Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.556
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Nvidia Fermi info
Renesis kaže...

Ne znam jel netko stavio link vec, al evo recenzija. Cudi me sto nije vec napisano i na bug online vijest.

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_480_Fermi/1.html

Prema ovom sta pise na stranici cijena je 500$ (performanse su uglavnom vece od 5870, al ne puno, ali se vise grije i malo je bucnija, i vise struje trosi), samo za referencu tamo pise da je radeon 5870 400$

Impresivne rezultate ima u stalkeru šta mi je sumljivo,ipak je to ati igra.Oćemo li doznat šta je istina,teško,jer ne virujen da će je itko ovde kupit pa podijelit iskustva.

Igra metro2033 je najteža referenca pri testiranju kao šta je to bija crysis.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 20:38 (dery).
17 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
Renesis kaže...

Ne znam jel netko stavio link vec, al evo recenzija. Cudi me sto nije vec napisano i na bug online vijest.

cek pa ko sad tu koga

ovjde je 480 losija na crysisu od 5870 na svim rezama

Zato što su koristili najnovije drivere - Catalyst 10.3.

Npr. Crysis 1680x1050 4xAA:

HD 5870 (Catalyst 9.12) 37,9 FPS

GTX 480                           39,4 FPS

HD 5870 (Catalyst 10.3) 40,6 FPS

Na nekim drugim stranicama su 480 uspoređivali s 5870 koristeći za 5870 drivere od prije 6 mjeseci, pa je prednost za 480 bila još veća.

17 godina
neaktivan
klimama kaže...
Renesis kaže...

cek pa ko sad tu koga

GTX 480               39,4 FPS

Na nekim drugim stranicama su 480 uspoređivali s 5870 koristeći za 5870 drivere od prije 6 mjeseci, pa je prednost za 480 bila još veća.

Toliko o vjerodostojnim recenzijama. :P

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan
mene zanima gtx470 vs hd5850 na rezu 1680x1050,ima li igdje izravna usporedba? Hvala
16 godina
protjeran
klimama kaže...
Renesis kaže...

cek pa ko sad tu koga

GTX 480               39,4 FPS

da izgleda da tu svako stavlja drivere kak im pase 

ovak ispada da je 480 losija neg kaj sam mislio

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
17 godina
pod009 kaže...
mene zanima gtx470 vs hd5850 na rezu 1680x1050,ima li igdje izravna usporedba? Hvala

gtx470 vs hd5850 losije nego gtx 480 vs  hd 5870 

evo klik

17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

Bug u idućem broju neće testirat fermija?

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

iz tog reviewa se da zaključiti da gtx480 pruža 10 % bolje performanse za 20 % višu cijenu,puno veću potrošnju i zagrijavanje...

sad nek ljudi sami procjene je li to isplativo

samo čekam da nvidia krene izbacivati neke medium-end grafe,nadam se da ću za 2 godine imati izbor između atija i nvidije....

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 21:35 (patch123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

Povratak na mjesto zlocinaCool odlezao sam svojeNamigiva

Charlie is back  - argumentirani dokaz zasto je Fermi smece, obavezno procitajte, barem vi koji razumijete engleski

BTW realni taktovi chipova su 600/1200 a ostalo je overcklocking da se posta poto taj propao chip prikaze boljim od 60% manjih Radeona hd5xxx

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Moj PC  
4 1 hvala 2
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...

Charlie is back  - argumentirani dokaz zasto je Fermi smece, obavezno procitajte, barem vi koji razumijete engleski

BTW realni taktovi chipova su 600/1200 a ostalo je overcklocking da se posta poto taj propao chip prikaze boljim od 60% manjih Radeona hd5xxx

Zasto bi bio propao chip? Osim sta mu triba finiji proizvodni proces, arhitektura obecava. Poligonalne performanse su mu bolje od Radeona, sta je vrlo bitno za teselaciju. 

Nije ni GTX260 bija neko veselje dok ga nisu smanjili i dodali mu jos jezgri.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
16 godina
neaktivan
gtx480 je još donekle dobra,al gtx470 je živa tragedija (bar koliko sam vidio):više troši i više se grije od hd5850,skuplja 50$,manji oc potencijal,a preformanse tek malo više.
Jedino da neka tvrtka sredi pcb i hlađenje,a driveri daju boost bilo bi neloše,ali za te pare bi moga uzet hd5870.
Očekujem da nVidia izbaci bolje drivere,te napravi čip s 512SP u 32 na.
Puno tražimo? :p
15 godina
protjeran
Mad_Badger kaže...Namigiva
dado8 kaže...

Zasto bi bio propao chip? Osim sta mu triba finiji proizvodni proces, arhitektura obecava. Poligonalne performanse su mu bolje od Radeona, sta je vrlo bitno za teselaciju.

Nije ni GTX260 bija neko veselje dok ga nisu smanjili i dodali mu jos jezgri.

Zaboravljas da mu je performance per watt OCAJAN, dapace po najnovijem Nvidia je navodno odustala od Fermia, nema daljnih respinova cak ni za ovu generaciju, A3 chip je zadnji, a odustalo se i od klasicnog Fermi shrinka + poboljsanja/optimizacija - idu na nesto novo i divlje jer vide da od ovoga nema kruha

Btw, procitaj i Charlijev tekst, jer iako sam ja na stranim forumima pronaso i bolja objasnjena dovoljno je dobro i relativno jednostavno napisano.
Ako te zanima nesto vise baci oko i na ovo shvatit ces u kakvim je trenutno Nvidia problemima!

Bar imaju dovoljno pameti da se prebace na drugo, slicno se desilo kod FX-a i Serije6, samo sad trebaju sasvim drukcije rjesenje

mozda nesto bude i od Nvidije, pitanje je samo do kad ce imat spremni novi dizajn - najranije procjene govore nista prije Q2011 a to je jako puno za ostat na trzistu s ovakvim proizvodom, vidjet cemo 

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 12:41 (dado8).
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...
Zaboravljas da mu je performance per watt OCAJAN, dapace po najnovijem Nvidia je navodno odustala od Fermia, nema daljnih respinova cak ni za ovu generaciju, A3 chip je zadnji,  a odustalo se i od klasicnog Fermi shrinka + poboljsanja/optimizacija - idu na nesto novo i divlje jer vide da od ovoga nema kruhaNamigiva

Btw, procitaj i Charlijev tekst, jer iako sam ja na stranim forumima pronaso i bolja objasnjena dovoljno je dobro i relativno jednostavno napisano

Ako te zanima nesto vise baci oko i na ovo, shvatit ces u kakvim je trenutno Nvidia problemima

Bar imaju dovoljno pameti da se prebace na drugo, isto se desilo kod FX-a i SERIJE6 , mozda nesto bude i od Nvidije, pitanje je samo kad ce imat spremni novi dizajn - najranije procjene govore nista prije Q2011 a top je jako puno

Otkad je Charie relevantan izvor. Covik je posra svaki nVidijin proizvod otkad se pojavia na netu. Je, istina je, tu i tamo nesto pogodi, al to je samo zakon velikih brojeva.

Jos je rano za takve zakljucke. Bitno je da je proizvod lansiran i u "masovnoj" proizvodnji. Ako i napustu "Fermi" to ce bit samo da se rjesu negativnog publiciteta. Kao Microsoft s Vistom. Pa se Vista 2 zove 7.

A nVidija ima ugovor sa Nintendom za novi DS i solidnu mobilnu platformu u vrijeme tablet boom-a. Tako da, nije nVidija u problemima, nego smo mi u problemima. HD5850 kosta isto kao i prije 6 miseci. 

Ali svaka im cast, pokusali su nesto novo, to je ipak respect. Samo sta su za razliku od ATI-ja izabrali brute force nacin. Tako da je tesko sad predvidit kako ce se sve to odvijat.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

haha 

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

Otkad je Charie relevantan izvor. Covik je posra svaki nVidijin proizvod otkad se pojavia na netu. Je, istina je, tu i tamo nesto pogodi, al to je samo zakon velikih brojeva.

Jos je rano za takve zakljucke. Bitno je da je proizvod lansiran i u "masovnoj" proizvodnji. Ako i napustu "Fermi" to ce bit samo da se rjesu negativnog publiciteta. Kao Microsoft s Vistom. Pa se Vista 2 zove 7.

A nVidija ima ugovor sa Nintendom za novi DS i solidnu mobilnu platformu u vrijeme tablet boom-a. Tako da, nije nVidija u problemima, nego smo mi u problemima. HD5850 kosta isto kao i prije 6 miseci. 

Ali svaka im cast, pokusali su nesto novo, to je ipak respect. Samo sta su za razliku od ATI-ja izabrali brute force nacin. Tako da je tesko sad predvidit kako ce se sve to odvijat.

Pa čovijek je u 85% slučajeva bio upravu za Fermi.

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
Mad_Badger kaže...
dado8 kaže...
Zaboravljas da mu je performance per watt OCAJAN, dapace po najnovijem Nvidia je navodno odustala od Fermia, nema daljnih respinova cak ni za ovu generaciju, A3 chip je zadnji,  a odustalo se i od klasicnog Fermi shrinka + poboljsanja/optimizacija - idu na nesto novo i divlje jer vide da od ovoga nema kruhaNamigiva

Btw, procitaj i Charlijev tekst, jer iako sam ja na stranim forumima pronaso i bolja objasnjena dovoljno je dobro i relativno jednostavno napisano

Ako te zanima nesto vise baci oko i na ovo, shvatit ces u kakvim je trenutno Nvidia problemima

Bar imaju dovoljno pameti da se prebace na drugo, isto se desilo kod FX-a i SERIJE6 , mozda nesto bude i od Nvidije, pitanje je samo kad ce imat spremni novi dizajn - najranije procjene govore nista prije Q2011 a top je jako puno

charli je znao zasrat ali na žalost u vezi fermija je bio u pravu skoro pa sve, tako da mislim da je ovo sto je napisao ok!

I'm too old for this shit
15 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

evo ljudi odgovorili prije mene, iako je Charlie tipican izdanak INQUIRER-ove skole(bahato, senzacionalisticko, cesto neutemeljeno i prepotentno pisanje) sto se tice Fermia - skidao je Nvidiji skalpove redom od pocetka ove farse s Fermijem   i to kirurski tocno!

Zakljucak: ocito je da ima jako dobrog dousnika unutar samo Nvidije i to vjerojatno na veoma dobroj poziciji koja mu plasira bombe od informacija a on to veoma dobro koristi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Baš sam htio reć, pito sam već nekoliko puta gdje je Charlie fulo u vezi Fermi-a... Malo ga je podcijenio, ali objasnio je u zadnjem tekstu zašto su rezultati ispali bolji od onoga što je očekivao - tima pod a) priznaje da je gtx480 ispao malo bolji od onoga što je očekivao, pod b) i dalje je chip i ta kartica puno lošija od onog kakva je trebala bit, pod c) i dalje se broj chipova od potencijalnih 900 000 nalazi unutar 30 000 (kad se zbroje gtx470 i gtx 480) i yield je tek nešto iznad 3% i sve skupa je neisplativo (govorimo o A3 silikonu).

Nije Charlie jedini koji to govori o Fermi arhitekturi -  dosta ljudi bruji o tome da neće bit respina ni novih silikona - 32nm je rečeno da se preskaće, da bi se išlo u 28nm. 28nm proces kasni, po svemu sudeći može ga se očekivat tek unutar godine dana. ATI je zaključio da bi mogli izdat NI u 40nm u Q1 2011, makar ništa ih sada ne sprečava da to učine krajem ove godine budući da neće čekat 28nm, nVidia očito vidi da sa Fermiem neće napravit ništa pametno u doglednom vremenu što je i nije dobro... pokušat će izbacit manje derivate, eventualno dual-gpu ako procijene da bi se isplatilo (iako koliko vidim i gf102 je upitan) i prodavat manje količine takvih proizvoda slijedećih godinu dana....

Znaju da je ovo fijasko i da inzistirat dalje na dominaciji Fermi arhitekture nema smisla i značilo bi samo nove poslovne gubitke... Ako su pametni mogli bi godinu dana stisnut zube, pričekat slijedeće proljeće i izdat nešto novo, nešto divlje u 28nm znajući da bi ATI po svemu mogao ponuditi samo 40nm NI arhitekturu kao alternativu koja ni po čemu ne bi trebali biti konkurentna 28nm nVidia proizvodu.

Doduše to bi značilo da nvidia ne bi imala šta ponudit osim low-end kartica slijedećih godinu dana i samim time da bi i ATI mogao odgodit NI do dolaska 28nm...

Meni osobno će bit zanimljivo pratit događanja, ali na žalost, ja samo vidim kako nvidia tone dublje u probleme....

Velite nVidia radi slijedeću Nintendo konzolu i još jednu mobilnu.... mene samo zanima da li je netko primjetio da je i ATI dobio novi posao u konzolaškom svijetu... možda neki koji je do jućer odrađivala nvidia? toliko o tome

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ja sam prije nekoliko mjeseci rekao da će Fermi biti totalni fail i sve je ispalo točno.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nvidia Fermi info

Pojavile su se cijene za Europu: Fudzilla

Kreću se blizu 500€, a kakve će biti kod nas možete samo zamisliti - vjerojatno usporedive s HD 5970.

Osobno, ne znam tko normalan bi to kupovao (osim ako nekome treba zbog CUDA-e) kad se uzme u obzir još i zagrijavanje i potrošnja.

Nažalost po kupce, cijene HD 5000 serije vjerojatno neće padati (jer nVidia ne može konkurirati ATI-u odnosom cijena/performanse već skoro dvije godine) i to je jedino bitno u ovom trenutku.Mršti se

Ostaje mi čekanje novih serija grafičkih kartica...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brogus kaže...

Pojavile su se cijene za Europu: Fudzilla

Kreću se blizu 500€, a kakve će biti kod nas možete samo zamisliti - vjerojatno usporedive s HD 5970.

Osobno, ne znam tko normalan bi to kupovao (osim ako nekome treba zbog CUDA-e) kad se uzme u obzir još i zagrijavanje i potrošnja.

Nažalost po kupce, cijene HD 5000 serije vjerojatno neće padati (jer nVidia ne može konkurirati ATI-u odnosom cijena/performanse već skoro dvije godine) i to je jedino bitno u ovom trenutku.Mršti se

Ostaje mi čekanje novih serija grafičkih kartica...

Osim što je kartica govno, nije "blizu 500 eura", nego od 500 do 650 eura. 5970 pomete pod sa 480 pa mi baš nije jasno kojim idiotima to misle prodati?!

17 godina
Nvidia Fermi info

heh i meni ostaje cekanje sljedece serije

onda bi trebali ovladati ovom arhitekturom i tehnologijom i trebala bi biti dobra serija

ovaj mi je fermi i nije toliko los ali nemogu progutati ogromno zagrijavanje to na kraju znaci i kraci vijek trajanja sam kartice i cesta kvarenja a ja ne zelim da se zivciram i bacam u trosak kad mi kartica rikne mjesec dana nakon isteka garancije itd

a i potrosnja je veeelika znaci morao bi uzeti i jako napajanje i tu dati dosta para a i kartica ce izgleda kostati dosta tako da nista od kupovine za sad.

mozda za promjenu kupim radeona 5770 od saphirea ako si sredim neki popust :D

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
naxeem kaže...

Ja sam prije nekoliko mjeseci rekao da će Fermi biti totalni fail i sve je ispalo točno.

naxeem,nebudi *****; nvidia je podbacila ali je opet koliko toliko bolja od ati-a

zato nekome prodaj 5850 i kupi fermija od dadozg-a za oko 2700kn

16 godina
protjeran
patch123 kaže...

ja sam samo u jedno siguran

nvidia sigurno nije toliko vremena i truda uložila u ovu karticu da na kraju ne bi platila siću najpoznatijim reviewerskim stranicama kako bi atiju stavili druge drivere,njihove rezultate povećali za 2 fpsa i slične stvari....

njima to nije ništa,tako da ja ove prve rezultate uzimam zdravo za gotovo

oni možda jesu približno točni,ali sve će se to saznati tek nakon nekoliko tjedana kada useri počnu objave svoje testove i pokaže se koliko je grafička stvarno jaka

naravno da je jača od 5870,ali ne bi me čudilo da je ta razlika manja nego što trenutno prikazuju

Ma ja mislim da u tome imaju prste i masoni i illuminati.

Diabolic, I’ll supply the higher wattage via fibre optic wire, Until you acquire some kinda knowledge.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 13:41 (epic).
17 godina
protjeran

Tesko da je ujedno podbacila i u isto vrijeme ''koliko toliko bolja'' od ati-a - dalo bi se pomisliti da je ati onda jos vise podbacio ili je jednostavno los, a ni jedno od toga nije ni blizu istine.

Sumnjam da cijenu mogu spustiti, ovo u vezi cijene u eurima smo vise manje ocekivali - vjerovatno su i ovako na gubitku sa svakom prodanom i jednostavno nisu konkurentni, sto sve skupa kao zbroj daje ''fail''.

Nobody expects the Spanish inquisition!
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 13:49 (PsychoticBaklava).
17 godina
Nvidia Fermi info

GTX 480 oveclockana sa 700 na 1165MHz uz pomoć LN2

A pazite ovu sprdnju:

core           shader         memory

GTX480 default -                          700MHz      1401MHz      924MHz    

EVGA GTX480 "superclocked" -    725MHz        1450MHz      950MHz

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 13:52 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

A pazite ovu sprdnju:

LOL

'SUPERCLOCKED'

Svašta!

Punih 25 MHz

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 13:55 (Danny_HR).
16 godina
Hyperion kaže...

A pazite ovu sprdnju:

core           shader         memory

GTX480 default -                          700MHz      1401MHz      924MHz    

EVGA GTX480 "superclocked" -    725MHz        1450MHz      950MHz

Jako puno ocano da se razbijes..A kolko ta njihova kosta? 300-400 kuna vise sam radi 50 mhz..pihIzlanuo se

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...

A pazite ovu sprdnju:

core                    shader                    memory

GTX480 default -                                                                                  700MHz             1401MHz                 924MHz  

EVGA GTX480 "superclocked" -                                                             725MHz              1450MHz                950MHz

idle                     crysis                    fumark

50C                     93C                       98C

GTX480 defraault

EVGA GTX480 "superclocked" -                                                                         65C                     100C                     115C                                           

laganooo se miii rostiljamoooo... :) laganooo se miii rostiljamoooo... :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 14:20 (dado8).
17 godina
Nvidia Fermi info

Cijena GTX 480 u Europi 540 - 560 eura

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice