NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.166.797
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
NVIDIA Ampere 30xx

I da bude 10% slabija od 2080Ti opet će biti ok kupnja ako Navi ne bude imao nešto za reći u tom cjenovnom rangu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Huang kaže ovako:
Huang then moved onto the GeForce RTX 3070. This graphics card is described by the Nvidia blog as the "sweet spot" for many. In particular this GPU is claimed to be "faster than the $1,200 GeForce RTX 2080 Ti — at less than half the price." You can see this claim in the charts I've reproduced.
Evo i link na graf:
https://videocardz.com/newz/nvidia-shares-official-geforce-rtx-3070-performance-figures
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2020 16:07 (mislioc).

1 0 hvala 1
10 godina

Ma pričao je on svašta i za 3080 pa nije baš da sve drži vodu. Msm drži vodu al je zaboravio staviti * na svoje tvrdnje.

13 godina
hahhaajaads kaže...
Kaby kaže...
mislioc kaže...
Pa dat ću ti primjer od prije par godina, gtx 980ti 649$ msrp, gtx 1070 449$,brža ili jednake, tako da ovo sasvim štima 2080ti i 3070 su tu otprilike.

RTX3080 po testovima ispada u prosjeku oko 30% jača od 2080Ti.. e sad, vidi koliko je 3070 hardverski slabija od 3080, po pitanju jezgri i po pitanju mem. propusnosti.. manje ili više od 30%? 

Manje od 30%, jer power modana 2080ti je rang 3080, znaci da nemre u raw perf bit jaca vise od ~10%.

Možeš nama laicima malo ovu usporedbu objasnit? 

17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Mislim da je previše hajpa, a Nvidia trlja ruke zbog dobre marketinške promocije koju su kupci očito popušili...ja prvi imam u planu nekada kada se cijene stabiliziraju uzeti 3060 ili 3070 ovisno o cijeni i skoku performansi naspram ove koju sada imam, ali treba biti realan. Uglavnom ja nikakako ne bi žurio sa prodajm rtx 2080 Super/Ti da ju posjedujem nego bih čekao da vidim koliko je isplativo uopće. Jer zašto bi staru šprancu shebali išli u korist kupaca? Uvijek je skok peformanski bio nekih 20-30%, po istoj cijeni ili čak u dosta situacija i većoj nego je bila kod starijih modela po izlasku, tako da očekivati brda i doline, a sve to po super cijeni je besmisleno. Volio bih da sam u krivu, ali realnost je malo drukčija ili nije? Vidjet ćemo uskoro

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
protjeran
lobotomac90 kaže...

Mislim da je previše hajpa, a Nvidia trlja ruke zbog dobre marketinške promocije koju su kupci očito popušili...ja prvi imam u planu nekada kada se cijene stabiliziraju uzeti 3060 ili 3070 ovisno o cijeni i skoku performansi naspram ove koju sada imam, ali treba biti realan. Uglavnom ja nikakako ne bi žurio sa prodajm rtx 2080 Super/Ti da ju posjedujem nego bih čekao da vidim koliko je isplativo uopće. Jer zašto bi staru šprancu shebali išli u korist kupaca? Uvijek je skok peformanski bio nekih 20-30%, po istoj cijeni ili čak u dosta situacija i većoj nego je bila kod starijih modela po izlasku, tako da očekivati brda i doline, a sve to po super cijeni je besmisleno. Volio bih da sam u krivu, ali realnost je malo drukčija ili nije? Vidjet ćemo uskoro

mA UZMI NAVI21 bute rijesila 3080 sa trona 

16 godina
hahhaajaads kaže...
Kaby kaže...
mislioc kaže...
Pa dat ću ti primjer od prije par godina, gtx 980ti 649$ msrp, gtx 1070 449$,brža ili jednake, tako da ovo sasvim štima 2080ti i 3070 su tu otprilike.

RTX3080 po testovima ispada u prosjeku oko 30% jača od 2080Ti.. e sad, vidi koliko je 3070 hardverski slabija od 3080, po pitanju jezgri i po pitanju mem. propusnosti.. manje ili više od 30%? 

Manje od 30%, jer power modana 2080ti je rang 3080, znaci da nemre u raw perf bit jaca vise od ~10%.

Dajte više sa tim "power modana" - to nema smisla. Kako se power modala 2080Ti, overclockala, custom curveala, custom firmwarala i slično, kroz godine, tako će se i nove kartice moć modat i vjerojatno sukladno modu postić bolji rezultat.

2080Ti je cca 30% slabija od 3080 i tu priča staje.

3070 će "vjerojatno" biti "tu negdje" sa 2080Ti - sumnjam da će biti više od 30% slabija od 3080.

15 godina
mislioc kaže...
Šta će mi polovna 2080ti ili u nekom bunilu nova lol, pa 3070 osim nebitnih 3gb vrama manje ima svega ostalog više cuda cores, veće taktove, i košta 500$ msrp(4500-5000kn). Pa 2080ti možeš samo neukom uvaljat za preko 4000kn.
Jel to ona pa ja sam platio boli me kuki koliko si platio.

Zasto bi je i prodavao? zbog cega? sta 3080 moze terat a da 2080ti ne moze? 

lagano furam 2080ti dok se sve ne slegne a najboljem slucaju ako mi rikne grafa lagano na servis dobijem povrat novca cca 9000kn 😁

13 godina
psihoroba kaže..

lagano furam 2080ti dok se sve ne slegne a najboljem slucaju ako mi rikne grafa lagano na servis dobijem povrat novca cca 9000kn 😁

Zašto bi je ja kupio zbog čega? Šta može 2080ti terat, a da 3070 ne može? Plus imam noviji model, ta tvoja je demode :) 

17 godina
mislioc kaže...
Huang kaže ovako:
Huang then moved onto the GeForce RTX 3070. This graphics card is described by the Nvidia blog as the "sweet spot" for many. In particular this GPU is claimed to be "faster than the $1,200 GeForce RTX 2080 Ti — at less than half the price." You can see this claim in the charts I've reproduced.
Evo i link na graf:
https://videocardz.com/newz/nvidia-shares-official-geforce-rtx-3070-performance-figures

A gole činjenice, navodno od njih Nevidija šerif dobije propisnu sračku.

AMD,........is that Epyc or what?
15 godina
mislioc kaže...
psihoroba kaže..

Zašto bi je ja kupio zbog čega? Šta može 2080ti terat, a da 3070 ne može? Plus imam noiji model, ta tvoja je demode :) 

Decko jesi ti ok?

Zasto bih ja prodavao 2080ti i uzeo 3070 to sam napisao,ne kontas ili ????

pa ti nemas ni 2xxx a ni 3xxx seriju i samo kenjas po forumu de uzmi nesto od toga pa onda komentarisi ovako trolas samo

poz

13 godina
psihoroba kaže..

Decko jesi ti ok?

pa ti nemas ni 2xxx a ni 3xxx seriju i samo kenjas po forumu de uzmi nesto od toga pa onda komentarisi ovako trolas samo

poz

Boli me qurac šta ćeš ti s njom kužiš?

Citiro si me pa sam ti odgovorio. 

12 godina
psihoroba kaže...
mislioc kaže...
psihoroba kaže..

Zašto bi je ja kupio zbog čega? Šta može 2080ti terat, a da 3070 ne može? Plus imam noiji model, ta tvoja je demode :) 

Decko jesi ti ok?

poz

Neka ga, ti tu svoju 2080 ti samo malo jace kloknes i jako blizu si raw perf 3080, za DLSS nesto drugo no tu i tako nema puno igara.

15 godina
psihoroba kaže...
mislioc kaže...
psihoroba kaže..

Decko jesi ti ok?

poz

Aha bas ce ti vratit 9000 kunica mozes si misliti. 

15 godina
dreadmoore kaže...
psihoroba kaže...
mislioc kaže...
psihoroba kaže..

Decko jesi ti ok?

poz

Prvo ide zamjena za istu(ako ima), ako ne povrat sredstava i to je to :) 

Zasto mislis da nebi vratili ako nema popravka ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2020 20:21 (psihoroba).
15 godina
hahhaajaads kaže...
psihoroba kaže...
mislioc kaže...
psihoroba kaže..

Decko jesi ti ok?

poz

Neka ga, ti tu svoju 2080 ti samo malo jace kloknes i jako blizu si raw perf 3080, za DLSS nesto drugo no tu i tako nema puno igara.

balavac nema sta :)

ma klokno sam je +200mhz i dobio boost od 8-12fps bf5 meni dosta ...

15 godina
psihoroba kaže...
dreadmoore kaže...
psihoroba kaže...
mislioc kaže...
psihoroba kaže..

Decko jesi ti ok?

poz

A to ti hoces reci da ima povrat novca, da ima ali nakon 8 dana ali ne nakon mjesec dva ili 1 god. 

13 godina
Dobit će zamjenu 2080ti.
Ima ih na lageru dosta.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2020 20:47 (mislioc).

0 0 hvala 0
15 godina
dreadmoore kaže...
psihoroba kaže...
dreadmoore kaže...
psihoroba kaže...
mislioc kaže...
psihoroba kaže..

Decko jesi ti ok?

poz

A to ti hoces reci da ima povrat novca, da ima ali nakon 8 dana ali ne nakon mjesec dva ili 1 god. 

Gle jednom mi je vec tako bilo pa sam imao povrat.

Da se to desi(povrat novca) kazem ti mora ici ovako:

1. ako nemaju na stanju tu istu

2. mogu birat drugu tj drugi model

3. ako to ne zelim i ako se ne moze popraviti graficka onda ide povrat sredstava jel realno sta ce drugo ici tj samo to preostaje :)

15 godina

decko(nemislioc) glup si s tim forama 🤣

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2020 20:30 (psihoroba).
15 godina
psihoroba kaže...

3. ako to ne zelim i ako se ne moze popraviti graficka onda ide povrat sredstava jel realno sta ce drugo ici tj samo to preostaje :)

Pa dobit ces povrat novca ali ne 9000 kako ti mislis, nego ces dobiti onoliko koliko joj cijena bude bila na trzistu.Zato ako ti sad crkne mozda i dobijes 9000kn ali ako crkne za mjesec ili dva daj boz da  dobijes i 50% njezine cijene.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2020 20:34 (dreadmoore).
15 godina
dreadmoore kaže...
psihoroba kaže...

Pa dobit ces povrat novca ali ne 9000 kako ti mislis, nego ces dobiti onoliko koliko joj cijena bude bila na trzistu.

to da... 

12 godina
dreadmoore kaže...
psihoroba kaže...

Pa dobit ces povrat novca ali ne 9000 kako ti mislis, nego ces dobiti onoliko koliko joj cijena bude bila na trzistu.Zato ako ti sad crkne mozda i dobijes 9000kn ali ako crkne za mjesec ili dva daj boz da  dobijes i 50% njezine cijene.

Ne. Dobit ce onoliko koliko mu pise na racunu.

Bar su meni tak rekli u Linksu, jedino sam ja morao uzet ili taj drugi uredjaj ili neki drugi proizvod, ali kao da tog nema na stanju onda bi dobio puni povrat novca koji pise na racunu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2020 20:42 (hahhaajaads).
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pa zaključili smo da će bit graba za 3070 kao nikad do sada.
Pogotovo šta je brža od 2080ti prema najavama iz Nvidie, a bit će cirka 5k kuna.
Pazi ovo šta si linkao Megatama je 3080 koja je skuplja od 3070,onda si možeš mislit šta će ova napravit.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2020 20:56 (mislioc).

2 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ja vise ne znam sta bih rekao.....sve se razgrabi u sekundi, iduci tjedan idem u hr na godisnji i nadam se da mi nece poslat kad me nece bit doma.....ali kako se cini nacekat cu se i ne bih se trebao brinut da ce mi stic "prerano" 😂😂

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Take these results with a grain of salt, however; Nvidia has a habit of showing the best results from select games and applications that might not be indicative of real-world performance.

ma da bude i blizu 2080ti opet će biti dobar upgrejd, naravno najbolji za one koji ne mijenjaju grafe baš svake serije, recimo poput mene koji imam 1070

8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

Take these results with a grain of salt, however; Nvidia has a habit of showing the best results from select games and applications that might not be indicative of real-world performance.

ma da bude i blizu 2080ti opet će biti dobar upgrejd, naravno najbolji za one koji ne mijenjaju grafe baš svake serije, recimo poput mene koji imam 1070

za kolko ju prodaješ? 

12 godina
neampojma kaže...

za kolko ju prodaješ? 

ne prodajem, em što mi zasad ne treba jača, em što i kad budem upgrejdao - stavit ću je klincima u komp, zasad su još uvijek na igpu vegi od 2400g i taman bi im jedna 1070 sjela ko budali šamar 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice