HDMI zvuka nema iz grafičke!

poruka: 29
|
čitano: 11.842
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Naci imam grafu amd ati raedon hd...Ubiti kad hocu spojit s televizijom stavim kabel u komp i u televiziju slika je al zvuka nema!

Hitno pomoc treba mi to brzo!

grafička je jako slaba najjeftinija!crkla mi je pred malo!

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 17:19 (pas101).

0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: HDMI zvuka nema iz grafičke!
pas101 kaže...

Naci imam grafu amd ati raedon hd...Ubiti kad hocu spojit s televizijom stavim kabel u komp i u televiziju slika je al zvuka nema!

Hitno pomoc treba mi to brzo!

grafička je jako slaba najjeftinija!crkla mi je pred malo!

Hebes sve ako sam ja tebe ista razumio.

Ajde napisi ovako: model kartice (tocan!) i verziju drivera koju koristis.

I, sto bi ovo boldano trebalo znaciti?

clock2much
13 godina
neaktivan

ati readon HD 5450!

Driver Packaging Version    8.961-120405a-137813C-ATI

amd catalyst 12.3

neznam kaj treba pogledat!

Naci imao sam dobru grafu i zgorila mi je!kupio novu pred malo i to je ova gore navedena!

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.10.2012 18:02 (pas101).
16 godina
neaktivan

Pa onda nema ni zvuka ni slike ako ti je crkla. Kako si uopće ove informacije napisao ako ti je crkla? I što si kupovao uopće novu a tu pitaš za savjet o staroj??

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma neee kupio sam novu i ova gore navedena je nova!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Instaliraj druge drivere. Najnoviji su 12.8, i 12.9 beta.

0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da moraš stisnut onaj mali zvučnik koji imaš u desnom kutu dolje, pokraj sata. Onda stisni mixer i pod devices stavi AMD HDMI output, pa bi trebalo raditi.

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Regular John 19 kaže...

Mislim da moraš stisnut onaj mali zvučnik koji imaš u desnom kutu dolje, pokraj sata. Onda stisni mixer i pod devices stavi AMD HDMI output, pa bi trebalo raditi.

Mozes bolje objasnit to?Napravim sve al di odabrat AMD HDMI output???

15 godina

Drivere za grafićku si nadam se instalirao.Pogledaj sliku dolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Regular John 19 kaže...

ja to nemam!

15 godina
pas101 kaže...
Regular John 19 kaže...

ja to nemam!

Koje Windowse imaš?

13 godina
neaktivan

windows 7!glej!

0 0 hvala 0
15 godina

Onda probaj ići na control panel/ Hardware and sound/ pa klikni na sound, ako ni tamo nema onda reinstaliraj kompletno drivere od grafičke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

desni klik na ikonu zvuka, playback devices, ako je HDMI output "siv" onda desni klik i use this device, odnosno enable ili tako nes, i opet desni klik i stavi default playback device....Nakon tog bi trebalo raditi

Nauci se pisati po forumu! Jedva te razumijemo, zasto je hitno ako si novu kupio kaj mislis da ce riknut?

"Nikad necu protiv toga imat nesto protiv"
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nema mi nista tamo?sta da radim?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zvuk na HDMI su treba odmah da cuje sa samo driverima instaliranim. Ne treba nista drugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

I ja sam se tako ubijao od briga.......kad.....vidi čuda.....odspojio kabel od slušalica i ima zvuka na televiziji :p

13 godina
neaktivan

da ali meni nigdje ne prepoznaje hdmi izlaz!dajte pomoc!

0 0 hvala 0
17 godina

jesi li ti uopce spojio zvuk na ploču? znači onaj kabao šta si dobio s grafičkom. jedan dio na ploču a drugi na grafičku?

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 17:11 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Instaliraj Team Viewer, zicaj nekog od ovdje da ti pomogne tako, ja mogu ali ne jos dugo...
"Nikad necu protiv toga imat nesto protiv"
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Molio bih pomoc ako moze. Naime uzeo sam HDMI karticu proizvidjaca GIGABYTE model je GeForce 210,DDR3 1GB i ima NVIDIan chipset. Spojio sam je na svoj IBM kompjuter i prenosi sliku ali zvuku ni traga. Poznato mi je da se obicnio NVIDINE kartice spajaju sa SPIN kablovima na maticnu plocu radi prijenosa zvuka jer njihove graficke kartice nemaju na sebi integriranu zvucnu kao sto je to slucaj kod ATI-jevih. No stvar je u tome sto kada sam ja kupio ovu karticu nisam uz nju u paketu nisam dobio nikakav SPIN kabel niti na njoj imaju ugradjeni ikakvi pinovi koje bi mogao da spojim sa maticnom plocom pomocu kabela. Na komp.mi je WIN 7 Ultimate. Kada u Control Panelu otvorim Hardware&Sound ne mogu nigdje pronaci karticu da namjestim da preko nje ide i zvuk. Imam samo da kao playback mogu koristiti High Definition Audio Device tj zvucnu karticu koja je integrirana na maticnoj ploci.

Svaka pomoc oko ovog problema bi mi dobro dosla.

Pozzzz svima :)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Imam ATI karticu na Win7 i mogu samo reć jedno ... dobit zvuk preko HDMI-a je samo pitanje kako su ti taj dan planeti raspoređeni. Malo radi, pa malo ne radi i to iz čista mira ... bez da ga iko krivo pogleda. Na kraju sam odustao i kupio neke polovne CL 5.1 zvučnike i sve 5.

AWESOME .. AMAZING .... PREDOOBROO
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-starije nVidia su imale poseban audio SPDIF kabel, novije su jednake Radeonkama, driver. Instalirati kompletan driver, u postavkama potraži audio, za default izlaz, odabrati digital (na mixeru).

edit: ... eh, da nije sve tako idilično. Naravno jer npr DVI nije po standardu predviđen za audio, pa postoje par vrsta adaptera (od prije ATI-nVidia) kao i modeli koji uopće nemaju spojeno audio pinove. Pa tko je nabavljao odvojeno adapter DVI-HDMI može uzrok biti i to i sl.. Ako ne radi na jednom DVIu, treb probati na drugom. Naravno, to nije uzrok ako se korisit HDMI izlaz (ovisno što VGA ima Dsub, DVI/I/A/D+Audio, HDMI).

na starijim VGA-nVidia, može problem biti sama MBO jer nemaju sve SPDIF out, Audio kartice također večinom nemaju (imaju optical-coax ali ne SPDIF pin).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 21:56 (ihush).
16 godina
Cika Longo kaže...

Molio bih pomoc ako moze. Naime uzeo sam HDMI karticu proizvidjaca GIGABYTE model je GeForce 210,DDR3 1GB i ima NVIDIan chipset. Spojio sam je na svoj IBM kompjuter i prenosi sliku ali zvuku ni traga. Poznato mi je da se obicnio NVIDINE kartice spajaju sa SPIN kablovima na maticnu plocu radi prijenosa zvuka jer njihove graficke kartice nemaju na sebi integriranu zvucnu kao sto je to slucaj kod ATI-jevih. No stvar je u tome sto kada sam ja kupio ovu karticu nisam uz nju u paketu nisam dobio nikakav SPIN kabel niti na njoj imaju ugradjeni ikakvi pinovi koje bi mogao da spojim sa maticnom plocom pomocu kabela. Na komp.mi je WIN 7 Ultimate. Kada u Control Panelu otvorim Hardware&Sound ne mogu nigdje pronaci karticu da namjestim da preko nje ide i zvuk. Imam samo da kao playback mogu koristiti High Definition Audio Device tj zvucnu karticu koja je integrirana na maticnoj ploci.

Svaka pomoc oko ovog problema bi mi dobro dosla.

Pozzzz svima :)

Problem sa drajverom ili ga nisi instalira,ili si krivi instalira.

Ja na mojoj ati5770 nikad nikakvih problema sa hdmi zvukom.

12 godina
neaktivan

ja sam insatlirao drivere sa CD-akoji sam dobio u paketu zajedno sa karticom. Samo znam da kada sam vsio instalaciju nigdje mi nije pislo nista o audio driverima. Samo je bila grafika spominjana.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Maglovito se prisjećam da 2xx serija kartica nije još podržavala zvuk preko HDMI-ja, nego je to uvedeno tek od 4xx...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Cika Longo kaže...

ja sam insatlirao drivere sa CD-akoji sam dobio u paketu zajedno sa karticom. Samo znam da kada sam vsio instalaciju nigdje mi nije pislo nista o audio driverima. Samo je bila grafika spominjana.

skini naj noviji

17 godina
DigiMagic kaže...

Maglovito se prisjećam da 2xx serija kartica nije još podržavala zvuk preko HDMI-ja, nego je to uvedeno tek od 4xx...

Imam GTS 250 i po defaultu ne podržava prijenos zvuka putem HDMI, no kada je spojim SPDIF sa pločom onda radi, samo se mora namjestiti u opcijama za zvuk.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
DigiMagic kaže...

-ovisi o verziji-generaciji..

boxer kaže...
DigiMagic kaže...

Imam GTS 250 i po defaultu ne podržava prijenos zvuka putem HDMI, no kada je spojim SPDIF sa pločom onda radi, samo se mora namjestiti u opcijama za zvuk.

-da, 250 je još stara generacija, u to vrijeme je uveden driver. U temi je spmenuta 210 koja može biti iz novije serije. (jer su rađene kao lew end - low profile kartice dok je 250 zamijenjena novijom serijom 4xx (3xx nije nikad bila u maloprodaji osim OEM). Tako da sve koje su proizvedene nakon tog mogu biti s driverom ali može biti i starije serija sa skladišta..

-o tim stvarima ne vrijedi nagađati, nego korisnik provjeri.. na nVidia str. GF-250 je s SPDIFom. 210 internal.

-jednako za sve Radeonke, s oznakom HD, osim HD-2400-AGP (možda još poneka, ovisi o proizvođaču jer je dosta rebrandanih serija).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice