Gle, nije da se ne razumijem ili ne znam što, nego jednostavno želim imati komp sa što manjom potrošnjom.
Imao sam Seasonic gold 650w upareno sa rtx 4070 i komp je bio poprilično topal prilikom gaminga, te smatram da mi je 550w sasvim dovoljno za grafe sa nižom potrošnjim, tipa rtx 4060 ti.
Igra tu ulogu naravno i jeftino kućište, loš protok zraka, ali trenutno želim imati što jeftiniju gaming mašinu za odigrati nešto s vremena na vrijeme, bez velikih kemijanja oko fps-a, postavki i popratnog sadržaja,nego kada mi dođe da znam da mogu odigrati nešto kvalitetno u 1440p uz DLSS.
Gledao sam naravno i usporedbe rtx 4060 ti i rx 7700 xt i radeonka ispada jača prosjeku nekih 10 fpsa po igri za skoro 80w veću potrošnju i ja sam odlučio da mi je bitnija niža potrošnja naspram 10 fpsa više.
Zato sam i zainteresiran za novu seriju tog ranga od zelenog tabora, čisto me zanima kakva će biti rtx 5060 ti 16gb verzija i kolko love bude koštala.
Ako se bude mogla naći oko nekih 600-650 eura možda bi se odlučio za kupnju, ako ne bude dobra opcija onda se držim rtx 4060 ti i dalje, taman me ispadne grafa do 500 eura koliko mi je ok dati za grafu, ali aj dao bi još tih 150 eura više ako bi se isplatilo naspram rtx 4060ti, ali to je maksimum,jer si više love od toga jednostanvno ne mogu opravdati dati.