NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.486
|
čitano: 913.950
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

@Renchi

Ne treba uvijek vjerovati niti recenzijama. Imao sam asus tuf 3080ti koja je imala toliki coil whine za izluditi. Naletim na ako se može reći povoljnu palit gamerock OC 4080 za 1150 eura te prodam asusa za 700. UV 4080 od 1.0V na 2850MHz i OC memoriju na 24Gbits-a.

Igram u native 4K (pretežno Dvision 2) teperatura ne prelazi 66C bez coil whine-a.

Max1985
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 13:07 (Max1985).

1 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ljudi, koja je po vama najbolja grafa 4070, a da je tiha i hladna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
zvonac kaže...

Najbolje izgleda Asus tuf, Palit jetstream isto dobra izgleda.Biraj:

kradem mine iz minskog polja
15 godina
@mitohondri
pa problem je sto za ove 2 palit jetforce i gainvard puma il kako vec nikakve testove nisam naso. ni na forumima nista Bitno mi je da je sto hladnija i sto tisa grafa

@dery BG je osoba koja tvrdi da su Grundig Lcd TV odlicni Tako da .. BG nhf
R33mba#2892
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

SUPER TIHA I HLADNA MSI GAMING X 4070TI TRIO

SAMSUNG S23 ULTRA 512GB
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
R3nchi kaže...

Tocnije, sve ono sto on ima u datom trenutku je najbolje sta postoji :) To je neki sindrom koji Stjepanj oduvijek ima, ne znam pamtite li vremena kad je svakih mjesec dana mijenjao iz NVIDIA u AMD i obratno i svaki put je hvalio najnoviju koju je nabavio kao nesto najbolje ikada a drugi tabor ne valja... osobni favorit mi je bio izjava da su boje puno ljepse i zive na AMD.. pa je za par god sjelo na mjesto kad se pohvalio da gleda Grundig u Vivid modu i da je to njemu pojam dobrih boja 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2023 8:52 (Minneyar).
15 godina
@pasko
Al je i skuplja.. Gledo malo ovu PNY 4070 Ti VERTO Triple Fan cini mi se ok a tdp Joj je 285w..
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Gledal sam i ovu Asus RTX 4070 Dual, isto ima jako dobro hlađenje a nije tolko lošija od tuf verzije.. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2023 12:58 (zvonac).
16 godina
R3nchi kaže...
@pasko
Al je i skuplja.. Gledo malo ovu PNY 4070 Ti VERTO Triple Fan cini mi se ok a tdp Joj je 285w..

Bježi od te pny, ti baš znaš odabrat. U istoj je klasi kao inno3d ustvari lošija je.U svakom slučaju palit ili gainward je bolja opcija ali koliko para toliko muzike.

zvonac kaže...
dery kaže...

Gledal sam i ovu Asus RTX 4070 Dual, isto ima jako dobro hlađenje a nije tolko lošija od tuf verzije.. 

Tuf je apsolutno nečujna naspram te dual jer ima masivniji cooler kao što vidiš na koliko rpm-a radi.

kradem mine iz minskog polja
17 godina
zvonac kaže...

Evo ja već skoro 2 mjeseca imam Msi rtx 4070 Oc ventus i super sam zadovoljan, ne čujem ju, temperature ne prelaze 70 prilikom gaminga,a ventovi rade na nekih 45%.

Nije najtiša i najhladnija sigurno, ali s obzirom da je jedna od jeftinijih, ja prezadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2023 14:17 (lobotomac90).
4 godine
protjeran
lobotomac90 kaže...
zvonac kaže...

Evo ja već skoro 2 mjeseca imam Msi rtx 4070 Oc ventus i super sam zadovoljan, ne čujem ju, temperature ne prelaze 70 prilikom gaminga,a ventovi rade na nekih 45%.

Nije najtiša i najhladnija sigurno, ali s obzirom da je jedna od jeftinijih, ja prezadovoljan.

Neznam baš, kažu da kartica gori, ajde ti to bolje provjeri jer ja baš kupujem 4070 ako možeš bio bi zahvalan!

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2023 19:55 (Kobajagi).
17 godina

Evo nisam provjerio u dva mjeseca koliko ju imam, nego pričam napamet 

4 godine
protjeran
lobotomac90 kaže...

Nešto očigledno ne valja s tom grafičkom karticom jer je prepun google ovakvih informacija, ne govorim za tvoju:
Može link na tvoj model s MSI stranice?
Ovu sam htio uzeti zbog bijelo-crnog kučišta koje imam! https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-msi-geforce-rtx-4070-ventus-3x-oc-12gb-gddr6x-010503135?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.igorslab.de/en/geforce-rtx-4070-brought-to-the-price-point-when-the-compulsion-to-uvp-defeats-reason/2/

2 godine
protjeran
Minneyar kaže...
R3nchi kaže...

Tocnije, sve ono sto on ima u datom trenutku je najbolje sta postoji :) To je neki sindrom koji Stjepanj oduvijek ima, ne znam pamtite li vremena kad je svakih mjesec dana mijenjao iz NVIDIA u AMD i obratno i svaki put je hvalio najnoviju koju je nabavio kao nesto najbolje ikada a drugi tabor ne valja... osobni favorit mi je bio izjava da su boje puno ljepse i zive na AMD.. pa je za par god sjelo na mjesto kad se pohvalio da gleda Grundig u Vivid modu i da je to njemu pojam dobrih boja 

Pa to je mila majka jos kakvih je bisera imal, sjecam se onog kad je na 1080p ekranu upalio dsr skaliranje na 4k pa tvrdil to je isto kao da je kupio 4k monitor bez obzira kaj nije kuzil da to nemoze bit jer su mu pikseli ostali fizicki isto veliki i sam PPI 

Pa onda redovno kokošarenje po tržnici i spustanje cijena uz filozofiranje a za svoje bi trzio boga oca...

Ovo za TV kaj kaze Renči je komedija svoje vrste, Grunding vise ni penzici ne kupuju a niti ih itko ziv testira i uspoređuje sa renomiranim modelima danasnjice. Isto kao i ovo kak hvali tu inno 4070ti krntiju koju ni sa nafrljenom klimom na 16c nemoze ohladit.ispod 73c sta je u egalu sa nekadasnjim r9.290 pečima.

2 godine
protjeran
Kobajagi kaže...
lobotomac90 kaže...

Nešto očigledno ne valja s tom grafičkom karticom jer je prepun google ovakvih informacija, ne govorim za tvoju:
Ovu sam htio uzeti zbog bijelo-crnog kučišta koje imam! https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-msi-geforce-rtx-4070-ventus-3x-oc-12gb-gddr6x-010503135?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.igorslab.de/en/geforce-rtx-4070-brought-to-the-price-point-when-the-compulsion-to-uvp-defeats-reason/2/

Pa svako ima drugaciji sistem i airflow uz drugaciju ambijentalnu temperaturu, plus svi.imaju svoje oreference oko krivulje ventilatora. MSI po defaultu dolazi sa potpuno necujnim fan profilom od oko 1500rpm zahvaljujuci između ostalog i brutalnim ventilatorima koji.imaju blagi huk a ne krestanje.

Em sta pricamo o modelu sa 3 ventilatora i ne tako.malom kolicinom aluminija na hladnjaku a graficka trosi oko 160-170w u prosjeku na 1440p

Filozofirate ljudima koji imaju komponente mjesecima na koristenju, chill

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2023 20:46 (Creme de la creme).
17 godina
Kobajagi kaže...
lobotomac90 kaže...

Moja je identična toj iz Linksa.

Nakon sat i pol igranja Diablo 4 na 4k rezi uz DLSS na balanced, max detalji, HW monitor mi očitava max TDP 200w, Max temp. 70 celzijusa, sa ugašenom klimom u prostoriji.

Usporedbe radi, maksimalna tempratura procesora bude 74 nakon iste sesije gaminga, dakle nije mi airflow ne znam kakav u kućištu.

Meni su to sasvim solidni rezultati s obzirom da je to jedna od jeftinijh 4070, a da ima 3 venta...ako imaš viška love uzmi Asus Tuf i ne moš fulat.

17 godina
lobotomac90 kaže...

Moja je identična toj iz Linksa.

Nakon sat i pol igranja Diablo 4 na 4k rezi uz DLSS na balanced, max detalji, HW monitor mi očitava max TDP 200w, Max temp. 70 celzijusa, sa ugašenom klimom u prostoriji.

Usporedbe radi, maksimalna tempratura procesora bude 74 nakon iste sesije gaminga, dakle nije mi airflow ne znam kakav u kućištu.

Meni su to sasvim solidni rezultati s obzirom da je to jedna od jeftinijh 4070, a da ima 3 venta...ako imaš viška love uzmi Asus Tuf i ne moš fulat.

Gledam ove cijene u linksu, napuhano, al to je već poznata stvar, kolko sam primjetio, za te novce se kupi tuf verzija od asusa.. Ova 4070 serija se ne grije puno, a kolko vidim i hlađenje je poboljšano, tak da se praktički ni s jednom nemre fulat. Naravno, opet je prvi vrhu asus tuf i msi gaming x trio..

Ali čitajući i gledajući, odlične su i ostale rtx 4070 grafe, gb rtx 4070 aero/windforce, rtx asus 4070 dual itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.7.2023 12:02 (zvonac).
17 godina

Naravno, cijene su takve kakve jesu i moš se hebat...ja sam svoju uspio ubosti za 790 eura i to na rate, za keš je bila u to vrijeme nekih 720 eura ako se ne varam.

Bolje modele nisam niti gledao jer jednostavno nisam mogao prelomiti psihološku barijeru da dam više od 800 eura za grafičku tog ranga, ali sam stvarno zadovoljan sa istom kako radi.

Top modeli su uvijek skuplji, a sad koliko ima benefita od istih za razliku u cijeni, ne bih se kladio, barem meni koji drži sve na stock postavkama.

17 godina
lobotomac90 kaže...

Naravno, cijene su takve kakve jesu i moš se hebat...ja sam svoju uspio ubosti za 790 eura i to na rate, za keš je bila u to vrijeme nekih 720 eura ako se ne varam.

Bolje modele nisam niti gledao jer jednostavno nisam mogao prelomiti psihološku barijeru da dam više od 800 eura za grafičku tog ranga, ali sam stvarno zadovoljan sa istom kako radi.

Top modeli su uvijek skuplji, a sad koliko ima benefita od istih za razliku u cijeni, ne bih se kladio, barem meni koji drži sve na stock postavkama.

Ma cijene me ne iznenađuju, dok se sjetim ludnice sa onim rudarenjima, to se davalo po grafe i prek soma eura+ bez da se trepne, tak da, bolje da ne pričamo o cijenama i nevidiji tj kupcima..

Nego, kolko vidim, rtx4070 je fakat "škrta" na potrošnji, što je za svaku pohvalu rang performansi rtx3080 a troši oko 80tak w manje struje..

4 godine
NVIDIA Lovelace 40xx

Inno3d 4070ti x3, malo smo nasli vremena za undervoltanje i kaj reci osim da sam za sad skinuo cca 60w(-0,115mv), ja sam stavio -400 core clock za svoju!
Prije je vukla 275w sad 200-213w u Superposition extreme benčmarku!
Unigine heaven s

220w+ na ispod 170w

Core clock sam zaljepio na 2745mhz za sad, mjerio sam trenutno bez klime pa je grafa u benchmarcima bila maximalno 71°c(superposition) i 66°c(heaven).
Trenutno sve bez klime!

Evo stock

vs undervolt
  postavke, hladnija, tiša, brza grafa s još manjom potrošnjom
Toliko zabave i malog napona s škartnom karticom za beskucnikeživjeli!
slucajno sam naletio na ovaj video pa reko ajde da probamo:

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.7.2023 12:40 (Boris grozni).
Moj PC  
7 0 hvala 3
9 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Zanimljivo kako u 2023. godini moraš toliko prčkati po postavkama kartice da bi radila kako treba. Isto sam morao i sa 5700XT koju trenutno imam...

0 0 hvala 0
12 godina
Ne moraš prčkati ništa, radit će normalno.
Ovo radiš ako želiš da je hladnija i tiša, a ovisno o primjerku možeš je undervoltat manje ili više.
Upravo zato i imaju viši napon jer nisu svi primjerci isti, a nemereš radit biose za svaku grafu pojedinačno, pa se napon zato stavi viši tako da sve grafe mogu postići ono što je normirano. A normirano je što više mogu sa cijelom serijom kako bi u startu imali jaču i konkurentniju grafu, to je tako
4 godine
It'sMe932 kaže...

Zanimljivo kako u 2023. godini moraš toliko prčkati po postavkama kartice da bi radila kako treba. Isto sam morao i sa 5700XT koju trenutno imam...

Nemoras apsolutno nista prčkati kartice i po defaultu rade super, zamisli kad bi AmD/Nvidia svakoj grafickoj isli posebno traziti minimalni potreban napon za rad inace u jednom kvartalu nvidia proda skoro 7mil desktop grafa

14 godina
Boris grozni kaže...

Inno3d 4070ti x3, malo smo nasli vremena za undervoltanje i kaj reci osim da sam za sad skinuo cca 60w(-0,115mv), ja sam stavio -400 core clock za svoju!
Prije je vukla 275w sad 200-213w u Superposition extreme benčmarku!
Unigine heaven s  220w+ na ispod 170w 
Core clock sam zaljepio na 2745mhz za sad, mjerio sam trenutno bez klime pa je grafa u benchmarcima bila maximalno 71°c(superposition) i 66°c(heaven).
Trenutno sve bez klime!

Evo stock  vs undervolt  postavke, hladnija, tiša, brza grafa s još manjom potrošnjom
Toliko zabave i malog napona s škartnom karticom za beskucnikeživjeli!
slucajno sam naletio na ovaj video pa reko ajde da probamo:

Još stavi memoriju na +1200 +/- i uživaj .

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.7.2023 22:40 (ivicask).
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Odlična grafa tko može progutati cijenu .

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
ivicask kaže...

Mema ide do +1285mhz, dalje dobivam artefakte, tvoja? core pak puca do 3135mhz bez beda

14 godina
Boris grozni kaže...
ivicask kaže...

Mema ide do +1285mhz, dalje dobivam artefakte, tvoja? core pak puca do 3135mhz bez beda

Moja ide do 1500 al tu počnu padat performanse što znači da ECC počne ispravljati greške i overclock nije stabilan, inače je držim na 1300.

Prati svoju isto sa nekim benchmarkom i prati FPS dok dižeš takt ,ako počne padat FPS makar nema artefakte znaci da više nije stabilan overclock .

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.7.2023 23:17 (ivicask).
4 godine
NVIDIA Lovelace 40xx

Stabilna je za sad 2970mhz core i memorija +1200mhz tak je drzim!

superposition extreme, rezultat je vjerovatno nekaj malo slabiji zbog starijeg procesora/rama koji ipak malo podizu rezultat!
Nakon pravog undervolta kartica je postala još bolja, brza tiša i hladnija! Koju posluku porati
https://benchmark.unigine.com/leaderboards/superposition/1.x/1080p-extreme/single-gpu/page-3

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2023 0:06 (Boris grozni).
Moj PC  
2 0 hvala 1
3 godine
forumaš kaže...

Odlična grafa tko može progutati cijenu .

Mislim da takvo što ne postoji, željezno drvo i suha voda.

15 godina
@pasko MSI je u 880erangu..Toliko nedam..

@dery jbga lega gledam ono za sta imam love a te su u rangu +/- 10e 830e
R33mba#2892
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice