HD 7950 Club

poruka: 959
|
čitano: 213.302
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Opet crash tijekom Most Wanted-a, na drugom BIOS-u. Sutra ili za vikend nosim kod frenda na probu, ako se isto bude događalo, šaljem na garanciju...

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7950 Club

Pozdrav kolege sedamdevestopedesataši :)

U klubu sam eć par tjedana samo se zaboravio javiti.

Imam ovu ljepoticu:

Stvarno je podugačka, ali radi kao turbo.

Nisam je clockao, temperature su od 30-65. 65 kad je nafrlji neki fary cry ili battlefield.

Razmišljam da bi clockao...čime preporučate? Ima netko isti model da kaže rezulatate kakve je dobio? kako se kloka?

Temperature? Do koje temperature se može ići da je safe?

Ugl hvala na pomoći i lijepo je biti u ovom prestižnom klubu.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
Re: HD 7950 Club

Ja sam za OC-anje isprobao Sapphire Trixx i MSI Afterburner ! Trixx je jednostavniji , ali mi je Afterburner bio bolji !

Do komotnih 75 C je jos OK , no ako se dogodi da imas vise temp. samo u Afterburneru podesis krivulju venta da radi na visim okretajima prema postignutoj temp. :

primjer podesenih okretaja venta primjer podesenih okretaja venta

Music As A Weapon !!
15 godina
Haf932 kaže...

Ja sam za OC-anje isprobao Sapphire Trixx i MSI Afterburner ! Trixx je jednostavniji , ali mi je Afterburner bio bolji !

Do komotnih 75 C je jos OK , no ako se dogodi da imas vise temp. samo u Afterburneru podesis krivulju venta da radi na visim okretajima prema postignutoj temp. : 

Hvala na odg.

Dakle lijevo su mi okretaji, dolje temp. Di je točka, na toj tempraturi će raditi toliko postotak fan, ako sam dobro skužio :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 21:50 (fila2208).
15 godina

Da !

S tim tockama si zadajes parametre , inace se vent vrti prema zadanoj crti ( krivulji ) !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 21:56 (Haf932).
15 godina
Haf932 kaže...

Da !

S tim tockama si zadajes parametre , inace se vent vrti prema zadanoj crti ( krivulji ) !

Budem se poigrao.

Brutalno mi je kad se pojačaju ventovi, kao turbina :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 21:58 (fila2208).
15 godina
HD 7950 Club

Malo se poigraj s tim , budes skuzio kak funkcionira ! I podesis si tako da ti pod najvecim opterecenjem nisu bucni , a opet da dovoljno hlade i da temp. bude u granicama normale !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
HD 7950 Club

evo opet ja, danas sam stavija 6950 u komp i isto kao i sa 7950, isto stanje je i sa gtx 210 smecem, nece boota.Znaci nije do gpu, a nije ni do diska,bez gpu boota normalno i radi u laptopu. Sad ostaje maticna ili napajanje, kako da testiram to, dal da flasham bios?

matcna je sabertooth z77 a psu ax750... hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
neduzan a kaznjen kaže...

evo opet ja, danas sam stavija 6950 u komp i isto kao i sa 7950, isto stanje je i sa gtx 210 smecem, nece boota.Znaci nije do gpu, a nije ni do diska,bez gpu boota normalno i radi u laptopu. Sad ostaje maticna ili napajanje, kako da testiram to, dal da flasham bios?

Kod mene je bio problem što imam na CPU Intel grafiku HD 3000 i kad stavim bilo koju grafičku ne želi bootati.

U Biosu sam isključio CPU grafiku no kad nakon ponovnog neuspješnog boota ponovno uđem u Bios ponovno je default Intel grafika.

Rješenje je da izvadiš tu HD 7950 iz PCI-E slota, u biosu isključiš CPU grafiku, ponovno staviš HD 7950 i napraviš reinstal Windowsa s HD 7950.

Iskopčaš kabel od interneta dok ne instaliraš sve drivere za matičnu, audio i AMD drivere.

Tek onda pustiš Windows update (ponovno ukopčaš kabel s routera) pa ti neće instalirati VGA drivere za tvoj CPU preko Win..Updatea.

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Isprobao sam grafu kod frenda i radi perfektno. Iduća sumnja su mi RAM-i (jer se nije htio PC jednom boot-ati zbog njih) pa sam posudio od navedenog kolege jedan stick (on ima dva) i sad sam ga ugradio umjesto svog, pa ćemo vidjeti...

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ništa, PC se opet gasi. Stavit ću večeras Windows novi da isključim softverske probleme, a ako to ne pomogne, ne znam... preostaje mi da vadim napajanje i probam drugo, a to je noćna mora.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ja sam danas naručio MSI HD7950 twin frozer III OC BE. Nadam se da sam dobro izabrao i jedva čekam da stigne, u utorak ili srijedu! {#}

Moj PC  
8 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
neduzan a kaznjen kaže...

Slično se meni dogodilo evo baš danas kad sam izvadio grafičku da je ispušem. Kad sam je vratio više nije bilo slike. Na kraju se ispostavilo da samo treba stisnuti Clr CMOS na matičnoj, 

nakon toga proradilo. Pa probaj još to ako nisi, prije nekih drastičnih mjera. {#}

EDIT: ako nemaš Clr CMOS gumb možeš i bateriju izvadit na desetak sekundi. Znam da nema smisla al meni je pomoglo. A probao sam sve, od vađenja i vračanja kartice, pa drugi utor,

ištekavanje kablova napajanja. A isto je monitor radio na matičnoj, al computer nije detektirao grafičku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.10.2013 23:05 (D4RKR1DE).
15 godina
D4RKR1DE kaže...

Ja sam danas naručio MSI HD7950 twin frozer III OC BE. Nadam se da sam dobro izabrao

Jesi Namigiva

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Ništa, PC se opet gasi. Stavit ću večeras Windows novi da isključim softverske probleme, a ako to ne pomogne, ne znam... preostaje mi da vadim napajanje i probam drugo, a to je noćna mora.

Jel moguće da je ovo problem? Ako da, zna li tko što poduzeti?

Toni
17 godina
rapture686 kaže...
rapture686 kaže...

Jel moguće da je ovo problem? Ako da, zna li tko što poduzeti?

ajde probaj sa drugim napajanjem.

Keep Calm and Carry On
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Pozdrav, nedavno mi se pocelo dogadat da se LED Sapphire "znakic" na Vaporxici poceo palit/gasit, znaci komp radi normalno, ali cesto cujem onako neki "škljoc/klik" i ugasi se taj LED "znakic" i za par sekundi se upali, pa ak netko zna zasto?

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 18:27 (AsAsiN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AsAsiN kaže...

Pozdrav, nedavno mi se pocelo dogadat da se LED Sapphire "znakic" na Vaporxici poceo palit/gasit, znaci komp radi normalno, ali cesto cujem onako neki "škljoc/klik" i ugasi se taj LED "znakic" i za par sekundi se upali, pa ak netko zna zasto?

koliko sam shvatio kad je kartica u boostu onda se znak pali, kad nije gasi se...nalozi je na 99-100% pa provjeri dal se onda gasi{#} jednostavno pa javi!ehhe LP

||| Core™ inside |||
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Mozda sam se krivo izrazio, htio sam rec da kartica normalno radi u igrama, znaci ne skacu temperature... jedino se taj "znakic" pali gasi, nevezano uz to jel igram(jel je na 100%) ili je u idleu, to sam bas primjetio jucer navecer, lezo sam u krevetu ostavio komp da radi(nesta sam skido) i nesto je škljocnulo/kliknulo i vidio sam da je "znakic" ugasen i za 5-6 sekundi opet i "znakic" se upalio i ponovilo se par puta, pa sam ugasio komp jel me zivciralo, a i mislio sam mozda se nes "zbugalo" pa ce nakon restarta bit ok, al eto opet pali/gasi, pa neznam da nije mozda do napona, bojim se da se nesto ne osteti/crkne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 18:53 (AsAsiN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nebi se trebao paliti i gasiti, kod mene je stalno upaljeno, čim upalim komp on radi(to je boost button)

14 godina
neaktivan
Zoki B kaže...

nebi se trebao paliti i gasiti, kod mene je stalno upaljeno, čim upalim komp on radi(to je boost button)

Mislio sam na Sapphire LED slova, pored tog boost gumba :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 19:28 (AsAsiN).
15 godina

boost je S tipka i svjetli plavo non stop

Sapphire je bijeli led, i to mi isto svijetli non stop, ne gasi se, taj bjeli led je ispod boost buttona

14 godina
neaktivan
Zoki B kaže...

boost je S tipka i svjetli plavo non stop

Sapphire je bijeli led, i to mi isto svijetli non stop, ne gasi se, taj bjeli led je ispod boost buttona

E mislim na Sapphire bijeli led, meni je isto non-stop svijetlio i poceo se gasit/palit i svaki put kad se upali ili ugasi, cuje se klik, pa me zanima jel zna netko sta bi moglo bit, sve kablove sam provjerio spojeni su dobro.

15 godina

da se to meni dešava, ja bi je nosio na reklamaciju, može bit da je samo ledica u pitanju, a može bit i ko zna šta, pogotovo zato što škljoca toliko glasno da čuješ, ziher bi je nosio da to pogledaju

14 godina
neaktivan
Zoki B kaže...

da se to meni dešava, ja bi je nosio na reklamaciju, može bit da je samo ledica u pitanju, a može bit i ko zna šta, pogotovo zato što škljoca toliko glasno da čuješ, ziher bi je nosio da to pogledaju

A nista poslat cu mail Futuri, pa cu je odnijet ovaj tjedan.

13 godina
protjeran
AsAsiN kaže...
Zoki B kaže...

ako je standardni bios upaljen ovo nece svijetliti, ako je upaljen boost onda hoce (obicni bios switch:)

"S" boost bios switch "S" boost bios switch
a ova slova dolje su obicni led logo "Sapphire" koji mora stalno svijetliti!

White led Sapphire logo White led Sapphire logo
LP!

znaci pravac na reklamaciju...{#}

hvala assasin{#}

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 21:42 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
AsAsiN kaže...
Zoki B kaže...

ako je standardni bios upaljen ovo nece svijetliti, ako je upaljen boost onda hoce (obicni bios switch:)

a ova slova dolje su obicni led logo "Sapphire" koji mora stalno svijetliti!

LP!

znaci pravac na reklamaciju...{#}

Da ovaj Sapphire logo malo svijetli pa ne, nista odnest cu je sutra.

13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Meni danas stigla MSI HD7950 TF3 OC BE.{#} Nažalost nisam stigao isprobati Battlefield 4 betu ali BF3 na FullHD ultra radi na 70+ fps i aj lajk it! Doduše igrao sam zasad samo kanale 32 igrača al svejedno...{#}

Moj PC  
7 0 hvala 1
15 godina
D4RKR1DE kaže...

Meni danas stigla MSI HD7950 TF3 OC BE.{#} Nažalost nisam stigao isprobati Battlefield 4 betu ali BF3 na FullHD ultra radi na 70+ fps i aj lajk it! Doduše igrao sam zasad samo kanale 32 igrača al svejedno...{#}

Temperature, usage? 

Planiraš clockati?

13 godina
neaktivan
D4RKR1DE kaže...

Jel imaš 6+6 ili 8+6 pinove na njoj?

Toni
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice