NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.486
|
čitano: 905.179
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
MEGATAMA kaže...
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...
Cansee kaže...
MEGATAMA kaže...

Ekipa pocela spustat cijene na ebay.de 

Prosli tjedan rtx4090 TUF 2600/2800eu danas 1970eu

Mislim da su se skalperi gadno sj.bali unatoc Nvidijinim blokiranjima kolicine 4090 koje dolaze u trgovine.

Ekipa jednostavno ne zeli kupit te grafe,zato je ebay sad zatrpan...ima ih enormno vise nego sto je bilo rtx3080 u doba stvarnih nestasica.

a što bi bilo slatko da moraju prodavat ispod cijene, držim fige za to

Bas pratim cijene ovih rtx4090 sa ebay na podrucju Berlina i vidim danas jedan lik spustio sa prethodnih 2600 na 2300eu,on je grafu stavio kad je izasla na oglas.

Lik prodaje ono carobno kamenje/minerale i rtx4090....tesko je odredit koja cijena je vise fejk...tih ljekovitih minerala ili rtx4090 😁😁😁

Ako su to fake cijene, a ti uzmi po pravoj cijeni 

Vec sam naveo da po meni to vrijedi oko 1200-1300eu a rtx4080 oko 800eu sto je opet oko 100eu skuplje nego sto su bile rtx3080.

Po mojoj babi ne vrijedi ni 10€, te subjektivne procjene su potpuno irelevantne.

A sulude cijene su trenutno realnost....

14 godina
ansha kaže...

Po mojoj babi ne vrijedi ni 10€, te subjektivne procjene su potpuno irelevantne.

Kako su subjektivne procjene nebitne kod potencijalnih kupaca? Adam Smith se u grobu okreće.

Say hello to my little friend
7 godina
Krunoo7 kaže...
ansha kaže...

Kako su subjektivne procjene nebitne kod potencijalnih kupaca? Adam Smith se u grobu okreće.

ekonomija 101, cijena nije mjerilo vrijednosti vec trzisnog pozicioniranja

15 godina
protjeran
Krunoo7 kaže...
ansha kaže...

Subjektivne procjene koje ekstremno odstupaju od cijene po kojoj taj proizvod "ide" sasvim sigurno nisu bitne...

15 godina
ansha kaže...
Krunoo7 kaže...
ansha kaže...

Subjektivne procjene koje ekstremno odstupaju od cijene po kojoj taj proizvod "ide" sasvim sigurno nisu bitne...

Kako nisu? Pa ako imas odredeno trziste sa odredenim brojem kupaca. Nakon nekog vremena se trziste sa kupcima zasiti i imas one koji ce htjeti kupiti tvoj proizvod al po nizoj cijeni. Isto tako imas konkurenciju gdje ce kupci radije kupiti njezin proizvod ako im cijena odgovara iako proizvod nije sa 100% performansama tvojeg ali im cijena odgovara jer je niza. Moras znati da je kupac taj koji odreduje cijenu. A pogotovo ako se sazna da ce kompanija probati umjetno podizasti cijenu kupci nece kupovati taj proizvod iz inata.

mihi
15 godina
protjeran
mihi999 kaže...
ansha kaže...
Krunoo7 kaže...
ansha kaže...

Kako nisu? Pa ako imas odredeno trziste sa odredenim brojem kupaca. Nakon nekog vremena se trziste sa kupcima zasiti i imas one koji ce htjeti kupiti tvoj proizvod al po nizoj cijeni. Isto tako imas konkurenciju gdje ce kupci radije kupiti njezin proizvod ako im cijena odgovara iako proizvod nije sa 100% performansama tvojeg ali im cijena odgovara jer je niza. Moras znati da je kupac taj koji odreduje cijenu. A pogotovo ako se sazna da ce kompanija probati umjetno podizasti cijenu kupci nece kupovati taj proizvod iz inata.

Nisu bitne jer to stajaliste ne mozes argumentirat trenutno, ako se proizvod dobro prodaje po cijeni A, onda nema nikakvog argumenta tvrdit da bi trebao kostat A/2....

Ako smo u kapitalizmu, naravno, to ne treba posebno naglasavat....

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2022 20:29 (ansha).
9 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Trenutno ima ljudi koji ce to platit i to je dovoljno.

Mi koji mislimo drugacije smo nebitni dok oni imaju kome prodat.

Zna nvidia koju cijenu treba stavit. Nisu oni od jucer

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2022 20:37 (Santana).
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Šteta jer bi našli puno dobrih savjeta kako vodit firmu ovde na forumu, sve poduzetnici jedan do drugog...

Kad prodaja počne padat počet če letit popusti, a kad će to bit boga pitaj.... ali ruku na srce velikoj većini ovde ne pada na pamet kesnit preko 700 ojra na grafulju, a kamoli 2000.... tako da nema brige

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa nemaju oni bas ne znam ni ja koliko kupaca koji su spremni kupiti graficku karticu za igranje igrica po cijeni od preko 2000 eura. Nisam bas siguran u to, da ih ima masu.

15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2022 23:39 (softwaremaniac).
Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
itomic009 kaže...

Pa nemaju oni bas ne znam ni ja koliko kupaca koji su spremni kupiti graficku karticu za igranje igrica po cijeni od preko 2000 eura. Nisam bas siguran u to, da ih ima masu.

Mislim da im ni ne treba nega ogromna masa jer imaju sigurno brutalnu maržu na svakom komadu 4090, puno veću nego npr na seriji 60 ili 70, zato i uvijek prvo izbace najskuplje i nakon par mjeseci tek igračke za "raju" i tako zarade na volumenu. Problem je sada što su imali brutalan volumen u covid/mining razdoblju i sad nema šanse da se imalo približe tomu, zato su prisiljeni dizat cijene da pokriju gubitak volumena. A pošto je konkurencija letargična to im i prolazi nažalost....

7 godina
to s konektorom je dokaz da je cijena morala biti i već...3499€$£...ovako su negdje morali uštedjeti...škrti kupci koče kvalitetu izrade
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Da nije možda do toga da taj konektor jednostavno ne može progutatat 55A strujice, što je hrpa na tak sitan konektorčić a i pozicija i potreba za piganjem kablova (konektora) zbog veličine kartica ne smanjuje problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Bas je ispalo zaje.ano za skalpere....napucali cijene cak i na 3500eu...ovi "realniji" na 2600-2800eu...kao filantropi..a u trgovinama cijene po 2300-2400eu.

Sto je i dalje 1000eu iznad realne vrijednosti ali 1000+ eu jeftinike nego sto su neki skalperi nabili.

Sad na ebay.de spustaju na 2200eu u nadi da ce utopit nekome a rtx4090 lagano postaje dostupna po shopovima u De,naprimjer Cyberport itd.

Sad bi skalperi trebali roknut kolektivnu tuzbu protiv Nvidie jer nisu dovoljno blokirali isporuku rtx4090 trgovinama 🥂

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Bas je ispalo zaje.ano za skalpere....napucali cijene cak i na 3500eu...ovi "realniji" na 2600-2800eu...kao filantropi..a u trgovinama cijene po 2300-2400eu.

Sto je i dalje 1000eu iznad realne vrijednosti ali 1000+ eu jeftinike nego sto su neki skalperi nabili.

Sad na ebay.de spustaju na 2200eu u nadi da ce utopit nekome a rtx4090 lagano postaje dostupna po shopovima u De,naprimjer Cyberport itd.

Sad bi skalperi trebali roknut kolektivnu tuzbu protiv Nvidie jer nisu dovoljno blokirali isporuku rtx4090 trgovinama 🥂

Ja ne vidim da su nesto dostupne, tvoji postovi su uglavnom projiciranje vlastitih zelja koje trenutno nisu stvarnost...

I kad vec mozes zazelit sta oces, onda zazeli da je 4090 jedno 300-400€ a ne 1300-1400€ pa da si i sirotinja moze priustit...

12 godina
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...

Ja ne vidim da su nesto dostupne, tvoji postovi su uglavnom projiciranje vlastitih zelja koje trenutno nisu stvarnost...

I kad vec mozes zazelit sta oces, onda zazeli da je 4090 jedno 300-400€ a ne 1300-1400€ pa da si i sirotinja moze priustit...

Puno toga ti ne vidis.

https://www.cyberport.de/pc-und-zubehoer/komponenten/grafikkarten/zotac/pdp/2e13-1jr/zotac-gaming-geforce-rtx-4090-trinity-24gb-gddr6x-grafikkarte-3xdp-hdmi.html

17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

nakon hypa splasnula zelja za novom grafom

da ju mogu kupit i za 1500 eura je nebi uzeo, jer bi trebao kupovat 4k120 monitor ili tv, i upgradat ostatak kompa koji mi super radi za 1440p140hz ili 4k60. i onda bi trusak bio puno veci.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Nek me netko cimne na PM kad padne cijena 4090rtx na 8 tisuća prosim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Koji k ce mi grafa kojoj izgaraju kablovi 4070 ce biti kao Bonbon 👍

Edit: Razumijem da vecina ljudi ima pik na 4090 jer zasto ne kada je najjaca a i dosta ljudi ovdje ima 3080 pa im je to realan Upgrade.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2022 18:48 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

I AMD treba još nešto ponudit i sve bi ja to najradije (99%) prebacio na drugu godinu, još i euro dolazi. Biti će tu svega - "strpljen-spašen". Od svega bi najviše volio rtx 4080, a ako ništa drugo "4080 12GB". Jedino kaj me u tome svemu J to što mi drastično pada cijena grafičke iz dana u dan i iz sata u sat.

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
odjavljen
NVIDIA Lovelace 40xx

pozz ekipa samo da javim, 

narucen mi je kabel od CableMod-a i cekam ga dosta dugo, tako da sam preko amazona narucio kabel koji je kolega Alfa linkao.

stigao mi je danas, probao, radi sve bez greske iako taj kabel ima samo 3x 8pinca. 

skinuo svoj adapter, i kao nov, nigdje nista a bio je malo savijen. evo par fotki da vidite kako izgleda, jako lijepo samo s jednim kabelom to, s adapterom je kupus. :D

adapter adapter
no.

14 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Sad ga testiras tako da ostavis furmark s max power limitom da vrti preko noci. Ako se probudis, znaci da je kabel dobar 

12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Znaci oko 11k kod nas ? 

[url=http://profile.xfire.com/migok2903][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/migok2903.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

ako je mrsp 1200usd to je x10 kod nas, znaci 12k

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Dakle ak to bude nekih oko 12000+ K kod nas, mene samo zanima za koliko ćemo prodavat naše 3080?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
t00mob kaže...

Dakle ak to bude nekih oko 12000+ K kod nas, mene samo zanima za koliko ćemo prodavat naše 3080?

8000k 🤣

17 godina
MEGATAMA kaže...
t00mob kaže...

8000k 🤣

nedi ju bas prodavao, ali ako dobijem ponudu od 12000k, mislim da cu ju teska srca prodat dalje. cak cu dat gratis cijelo kuciste s komponentama :D

8 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice