nemam problema s toplim zrakom unutar kućišta !! Sve dok imaš prostrano i dobro ventilirano kućište ne vidim razloga za dramu. 

13 godina
protjeran
Koji ono cooler imas? Takav nema 99% forumasa...;)
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ja imam dobar protok zraka na kučištu i uredno drži temperature kak treba. Da imam dve mislim da bi i dalje držalo jer je doslovno PROTOK zraka. :D
A samo tri ventilatora sve skupa imam. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Ja imam "vrelu" R9 280X i nemam problema s toplim zrakom unutar kućišta !! Sve dok imaš prostrano i dobro ventilirano kućište ne vidim razloga za dramu. 

Stvar je sta s nekom drugom karticom ne moram cut ventove a imam istu ili manju temperaturu u kucistu. Nije problem izbacit topli zrak, al onda pati moj istancani sluh 

10 godina
neaktivan
R9 290/X club

Naime imam pitanje, narucio sam grafu preko njuskala i danas je stigla i bila je sve super zapakirana i sve al nije bila u antistatickoj vrecici, naime bila je u kutiji i antistaticka vreca je bila na njoj, da li joj moze sta bit? hvala

hrna
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
R9 290/X club

ne vjerujem da joj je moglo ista biti, ali neces znati dok ne probas :D

Clueless gamers shouldn't judge
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ovo da je 280x "vrela" grafička je u stvari istina. Znam kad je TRUE bio na hd7950 što je praktički isti čip (malo manje shadera). Zanimljivo je to da je

razlika između temperature čipa i temperature tijela hladnjaka bila samo oko 10 C. Znam jer imam termopar na voltmetru i mogu mjeriti temperaturu dodirom. Znači kad je u loadu bilo 56 C true je bio na nekakvih 45 C. To je isijavalo toplinu kao da si pokraj peći. Međutim to je dobro jer znači da čip

lako ispušta toplinu i hladnjak to može dobro upiti, za razliku od kilavih haswellovih čipova koji drže toplinu u sebi. Sad neznam dali se i nVidijini čipovi ponašaju kao AMD-ovi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
R9 290/X club

Nakon silnog testiranja R9 290 Tri-x dosao sam do zakljucka da je ovo moj idealni clock http://www.techpowerup.com/gpuz/2fuck/ bez dizanja napona i stabilan,temperature VRM1 do 65c u loadu i igrama.Odvrtio 3Dmark11 sat i po,poslje toga sat furmarka.Podesio sam fanove na custom i max sto se vrtiju da daju tu temp je 60%,ak bude trebalo za ljeto dignem na 70% da neprelazi 70c za jedan fini ugodni OC 

p.s.pogledajte ime validacije,umalo da nisam umro kad sam procito 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 17:33 (Sideswipe).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

dobro i ja sam primjetio malo povecanje temp kako je vani ugrijalo

idle idle

gaming gaming

75 stupnjeva pali crvena slova 75 stupnjeva pali crvena slova

ovo crveno mi se dogodilo u DAY Z-u al njega igram na 144p pomoću virtual resolutiona i to je bilo dok sam nešto scopao i imao malo čudno podešen field of view 

to je na 75 stupnjeva i onda vent ode na nekih 57% i spusti ju opet na 72 stupnja i požute slova

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 16:12 (Kamikaza1600vti).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
R9 290/X club

Pozdrav, imam jedno pitanje u vezi R9 290. Složio sam prijatelju PC neki dan, naručeno sve iz future, dečki sve složili i dostavili ekspresno. Komponente su:

Asrock s1150 H97 ANNIVERSARY 653,76 kn

Crucial 8GB DDR3 1600 Mhz (PC3-12800) CL11 519,00 kn

Intel Core i5-4460 Soc 1150 1548,00 kn

Zalman Z3, USB3.0 black, 3x120mm 329,00 kn

XFX Radeon R9 290 4GB DDR5 Boost 2599,00 kn

Fortron Raider S PSU 650W, 80+ SILVER 599,00 kn

HDD Desktop TOSHIBA DT01ACA050 (3.5", 500GB, 32MB, SATA III-600) 389,00 kn

Nakon instalacije sustava i nakon što sam stavio driver za grafu, nakon restarta samo crna slika poslje windows logoa. Probali smo sve i svašta, ali nijedno rješenje sa svih stranih foruma ne pali. Taj black screen poslje windows logoa je dosta čest problem kod R9 290, ima sto tema online u vezi toga, ali nisam još uspio napravit neki napredak. Jel itko od vas imao taj problem, ako je šta ste napravili da ne bude crna slika? Meni se čini da je softverski problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
R9 290/X club

dali zamrzne komp ili kao radi ali je samo black screen?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj uci u safe mod

12 godina
R9 290/X club

Stavi zadnji bios

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
R9 290/X club

Komp radi, i nije no signal nego baš samo crna slika, dakle grafička radi sve pet al slika je crna. Vbios nisam stavljo najnoviji da nebi nešta još više shebo, ali sam probo instalirat drivere bez ccc-a, dakle samo driver čisti i dalje isto.

EDIT: U safe modeu naravno ima slike al driver nije očitan pa zato valjda.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 17:37 (Magibagi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
R9 290/X club

kaj cekas uopce nosi odma na servis...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
R9 290/X club

Cim dolazi do problema kada se driver ucita to je defektna karta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 17:59 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
R9 290/X club

Zvat će sutra shop da vidi šta mu je činit. Mislio sam da se može rješit jer hrpa ljudi je imala takav problem, dobiju zamjenu pa isti k***c, jer čini se da je problem softverski.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
R9 290/X club

Moze biti da je i do drivera, ali prije bi rekao da je bios od grafe ako vec idemo na softwer.

Ja sam imao dvije R290X referentne, sve je radilo ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice