Prijedlog oko kupovine grafičke kartice

poruka: 29
|
čitano: 3.860
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kako mi je grafička vrisnula trebam pomoć oko kupovine nove. Imao sam Gigabyte HD4670 512 GDDR 3 i uzimao bih istu ili model jaču ako je cijena niža od ove. Max cijena do koje bi išao bilo bi 600 kn i opet bi uzimao radeona po mogućnosti od gigabyta. Ostatak konfiguracije gigabyte s-series 965p-ds3, intel core 2 Duo @ 1.8, 2 gb ram, napajanje chietec 450 W. Zahvaljujem unaprijed na odgovorima.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Prijedlog oko kupovine grafičke kartice
chsignal kaže...

Kako mi je grafička vrisnula trebam pomoć oko kupovine nove. Imao sam Gigabyte HD4670 512 GDDR 3 i uzimao bih istu ili model jaču ako je cijena niža od ove. Max cijena do koje bi išao bilo bi 600 kn i opet bi uzimao radeona po mogućnosti od gigabyta. Ostatak konfiguracije gigabyte s-series 965p-ds3, intel core 2 Duo @ 1.8, 2 gb ram, napajanje chietec 450 W. Zahvaljujem unaprijed na odgovorima.

Nije baš Gigabyte ali je dobra SapPhire 5670 512 GDDR5  - 470 kn

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7946

ili za 662 Kn Sapphire 6670 1GB GDDR5

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-radeon-hd6670-gddr5--1gb128bit-800mhz1000mhz-pcie-21-x16-hdmi-dvi/48132

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 17:24 (boxer).
16 godina
neaktivan

Zahvaljujem na odgovoru, nego prijatelj je predložio da pogledam i MSI R6670 (1GB DDR5 128 bits, Dual-Link DVI+HDMI+D-Sub, DirectX 11, 800MHz Core, 4000MHz Memory) koja dođe 700 kn, sad me zanima da li bi ta kartica bila previše za moju konfiguraciju ili bi mogao uzeti tu bez da bi bila polu iskoristiva u igrama zbog ostatka konfiguracije?

17 godina

Ako ga malo overclockiras barem na 2.5 mislim da bi bio taman za 6670, no nisam siguran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

za te pare su odlicne 5670 i 6670 ili dodaj nesto para vise pa uzmi 5770 :D ja imam 5670 i jako sam zadovoljan sa njom

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 21:05 (damodar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ja imam Sapphire 5670 512MB i sasvim sam zadovoljan, osim činjenicom da je ATI :)

Brza je, a i da se poprilično OC-at

Naj mi ga mam deti, daj me prvo malo lubi...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 21:07 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
chsignal kaže...

evo  moj predlog ako ti 200kn više nije problem ovo  bi  bila zate savršena  grafa radiče bez problema na taj proc i to napajanje

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-zotac-geforce-gts-450-1gb-ddr5-dualdvi-hdmi-dp&option=artikl&id_kategorija=05180306&id_artikl=051.803.841

14 godina
odjavljen
giga kaže...
chsignal kaže...

evo  moj predlog ako ti 200kn više nije problem ovo  bi  bila zate savršena  grafa radiče bez problema na taj proc i to napajanje

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-zotac-geforce-gts-450-1gb-ddr5-dualdvi-hdmi-dp&option=artikl&id_kategorija=05180306&id_artikl=051.803.841

za te novce ide polovna hd 6850/gtx 460 koja opere pod njome;)

iako je ta grafa skroz dobra, ali neisplativa za te novce.

14 godina

VTX HD 5670 ili VTX HD 5750.Obe su 1GB DDR5,samo je HD 5750 jaca naravno.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

VTX HD 5670 ili VTX HD 5750.Obe su 1GB DDR5,samo je HD 5750 jaca naravno.

ipak bi ja išao na polovno, da se naći bolja polovna grafa, čak neka hd 4890/hd 5830 za 600kn.

14 godina

MARKOZD15 nadu se za tu lovu i Hawkice HD 5770 1GB GDDR5 sa garancijom.Ili cak HD 5830.To od polovnih a nove ove koje sam naveo.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

ako će ići na novo, HD 5670/6670/5750/6750.

ako će ići na polovno, HD  HD 4870/5770/6770/HD 5830/4890.

eventualno HD 4850 za 350kn polovna.

ja sam svoje rekao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 21:20 (MARKOZD15).

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

čovjek nije tražija polovnu evo polovna u rangu 600kn

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/graficka-asus-eah4890-htdi-1gd5-dual-dvi-oglas-3752120

ps čemu savjetovat  pa čak i polovnu tako jaku grafu  i to stavit na čufteka od 450 vati  smješno

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 21:29 (giga).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
giga kaže...

+jako dobar potencijal za OC.

17 godina

Pa nije baš prelazak, tipu je riknula 4670 pa bi htio istu takvu ili neku u rangu.

13 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje u vezi kupnje graficke kartice! Naso sam si graficku koju si mogu priustit i da mi pase sve (da je pci expres,da ima vga izlaz),sad me zanima sta bi ta graficka trebala vrtit od novijih igrica tipa nfs,batlefield,modernawarfare 3 ,posto se ja bas nerazumijem u graficke al ocito je da trebam kupit novju jel nemogu igrat nove igrice.

Graficka kartica je MSI NVIDIA GeForce N430GT,1 GB PCI EXPRESS.

Mozete je pogledat ovjde http://www.hgspot.hr/58308/graficka-kartica-msi-nvidia-geforce-n430gt

ovo sam naso da pise o njoj ko nemoze otvorit link

Radni takt memorije 2000 MHz

Vrsta memorije grafičke kartice DDR3

RAMDAC grafičke kartice 400 MHz

Takt procesora 785 MHz

I jos me zanima dali mi je napajanje preslabo za tu graficku jel imam 300 w napajanje.

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tole1710 kaže...

Imam jedno pitanje u vezi kupnje graficke kartice! Naso sam si graficku koju si mogu priustit i da mi pase sve (da je pci expres,da ima vga izlaz),sad me zanima sta bi ta graficka trebala vrtit od novijih igrica tipa nfs,batlefield,modernawarfare 3 ,posto se ja bas nerazumijem u graficke al ocito je da trebam kupit novju jel nemogu igrat nove igrice.

Graficka kartica je MSI NVIDIA GeForce N430GT,1 GB PCI EXPRESS.

Mozete je pogledat ovjde http://www.hgspot.hr/58308/graficka-kartica-msi-nvidia-geforce-n430gt

ovo sam naso da pise o njoj ko nemoze otvorit link

Radni takt memorije 2000 MHz

Vrsta memorije grafičke kartice DDR3

RAMDAC grafičke kartice 400 MHz

Takt procesora 785 MHz

I jos me zanima dali mi je napajanje preslabo za tu graficku jel imam 300 w napajanje.

Ta grafa se uopće ne isplati, uzmi ovu jer je mnogo bolji izbor. Proizvođač napajanja? Najvjerojatnije bi držalo bez pol frke, ali čisto informativno pitam, da budeš siguran.

Tiago Busques, con mucho gusto! ;-)
13 godina
neaktivan

jbga nema vga izlaz:)

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja imam ovu rabljenu

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7946

cijena 350 kn jer je doslovno ko nova. ne oristim ju vise jer sam si nabavio 6970

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sad sam pogledo baš,napajenje je codegen 300W,tak piše.A ova tvoja kartica sto si mi pokazo ,bojim se da nema vga izlaz sto mi treba!Ili ozda postoji kakav pretvarac za kupit ak nije skup al cisto sumljam da ima:)

14 godina
neaktivan
Tole1710 kaže...

sad sam pogledo baš,napajenje je codegen 300W,tak piše.A ova tvoja kartica sto si mi pokazo ,bojim se da nema vga izlaz sto mi treba!Ili ozda postoji kakav pretvarac za kupit ak nije skup al cisto sumljam da ima:)

Naravno da postoji, jesi li ga zapeo za vremenom pregaženi VGA!

Radi se o DVI to VGA konverteru (adapteru). Vidi sliku.

Kupišovdje, 21Kn.

VGA to DVI konverter (pretvarač, adapter) VGA to DVI konverter (pretvarač, adapter)
13 godina
neaktivan

E hvala ti care! Sad koju kod da uzmem od ove dvije neznam sta cu s napajenjem? Kako da saznam dal moze vritit ili ne?

Strah me kupit graficku tu sad i onda da nemogu je stavit radi napajanja, pa opet dat 400 kn za napajanje,dal ti znas kak da provjerim?? codegen 300W to imam napajanje.

14 godina
neaktivan
Tole1710 kaže...

E hvala ti care! Sad koju kod da uzmem od ove dvije neznam sta cu s napajenjem? Kako da saznam dal moze vritit ili ne?

Strah me kupit graficku tu sad i onda da nemogu je stavit radi napajanja, pa opet dat 400 kn za napajanje,dal ti znas kak da provjerim?? codegen 300W to imam napajanje.

Držat će. Nemaš brige.

16 godina
neaktivan

Pozdrav, da ne dižem novu temu...vrinsula mi grafa nakon dugog i veoma zahvalnog druženja naime išao bih do 1000kn pa ako može koji prijedlog ugl. ova stara je bila ati radeon hd 3600series 512ddr2 ostatak konfe je ati m2a-mx ploča, amd phenom triple core 2.1 ghz x3 8450,4 gb memorije, napajanje thermal master 420w! hvala vam puno

kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Traži rabljenu GTX460/HD6850 ili novu HD 6790. Clockaj CPU koliko god ide i moći ćeš se igrati sasvim solidno.

16 godina
neaktivan

da li će napajanje izgurati?

kayser soze
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
boxer5 kaže...

Napajanje će držati Phenoma X3 + HD6850, iako na knap.  {#}

14 godina
odjavljen
boxer5 kaže...

nebih riskirao, rađe uzmeš nekog jeftinog lc power-a, ako ništa office seriju jer je osjetno bolja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice