HD 7950 Club

poruka: 959
|
čitano: 212.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ako su tebi to kombinatorike, par šarafa, onda stvarno...

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 23:01 (rapture686).
Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ja sam pilao svoju metalnu plocu na msi tf3 da moze stati ispod gpu bloka. :D :D

Sta onda za to reci.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Pa govorimo o skidanju i vraćanju hladnjaka, ne mijenjanju istog {#}

Toni
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 16:53 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: HD 7950 Club
Leopard_st kaže...

Ja sam pilao svoju metalnu plocu na msi tf3 da moze stati ispod gpu bloka. :D :D

Sta onda za to reci.

Pa mozda da si malo extreman.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
14 godina
neaktivan
Glavas kaže...
Leopard_st kaže...

Sta onda za to reci.

Pa mozda da si malo extreman.

Hehehe, maybe, ali voda prava tesko bez improvizacija i modinga.

multi-gpu 4 live
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Glupo pitanje vjerovatno, ali svejedno... na 7950 sa 7970 PCB-om ide blok za vodeno od 7970 ili paše i od 7950?

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Glupo pitanje vjerovatno, ali svejedno... na 7950 sa 7970 PCB-om ide blok za vodeno od 7970 ili paše i od 7950?

Ide blok za hd 7970, ima jedna razlika jedina razlika između referentih 7950 i 7970 koja onemogucava da se koristi vice-versa situacija, zbog toga ja nisam mogao naci full cover koji bi mogao spojiti sa ek bridge-om.

multi-gpu 4 live
13 godina
HD 7950 Club

@leo gdje si sve kupovao vodene đinđe ? Slo ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Pozdrav, evo mene opet, imao sam onaj problem sa BFom i rijesio ga uz pomoc Stjepana, ali cini mi se da je to ipak bilo do grafulje, znaci igrao sam 5-6 rundi BF3 bilo je sve ok, na 1100/1500Mhz i onda udem u MetroLL Bench i srusi mi se komp, dignem voltazu opet, odem u Saints Row 3 srusi se na prvoj sceni, u GPU-Zu i MSI Afterburneru, cini mi se da mi ocitava integriranu graficku, odnosno prikazuje mi Core Clock: 300Mhz i Memory Clock: 150Mhz i Memory Usage: 130MB(imam otvoren Skype, Steam, Chrome, Origin, antivirus..) to mi se isto nekak cini premalo :S , kad u GPU-Z provjerim ASIC quality pise da je samo 61.4%, neznam sta bi, da je saljem u Futuru(na servis), sta da im kazem?

edit: maksimalno sto mogu postici(s dizanjem napona i bez) je 1075Mhz/1475Mhz, tad "sve" radi stabilno, bar ovo sto sam do sada igrao

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 0:44 (AsAsiN).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

@leo gdje si sve kupovao vodene đinđe ? Slo ?

ebay i nesto iz slo.

multi-gpu 4 live
15 godina
AsAsiN kaže...

Pozdrav, evo mene opet, imao sam onaj problem sa BFom i rijesio ga uz pomoc Stjepana, ali cini mi se da je to ipak bilo do grafulje, znaci igrao sam 5-6 rundi BF3 bilo je sve ok, na 1100/1500Mhz i onda udem u MetroLL Bench i srusi mi se komp, dignem voltazu opet, odem u Saints Row 3 srusi se na prvoj sceni, u GPU-Zu i MSI Afterburneru, cini mi se da mi ocitava integriranu graficku, odnosno prikazuje mi Core Clock: 300Mhz i Memory Clock: 150Mhz i Memory Usage: 130MB(imam otvoren Skype, Steam, Chrome, Origin, antivirus..) to mi se isto nekak cini premalo :S , kad u GPU-Z provjerim ASIC quality pise da je samo 61.4%, neznam sta bi, da je saljem u Futuru(na servis), sta da im kazem?

edit: maksimalno sto mogu postici(s dizanjem napona i bez) je 1075Mhz/1475Mhz, tad "sve" radi stabilno, bar ovo sto sam do sada igrao

To ti nije integrirana grafa , vec taktovi u stanju mirovanja kod HD7950 !

Ako ti sve radi stabilno na stock taktovima - onda nemas skoro pa nikakav razlog za servis !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
AsAsiN kaže...

To ti nije integrirana grafa , vec taktovi u stanju mirovanja kod HD7950 !

Ako ti sve radi stabilno na stock taktovima - onda nemas skoro pa nikakav razlog za servis !

Fuk, onda nista ostavit cu na ovim stabilnim clockovima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 9:09 (AsAsiN).
14 godina
HD 7950 Club

Evo došla mi je nova kartica, Twin Frozr 3 BE, ali sa 6+8 pin konektorom, tak da će se još bolje klokat... Jedva čekam instalirat

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
HD 7950 Club

7970PCB {#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

7970PCB {#}

Dada... Evo na 1000mhz, BF3 MP TDM 64 igrača na mapi Canals, max temp 69, dok je večinom bila 68, što je 5 stupnjeva bolje od one koju du mi prvi put poslali... Ja sam zadovoljan, ZASAD, još treba proć par dana pa da sa sigurnošću mogu reči da je sve u redu...

11 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Evo ekipa, lijepi pozdrav i iz Rijeke ... čisto da se javim kao ponosni vlasnik nove 7950-ice :) Gigabyte-ova rev.2 (daklem 6+8) pin i 1000/1250 ...

Sad je vrijeme za krenut se igrat sa OCom {#}

4 0 hvala 0
13 godina
HD 7950 Club

Ekipa sutra mi dolazi HD 7950 Vapor X :D

Dali ima netko u ovoj temi ut grafu i moze mi malo rec kako se ponasa oko oca i to

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Jel ima netko Asus HD7950 DirectCU II TOP da podjeli iskustva u vezi OC-a....nisam je ni pokušavao klokat jer nemam po trebe ali me zanima  dok koje granice ide.... thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Kelam kaže...

Dali ima netko u ovoj temi ut grafu i moze mi malo rec kako se ponasa oko oca i to

Evo mogu ja podjelit svoja iskustva sa tobom oko te grafe. predpostavljam da se radi o 3GB verziji sa 8+8 pinskim napajanjem.

Vent zna bit glasan podosta kada se zagrije ali to je tek kada temperatura dosegne 70-80°C pa je opravdano, do kojih 55% brzine nećeš niti znat da ti grafa postoji. U početku sam imao nekih čudnih problema sa svojom koji se samo nasumično pojave pa zatim nestanu i siguran sam da je šaljem na servis, kakve sam sreće javili bi mi da je sve uredno. Naime radi se o tome da mi jako rijetko kad ne koristim računalo a ugasim monitor na tipku, a u pozadini se npr. vrši skeniranje za viruse, ili defragmentacija, ili seedanje i slično kada ga nakon kojih sat-dva odem upalit ne daje mi sliku. Ali je to totalno nasumično tako da neznam dali bi se to dešavalo na servisu.

Što se tiče OC-a dogurao sam do GPU - 1100mhz stabilno, memorija - 1400mhz stabilno sa +20 Board Power Li podešen u Sapphire Trixxu uz evo max temp jučer je doguralo do čak 90°C pa sam išao promjenit šugavu tvorničku pastu pošto nema naljepnice preko vijaka da me ograniči i temp. je pala na maximalno 80°C do koliko je došlo kada je računalo bilo opterećeno furmarkom i primeomeom 95 na kojih 20 minuta.

Nema podešavanja voltaže za memoriju niti jezgru zato jer je biosom zaključano tako da ograničava daljne čeprkanje osim ako se ne mjenja bios. Kada je OC-ana grafa se u nekim igrama ponaša jako debilno, npr. u Witcheru 2 koji grafu optereti na 99%, nestane slike i zvuk se smrzne kao da driver otkazuje i neće radit drukčije nego na stock postavkama s tim da se računalo mora ručno restartirati. (13.4 zadnji skinuti sa službene stranice) Btw provjerio sam napajanje,dali je sjela u utor,dali se pregrijava itd. Update: Blago dizanje voltaže napravljeno i za sada se ne ruši više.

Ostale igre (BF3, CoH2 koliko može jer je neoptimiziran, Metro 2033) rade jako dobro i sve živo tjera bez beda na max postavkama.

Iako sam čitao masu recenzija za Sapphire HD 7950 Vapor X sada na kraju nisam zadovoljan sa karticom ali morat ćemo živjet skupa još neko vrijeme. Nisam zadovoljan jer mi se čini da je malo šu*ski ograničit voltaže grafičke kartice koja je plaćena 2400 kn i spada u neku višu klasu pa da je nemožeš Oc-at kako ti želiš, nego kako se proizvođaču prdlo da ograniči voltaže, ali iz svojeg mini istraživanja po bespučima interneta sam skužio da ograničenja dolaze zbog nekoliko vrsta čipova za memoriju itd. koji se koriste na karticama, radi se o Elpida, Samsung i Hynix čipovima i svaki ima drugu voltažu za rad i to ograničava memoriju a za jezgru neznam zašto.

Ako tko ima šta za ispravit, dodat i sl. samo pišite.

Btw welcome to the HD 7950 club {#}

From chaos the world was born, from chaos the world will die.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 21:04 (D.N.R.).
14 godina
neaktivan
D.N.R. kaže...
Kelam kaže...

Evo mogu ja podjelit svoja iskustva sa tobom oko te grafe. predpostavljam da se radi o 3GB verziji sa 8+8 pinskim napajanjem.

Vent zna bit glasan podosta kada se zagrije ali to je tek kada temperatura dosegne 70-80°C pa je opravdano, do kojih 55% brzine nećeš niti znat da ti grafa postoji. U početku sam imao nekih čudnih problema sa svojom koji se samo nasumično pojave pa zatim nestanu i siguran sam da je šaljem na servis, kakve sam sreće javili bi mi da je sve uredno. Naime radi se o tome da mi jako rijetko kad ne koristim računalo a ugasim monitor na tipku, a u pozadini se npr. vrši skeniranje za viruse, ili defragmentacija, ili seedanje i slično kada ga nakon kojih sat-dva odem upalit ne daje mi sliku. Ali je to totalno nasumično tako da neznam dali bi se to dešavalo na servisu.

Što se tiče OC-a dogurao sam do GPU - 1100mhz stabilno, memorija - 1400mhz stabilno sa +20 Board Power Li podešen u Sapphire Trixxu uz evo max temp jučer je doguralo do čak 90°C pa sam išao promjenit šugavu tvorničku pastu pošto nema naljepnice preko vijaka da me ograniči i temp. je pala na maximalno 80°C do koliko je došlo kada je računalo bilo opterećeno furmarkom i primeomeom 95 na kojih 20 minuta.

Nema podešavanja voltaže za memoriju niti jezgru zato jer je biosom zaključano tako da ograničava daljne čeprkanje osim ako se ne mjenja bios. Kada je OC-ana grafa se u nekim igrama ponaša jako debilno, npr. u Witcheru 2 koji grafu optereti na 99%, nestane slike i zvuk se smrzne kao da driver otkazuje i neće radit drukčije nego na stock postavkama s tim da se računalo mora ručno restartirati. (13.4 zadnji skinuti sa službene stranice) Btw provjerio sam napajanje,dali je sjela u utor,dali se pregrijava itd.

Ostale igre (BF3, CoH2 koliko može jer je neoptimiziran, Metro 2033) rade jako dobro i sve živo tjera bez beda na max postavkama.

Iako sam čitao masu recenzija za Sapphire HD 7950 Vapor X sada na kraju nisam zadovoljan sa karticom ali morat ćemo živjet skupa još neko vrijeme. Nisam zadovoljan jer mi se čini da je malo šu*ski ograničit voltaže grafičke kartice koja je plaćena 2400 kn i spada u neku višu klasu pa da je nemožeš Oc-at kako ti želiš, nego kako se proizvođaču prdlo da ograniči voltaže, ali iz svojeg mini istraživanja po bespučima interneta sam skužio da ograničenja dolaze zbog nekoliko vrsta čipova za memoriju itd. koji se koriste na karticama, radi se o Elipda, Samsung i Hynix čipovima i svaki ima drugu voltažu za rad i to ograničava memoriju a za jezgru neznam zašto.

Ako tko ima šta za ispravit, dodat i sl. samo pišite.

Btw welcome to the HD 7950 club {#}

Ja isto imam VaporX, radi stabilno sad na 1100/1475Mhz, u BF3 sve Ultra(ukljucujuci motion blur i AA) nejde preko 65 stupnjeva, ali sam isto malo razocaran njom.

15 godina
D.N.R. kaže...

Sta stvarno ima 8+8 PCI-E konektore ?

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 19:07 (Haf932).
15 godina
odjavljen
HD 7950 Club

Znam taj osjećaj :D. Kad sam je izvadio iz kutije prvi put mislio sam si, je8ote kako badass grafička i onda je s vremenom uslijedilo blago razočaranje. Ali šta je, tu je.

Btw zanima me samo, jeli tko drugi otvarao svoje modele HD 7950 a da nisu Vapor X? Kakva vam je završna obrada hladnjaka? pogotovo onog djela koji naliježe na memorijske čipove i jezgru.

Ja kad sam svoj dignuo sa kartice nekako mi djeluje dosta grubo i kao da mu je falilo još malo pažnje, ali ne izgleda kao što su znali izgledat hladnjaci za CPU grubo kad ima onako paralelne linije uzduž cijelog bakrenog djela hladnjaka nego neke čudne crte kao da je sa brus papirom malo prošvrljano lijevo desno čisto onako da se kaže da je nešto napravljeno i to je to, usudim se reći i fušerski napravljeno jer je pun nekih čudnih mrlja kao od nekakvog ljepila na djelovima gdje ništa ne naliježe a nisam to mogao počistit ničim.

Sječam se da su moja stara Gainward HD 4870 i bratova sapphire HD 3870 vapor-x imale puno finije izrađene hladnjake sa manje te grube površine iako su bile jeftinije kada sam ih uzimao.

EDIT:

@ Haf, ima 8+8. Dobiješ dva dodatna kabela za spojit na molexe sa grafičkom. Ranije verzije su imale 6+8 kao npr tvoja MSI. Ali i te 6+8 čije sam recenzije čitao po netu su postizale puno bolji OC. E da i još jedna stvar, dali vama koji ste OC-ali grafe frekvencije memorije i jezgre stalno skaču sa stocka na vaše vrijednosti? Jer se meni to stalno dešava bez obzira na koliko stavio frekvencije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 19:15 (D.N.R.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HD 7950 Club
Ja prelazim sa HD 5770 tako da tesko da cu se razocarat Previse al eto
Bilo je kod mene premisljanja izmedu nje I gtx 760 msi 4GB I mislim da san se odlucio na bolje :)
Javim vam se sutra preksutra Kad mi Dode sa par testova temperature
[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HD 7950 Club

Ja sam jednom Sapphire uzeo i nikad više... Mislio sam da mi daju Sapphire ako nemaju MSI novu u servisu, ali srećom su iskopali jednu...

Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

To je sve relativno, meni su zaredom dosle dvije msi hd 7950 tf3 pokvarene, sad jesam li rekao da je msi smece? Nisam.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
Leopard_st kaže...

sad jesam li rekao da je msi smece? Nisam.

Jesam li ja rekao da je Sapphire smeće? Pa nisam, ali ih ne volim. Hladnjaci su im svi nekakvi plastičnjaci, obrada heatsinkova im nije najbolja... Stvarno sam svakave Sapphire kartice pregledao, od HD4370 do 7970, i uvijek mi se čini da su Gigabyte, MSI i Asus bolja opcija...

14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Cuj plasticni ventovi, dosta si rekao.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
HD 7950 Club

Update: Kada se u Trixxu u Settings stavi kvačica na force constant voltage onda više nema naglog pada frekvencija na stock i nazad na postavljene od korisnika. S tim da kada je to uključeno sada se može voltaža gpu-a dizat do max 1.3 što može doprinjet stabilnosti.

Moj bed jer nisam to prije primjetio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

1.3V bez vode ce ubit gpu na duze staze, imaj to na umu.

Koristi MSI AB sa xcl, trixx je nekakav cudan.

btw koji ti napon ocitava za vram, jeli 1.6 ili 1.5V.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 21:03 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
HD 7950 Club

Vram napon je 1.602.

Ma neću je držat na 1.3, grije se više i sve a nemogu i onako postić Oc više od 1170 mhz što je bijedni pomak od 1100 od prije na default voltaži jezgre. Rađe ću ić na drugu kraj i smanjivat voltažu i frekvenciju malo po malo da dobijem neki optimum da se manje grije i troši pošto grafička i ovako melje sve pred sobom pa je nema potrebe dizat ako sve radi na dobrim frejmovima.

Imam i MSI AB, trenutno koristim ovaj jer sam nešto isprobavao oko postavki.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice