NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.486
|
čitano: 905.179
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Ma to se zna odavno da je bio neki loš batch. Ni JayZ ni GN ni Igor nisu uspjeli skuriti graficku na sve nacine koje su pokusali.

Vidim da je na Hardwareluxx forumu gdje ima dosta vlasnika 4090 oko 5% tih koji su dobili 3 x 8pin adapter sa 150v žicom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

O da, opravdava svoje postojanje za obaranje svjetskih rekorda, zadivljujuce je vidjeti da ce vjerojatno i 4GHz barijera biti dostignuta 

Kakva zvijer

GALAX GeForce RTX 4090 has been overclocked to 3.7 GHz with LN2

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
Zwer54 kaže...

O da, opravdava svoje postojanje za obaranje svjetskih rekorda, zadivljujuce je vidjeti da ce vjerojatno i 4GHz barijera biti dostignuta 

Kakva zvijer

GALAX GeForce RTX 4090 has been overclocked to 3.7 GHz with LN2

U pravu si . Nisu za nista drugo ,osim ako ih se ne dobije za dosta manju cijenu.

Eire
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Pa nije to grafa za metnut u kučište i igrat igrice kak lajbeki misle, zna se za kakve je to namjene rađeno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Mene baš zanima kakva bude 4080 u odnosu na 3080 @4k i RT.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

50% jača 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

Mene baš zanima kakva bude 4080 u odnosu na 3080 @4k i RT.

100% skuplja,50% jaca

8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Evo frajer sa high end elektroničkom opremom testirao adapter od Nvidie sa konstantnih 1470w preko 20min i 110c+ i adapter je izdrzao sve.

Znači vec vjerojatno 5 recenzent koji na sve načine pokušava pred kamerom inscenirati da kabel odapne i ne uspije u tome...

Izgleda da je to neko interno maslo iz AMD-a pa su pokušali pokvariti dojam Nvidia-e da barem nešto od Radeona prodaju 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2022 20:03 (Zwer54).
Moj PC  
2 6 hvala 0
17 godina
Zwer54 kaže...

Evo frajer sa high end elektroničkom opremom testirao adapter od Nvidie sa konstantnih 1470w preko 20min i 110c+ i adapter je izdrzao sve.

Znači vec vjerojatno 5 recenzent koji na sve načine pokušava pred kamerom inscenirati da kabel odapne i ne uspije u tome...

Izgleda da je to neko interno maslo iz AMD-a pa su pokušali pokvariti dojam Nvidia-e da barem nešto od Radeona prodaju 

A moguće i da je Nvidia potplatila par "stručnjaka" da odrade "damage control" 

8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Da samo mi nije jasno kako bi to imalo smisla ako se sve snima i testira, a uz to pigaju kablovi, koriste slaba napajanja, debelo se previse napona stresira na kabele u dugačkom intervalu, ne spajaju svi konektori... Itd itd...

A na kraju dana Gamers Nexus i pojedini mediji uz njega otkupljuju te Nvidia adaptere za testiranja i usporedbe, kupuju ove koji su pregorili uz kartice da javno analiziraju probleme pa nisu nista dobili ni nasli.

Digla se strka oko 4 kartice koje su kakti gejmeri uspjeli zeznut tokom mainstream primjene i igaranja igrica prilikom avg potrosnje od 400w... Ne da smrdi, nego zaudara na kilometre cijela ta situacija

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2022 0:08 (Zwer54).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Skupo trenutno najbolja opcija za gamere je polovna 3080 ili jaca na njuski ih ima za 5000kn! Best buy
be Cool
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Zwer54 kaže...

Da samo mi nije jasno kako bi to imalo smisla ako se sve snima i testira, a uz to pigaju kablovi, koriste slaba napajanja, debelo se previse napona stresira na kabele u dugačkom intervalu, ne spajaju svi konektori... Itd itd...

A na kraju dana Gamers Nexus i pojedini mediji uz njega otkupljuju te Nvidia adaptere za testiranja i usporedbe, kupuju ove koji su pregorili uz kartice da javno analiziraju probleme pa nisu nista dobili ni nasli.

Digla se strka oko 4 kartice koje su kakti gejmeri uspjeli zeznut tokom mainstream primjene i igaranja igrica prilikom avg potrosnje od 400w... Ne da smrdi, nego zaudara na kilometre cijela ta situacija

Ipak malo više od 4

https://new.reddit.com/r/nvidia/comments/ydh1mh/16_pins_adapter_megathread/

i nastavak threada:

https://old.reddit.com/r/nvidia/comments/ydh1mh/16_pins_adapter_megathread/iuax18y/

7 godina
odjavljen
NVIDIA Lovelace 40xx

ja sam koristio originalni adapter par tjedana i nisam imao problema kao sto sam naveo gore, sad vec oko tjedan dana koristim custom sleeved kabel koji ima 3 8pinca i radi sve OK, uskoro mi stize cablemodov kabel s 4 8pinca pa cu na njega preci, i dalje sve radi kako treba.

ili su dobili onaj slabiji 150v umjesto 300v adpater pa im je radi toga bilo problema ili su powerlimit digli do kraja ili slicno, ne znam.

ja imam isto TUF-icu kod koje vidim da je bilo dosta problema ali za sada kod mene nista. hvala Bogu.

stick some iron in your mouth and pull the trigger.

1 0 hvala 0
13 godina
Sve sam stručnjaci, pol ih nezna razliku između napona,struje i snage 😀

2 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Dovoljno je da na stranici od graficke pise kolko puta se smije uštekavat taj apater i kak mora stajat da vidis da je taj prikljucak sranje.

U itx kucisticima ekipa je pigala kablove od klasicnog 8pin prikljucka na sve moguce nacine i nikad problema

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Dosta je isforsirano to sa konektorom. Mislim da se od par slučajeva koji su vjerovatno 100% uspješno reklamirani napravi opći problem cijele serije.

Internet pamti i onda krenu trolovi.

Ako su stvarno isfušarili s tim malim govnom i stavili ovu cijenu onda nek se objese i stave ključ u bravu.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Uletio je neki batch sa pretankim kablovima (baždareni za 150w umjesto 300w ako se ne varam) i to je sve sranje koje se desilo.

17 godina
Gargoyle kaže...

Čudna vijest, najprije pišu da je 100k kartica prodano, pa nakon toga da to nije broj kartica prodanih, pa čak ni proizvedenih, nego broj

čipova koje je Nvidia prodala partnerima koji rade kartice

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gargoyle kaže...

Posto ih dobrih 2 tjedna nije bilo za kupiti sumnjam da su stajale u skladistu. Definitivno nije 100k prodano grafi jer se dio grafi tokom nestasica radio po tvornicama AIB firmi ali 80000 ih je sigurno prodano.

Tako nekako, a od tih 80000 oko 20000 se koristi, a 60000 skalperi trenutno pokušavaju uvalit naivcima

https://www.ebay.de/itm/195441831225

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gargoyle kaže...

Posto ih dobrih 2 tjedna nije bilo za kupiti sumnjam da su stajale u skladistu. Definitivno nije 100k prodano grafi jer se dio grafi tokom nestasica radio po tvornicama AIB firmi ali 80000 ih je sigurno prodano.

Sigurno ih je prodano 79000

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Masovno skalpanje je samo mokri san naseg druga tame....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Bravo za kožnatog.Ak ove godine pokaže dioničarima da je rtx 4090 pravi put, bude rtx 5090 koštala 3000 $. Bolje odmah stat u red ili rezervirat da ne nestane 😂

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Gargoyle kaže...

Ovo je cisti fake news jer Nvidia nije proizvela 100 tisuca rtx4090 grafa nego cipova a taj cip se ne zove rtx4090.

Nvidia produced over 100000  AD102 units thus far bilo daleko daleko tocnije.

Da su od toga svega proizveli grafe u trgovinama bi bile tisuce komada,po ovim cijenama.

Vjerovatnije je da je svaka trgovina imala tek par komada a ovi veci lanci par desetaka do mozda par stotina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

O cemu vi pricate, 100,000 je nikakva brojka ako time trebas opskrbit cijeli svijet, to se proda dok kazes ke..

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Bajo moj kakve gluposti neki pišu samo u hr je bilo dostupno najmanje 400 kartica, dio je ošao u gotove konfe dio se ovako prodao.

Računaj koliko je država na svijetu a koliko tek trgovina.

Hr ima 15 dućana u kojim je kartica bila dostupna...

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
Bero_ng95 kaže...

Bajo moj kakve gluposti neki pišu samo u hr je bilo dostupno najmanje 400 kartica, dio je ošao u gotove konfe dio se ovako prodao.

Računaj koliko je država na svijetu a koliko tek trgovina.

Hr ima 15 dućana u kojim je kartica bila dostupna...

vjerovatno s istog skladišta

11 godina
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Ček ako se ne varam nije svima isti dobavljač??

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Jos malo drame oko 4090.

Eire
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DukeOs kaže...

Jos malo drame oko 4090.

Ako je ovo istina, malo je to zalosno. Mogli su staviti cetri 8 pinskih konektora na grafu i nikad nebi bilo problema.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice