cijene grafičkih nikad luđe i besmislenije , 2200 eura za rtx 4090 no way,
cijene grafickih su lude jer najbrza i najskuplja kosta 2200 EUR? jebena logika nema sta (prije 2 mjeseca je ista kostala ispod 1500 EUR, a za BF je netko kupio one Manli za 1300 EUR)
s obzirom na kakvim monitorima, rezolucijama i koje se igre najvise igraju, 300 do 500 eur grafe su overkill za 99,9% korisnika
ja bih rekao bas suprotno, da u zadnjih 5-6 godina, racunala za igre nisu nikada bila jeftinija za sloziti
cisto za usporedbu, moje racunalo iz 2000. godine, Gateway Performance 1500 1.5GHz Intel Pentium 4, Ultra ATA-66 PCI/AGP, WD 60 GB HDD, Windows 2000, ATI Radeon 32 MB, je kostalo $5000 USD, u danasnjoj vrijednosti
ono sto je poskupilo su stvari bitne za zivot, energija, hrana, voda i stanovanje, sve ostalo je jeftinije nego ikada, a place su porasle za kurac i jos dodano na to, taj iznos ima manju vrijednost nego prije 20 godina
na primjer, 2000.g, građanin Hrvatske s prosječnom plaćom od 3.055 kuna mogao je kupiti 758 litara benzina, pogledaj kolika je prosjecna placa danas, i koliko s njom moze kupiti litara benzina
pozitivnije je recimo to sto, ako ti je najveci problem u zivotu sto si ne mozes kupiti graifcku od 2000 EUR, a da ne osjetis po dzepu, rekao bih da si vise nego dobro situiran i nemas realno nikakvih problema
Ispravka - grafe u HR nikad nisu bile kek i pol. Najeftinija je bila Gamerock 1830e.
U Mindfactoryu je bio Phantom za 1600, a na Amazonu Galaxy za isto toliko koje su slali u Amazonovoj kutiji bez naponskog konektora. Inno je bio negdje isto toliko.
Što se tiče Manlija jebo me svako ako je bilo 2 komada sve skupa.
Na kraju prošla je 3 ruke i završila u Linksu HAHAHA
Sve ostalo - istina.