Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.895
|
čitano: 989.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
darijoman kaže...
nicky.sl kaže...

CPU i7-2600k na 4,4GHZ i HD 7970 u Bad company 2 cpu ne prelazi 65% usage a grafa 77%. Jel to u redu?

Zašto nebi bilo u redu.

Močna je to strojka i ne treba toliko snage za Bad company 2

Driveri su me zezali. Instalira sam nove windowse stavija zadnje drivere i sve 5{#}.

Grafa u 100% proc nije skroz iskorišten i ja zadovoljan.

Evo sličica pa vidite jel to štima?

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 20:12 (nicky.sl).
16 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Šta kažete, da li bi trebao clocknuti i7 920 za gtx 770 ?

Da sam normalan, poludio bi
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Samo ako ti se grafa trenutno ne iskorištava u potpunosti. Kako god, neće naškoditi ako clockaš.

Enivejz, prešao sam na W8. Neke igre su se poboljšale po performansama (nešto sitno), nisam još naišao na jednu kojoj je W8 naškodio, ALI - Battlefield 3, iako se vrti bolje, mi zakuca CPU na 100% gotovo cijelo vrijeme dok igram MP. To se nije događalo, load mi je prije bio oko 70-85%, sada je 96-100%. Why?

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 0:05 (buljo781).
12 godina

Ovak,dns sam malo pricao sa frendom,pa ajde da vas cujem;
4770K @4.5GHz

jel bi drzao 3x 7970 ili 3x7950(koje bi bile naklokane da peru 7970)

Danas sam bas malo raspravljao,ali trebaju mi  "strucni" komentari.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
Paradox1 kaže...

Ovak,dns sam malo pricao sa frendom,pa ajde da vas cujem;
4770K @4.5GHz

jel bi drzao 3x 7970 ili 3x7950(koje bi bile naklokane da peru 7970)

Danas sam bas malo raspravljao,ali trebaju mi  "strucni" komentari.

moj stručni komentar je da trollas ... LP

12 godina

{#}

Netko strucniji?

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Driveri su me zezali. Instalira sam nove windowse stavija zadnje drivere i sve 5{#}.

pa ne stima{#}! u drugoj slicici ti je average gpu usage od 72%{#}

||| Intel Core™ i7 inside |||
16 godina
@Hanter
Definitivno, ja nekad imam bottleneck u BF3 sa GTX660 i OC na 3.8GHz.

Zna se GPU usage do 75% spustit kad je preko 45-50 igraca na mapi; inace igram na 1080p high.
Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
12 godina
Stjepanj kaže...
nicky.sl kaže...

pa ne stima{#}! u drugoj slicici ti je average gpu usage od 72%{#}

Neznam u čemu je kvaka ovisi o mapi negdi je usage veći a negdi manji!!!

Frame se vrti od 100 do 200 ja zadovoljan i najbitnije cpu nije puno zauzet.

nicky.sl
14 godina
nicky.sl kaže...

Neznam u čemu je kvaka ovisi o mapi negdi je usage veći a negdi manji!!!

Frame se vrti od 100 do 200 ja zadovoljan i najbitnije cpu nije puno zauzet.

Rekoh ti, kvaka je u igri. Jako CPU ovisna, manje GPU ovisna - zato imaš takav GPU usage.

Ja prestao promatrat GPU usage, nema smisla. S ovim procesorom i njemu sličnima nema smisla to gledat pošto boljih maltene nema, problemi koji se pojavljuju su usko vezani uz određene igre. Obrisao Afterburner da ne mogu gledat ni da hoću :) Imam sad Fraps da pokaže framerate kad zatreba i clockam u CCC.

Mirnije sam duše odmah.

EDIT: pretpostavljam da je taj koji mi je lupio TD netko tko misli da je i7 miljama ispred i5 u igrama. Nije. I to malo što je se da nadoknadit clockanjem. Ne isplati se zamarat bottleneckom ako nemaš na što značajno bolje upgradeat.

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 13:17 (buljo781).
16 godina
neaktivan
Može par pitanja, u MSi Afterburner-u mi pokazuje da u WoW-u na 1024x768 imam 70 fps-a maximalno. Dobro, u redu. Nemam nikakvu bombu od kompa, sve 5, ali me zanima kako gledate to po postotcima, dali je to bottleneck CPU-a na GPU ?? Imam Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz, 1994 MHz te ATi Radeon HD 2400 series. Može mala pomoć ako nije problem.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hoće li moći Q8200 iskoristiti do kraja moju HD4890?

Suha krpa na dnu mora.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 14:57 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ghost23 kaže...
Može par pitanja, u MSi Afterburner-u mi pokazuje da u WoW-u na 1024x768 imam 70 fps-a maximalno. Dobro, u redu. Nemam nikakvu bombu od kompa, sve 5, ali me zanima kako gledate to po postotcima, dali je to bottleneck CPU-a na GPU ?? Imam Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz, 1994 MHz te ATi Radeon HD 2400 series. Može mala pomoć ako nije problem.

Cilj je da ti je grafa uvijek iskorištena. Ako ti je grafa na 99% onda znači da daje svoj maximu i dobar si. Ako je na recimo 75% onda postoji botlneck koji ne mora biti nužno CPU. Može biti radi drivera, neoptimiziranosti igre ili nešto treće software related. Uglavnom je u pitanju CPU. Ako ti je grafa na 75% a CPU na preko 90% to onda znači da ti CPU nije dovoljno snažan da izgura grafu i onda ti nemaš 60fps koliko recimo ta grafa može dati nego nekih 40 fps.

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Ghost23 kaže...

Cilj je da ti je grafa uvijek iskorištena. Ako ti je grafa na 99% onda znači da daje svoj maximu i dobar si. Ako je na recimo 75% onda postoji botlneck koji ne mora biti nužno CPU. Može biti radi drivera, neoptimiziranosti igre ili nešto treće software related. Uglavnom je u pitanju CPU. Ako ti je grafa na 75% a CPU na preko 90% to onda znači da ti CPU nije dovoljno snažan da izgura grafu i onda ti nemaš 60fps koliko recimo ta grafa može dati nego nekih 40 fps.

U redu. To sam shvatio, ali kako gledaš postotak CPU-a i GPU-a ? U wowu imam 70 fps-a ( dali je to postotak od 70% ili je to postotak od 20 i 30%). Oprosti što te zamaram,ali stvarno ne razumijem :S

14 godina

Za to služi MSI Afterburner program. Skini ga i instaliraj. Imaš u njemu graf iskoristivosti grafe ( GPU Usage ). Igraj se 5 minuta i onda izađi iz igre pa vidi kakav je graf bio kroz tih par minuta da vidiš kolika je bila iskoristivost.

16 godina
neaktivan

Evo, možeš li ovo pogledati i reći što misliš o ovome ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 15:29 (Ghost23).

0 0 hvala 0
14 godina

Mjeriš samo framerate trenutno, ako te baš zanima jel imaš bottleneck, odi u Afterburneru na  Settings - Monitoring, pronađi GPU Usage i stavi kvačicu (klikni lijevo od teksta). Onda igraj par minuta i alt tabaj i pokaži obje krivulje. Ako GPU usage nije na 97-99% stalno, imaš bottleneck.

Blago budalama.
14 godina

Poslušaj kolegu pa nam uslikaj pravi graf.

12 godina
Kewin kaže...

Hoće li moći Q8200 iskoristiti do kraja moju HD4890?

Trebao bi.

coffe,coffe,coffe.....
16 godina
neaktivan
Dečki, mučim se sa time afterburne-om i jednostavno mi ne želi očitati uopće niti da imam procesor, kao da nemam drivere za njega.. uglavnom, nije bitno, pokušao sam preko Task manager-a, mislim da nije bottleneck ali ako griješim recite. Eventualno je možda malo, skroz malo, mislim da nije ni 10%. Evo slike:

0 1 hvala 0
14 godina

Pa ja ne kužim sada šta ti uopće radiš ? Afterburner nije za CPU nego samo za GPU !!

16 godina
neaktivan
Skuzio sam,krivo radim -.-' Ali neće mi uopće očitati GPU, kao da nemam drivere instalirane za nju. Ne razumijem, lud sam lagano, ali sada barem znam da mi CPU donekle normalno radi..

0 0 hvala 0
14 godina

Kolko ti ja mogu reć, đaba se s tim gnjaviš. Ako imaš 70fps, vozi. HD2400 nije baš neka jaka kartica, sumnjam da ju tvoj CPU ne može iskoristit.

Blago budalama.
17 godina

pita frend oce i7 4770k na 4.5 BN-at AMD 7990 u CF-u pri i 3K rezi   ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 22:23 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

brijem da mu treba 2x 4770k na 5ghz :D

PCE nick: FRipper
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 22:23 (FakeDeath).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

kolega od vas nisam ocekivao ovakav sarkazam jer znam da ste inace ozbiljni po tom pitanju !

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 22:24 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

al ono, najači procesor, ocan...mislim ako on ne moze to gurati u vecini situacija bez boottlenecka...koji može?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 22:27 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

neznam ipak se radi tu o 4 GPU sustavu i visim rezolucijama ..tu profitiraju extreme rigovi daklem 2011. serije ... radi 3.0 16x/16x x79MBO sa (3.0 patchom) to mozda zvuci... bzvz kod single gpu-a ili to way SLI-a , CF-a

ja bi mu preporucio za ovako nesto mostruozno ipak i7 3970X covjek se bavi rendanjem on fly i imao je do sad 3 titana al radi losijih GGPU pefrormansa u nekim programima koje on koristi je dobio poluproizvod

mislim da tu AMD dominira sto se tice komputacije .. a usput bi i nes zaigral nek se nadje :D ukratko..lova mu nije problem jer sa par zadataka si isplati dio uloga u isto i time se bavi 15ak godina ok necemo vise u ot  :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 22:40 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

pa ako nema taj i7 vec...onda naravno da ide bolje na što jači proc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nema ima neki stari i7 extreme , uzima mu firma nove rigove pa zato me pita.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 22:43 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice