onda 3970X je prava stvar za njega!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kolko ti ja mogu reć, đaba se s tim gnjaviš. Ako imaš 70fps, vozi. HD2400 nije baš neka jaka kartica, sumnjam da ju tvoj CPU ne može iskoristit.
Ma da, odustao sam, nemam živaca više -.-
ako nekog informativno zanima
A8-3870k(tj. Athlon X4 651k u njemu) izvlaci oko 85-88% iz HD 7850 grafe testirano na medium-high postavkama u Full HD rezoluciji(testirano u FarCry 3, Witcher 2, Fallout New Vegas, Dishonored) na stock 3.0 ghz
na ultra postavkama grafa radi na 99%
na 3.3 ghz OC-u izvuce i do stabilnih 93% medium-high
Pozdrav!
Kupio sam EVGA GTX 770. Hoce li biti dovoljan jedan FX 8120 overclockan na 4.6-4.8GHz da je iskoristi. To je zadnji CPU koji moze na moju plocu. Trenutno imam Phenoma II x4 955BE ~ 4.0GHz.
A bit će ok ali da će je full iskorištavati u većini igara, neće.
Bio bi puno bolji od Phenoma za ovu grafu?
Pa bi. Ali ja bih na tvom mjestu bolje prodao tu ploču i za nekih 400 kn već možeš naći UD-3 i onda uzmeš FX 8320 i rokneš ga na 4.5Ghz recimo. To je onda odlično.
Ne znam zašto, ali u nekim igrama mi zauzeće ne prelazi 70%. Recimo malo sam išao trčkarati u SR4, i zauzeće je bilo max. 59%, a framerate je nerijetko pao na 30, iako imam uključen v-sync. Ista stvar sa trojkom.
U BF3 zauzeće ide do 99%, kao i u MOH Warfighteru gdje isto ide do 99%, u Payday 2 ide do 80%, ali dalje ni ne može jer je to oko 140FPS na najvišim postavkama.
Nešto sam čitao da je SR jako loše optimiziran za AMD hardware, sad je li to istina ne znam. Ali meni se čini da mi CPU ne bottlenecka kad u ostalim igrama grafa biva daleko bolje iskorištena.
Pa bi. Ali ja bih na tvom mjestu bolje prodao tu ploču i za nekih 400 kn već možeš naći UD-3 i onda uzmeš FX 8320 i rokneš ga na 4.5Ghz recimo. To je onda odlično.
Ne znam sad za to... Najvise me interesuje FX8120 u kombinaciji sa GTX 770.
Ne znam zašto, ali u nekim igrama mi zauzeće ne prelazi 70%. Recimo malo sam išao trčkarati u SR4, i zauzeće je bilo max. 59%, a framerate je nerijetko pao na 30, iako imam uključen v-sync. Ista stvar sa trojkom.
Isključi vsync. Ako ti kartica ne može držati stabilnih 60fps vsync ti onda synca framerate i frekv. osvježavanja na 30fps, tj. locka ti fps na 30.
Ne znam sad za to... Najvise me interesuje FX8120 u kombinaciji sa GTX 770.
Ako već uzimaš toliko jaku karticu, uzmi jednako jak procesor. FX8120 to nije.
Isključi vsync. Ako ti kartica ne može držati stabilnih 60fps vsync ti onda synca framerate i frekv. osvježavanja na 30fps, tj. locka ti fps na 30.
Jesam, i ista stvar je. Zna framrate skače u rasponu od 80 do 20fps. Stvarno ne razumijem kako moja 7970 ne bi mogla hardverski držati SR4 lockan kad može daleko intenzivnije igre.
Rekao bi da je problem u igri, ne u kartici...
Rekao bih da SR4 nije optimiziran za FXove. Ja imam bolji framerate s HD7850 i i5 3570k.
Hoce li FX 8320 biti dovoljan u da je full iskoristi u svakoj igri?
Btw imam odlicnu priliku za kupnju FX-a 8120. :/
Hoce li FX 8320 biti dovoljan u da je full iskoristi u svakoj igri?
fx 8320 je dosta jaci od fx 8120 sto se vidi i ovdje http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
tako da bi u svakom slucaju ovaj jaci fx cpu bio kudikamo bolji izbor za izvlacenje maximuma iz gtx770+ iako se overklokom lako prestigne jaci fx na stocku vs stock izbor je jasan fx 8320!LP
Koje je bolja opcija
750k + 6870
i3 2100 + 6870
?
Po mojem oboje bi trebali gurati bez problema navedenu grafu....sam u pravu?
i750 naravno... Varas se ovaj proc iako je stariji je jacu od tog novog i3-a a 750 moze iskoristit i jace grafe...daklem bolje je u ovom slucaju ic na starije i jace jer tko zna mozda ces htjeti uzest jacu a max koji ovaj proc moze iskoristit je 7950 odnosno 660 serije gpu-a...
i750 naravno... Varas se ovaj proc iako je stariji je jacu od tog novog i3-a a 750 moze iskoristit i jace grafe...daklem bolje je u ovom slucaju ic na starije i jace jer tko zna mozda ces htjeti uzest jacu a max koji ovaj proc moze iskoristit je 7950 odnosno 660 serije gpu-a...
750k socket FM2...o tome pričam :/
Ja bih prije rekao i3...
je,i3 je nesto jači stock...
nemam vremena zezati se i testirati kako kuda...a imam oboje, pa gledam kako sto bolju kombu sloziti...
aha sorry ,nesporazum :\
Baš malo probao sa Afterburnerom. Sa svojim Q 8200, uključena turbo opcija u biosu koja ga podiže do 2.8 kada je sutavu potrebno, sa svojom GTX650 TI BOOST 1 GB imam na full HD rezi iskoristivost od 85-100%, s time da je veliku večinu vremena 90-100%. Ovo je bolje nego što sam očekivao.
O cemu ti ?
A koja igra je to u pitanju, Heaven bench ili ??
Witcher 2, grid 2, zadnji splinter cell itd..
Dali i5 4670k bottlenecka XFX 7870 i dali je ovo dovoljno dobro za bavljenje gamingom sa solidnim fps-om?
Dali i5 4670k bottlenecka XFX 7870 i dali je ovo dovoljno dobro za bavljenje gamingom sa solidnim fps-om?
Ne bi (čudno pitanje uopće) i dovoljno je dobro za gaminh (pa i više nego dobro).
imam Q6600 oveclockanu na 3.0GHZ i planirao sam uzeti gtx660 ali po pisanju mi se čini da bi mogla bottleneckat. Ima tko prijedlog koju da grafiku uzmem a da bude iskoristiva što se tiče procesora?
gtx 650 ti/hd 7790
Uzmi tu grafu ali onda planiraj što prije promjenu kompletne plaforme.