Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.557
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info
naxeem kaže...

... a posve drugo dati mjesečnu plaću za Fermi. Fermi ime čak i zvući k'o marka za radijator.

E sad, ja imam priku koji kaže da će je kupit koliko košta da košta (teški nVidiot), provuće je na Diners (6-12rata) kaže nije ga briga.Mene sve to podsjeća na one likove šta kupe BMW-a na kredit pa ga drže isprid kuće jer nemaju za gorivo, ali bitno da oni imaju 7-cu u garaži

I see banned people.
16 godina
protjeran
naxeem kaže...

Ne postoji razlog zašto bi htio single-gpu ako mu treba najbrže. Uostalom, GTX480 NIJE U SVEMU brža od 5870. GTX480 je od 5870 brži u starim naslovima (ne-DX11) i to na rezolucijama ispod 1920x1200.

Netko tko kupuje najbržu karticu, ako ne kupuje najbržu (dakle 5970) i kupi GTX480, valjda ima love i za 1920x1200 monitor. A tu je GTX480 uglavnom jednako brza kao i 5870. Uglavnom.

Svakako, osim za Unigine benchmark, fail za nVidiju.

Na stranici Guru3D, GTX480 je na rezoluciji 1920x1200 bolja od HD5870 na svemu osim Anno i 3D Mark Vantage. Čak je i u CoD WAW i CoD MW2 bolja od HD5970.

Diabolic, I’ll supply the higher wattage via fibre optic wire, Until you acquire some kinda knowledge.
16 godina
naxeem kaže...

U auto-industriji kada se uspoređuju automobili, uspješnost motora i vozila ocjenjuje se po svim parametrima. Vozilo koje troši 100l/h, treba duplu haubu, iznimno se grije, buči kao traktor i dostiže 220 milja na sat, obično se smatra promašajem u odnosu na automobil koji troši 60l/h, stane u standardnu karoseriju, upola se grije, tiho je i vozi 200 milja na sat.

Kad a vec pokusavas nesto dokazati preko primjera auto-indistrije evo npr. Lancia Delta HF Integrale Evo

Trosila je kao tenk, trebala je grbu na haubi (ne duplu, ali ipak je grba na haubi zbog motora postojala), motor se poprilicno grijao i trebao je dodatni hladnjak za ulje, bila je poprilicno glasna i dosizala cca. 225km na sat (ajde nije milja).

Nikada nisam cuo ikoga da ju je proglasio promasajem (u usporedbi cak sa automobilom karakteristika koje si u nastavku recenice naveo), cak ju vecina automobilskih znalaca proglasava jednim od legendarnih automobila, te i dan danas izaziva postovanje.

Nije uvijek sve u cistim razumnim brojkama. Vidim editirao si svoj Moj PC, ali koliko se sjecam imao si tamo i7 965 EE.

Gledajuci tvojim argumentima trebas biti lud (gore si navodio diagnoze kupaca) kupiti taj procesor jer za puno, puno manje novaca dobijes procesor koji je nasto sporiji, ali trosi puno manje struje, manje se zagrijava i time je tisi (jer treba tise hladjenje). Koji je onda razlog tvoje nabavke i7 EE procesora?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 14:34 (Mauro).
15 godina
neaktivan
epic kaže...
naxeem kaže...

Ne postoji razlog zašto bi htio single-gpu ako mu treba najbrže. Uostalom, GTX480 NIJE U SVEMU brža od 5870. GTX480 je od 5870 brži u starim naslovima (ne-DX11) i to na rezolucijama ispod 1920x1200.

Netko tko kupuje najbržu karticu, ako ne kupuje najbržu (dakle 5970) i kupi GTX480, valjda ima love i za 1920x1200 monitor. A tu je GTX480 uglavnom jednako brza kao i 5870. Uglavnom.

Na stranici Guru3D, GTX480 je na rezoluciji 1920x1200 bolja od HD5870 na svemu osim Anno i 3D Mark Vantage. Čak je i u CoD WAW i CoD MW2 bolja od HD5970.

pravu si stranicu našao za objektivan review......

16 godina
protjeran
patch123 kaže...
epic kaže...
naxeem kaže...

pravu si stranicu našao za objektivan review......

Ok, možeš pogledat i na overclockersclub.com, tamo je još veća razlika. Ili ti je i to subjektivna stranica?

Diabolic, I’ll supply the higher wattage via fibre optic wire, Until you acquire some kinda knowledge.
17 godina
Nvidia Fermi info

Jel može onda netko staviti stranicu koja nije potplaćena da konačno vidim rezultate?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Fermi info

Takva vjerovatno neće niti postojat. Jer kada i useri bace neke testove po forumima optuživat će ih se da su nVida/ATI fanovi i da to ništa nije točno. Sve je to velika svjetska urota!!!

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

potrošnja kartica(pogotovo potrošnja gtx480 u odnosu na 5970) vam sve govori,nvidia je podbacila a ati je i nakon 6 mjeseci opet u vrhu

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
patch123 kaže...
naxeem kaže...
mislav_01 kaže...
pinkskin kaže...

Glasnoča fermia je oko 1dB manje od 4870x2, a dali vam je 4870x2 glasna?

Uf moja bome je na brzinama iznad 50% (vent brzina)

Meni nista nakraju nije jasno, tko ima najbrzu karticu trenutno. Na stranu zagrijavanje i slicno, dakle ako zelim nabrzi single gpu, onda je to gtx480?

Ne, onda je to 5970.

REKAO JE SIGNLE GPU,A KOLIKO ZNAM DA JE 5970 DUAL GPU....

sry na caps lock

a gledao sam onaj video gdje prikazuje zvuk kartica,5870 stvarno zvuči puno bolje nego gtx480

Htio bih pitati dali su koristili za ati u tim testovima isto beta drivere koji su izasli kad je i kartica ili najnovije?

Jer ako su najnovije bas i nije fer uspoređivat mozda malo srede sitaciju?

17 godina
neaktivan
Mauro kaže...

Nije uvijek sve u cistim razumnim brojkama. Vidim editirao si svoj Moj PC, ali koliko se sjecam imao si tamo i7 965 EE.

Gledajuci tvojim argumentima trebas biti lud (gore si navodio diagnoze kupaca) kupiti taj procesor jer za puno, puno manje novaca dobijes procesor koji je nasto sporiji, ali trosi puno manje struje, manje se zagrijava i time je tisi (jer treba tise hladjenje). Koji je onda razlog tvoje nabavke i7 EE procesora?

Mrvicu je drugačija situacija. Osim što mene 975 (ne 965) nije koštao koliko bi koštao tebe, nemam apsoluno nikakav kompromis jer ne postoji procesor koji bolje mogu clockati, a da je istovremeno tih. Naime, 975 s vodenim hlađenjem je apsolutno nečujan (kao cijela moja radna stanica), a radi na 4.2GHz (ili 4.6GHz po potrebi), što nikako ne mogu dobiti s niti jednim drugim procesorom osim u nas nenabavljivim 980X koji bih morao platiti meni neprihvatljivih 1000 eura. Ne interesira me cijena za radno računalo jer mi 25% jednog projekta već isplati cijelo računalo, ali svejedno ne bih platio 1k eura za to.

Također, tišinu imam, brzinu imam s najbržim mogućim procesorom trenutno dobavljivim (ako izuzmem mrvicu bolji Xeon istog tipa - Xeon 5590 - koji košta 2000 eura-  1500 eura više nego što želim platiti CPU).

Sve to ide za radno računalo i realno se svaki trošak isplati jer su projekti koje to računalo dovede do kraja višestruko skuplji.

Iako i grafička može biti korištena za posao kao jeftinija zamjena za TESLA karticu, velika je razlika u svemu ostalome s obzirom da 975 ima TDP 130W (150 na 4.2GHz), a ne 500W, a i razlika među ovim i TESLA karticama puno je veća u odnosu na malenu razliku Xeona i XE procesora.

Sama kartica ni ne nudi ništa za povećanje negativnih strana koje ima. Brzina koju ima nije najveća, a omjer vrijednosti i dobitka također nije najbolja stvar.

Kartica je toplija, više troši i bučnija od najbrže (5970), a istovremeno prebučna, pretopla i previše troši da bude best buy i da opravda 5-10% bolje performanse ili odlične rezultate u teselaciji.

Maknuo sam iz konfiga zbog toga što mi izgleda kao preseravanje.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 17:08 (naxeem).
15 godina
neaktivan
epic kaže...

.

Ok, možeš pogledat i na overclockersclub.com, tamo je još veća razlika. Ili ti je i to subjektivna stranica?

ja sam samo u jedno siguran

nvidia sigurno nije toliko vremena i truda uložila u ovu karticu da na kraju ne bi platila siću najpoznatijim reviewerskim stranicama kako bi atiju stavili druge drivere,njihove rezultate povećali za 2 fpsa i slične stvari....

njima to nije ništa,tako da ja ove prve rezultate uzimam zdravo za gotovo

oni možda jesu približno točni,ali sve će se to saznati tek nakon nekoliko tjedana kada useri počnu objave svoje testove i pokaže se koliko je grafička stvarno jaka

naravno da je jača od 5870,ali ne bi me čudilo da je ta razlika manja nego što trenutno prikazuju

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 17:09 (patch123).
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Razlika postoji, ali ne znam koliko je vrijedna negativnih stvari kojima se hvali.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Može mali edit? Cool

PC1 - Core™ i7

PC2 - Core™2 Duo

Tak je više sexy. Namigiva

15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Razlika postoji, ali ne znam koliko je vrijedna negativnih stvari kojima se hvali.

naravno da razlika postoji,ali da li je ta razlika stvarno vrijedna toliko veće cijene,većeg zagrijavanja i potrošnje energije

a još da ne govorim da će možda zahtjevati i novo napajanje

smatram da je 5850 best buy,ako netko već ima puno para nek ide na 5970

16 godina
protjeran
The Man kaže...
naxeem kaže...

Može mali edit? Cool

PC1 - Core™ i7

PC2 - Core™2 Duo

Tak je više sexy. Namigiva

NE.. maknuo si da ljudi nevide koju grafu imas tako da bi tvoji argumenti i konstantno pljuvanje po nvidii bili vjerodostojniji.. ali tko ozbiljan uzima u obzir takve argumente i pljuvanje..bez dodatne provjere puno boljih i vjerodostojnijih izvora nego nekog isfrustriranog lika cija grafa vise nije na vrhu ljestvice a kolko je proslo otkad si kupio ati-a?3-4 mj? bez uvrede...

edit: a da se nadovezem na tvoj proc cisti promasaj ako ga koristis za surfanje po bug forumu i IGRANJE.. mora da se bavis necim heb kad imas takvu makinu.. ili je to samo show of?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 18:27 (dokly).
15 godina
protjeran

Nisam još nigdje pročitao, a čini se da ljudima to i dalje nije bitno, no meni je.

Dali je nDivija napokon ugradila i zvučni čip u svoju karticu?

Da ne moram spajati karticu na infuziju na ploču.

Mislim, zar je tako teško staviti 7.1 zvuk onboard da HDMI prenosi direktno zvuk?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

meni nax nije htio reć čim se bavi,ali je maloprije gore u postu rekao da mu 25% projekta isplati konfu

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 18:43 (M4X).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Don Kihoty kaže...

Nisam još nigdje pročitao, a čini se da ljudima to i dalje nije bitno, no meni je.

Dali je nDivija napokon ugradila i zvučni čip u svoju karticu?

Da ne moram spajati karticu na infuziju na ploču.

Mislim, zar je tako teško staviti 7.1 zvuk onboard da HDMI prenosi direktno zvuk?

Evo što kaže nVidia na stranici gtx-a 480: link (pogledaj pod Features).

HDMI 1.4 Support

Fully integrated support for HDMI 1.4 including xvYCC, Deep color and 7.1 digital surround sound.

Već je bilo vrijeme da to srede...

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

OK, da, maknuo sam konfu da se ne vidi da imam ATI 5850 s obzirom da to više nije najjača kartica, a ja volim imati najjaču karticu. Inače je takva mašina za igranje i to samo jedne igre: Crysisa pred frendovima, a WoW 24/7 s obzirom da nemam život. I da, to je sve kompenzacija za maleni penis.

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Inače je takva mašina za igranje i to samo jedne igre: Crysisa pred frendovima, a WoW 24/7 s obzirom da nemam život. I da, to je sve kompenzacija za maleni penis.

Hahahahahaha...     care! Smijeh

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Počeli i modovi spamat.lol

Po meni su GTX470 i GTX480 jedan veliki FAIL. Zašto?

Zato jer nude ono šta je ATI nudio pola godine ranije, zato jer je potrošnja definitivno

prevelika, a o temperaturi od 95oC da ne govorim. Ovo čudo će uzeti samo BIG nVidia fanovi koji

imaju napajanja od minimalno 1kW(da, to su Amerikanci).

Ovo će bit teško razdoblje za nvidiu. Čak ih i proizvođači igara zaobilaze i kao reklamu u

intro-u stavljaju ATI-ev logo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 19:29 (Penryn).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Ovo će bit teško razdoblje za nvidiu. Čak ih i proizvođači igara zaobilaze i kao reklamu u

Smijeh

everybody lies
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
Penryn kaže...

Smijeh

Šta naravno nije mala stvar.Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 19:38 (Penryn).
17 godina
protjeran
dokly kaže...

NE.. maknuo si da ljudi nevide koju grafu imas tako da bi tvoji argumenti i konstantno pljuvanje po nvidii bili vjerodostojniji.. ali tko ozbiljan uzima u obzir takve argumente i pljuvanje..bez dodatne provjere puno boljih i vjerodostojnijih izvora nego nekog isfrustriranog lika cija grafa vise nije na vrhu ljestvice a kolko je proslo otkad si kupio ati-a?3-4 mj? bez uvrede...

edit: a da se nadovezem na tvoj proc cisti promasaj ako ga koristis za surfanje po bug forumu i IGRANJE.. mora da se bavis necim heb kad imas takvu makinu.. ili je to samo show of?

Read much? Gdje si ti procitao da ga je kupio za igranje i surfanje

sto se boldanog tice - a tko ovdje uzima u obzir tvoje?

Odi trollaj dalje, dojadio si i ''bogu i vragu''

i zapamti, bez uvrede :P :

dokly kaže...

ja sam nvidia fanboy meni je ati govno od kartice..

Nobody expects the Spanish inquisition!
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 19:42 (PsychoticBaklava).
17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

uskoro u igramaCool

Moj PC  
8 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
M4X kaže...

uskoro u igramaCool

STALKER: Call of Pripyat, scroll-aj na dno stranice Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 20:07 (Penryn).
16 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

Kad bude u Bug-u,tek je onda izašla. Dotada,za mene jedino ATI ima DX11 kartice.

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

I da, to je sve kompenzacija za maleni penis.

Znao sam!! Svi priznaju prije ili poslije...

Auti više nisu in.

M4X kaže...

uskoro u igramaCool

Premalo ih je još. Šteta

17 godina
Nvidia Fermi info

Ne znam jel netko stavio link vec, al evo recenzija. Cudi me sto nije vec napisano i na bug online vijest.

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_480_Fermi/1.html

Prema ovom sta pise na stranici cijena je 500$ (performanse su uglavnom vece od 5870, al ne puno, ali se vise grije i malo je bucnija, i vise struje trosi), samo za referencu tamo pise da je radeon 5870 400$

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 20:21 (Renesis).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Renesis kaže...

Ne znam jel netko stavio link vec, al evo recenzija. Cudi me sto nije vec napisano i na bug online vijest.

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_480_Fermi/1.html

cek pa ko sad tu koga 

ovjde je 480 losija na crysisu od 5870 na svim rezama 

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice