Stabilna je grafa na ovome to mi je najbitnije
A nekuzim bas ovaj UEFI bios na ploci ako si voljan pomoc i znas nesto javi se na pm da neidemo u OFF
Stabilna je grafa na ovome to mi je najbitnije
A nekuzim bas ovaj UEFI bios na ploci ako si voljan pomoc i znas nesto javi se na pm da neidemo u OFF
Evo mala zekica :-)
http://www.lvtrgovina.hr/detalji_proizvoda.DC4F08A6-3369-4784-8753-614F0B0E3F2D.aspx
7950 - 500 kn, nek neko proba, možda prođe...
reko lik na chatu greska u sustavu
Da ali zipa nabavu
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=7950
Nek sam ja njih sve nazvao za svaki slučaj.... he,he,he...
Poz ljudovi, evo mene opet.Update situacije,
iz mog prijašnjeg posta na prošloj stranici je vidljivo kakve sam probleme imao tako da o tome ne duljim ali desio se obrat situacije.
Nakon što sam grafu isprobao u starom računalu i nije dolazilo do problema koji su se prije dešavali, primjetio sam da iako su isključene sve postavke štednje energije i snižavanja frekvencija za procesor (4.0 ghz @ 1.320v), kada temperatura Northbridgea (NB) dođe do 60°C ploča automatski spušta frekvenciju na najnižu moguću da se vjerojatno ohladi što dovodi do pada performansi sveukupno, provjerio sam stanje NB hladnjaka i MOSFET hladnjaka na matičnoj (gigabyte 990FXA-UD3) i imao sam što vidjet i osjetit.
Obadva su se grijali ko blesavi i hladnjaci su bili toliko vrući da ih se nije moglo dirat prstom niti na sekundu dok su HwMonitor i HWiNFO očitavali max 60°C što mi nekako smrdi pa sam išao promjenit pastu ispod NB pasivca (koja je btw tvrda ko sam vrag nakon ni 3 mjeseca korištenja i čistio sam to 15 minuta) i zamjenio sa MX-4 pastom, a MOSFETE nisam dirao jer imaju thermal pad koji nemam čime zamjenit.
Nakon što sam napravio novi raspored ventova u kućištu (200mm prednji i 140mm bočni za usis, i 2x120mm na vrhu kućišta za ispuh) i kablove još malo drukčije posložio (nije da su smetali i ovako) temperature su se drastično popravile i danas dok sam malo testirao u igrama i sa primeom prema očitanjima iz programa temperatura ne ide preko 52°C ali to je u full loadu sa primeom upaljenim dok je tijekom igre ispod 48°C.
Nakon šta su se popravile temperature NB-a i MOSFETA i hladnjaci više ne griju kao štednjak za vrijeme ručka nego su topli na dodir, desilo se čudo.
Sapphire HD 7950 vapor x je potegla u OC bez rušenja i štekanja što je meni živo čudo. Testirao sam je u 3 sata BF3 na max detaljima i temperatura ne ide preko 65°C za jezgru, a vrm-ovi su na 59°C i 62°C (prije su bili čak do 10 stupnjeva topliji od jezgre.) Predpostavljam da ih je možda čak grijao hladnjak od NB-a jer su jako blizo jedno drugome.
Postavke su:
Jezgra: 1.2v, 1170 mhz
Mem: 1.6v, 1350 mhz
+20% power limit i vent. na auto.
Eto nadam se da će ovaj post pomoć nekome tko se nađe u sličnim nevoljama.
Btw htjeo bi se zahvalit ljubaznom serviseru iz ADM-a koji mi je predložio da provjerim grafu u drugom kompu, kao i napajanje za svaki slučaj (voltage dropovi su se dešavali) pa ak se problem bude ponavljao da je šaljem na servis pošto je početna pretpostavka bila da je nešto loše sa karticom a napajanje je isto bilo uzeto u obzir i Haf-u na prijedlozima.
LP svima.
Jos cete se vi meni ubacivat kad otvorim neki HD99XX CLUB
Znači navedenu karticu sam kupio zbog popularnosti 7950 overclockanja i uvjerio sam se to gledajući sve dobre rezultate ovdje, no na stock voltaži ne mogu postići ni 970MHz, stock je 960MHz.
Postavke u Afterburner su na slici, tijekom Kombustora usage pada na 63 i skače nazad na 99, često. Zatim pokrenem fullscreen youtube video, pojavljuju crte po ekranu i crash prikazan na slici. Zvuk se i dalje čuje od videa ali moram restart, naravno.
Užasan primjerak ili je nešto sa karticom?
Znači navedenu karticu sam kupio zbog popularnosti 7950 overclockanja i uvjerio sam se to gledajući sve dobre rezultate ovdje, no na stock voltaži ne mogu postići ni 970MHz, stock je 960MHz.
Postavke u Afterburner su na slici, tijekom Kombustora usage pada na 63 i skače nazad na 99, često. Zatim pokrenem fullscreen youtube video, pojavljuju crte po ekranu i crash prikazan na slici. Zvuk se i dalje čuje od videa ali moram restart, naravno.
isti problem
rješenje
Hm , kod mene nije bilo takvih problema jer sigurno nebih prodao neispravnu karticu ! Kod mene je na stocku isla dosta daleko , jos sam i stavio rezultat u Heaven 4.0 temi , uz mrvicu dodan napon !
Probaj isto napravit i s programom Sapphire Trixx , kod njega nemoras nista podesavat u cfg. fajlu !
A probaj i ovo sto je kolega dolje napisao !
Mislim da imaš problema s napajanjem. Imao sam od 700W pa je rušilo komp i drajvere i crte po ekranu. čim se napajanje promijenilo na novo od 600W sve 5
Ovo napajanje je držalo dvije 7870 u crossfire, bez ikakvih problema, zašto bi jedna 7950 bila problem?
Pokušat ću sa Trixxom, ali nakon par matcheva BF3
Meni msi hd 7950 tf3 vuce 300W na 24/7 clockovima.
Meni msi hd 7950 tf3 vuce 300W na 24/7 clockovima.
pa na klokovima za vodu da, ali zrak max 260w!LP
Ovo napajanje je držalo dvije 7870 u crossfire, bez ikakvih problema, zašto bi jedna 7950 bila problem?
Pokušat ću sa Trixxom, ali nakon par matcheva BF3
Ajd probaj s Trixxom pa javi !
A kad povecas napon jel je isti problem ili ?
Pozdrav, ekipi, jel imate kakvu preporuku za nabavku 7950 grafulje?
pa ima corsaira tx 650w a ne neki sroteks od 650w.
siguran sam da bi doticno napajnje moglo potegnuti i 2 x hd 7950 u cf-u
btw. problem je 1000% u naponu.
majstore meni cijeli sistem u full loadu vuce iz uticnice 620w i to ako.
ja cu poslikat to a u međuvremenu..
http://www.legitreviews.com/amd-radeon-hd-7950-3gb-crossfire-review_1853/10
pušiš njihove marketing trikove, i na plotu svašta piše.
to je neznanje. na koju foru si ti izracunao da hd 7950 vuce 250w?
Da poduprem toxic-a, moja masina vuce oko 550-650W u crysis 3, i to je najvise sto sam vidio.