ekipa mopze pomoc'nerade mi klokovi na 290ki windows8. msi afterburner je novi 4.10 driveri su nova omega? nastelam sve i kad udjem u bilo koju igru ona vozi na def..
Imao slican problem dok sam imao r290x cfx, nisam nasao rjesenje.
ekipa mopze pomoc'nerade mi klokovi na 290ki windows8. msi afterburner je novi 4.10 driveri su nova omega? nastelam sve i kad udjem u bilo koju igru ona vozi na def..
Imao slican problem dok sam imao r290x cfx, nisam nasao rjesenje.
rijesio problem.. drivere reinstall + 4.0 msi afterburner.. radi ko beba
Evo jedan test na Evolve-Monster - AMD rastura na Cryengine
source - http://www.sweclockers.com/artikel/20031-snabbtest-grafikprestanda-i-evolve/3
295 i dalje rula
Nemoguce kako je ta grafa jeftinija u americi nego u evropigeneralno
ko je to reko lol ,podjednake su ovisi od igre do igre
ko je to reko lol ,podjednake su ovisi od igre do igre
upravo ti si to tvrdio kada si presao sa 2 290-tke na dvije 970-tke
zagy vidimo se u 390x topicu soon
zagy vidimo se u 390x topicu soon
naravno. onda ces ponovo pljuvat po nvidi-i i tako ukrug
necu pljuvat niti sam ikad pljuvao imao sam ATi/AMD i NV u 100 konbinacijama ako mi nesto smeta u pojedinoj generaciji to je moje osobno misljenje a ne pljuvanje
niti sam ikad bio fanboy bilo kakvog proizvoda niti cu ikad biti L.P
A sto ta "ekipa" ima lupat bez veze kad svi testovi pokazuju da su podjednake po brzini.
necu pljuvat niti sam ikad pljuvao imao sam ATi/AMD i NV u 100 konbinacijama ako mi nesto smeta u pojedinoj generaciji to je moje osobno misljenje a ne pljuvanje
slazem se s 4malom, nije fanboy definitivno! a ponekad svi volimo pohvaliti svoj hw pa nekad malo pretjeramo! nije za zamjeriti!
A sto ta "ekipa" ima lupat bez veze kad svi testovi pokazuju da su podjednake po brzini.
u ovoj recenziji gtx970 je "malo" okrljastena na 1170mhz, a na toj rezi niti jedna ne radi s boostom(sve su preko 1250+mhz)! dakle kad pogledas bilo koji drugi test gtx970 pobjeduje u 90% slucajeva, da ne govorim da doticna odleti u nebesa kad se malo overkloka dok su 290 i 290x katastrofalne za overklokanje, da ne govorim o cijeni, potrosnji i hladenju! gtx970 je apsolutni grand prix/best buy 2014 godine! steta sto je dolar toliko abnormalno skocio sad bi joj cijena vec bila debelo ispod 3000kn za premium modele!LP
Stijepanje http://www.pcekspert.com/clanak/sapphire-r9-290x-tri-x-8gb-test/
Overclockanje na gtx 970 je kao i na svakoj drugoj sto se tice uspijesnosti,nekome ide na 1500 a nekome stvara probleme vec na 1400.
Ja na svojoj mogu dic na nekih 1140-1150 nesjecam se vise tocno ali kad dignem vram koji ide odlicno gore propusnost mi je suluda nekih 380GB/s a i to se bome racuna.
EDIT:
A apsolutno se mora naglasit da su 99% testova bez mantlea a ako jesu onda su na high end procovima kakvu velika vecina nas nema.
Uz Mantle u Thiefu imam 15 fps gore u PvZ warfare oko 30 fps u Dragon Age 9-10 fps itd itd,ukratko veliki su to dobici i vjerujem da je tako jer imam sad vec poprilicno star proc.Eto sve to treba uzet u obzir.....
ram je totalno nebitan za oc kao i ta propusnost koja je vec po defaultu ionako prevelika za danasnje standarde, bitan je jedino core speed i nista vise, tu lezi sva snaga oc od kad je izmisljen gpu!
stvar kod gtx9xx je ogroman boost koji je zapravo cisti oc! 290/x postize maximalan oc od cca 10%! ama bas svaka gtx 9xx to siba za minimalno 20% vise sto je 2x bolje ne?...
ti jos imas verziju 290-tke s 3x venta pa i imas nesto vise lufta za oc na zraku no vecina nema! dok opet pandan od nvidije to sve radi s 2x kao od sale!
pomirimo se 290/x je mocan cip i danas no gtx970 ga je nakon 1.5godine slave pregazio u svemu...a ni cijena od 3000+kn mu neide u korist!
ram je totalno nebitan za oc kao i ta propusnost koja je vec po defaultu ionako prevelika za danasnje standarde, bitan je jedino core speed i nista vise, tu lezi sva snaga oc od kad je izmisljen gpu!
stvar kod gtx9xx je ogroman boost koji je zapravo cisti oc! 290/x postize maximalan oc od cca 10%! ama bas svaka gtx 9xx to siba za minimalno 20% vise sto je 2x bolje ne?...
ti jos imas verziju 290-tke s 3x venta pa i imas nesto vise lufta za oc na zraku no vecina nema! dok opet pandan od nvidije to sve radi s 2x kao od sale!
pomirimo se 290/x je mocan cip i danas no gtx970 ga je nakon 1.5godine slave pregazio u svemu...a ni cijena od 3000+kn mu neide u korist!
Evo moja R9 290 ima OC od 37% sa 947 na 1300mhz
1080p da, 1440p ne
mirzet1976 necemo se sad glupirati, jer gtx bi u ustim uvjetima u svemu opet bila 2x bolja(%), vidis da se krv proljeva na sve strane! budi ozbiljan molim te!
slazem se s 4malom, nije fanboy definitivno! a ponekad svi volimo pohvaliti svoj hw pa nekad malo pretjeramo! nije za zamjeriti!
u ovoj recenziji gtx970 je "malo" okrljastena na 1170mhz, a na toj rezi niti jedna ne radi s boostom(sve su preko 1250+mhz)! dakle kad pogledas bilo koji drugi test gtx970 pobjeduje u 90% slucajeva, da ne govorim da doticna odleti u nebesa kad se malo overkloka dok su 290 i 290x katastrofalne za overklokanje, da ne govorim o cijeni, potrosnji i hladenju! gtx970 je apsolutni grand prix/best buy 2014 godine! steta sto je dolar toliko abnormalno skocio sad bi joj cijena vec bila debelo ispod 3000kn za premium modele!LP
Prvi put cujem za ovo da se na 970 seriji ne "pali" boost na 1080p rezi?.......
Nije