Nova gaming grafička kartica oko 2000kn zaključana tema

poruka: 2
|
čitano: 5.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Nova grafička kartica oko 2000kn

Ovako, stara grafička će mi uskoro crknuti (ventilatori se vrte na niti, zamjenske su prestali proizvoditi-Radeon 5850 HD).

Prvo važne specifikacije mog PC-a:

Matična:Gigabyte P55-UD3L

Procesor: i5 750-auto overclock do 3ghz (tvornicka postavka)

Napajanje:Corsair 650 W TX

kučište:Thermaltake v4 Black Edition

Sad, treba mi grafička koja će u naredne 3-4 godine u stanju pokretati AAA naslove pri ~high settingsima (kao što je HD5850 mogla).

Grafička treba biti kompatibilna s matičnom, ne smije biti "prejaka" (da je procesor ne bottlenecka), 650 W navedenog napajanja treba biti dovoljno, te treba stati u kučište (da se ne iskrivi matična i slično). Također treba biti "nabavljiva" u Hrvatskoj.

Zanimaju me grafičke od oko 2000 kn s navedenim karakteristikama. Razmotrit ću i prijedloge do 2500 kn, no volio bih da je ipak jeftinije od toga.

Također, zanimale bi me dvije extra stvari: 1.Nvidia vs Radeon:koje su i kada bolje? Znam da npr. ljudi kažu da intel ima bolje multi-core procesore, dok AMD ima jače procesore, ali s manje jezgri (za sličnu cijenu).

2.Kompatibilnost grafičke s nadolazećim tehnologijama-da li se očekuje u budućnosti neka tehnologija koja će postati "standardna" kojoj će se grafičke trebati prilagođavati? Jedina slična stvar za koju ja znam su 120 Hz monitori, no oni su još uvijek daleko od "standarda".

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2014 15:36 (LegatusDivinae).

0 1 hvala 0
14 godina
Re: Nova grafička kartica oko 2000kn

Za sve jake kartice, pogotovo one od oko 2500 kn tipa R9 280X i GTX 770 ti taj CPU nije dovoljan ako hoćeš iskorištavati njihov puni potencijal u najnovijim igrama. Svakako, ako imaš novaca onda uzmi što jače tipa ove dvije koje sam naveo pa s vremenom promijeniš ploču i CPU a inače ti preporučam grafu tipa R9 270X ili GTX 760 za tvoj komp (a i te grafe će ti botlneckat CPU u nekim igrama). Napajanje ti je dovoljno i za najjače grafe. AMD vs Nvidia je besmislena rasprava a jedino što prevagne je to da ima nekih igara koje rade izraženo bolje na jednim ili drugim grafama pa onda odabereš odgovarajuću ako igraš jako često te neke određene igre. Inače ti to nema smisla i trebaš kupit najbolje za svoj keš bilo to Nvidia ili AMD. Ja redovito kupujem grafe iz jednog tabora pa onda iz drugog i mogu reći da te prepirke nemaju smisla apsolutno. Sada se sprema DX12 koji bi mogao izaći na jesen a grafe koje će ga podržavati isto tako ili tek nagodinu i mislim da nema sada nekog smisla to čekati jer i kad izađe DX12 trebat će neko vrijeme dok uhvati zamaha. Što se tiče 120Hz monitora to ti nema veze oko kompatibilnosti sa grafama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice