Ovako, stara grafička će mi uskoro crknuti (ventilatori se vrte na niti, zamjenske su prestali proizvoditi-Radeon 5850 HD).
Prvo važne specifikacije mog PC-a:
Matična:Gigabyte P55-UD3L
Procesor: i5 750-auto overclock do 3ghz (tvornicka postavka)
Napajanje:Corsair 650 W TX
kučište:Thermaltake v4 Black Edition
Sad, treba mi grafička koja će u naredne 3-4 godine u stanju pokretati AAA naslove pri ~high settingsima (kao što je HD5850 mogla).
Grafička treba biti kompatibilna s matičnom, ne smije biti "prejaka" (da je procesor ne bottlenecka), 650 W navedenog napajanja treba biti dovoljno, te treba stati u kučište (da se ne iskrivi matična i slično). Također treba biti "nabavljiva" u Hrvatskoj.
Zanimaju me grafičke od oko 2000 kn s navedenim karakteristikama. Razmotrit ću i prijedloge do 2500 kn, no volio bih da je ipak jeftinije od toga.
Također, zanimale bi me dvije extra stvari: 1.Nvidia vs Radeon:koje su i kada bolje? Znam da npr. ljudi kažu da intel ima bolje multi-core procesore, dok AMD ima jače procesore, ali s manje jezgri (za sličnu cijenu).
2.Kompatibilnost grafičke s nadolazećim tehnologijama-da li se očekuje u budućnosti neka tehnologija koja će postati "standardna" kojoj će se grafičke trebati prilagođavati? Jedina slična stvar za koju ja znam su 120 Hz monitori, no oni su još uvijek daleko od "standarda".