Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 605.473
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
GoodAngel kaže...
smirnoff kaže...
GoodAngel kaže...
M4X kaže...

Bit će skuplje nego što sam očekivao, al ova 660Ti je moja. Koja zvijer, za te pare ne može bolje. A jača je nego 580x osjetno, stvarno ne razumjem ljude koji daju 5-6000 kuna za grafičke, kad iduće godine izlazi nova serija koja u srednjem sloju i ponudi, nudi osjetno jače performanse. To je totalno neisplativo, al očito ljudi koji to rade, imaju para na pretek pa im to ne predstavlja problem.

ja ne razumijem ljude koji za bilo kakavu grafulju daju više od 1500 kn!!! 

Iskreno, toliko bi i trebale koštat, one najbolje. Al jebiga, nitko nam nije kriv kad kupujemo proizvode, koji realno ne vrijede toliko koliko ih plaćamo. Ja i dalje tvrdim, do 3000 kuna još mogu razumjet, al brate pljunut 6000 kuna za grafičku, pa to meni nema veze s zdravim mozgom. Nijedna grafička ne vrijedi toliko, a ljudi krvavo rade za svaku kunu. A onda dođu ovi lihvari, i zarade na našim leđima ko ameri na robovima svojevremeno. Al nitko nam nije kriv, dok god budu imali kupce cijene će bit ovako bezobrazno visoke. {#}

Pa realno i je tako, pogledaj u americi sve dode 50% jeftinije...

Neznam ja gdje ovi nasi toliko pokradu ali pokradu debelo. Nikada to necu skuzit, kako u fucking USA Playstation 3 dode 250$ i onda se ameri zale!! Kodnas dode 2500 kuna pa mislim stvarno...

Ista stvar sa grafama 560 TI u americi 250$ kodnas 2500 kuna WTF...

14 godina
neaktivan

Ja neznam šta vama nije jasno. Govorilo se da HD7000 nevrijedi da je preskupa da nisu normalni i....na kraju se sve prodaju. Ja da imam trgovinu stavio bi cijenu HD7970 8999,99 kn ako ču je prodat za te novce.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Amerika je je jedno ogromno trziste, drzavne takse su sigurno manje, potrosacka zastita na dobrom nivou. Njihovi potrosaci tamo imaju   razne ustupke jer je musterija uvjek u pravu. Imaju svakakve popuste, mogucnost povracaja robe nakon odredjenog roka (i to bez davanja objasnjenja), uglavnom sve sto kupuju mogu da testiraju na licu mjesta, prodavci se prema njima odnose sa postovanjem (umjesto da ih posmatraju kao najveceg neprijatelja).   To je kod njih praksa, a u nekim drugim zemljama izuzetak. Manje trziste, manja potraznja, vece drzavne takse, transport, gramzivi prodavci, manja konkurencija = vece cijene.

Inace cijene ne bi bile ovako visoke da proces proizvodnje novih kartica nije ovako brz. Vec sam pisao post na tu temu - veliki broj korisnika kao tragediju dozivljava trenutak kad mora da smanji neka podesavanja u igri sa ultra na high (iako su vizuelno razlike skoro neprimjetne). Ali taj bug u glavi ga tjera da momentalno trazi bolju soluciju (i skuplju). A upravo su proizvodjaci i prodavci ubacili tu bubu u glavu svakog gejmera, i nazalost on je nasjeo. Ocigledno neke svoje licne nedostatke, frustracije isl.   kompenzujemo kupovinom "jos brze i jace kartice".

Moj PC  
11 1 hvala 1
13 godina
pharmakon kaže...

Amerika je je jedno ogromno trziste, drzavne takse su sigurno manje, potrosacka zastita na dobrom nivou. Njihovi potrosaci tamo imaju   razne ustupke jer je musterija uvjek u pravu. Imaju svakakve popuste, mogucnost povracaja robe nakon odredjenog roka (i to bez davanja objasnjenja), uglavnom sve sto kupuju mogu da testiraju na licu mjesta, prodavci se prema njima odnose sa postovanjem (umjesto da ih posmatraju kao najveceg neprijatelja).   To je kod njih praksa, a u nekim drugim zemljama izuzetak. Manje trziste, manja potraznja, vece drzavne takse, transport, gramzivi prodavci, manja konkurencija = vece cijene.

Inace cijene ne bi bile ovako visoke da proces proizvodnje novih kartica nije ovako brz. Vec sam pisao post na tu temu - veliki broj korisnika kao tragediju dozivljava trenutak kad mora da smanji neka podesavanja u igri sa ultra na high (iako su vizuelno razlike skoro neprimjetne). Ali taj bug u glavi ga tjera da momentalno trazi bolju soluciju (i skuplju). A upravo su proizvodjaci i prodavci ubacili tu bubu u glavu svakog gejmera, i nazalost on je nasjeo. Ocigledno neke svoje licne nedostatke, frustracije isl.   kompenzujemo kupovinom "jos brze i jace kartice".

Isn't that cute......but its wrooong...ti očito nisi hardcore gamer,molim te da ne trollaš po ovom forumu,odi na coolinarku pa tamo psihoanaliziraj...

P.S. ja vidim razliku s higha na ultra...

13 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
pharmakon kaže...

Isn't that cute......but its wrooong...ti očito nisi hardcore gamer,molim te da ne trollaš po ovom forumu,odi na coolinarku pa tamo psihoanaliziraj...

Izvini sto sam ti povrijedio osjecanja.. a sto je tacno hardcore gamer? Neko kome je vazna razlika izmedju ultra i high?

13 godina
pharmakon kaže...
DarthMarkus kaže...
pharmakon kaže...

Izvini sto sam ti povrijedio osjecanja.. a sto je tacno hardcore gamer? Neko kome je vazna razlika izmedju ultra i high?

Pa jesi malo:-)Znači kad ti je gejmanje najvažnija sporedna stvar u životu još od komodorca....Pričekati i kupiti moćnu grafu koja bez probleme šiba sve na "ultra",znači investirat u narednih par godina...Ja sam uzeo za 3,5 soma kuna 8800gts,kad je izašla(cca prije 4-5 g),koja još dan ,danas vozi....Ultra postavke su ti vidljive,ako si dovoljno dugo pred monitorom,pa počineš to primjećivat:-)

13 godina

Evo sorry što double postam,primjer ti je B3(gdje su najmanje primjetne razlike između postaviki)-tek kad sam stavio drugu 580tku od frenda  i digao na ultra,naglašavam "sa visokim frameratom",drveće i dinamičke sjene su spektakularne...

13 godina
neaktivan

Eto, na kraju se sporazumjesmo:)

Ne sporim razliku imedju high i ultra, samo sam govorio da nije tragedija ako se neko podesavanja morati smanjit zarad igrivosti. Normalno je da neko mjenja karticu staru 2-3 godine i da ide na neku iz najjace klase da se obezbjedi za naredni period. Ja sam mislio na vlasnike jakih kartica, na internet forumima sam imao prilike da procitam kako npr. jedan vlasnik zeli da mjenja upravo nabavljeni SLI sistem gtx570 jer mu nesto ne odgovara. A igra na HD rezoluciji...

Inace, te FPS ja uvjek igram na nizim podesavanjima. Fino je uzivati u efektima kad igras singleplayer modu, ali u multiplayer modu biram vise FPS i bolji pregled. Kad se samo sjetim Quake3 i CounterStrike i koliko je tu bio bolji pregled, sa ovim novim FPS i milion detalja se ponekad pogubis  {#}

Al da ne bude offtopic - mislim da ce Kepler solidno da zakasni. nVidia odrzava situaciju ovim glasinama o nekim super mega karticama, ali mislim da je to marketinski trik. Jos dok se bude drzao GTX580, stanje nije alarmantno. Ali ATI7xxx serija je vec krenula uveliko, polako pristizu nereferentne kartice, cijene se pomalo smanjuju... Definitivno los trenutak za nabavku graficke kartice, obzirom da gtx5xx i hd6xxx cijene jos stoje postojano.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
M4X kaže...

Jbg care to nisu novosti vec notorne gluposti, drito iz Kineskog photoshopa.

Kepler je totalno nova arhitektura s radikalno drugcijim ustrojem CC - nema vise tzv. "hotclockova", shaderi odsad kao i kod Radeona rade na bazicnoj frekvenciji samog chipa, al ih zato zbog jednostavnijeg dizajna ima daleko vise... primjerice za GK104 govori se oko cca. 1500 CC na taktu preko 1GHz, tako da na ovaj graf komotno mozes zaboravit...

Btw, davno sam ja najavio da Nvidija prvom prilikom napusta Fermi dizajn i ide na nesto novo,nesto divlje - Fermi je jednostavno po ucinkovitosti totalni promasaj, od katastrofe spasilo ih samo to sta je TSMC u posljednji trenutak otkazo 32nm.

Tako da meni se sve vise cini da bi ovaj put mogli posteno pregazit AMD i to ne samo u premium/highend segmentu.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
14 godina
neaktivan
GoodAngel kaže...
smirnoff kaže...
GoodAngel kaže...
M4X kaže...

Bit će skuplje nego što sam očekivao, al ova 660Ti je moja. Koja zvijer, za te pare ne može bolje. A jača je nego 580x osjetno, stvarno ne razumjem ljude koji daju 5-6000 kuna za grafičke, kad iduće godine izlazi nova serija koja u srednjem sloju i ponudi, nudi osjetno jače performanse. To je totalno neisplativo, al očito ljudi koji to rade, imaju para na pretek pa im to ne predstavlja problem.

Iskreno, toliko bi i trebale koštat, one najbolje. Al jebiga, nitko nam nije kriv kad kupujemo proizvode, koji realno ne vrijede toliko koliko ih plaćamo. Ja i dalje tvrdim, do 3000 kuna još mogu razumjet, al brate pljunut 6000 kuna za grafičku, pa to meni nema veze s zdravim mozgom. Nijedna grafička ne vrijedi toliko, a ljudi krvavo rade za svaku kunu. A onda dođu ovi lihvari, i zarade na našim leđima ko ameri na robovima svojevremeno. Al nitko nam nije kriv, dok god budu imali kupce cijene će bit ovako bezobrazno visoke. {#}

Istina dokle god ljudi kupuju tj. takve bezobrazno skupe kartice se budu dobro prodavale,cjene neće padat nego još i rast.

Šta se mene tiče 3000kn za grafičku koja će mi tjerat 2 god je sasvim ok za iskeširat ali već 4000kn jedino dual verzija kartice bi išla u obzir,svaki single gpu tih para jednostavno ne vrijedi

a da ne govorim 5000 pa nadalje,to stvarno moraš bit idiot da sa nekom plaćom od 5500kn šta je iznad prosjeka u hrv ideš kupovat tako nešto jer stvarno ne vrjedi.

Kada bi vrjedilo? pa vjerovatno kada i i igre bile zahvalne tj. developeri radili više pc exclusive igara kao šta je bio jedan jedini crysis,i da se napokon počne pošteno iskorištavat sva ta snaga

a ne da se sve radi pararelno snagi konzola.

13 godina
protjeran
floks kaže...

Kada bi vrjedilo? pa vjerovatno kada i i igre bile zahvalne tj. developeri radili više pc exclusive igara kao šta je bio jedan jedini crysis,i da se napokon počne pošteno iskorištavat sva ta snaga

da, mislio sam kad je izasao Crysis da se svijet okrenuo naopacke i da sad (tad) krece gejmerska revolucija kad ono sipak.

sramota je da nakon evo skoro pet godina ta igra jos uvijek s 8x AA moze zagusiti gotovo svaku high karticu, osim onih par najskupljih, ajd. {#}

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
13 godina
floks kaže...
GoodAngel kaže...
smirnoff kaže...
GoodAngel kaže...
M4X kaže...

Istina dokle god ljudi kupuju tj. takve bezobrazno skupe kartice se budu dobro prodavale,cjene neće padat nego još i rast.

Šta se mene tiče 3000kn za grafičku koja će mi tjerat 2 god je sasvim ok za iskeširat ali već 4000kn jedino dual verzija kartice bi išla u obzir,svaki single gpu tih para jednostavno ne vrijedi

a da ne govorim 5000 pa nadalje,to stvarno moraš bit idiot da sa nekom plaćom od 5500kn šta je iznad prosjeka u hrv ideš kupovat tako nešto jer stvarno ne vrjedi.

Daj nemojte te kineske izmišljotine stavljat ko spec,ko Boga vas molim....

16 godina

sve treba stavit pa onda nek ide rasprava,to se traži

muke ti mile skrati citiranje

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
4 1 hvala 1
13 godina
dery kaže...

sve treba stavit pa onda nek ide rasprava,to se traži

muke ti mile skrati citiranje

Znači po tvome nek se prdi u vjetar-evo sad ću ja stavit podatke od hd9000,sa nekog sajta,pa ajmo diskutirat....

16 godina

Ovog puta bi se moglo dogodit da zavladaju u mid range klasi što je dosad rezervirano za amd.To bi trebalo utjecat na drastični pad cijena od amd i to se čeka. tras

kako je dado8 rekao nešto divlje pripremaju

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 16:54 (dery).
Moj PC  
1 2 hvala 1
15 godina
neaktivan
dery kaže...

Ovog puta bi se moglo dogodit da zavladaju u mid range klasi što je dosad rezervirano za amd.To bi trebalo utjecat na drastični pad cijena od amd i to se čeka. tras

kako je dado rekao nešto divlje pripremaju

Prema ovoj tablici dolje, Krapler GK104 je sporiji i od HD 7950, jača verzija je u rangu sa GTX 580 a slabija sa GTX 570.

Ova propaganda od Ndivije je totalno bez veze, pa nema nikakve naznake da će kartice izaći prije proljeća, dotle će

Amd namlatiti dosta love, samo šire glasine koje baš ne drže vodu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 12:55 (Dad0).
16 godina
neaktivan

Onog tko kupuje karticu, boli neka stvar koja je od kompanija dali AMD ili Nvidia do sada više profitirala i zaradila... važno je jedino ono kaj ponude, svi ce kupit ono što daje najbolji omjer dobivenog i uloženog...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Onog tko kupuje karticu, boli neka stvar koja je od kompanija dali AMD ili Nvidia do sada više profitirala i zaradila... važno je jedino ono kaj ponude, svi ce kupit ono što daje najbolji omjer dobivenog i uloženog...

Vidim da se ti baš ne razumiješ u ekonomiju, jednostavno Amd će namlatiti dosta love do izlaska ovih Krapler kartica pa ako onda Ndivija nekim slučajem izda povoljnije kartice ( što se nije desilo već dosta dugo)

Amd-e će bez problema smanjiti cijene 15-20% i opet će imati bolju ponudu.LOL

Edit: Vi svi koji toliko vjerujete da će Krapler pomest Tahiti nemojte se previše nadati.

Navodno Krapler donosi novu arhitekturu koja je sličnija amd-u odnosno jednak broj stream processora na Termiju i Krapleru ne daje jednake preformanse.

Samim time porast performansi neće biti toliki koliko se da predpostaviti pogledom prema broju stream processora na Krapleru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 12:58 (Dad0).
16 godina
neaktivan
Dad0 kaže...
mtopol kaže...

Vidim da se ti baš ne razumiješ u ekonomiju, jednostavno Amd će namlatiti dosta love do izlaska ovih Krapler kartica pa ako onda Ndivija nekim slučajem izda povoljnije kartice ( što se nije desilo već dosta dugo)

Amd-e će bez problema smanjiti cijene 15-20% i opet će imati bolju ponudu.LOL

Edit: Vi svi koji toliko vjerujete da će Krapler pomest Tahiti nemojte se previše nadati.

Navodno Krapler donosi novu arhitekturu koja je sličnija amd-u odnosno jednak broj stream processora na Termiju i Krapleru ne daje jednake preformanse.

Samim time porast performansi neće biti toliki koliko se da predpostaviti pogledom prema broju stream processora na Krapleru.

ha ha ha.... tako se i prosle godine govorilo kad je AMD izbacio HD6xxx pa je Nvidia kasnila, a onda.... koja je bila bestbuy kartica u 2011. godini???

BTW. ti si "VIDOVITI MILAN" kad samo iz jedne moje recenice izvuces zakljucak u što se ja razumijem a u što se ne razumijem...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 13:06 (mtopol).
13 godina

evo sad sam zvao vidovitog Milana,veli mi da će 6xxx serija parirati hd-u7000 isto kao što je to stvar bila sa serijom 5xxx vs 6000.....

14 godina
neaktivan
Dad0 kaže...
dery kaže...

kako je dado rekao nešto divlje pripremaju

Prema ovoj tablici dolje, Krapler GK104 je sporiji i od HD 7950, jača verzija je u rangu sa GTX 580 a slabija sa GTX 570.

Ova propaganda od Ndivije je totalno bez veze, pa nema nikakve naznake da će kartice izaći prije proljeća, dotle će

Amd namlatiti dosta love, samo šire glasine koje baš ne drže vodu.

Prema toj 100 posto fake tablici gtx 680 je 45% brži od hd 7970 šta je bullshit jer bi tako bila brza kao gtx590 ako ne i brža a još

zamislite i overclock od nekih 200 mhz pa ta kartica bi bila monstrum,ali siguran sam da će gtx 680 bit maximalno 15 do 20% brži

od hd 7970 ali 45% je već pretjerivanje.

14 godina
neaktivan
floks kaže...

Prema toj 100 posto fake tablici gtx 680 je 45% brži od hd 7970 šta je bullshit jer bi tako bila brza kao gtx590 ako ne i brža a još

zamislite i overclock od nekih 200 mhz pa ta kartica bi bila monstrum,ali siguran sam da će gtx 680 bit maximalno 15 do 20% brži

od hd 7970 ali 45% je već pretjerivanje.

Ono što mene zanima, je to koliko će bit jaka 660 i 660Ti, ako budu jake onoliko koliko se prognozira, a cijena 300-350 eura, naravno da neću previše razmišljat i da ću je kupit. Ako kojim slučajem bude fail, i AMD-R HD 7950 bude jača naravno da ću kupit ovu drugu. Ne kužim ljude, koji filozofiraju i ratuju na konto ovih firmi tipa AMD i Nvidia, ili Intel vs AMD to su mi totalne gluposti. Tko izbaci bolji proizvod, po razumnoj cijeni, taj će bit u mojoj konfiguraciji. To mi je jedina matematika, a ne koja će firma više love namlatit, i više kartica i procesora prodat. Jer ja od toga, nemam ama baš ništa, tako da ne gubim vrijeme na takve gluposti. Samo pratim, uloženo dobiveno i to mi je jedina matematika.

AMD Phenom II x 6 1090T
15 godina
protjeran

Jedva čekam Kepfeler...

5850HD

VS

480GTX

Čija majka troši ko dva bojlera i grije se kao toster?

Dočeo Thermi 2

6990HD

590GTX

Čija majka izgara po VRM-u i ima najviše RMA zahtjeva od svih grafičkih kartica?

A uskoro i Kepfeler

7990HD (TBA)

690GTX (TBA)

Čija će majka trošiti još više, peći kobasice i pušiti se svud naokolo?

nDivija problem sa potrošnjom anyone? Sa zagrijavanjem anyone?

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina

Baš mi je drago što sam se okanio ovih predviđanja za koliko će postotaka koja kartica biti brža, a nisam ništa ni propustio isto kao i prošle i pretprošle godine se odvija scenarij.

Ugrubo: amd izbaci karticu prije nvidije, nabije cijenu i drži je dok nvidija ne izbaci pravu beštiju i tako u krug.

Samo sam htio reći koliko sam vremena i para uštedio.

Sorry for bothering, please continue...

"The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Jedva čekam Kepfeler...

5850HD

VS

480GTX

Dočeo Thermi 2

6990HD

590GTX

Čija majka izgara po VRM-u i ima najviše RMA zahtjeva od svih grafičkih kartica?

A uskoro i Kepfeler

7990HD (TBA)

690GTX (TBA)

bas me zanima bili tako govorija da imas jednu od ovih zadnjih četri grafa

D.P
15 godina
protjeran

Da igram igre/igrice možda bi i trebao.. Imam 4870HD i ne treba mi bolja...

Da treba, nije problem. Nije problem dati za SSD, MBO, CPU, HDD-ove i ostali garbage,

onda nije ni za grafiku.

Za igre imam Wii - ja sretan...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
Don Kihoty kaže...

Jedva čekam Kepfeler...

5850HD

VS

480GTX

Dočeo Thermi 2

6990HD

590GTX

A uskoro i Kepfeler

7990HD (TBA)

690GTX (TBA)

to tako mora!

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2012 2:23 (sokre).
15 godina
neaktivan

ne znam zasto takva prica, je li to gtx560ti gtx570 i gtx580 imaju posebnih problema sa pregrijavanjem i potrosnjom ?

gtx590 je bila pretjerana i fail, ali ne vidim da se iko zali na 580...

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Preterali su malo sa brojkama ali to svi rade. Kontam da ce GTX 670 biti jacine kao 7970 1-2% +-, a taman mu se i cena od $499 ulapa jer toliko kosta i Radeon. GTX 680 ce bitijaci nekih 15-20% u realnim uslovima ali zato ce imati i cenu od preko 100e vise. A u glavi mi se vrti ona prica od pocetka, kada je AMD navodno iskljucio dodatnih 300 i nesto shadera kod 7970 karte. Pa mozda upravo njih i iskoriste kao odgovor na GK110. Mozda bude 7970 v2 ili cak 7980 varijanta. Mada iskreno pre bih ocekivao neko dodatno otkljucavanje vec postojece karte... poznati su po tome. ;)

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

ne znam zasto takva prica, je li to gtx560ti gtx570 i gtx580 imaju posebnih problema sa pregrijavanjem i potrosnjom ?

gtx590 je bila pretjerana i fail, ali ne vidim da se iko zali na 580...

vidis da serucka.. mozda je isfrustriran samo..

xfact
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice