Hoće li biti bottlenecka kod moje konfe?
CPU: AMD Athlon II x3 450
GPU: Sapphire radeon hd 7770 ghz edition OC
I kod PII x4 s 7770 ima bottlenecka u određenim situacijama, a kako ne bi bilo kod X3.
Imao sam Phenoma II x3 s 7770 i mogu ti reći da se bottleneck itekako osjeti, ne samo u Battlefield 3.
A imam li nekakav način za smanjivanje bottlenecka onda?
Zbilja rijetko sto igram na PC većinom league of legends , skyrim i minecraft..
A imam li nekakav način za smanjivanje bottlenecka onda?
Zbilja rijetko sto igram na PC većinom league of legends , skyrim i minecraft..
Otključavanje četvrte jezgre (ako ploča podržava i procesor kao otključan bude stabilan).
Smanjuje bottleneck drastično. Overclock procesora, koliko god ide - smanjuje bottleneck ali tek malo.
U 3 igre koje si naveo Athlon II x3 može gurati HD 7770 sasvim pristojno jer nisu procesorski zahtjevne, barem ne pretjerano.
Dakle ne bi bilo problema sa ne unlockanim 4 tim coreom na tim igrama?
Najiskrenije unlockao bi ga al se pomalo bojim jer nikako nisam expert za te stvari :/
A i bojim se da bi mi uzimao taj 4 ti core vise energije od psu a imam 400w
bok zanima me koja bi bila najjača atijeva graficka a da ne bottlenecka moj i3 2120?
bok zanima me koja bi bila najjača atijeva graficka a da ne bottlenecka moj i3 2120?
vrh vrhova gtx650ti ili hd7770!LP
http://www.legitreviews.com/intel-cpu-scaling-on-an-amd-radeon-hd-7950-video-card_1877/3
oh ne, nisam uračunao da je mjerodavan samo MP sa 64 igrača na tamo nekoj neznam_kojoj mapi
http://www.legitreviews.com/intel-cpu-scaling-on-an-amd-radeon-hd-7950-video-card_1877/3
oh ne, nisam uračunao da je mjerodavan samo MP sa 64 igrača na tamo nekoj neznam_kojoj mapi
koja svrha imati high end gpu na procu od 500kn gdje je jadničku s takvom grafom CPU Usage zakucan na 90-100%?? koji je smisao toga! neznam dali ti je jasno sto sam ti htio reci?, ako nije upali si prime95 i drzi ga upaljenim...
neke stvari ti se nece svidjeti koje ce ti se poceti desavati s racunalom a niti samom racunalu...LP
ma sve 5, te kartice sto si ti nabrojao imaju par fps-a vise od onih sto sam ja rekao...ali ak pogledas cpu snagu od te i3-kice ispada da je jedan q9650 po sirovoj snazi ako ne i jaci od tog i3(q9560 ima 4 prave jezgre dok ovaj i3 ima 4 s HT-om)...tak da meni moje misljenje ostaje da na taj i3 ide maxx 7770/gtx650ti...
evo i dokaz! LP
ne kužim te...
7770 vs 7850
i zašto ne onda 7850 ako ce sve sa njom bolje raditi i taj proc je dovoljan za nju?
ne kužim te...
7770 vs 7850
i zašto ne onda 7850 ako ce sve sa njom bolje raditi i taj proc je dovoljan za nju?
pa nek uzme! neam ja nista protiv! u ovom slucaju poslje mu je jeftinije nadograditi puno bolji proc a ostat ce mu dobar Gpu(ak uzme sto ti velis 7850)...LP
Jel bi unlockanjem 4-tog corea na athlonu ii x3 dobio kakav boost u performanceu?
dobio bi sigurno ali athloni mislim da nemaju L3 cache (slicno kao phenom II 840).
Kupio sam Msi hd7750 1gb gddr5 karticu,i kad stavim u nekoj igri detalje na maximum osjetim bottleneck,provjeravao sam preko Msi afterburnera,grafa ide do 97%,a CPU na 100%.
Ako ima netko neki program sa kojim mogu pratit cpu i vga ingame neka posalje link u pp
Kupio sam Msi hd7750 1gb gddr5 karticu,i kad stavim u nekoj igri detalje na maximum osjetim bottleneck,provjeravao sam preko Msi afterburnera,grafa ide do 97%,a CPU na 100%.
Ako ima netko neki program sa kojim mogu pratit cpu i vga ingame neka posalje link u pp
playclaw 3 i 4! i da imas poprilican bootleneck! prodaj taj za 100kn dodaj jos 300 i kupi si barem neki q8xxx perfomanse ce ti se drasticno promijeniti!LP
digni procesor na 3.2ghz pa onda vidi kako se ponaša...
mora on gurati tu grafu u vecini situacija
digni procesor na 3.2ghz pa onda vidi kako se ponaša...
mora on gurati tu grafu u vecini situacija
Stock cooller,mogao bih samo nesto zeznut,mozda bih mogao do 3.0ghz sa stock hladenjem.
Stock cooller,mogao bih samo nesto zeznut,mozda bih mogao do 3.0ghz sa stock hladenjem.
neama ti pomoci proc je vec na 100%! iako se da brutalno klokati taj proc tj cijela serija, danas bez nekakvog quad cora neamas sta razmisljati o imalo ljepsem i fluidnijem igranju!LP
ide i on na 3.2 na stocku...
uglavnom digni na 3 i provjeri temperature u loadu, pa vidi jel ima još lufta...znaci dizi samo fsb...
CPU i7-2600k na 4,4GHZ i HD 7970 u Bad company 2 cpu ne prelazi 65% usage a grafa 77%. Jel to u redu?
CPU i7-2600k na 4,4GHZ i HD 7970 u Bad company 2 cpu ne prelazi 65% usage a grafa 77%. Jel to u redu?
Zašto nebi bilo u redu.
Močna je to strojka i ne treba toliko snage za Bad company 2
Imaš savršen gameplay ali ne znam zašto ti grafa nije full iskorištena. Možda imaš upaljen V-Sync ??
Ma nije, jednostavno je takav BC2. Nije baš optimiziran za CPU, konzolaški engine. Jedina Frostbite 1.5 engine igra na PC, dovoljno govori.
Pozdrav ljudi,imam 5850 graficku i fx 4100 planiram da da uzmem 7970 dali ce moci ovaj procesor da gura ovu graficku...
-u igramam na trenutnoj konfiguracfiji koliko vidim i Cpu i graficka idu na 99%
Ne kako treba, to je sigurno. Mjenjaj taj CPU za FX 8320.
Ni cak ako bih ga kloknuo..?? Pako vec uzmem neki 8-core uzecu 8350 mala razika u ceni..
-Jel je normalon da mi CPU ide na 99%?
i5 4670k i GIGABYTE gtx 760 sa ASRock z87 extreme 4?
Ima li bottlenecka i koji fps ocekivat u bf4?
Ni cak ako bih ga kloknuo..?? Pako vec uzmem neki 8-core uzecu 8350 mala razika u ceni..
-Jel je normalon da mi CPU ide na 99%?
Nema sanse da je dovoljan za HD7970 cak i ako ga clocknes. Kao sto kazes, CPU ti nekada radi na 99%, znaci da gusi i HD5850.