HD 7950 Club

poruka: 959
|
čitano: 212.959
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: HD 7950 Club
Leopard_st kaže...

Cuj plasticni ventovi, dosta si rekao.

Ne ventovi, nego cijelo kučište hladnjaka. I na mojoj TF3 su ventovi plastični, ali je ostatak kučišta od čvrstog aluminija...

14 godina
neaktivan
D.N.R. kaže...

Vram napon je 1.602.

Ma neću je držat na 1.3, grije se više i sve a nemogu i onako postić Oc više od 1170 mhz što je bijedni pomak od 1100 od prije na default voltaži jezgre. Rađe ću ić na drugu kraj i smanjivat voltažu i frekvenciju malo po malo da dobijem neki optimum da se manje grije i troši pošto grafička i ovako melje sve pred sobom pa je nema potrebe dizat ako sve radi na dobrim frejmovima.

Imam i MSI AB, trenutno koristim ovaj jer sam nešto isprobavao oko postavki.

Aham, meni treba vapor x doci uskoro i zanima me koliko vram ide, ide li do 1600 MHz, barem bi toliko volio da je mogu uskladiti sa druge dvije.

Sto se tice gpu-a, jeli boost ili stock bios, jesi dirao napon za 1170 MHz, i to bi mi opet radi usklađivanja trebalo barem 1150 MHz, tako da se kockam.

multi-gpu 4 live
15 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...
D.N.R. kaže...

Vram napon je 1.602.

Ma neću je držat na 1.3, grije se više i sve a nemogu i onako postić Oc više od 1170 mhz što je bijedni pomak od 1100 od prije na default voltaži jezgre. Rađe ću ić na drugu kraj i smanjivat voltažu i frekvenciju malo po malo da dobijem neki optimum da se manje grije i troši pošto grafička i ovako melje sve pred sobom pa je nema potrebe dizat ako sve radi na dobrim frejmovima.

Imam i MSI AB, trenutno koristim ovaj jer sam nešto isprobavao oko postavki.

Aham, meni treba vapor x doci uskoro i zanima me koliko vram ide, ide li do 1600 MHz, barem bi toliko volio da je mogu uskladiti sa druge dvije.

Sto se tice gpu-a, jeli boost ili stock bios, jesi dirao napon za 1170 MHz, i to bi mi opet radi usklađivanja trebalo barem 1150 MHz, tako da se kockam.

E sad ti najviše do primjerka ovisi dali će vram potegnut do 1600 mhz, ja na svojoj nisam mogao dignut vram iznad 1400 stabilno. Što se tiče jezgre na stock naponu od 1.25, stabilno sam izvukao kojih 1100 jer iznad sve bez diranja stock napona je mušićavo. A clock od 1170 sam postigao dizanjem napona na 1.3, što je meni iskreno slab pomak. Neznam dali svemu tome igra ASIC quality od 66.9%.

Ja imam Vapor x 3GB OC verzija sa 2 biosa, jedan je "obični" a drugi je kao "OC" koji diže frekvu jezgre sa 850 na 950 mhz.

Sad sam se malo igrao na običnom, i trenutne postavke koje su mi radile dobro su bez rušenja i smrzavanja su:

GPU -  1.143v,  1100 mhz

Vram - 1.6v, 1400 mhz.

Power Limit  +20%

S tim da u MSI AB je uključen force constant voltage i odmah mi se čini da stabilnije radi i nema frame dropova kao prije a frekvencija sada više ne pada na stock.

Doduše igrao sam samo 1 igru, The Witcher 2 na max jer lijepo optereti grafu na max i odvrtio 3 puta Heaven benchmark za redom da se grafa malo oznoji i nije bilo artefakata kao niti ničega sumljivog.

From chaos the world was born, from chaos the world will die.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 0:18 (D.N.R.).
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

@Leo negdje sam procitao da je na tom vaporu elpida memorija i da se slabije kloka, 1600mhz bilo bi jako dobro ako uspijes sa tom kartom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

''Jel ima netko Asus HD7950 DirectCU II TOP da podjeli iskustva u vezi OC-a....nisam je ni pokušavao klokat jer nemam po trebe ali me zanima  dok koje granice ide.... thx''

ovo sam pitao na prošloj strani ali nitko ništa..... bilo bi ok da i meni netko odgovori...ovo je forum zar ne..... jel se odgovara samo određenim ljudima ili? Nije mi ovo prvi post na koji nisam dobio odgovor.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HD 7950 Club

Ja mislim da svoju necu ocat dok mi nebue trebalo mozda malo ocnem samo da vidim razliku i to

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ekipa sve se klokaju ludacki:-), opce poznato da je 7950 kralj overklokanja, koliko sam citao i istrazivao s msi tf3-jem poprilicno problema od a do z, s vapor-x pak teski debakl, da se dobije donekle dobar primjerak ispalo je ravno dobitku na lutriji(zajedno s dualx boost imaju najbolje komponente no vaporx je ocigledno negdje na putu zakazao) asus modeli su nesto rijedi pa je i tesko bilo izvuci vecu kolicinu informacija, isto tako windforce model!(oc, otkljucana voltaza, gpu/vram,hladenje,regulacija napona,dual bios, itd) U svakom slucaju najkompletnija je bas ispala dualx boost model od sapphira! A i ja to mogu potvrditi s svojom koja ima apsolutno sve otkljucano i kraljica na zraku vrti sve bencheve na 1200/1650:-) gpu se znoji do 80c pri 1.3v, a rami na 1.7v neprelaze 60c!(iako jos nisam vidio koliko joj zapravo treba min. voltaze na tim frekvama) Sve me strah do kud bi isla s vodom...lp valjda vas nisam udavio:-)
||| Intel Core™ i7 inside |||
15 godina
Stjepanj kaže...
koliko sam citao i istrazivao s msi tf3-jem poprilicno problema od a do z

Navedi te probleme !

Music As A Weapon !!
16 godina
Migi86 kaže...

''Jel ima netko Asus HD7950 DirectCU II TOP da podjeli iskustva u vezi OC-a....nisam je ni pokušavao klokat jer nemam po trebe ali me zanima  dok koje granice ide.... thx''

ovo sam pitao na prošloj strani ali nitko ništa..... bilo bi ok da i meni netko odgovori...ovo je forum zar ne..... jel se odgovara samo određenim ljudima ili? Nije mi ovo prvi post na koji nisam dobio odgovor.....

Pozdrav Migi,

Ja ti imam ASUS-icu.. DC2T-V2. Ne znam da li imas isto tu verziju ili onu stariju, ali nebitno...    Dakle, tvornicki klokana za 100MHz, tj. na 900/1250 (1.095V).

Maks. OC je 1210/1650 (1.300V). Memoriji nisam dizao napon, tako da ne znam koja je krajnja granica, ali bez dizanja, tj. na 1.6V (toliko je po defaultu) ide do 1650MHz.

Ja ju drzim na 1000/1500 (1.130V). To ti je uglavnom to... nadam se da ti je pomoglo. 

http://imgur.com/a/gQSx8#0
15 godina
odjavljen
goldi kaže...

@Leo negdje sam procitao da je na tom vaporu elpida memorija i da se slabije kloka, 1600mhz bilo bi jako dobro ako uspijes sa tom kartom.

Ja mogu potvrdit da je Elpida memorija na kartici,pošto sam na svojoj mjenjao pastu neki dan pa sam baš pogledao šta kažu slova na čipovima. Postoje modeli sa različitim voltažama ovisno o proizvođaču memorijskih čipova (Elpida, Samsung ili Hynix). U ovom slučaju Elpida memorija se slabije kloka i treba 1.6v dok Hynix npr. treba 1.5 i bolje se kloka.

@Stjepanj: Da, da, samo ti nama nesretnicima sa Vaporicama nabijaj na nos kako smo loše odabrali, *em ti sunce {#}.

Pa o tome se upravo nešto govorka zadnje dvije stranice kako nas nekoliko nismo zadovoljni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 17:28 (D.N.R.).
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Hvala rupy.... pomogao si...moja nije V2....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
D.N.R. kaže...
goldi kaže...

Ja mogu potvrdit da je Elpida memorija na kartici,pošto sam na svojoj mjenjao pastu neki dan pa sam baš pogledao šta kažu slova na čipovima. Postoje modeli sa različitim voltažama ovisno o proizvođaču memorijskih čipova (Elpida, Samsung ili Hynix). U ovom slučaju Elpida memorija se slabije kloka i treba 1.6v dok Hynix npr. treba 1.5 i bolje se kloka.

hvala za info iz prve ruke ;)

12 godina
neaktivan
HD 7950 Club

da li je u redu da se fan na grafickoj pri 60 stupnjeva u 90-100% loadu, vrti na nekih cca 2200rpm i da se vrloooo jako cuje,ko mlaznjak?

malo me ovo vise nervira. 6850 sa jednim fanom pri loadu 100% se nije niti malo cula. hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
neduzan a kaznjen kaže...

da li je u redu da se fan na grafickoj pri 60 stupnjeva u 90-100% loadu, vrti na nekih cca 2200rpm i da se vrloooo jako cuje,ko mlaznjak?

malo me ovo vise nervira. 6850 sa jednim fanom pri loadu 100% se nije niti malo cula. hvala!

zasto nebi bilo u redu! a sad sta je tebi vrloooo jako to ovisi od osobe do osobe! meni se fan na 100% tj pri 3500 ok/min cuje onak podnosljivo glasno!...{#} LP

15 godina
neduzan a kaznjen kaže...

Pa bas se i nebi trebao cuti kao mlaznjak na 2200rpm-a ! Temp. je u tvojoj situaciji tu odlicna , pa cak i mozes postelat u MSI Afterburneru da ti radi na manjim okretajima , al tako dobis par stupnjeva visu temp. - sto ti nebi trebao biti neki problem !

Music As A Weapon !!
15 godina
Haf932 kaže...
Stjepanj kaže...

Navedi te probleme !

Pošto ne zelis odgovoriti na moje pitanje , savjetujem da drugi put ne pises takve dezinformacije kao ovo gore ! Imao sam dvije MSI HD7950 Twin Frozr III i s njima nije bilo nikakvih problema ( osim sto je prva zavrsila na servisu zbog neispravnosti jednog 6 pinskog naponskog konektora , no to nije nikakav pokazatelj problema od a do ž ) !!

Music As A Weapon !!
13 godina
HD 7950 Club

Temperature 60-65

Core 955

Memory 1250

Power limit 20+

Vent na 50-55

GPU Load 99 u kombustor vec 5 min

Jesu to oke temp?

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

OK su !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
HD 7950 Club

evo sad vent stoji na 1350 okretaja :))...temp 66stupnjeva... hvala haf(mislim hvala i jednom i drugom hafu xD)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2013 22:17 (neduzan a kaznjen).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
HD 7950 Club

Bah, evo danas novi preokret.

Ocito me potrefio jako los ili neispravan primjerak graficke, opet se crasha u igrama cim se diraju frekvencije memorije i jezgre bez obzira na konstantnu voltazu, bila povisena ili snizena i to sto grafa bez greske i artefakata prode sve sinteticke testove sta bacim na nju prije igre i onda se crasha u igri totalno nasumično. Isprobao sam par verzija drivera sa nekima je bolje sa nekima lošije ali nikakvog pomaka.

Najgore u svemu je šta se ne ruši na defaultu ali onda imam takve je*ačke frame droppove u igrama kao da nešto zaguši karticu na par sekundi. Katastrofa.

Šta da radim? Slat u ADM na servis ili ako "normalno" radi na testovima neće mi dat drugu ili zamjenu?

Pošto predpostavljam da oni tamo isto opterete karticu sa sintetičkim testovima da vide za probleme :/.

Ako tko ima kakav savjet,samo dajte.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Oni ce ju vjerojatno opteretit ce bench programima i u njima radi bez problema , kao sto kazes !

Objasni im da grafa ne radi dobro u igrama , pa nek u njima testiraju !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...
Haf932 kaže...
Stjepanj kaže...

Navedi te probleme !

Pošto ne zelis odgovoriti na moje pitanje , savjetujem da drugi put ne pises takve dezinformacije kao ovo gore ! Imao sam dvije MSI HD7950 Twin Frozr III i s njima nije bilo nikakvih problema ( osim sto je prva zavrsila na servisu zbog neispravnosti jednog 6 pinskog naponskog konektora , no to nije nikakav pokazatelj problema od a do ž ) !!

sry haf(kaj si se odma naso uvrijeden) procitao sam cijeli hebeni internet da bi sebi odabrao naj 7950 model, a posto ja obozavam bencheve i zelim izvuci max iz neke kartice  a msi tf modeli su se spominjali u poprilicnom broju po forumima(jednostavno sam dobio los utisak o doticnom modelu tf ovo tf ono), nesirim ja nikakve dezinformacije niti pljujem po msi-u, jer mi je msi osobno naj naj proizvodac! samo sam iskomentirao da sam procitao dosta negativnih informacija o doticnom modelu i jednostavno izabro sam ovaj put nekog drugog...i ne trebas ti mene nista savijetovati, ak budem trebao savijet od tebe pitat cu te bez brige!LP{#}

15 godina

Nisam se uvrijedio , samo se ne slazem sto si MSI TF III prikazao kao model s najvise problema kad to nije ! LP {#}

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Pozdrav, u zadnje vrijeme, pri vecem opterecenju(gaming) cujem iz kompa neki cudan zvuk, koda ventilator grebe po necemu, mislio sam da je coil whine, ali je drukcije, glasnije je i drukcije zvuci nego coil whine, pa sam otvorio kuciste i cini mi se da dolazi od Vaporxice, takoder u nekim igrama mi se pojavljuje ogromni frame drop cak i na clockanoj grafi, a o stocku da ne pricam, pa neznam jel bi trebo slat u servis :S

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Trebao bi, po svemu sudeći ventilator je u banani i dropovi ti se događaju zato što se grafa ne može adekvatno ohladiti pa se pregrijava (teorija).

Svakako šalji u servis, i da radi a da klepeće treba slat u servis.

Blago budalama.
14 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Trebao bi, po svemu sudeći ventilator je u banani i dropovi ti se događaju zato što se grafa ne može adekvatno ohladiti pa se pregrijava (teorija).

Svakako šalji u servis, i da radi a da klepeće treba slat u servis.

Ok, u ponedjeljak cu je odnest u Futuru, pa cu vidjet.

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
13 godina
HD 7950 Club

Evo ja sam svoju sa sapphire trixxom stavio na 1150/1400 i temperatura u full loadu ne prelazi 65 stupnjeva

Testiram je MSI Kombustor 2.5

Ali CPU mi je malo postao bottlenck jer nemoze u svim testovima zakucat grafu na 99% nego bude tu 97%

EDIT: Evo stavio sam 1150/1450 i testao na ovom najjacem testu u komustoru i temperatura dolazi do 72 sa ventom na 60-65%

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 14:35 (Kelam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nije ti CPU bottleneck u testovima koji su isključivo za grafu. 97-98-99% se ne smatra bottleneckom, tek ispod 95% :) Inače odlične temperature.

Nego, mene je taj Sapphire Trixx više za*ebavao nego što sam koristi od njega imao. Nije mi se htio palit na startupu, javljao error, a i onda kad se upalio, nije mi uopće usnimio OC, tako da bi svaki put morao ponovo namještat (i da, dobro sam ga konfigurirao, popalio što treba).

Na kraju sam jednostavno nastavio koristit Afterburner po običaju, preko OC limita nisam išao, mada se i u AB može.

Blago budalama.
13 godina
HD 7950 Club

A u AB mi je limit 1100 pa sam zato sa trixxom

Evo sad 1150/1450 u furmarku dolazi do 70-72 stupnja

Sad jos ostaje da naucim OCat proc i eto ga

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 15:17 (Kelam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma može se i u Afterburneru van limita s novom betom. Odeš u settings i upališ "Extend official overclocking limits", restartaš komp i eto ga. Samo što to trebaš palit i restartat svaki put kad drivere instaliraš, zato sam većinom i odustao od OC preko limita. No + je MSI OSD, pa sve imaš u sklopu jednog programa, ne milijun :)

Za CPU probaj samo podizat multiplier dokle god je stabilno, pogledaj koliko se u prosjeku klokaju procesori kao tvoj na stock V i samo promjeni multiplier pa ćeš vidit. Nisam ni ja svoje još pokopčao, al eto procesor radi na 4.0GHz za razliku od 3.6 s turbom, i to još undervoltan da se ne kuha.

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 15:25 (buljo781).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice