HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 424.557
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: HD 7850 Club
k1klop kaže...

Budem kad malo zahladni probao sam crasha se na vecim taktovima pošto mi je u sobi oko 30 C. 

Neznam ocekivao sam puno više od ove graficke kolko ju se hvalilo na netu i po forumu. Sada sam probao Crysis 3 na drugom lvl imam 30fps na medium i oko 25 na high...

Po netu sam citao po recenzijama da bi trebao imati 40 lock. Dobro oni su to igrali na clockanoj i7 ali neznam jel to cpu tolko utijece ili je nešto drugo problem.

Za crysis 3 i battlefield 3 je cpu jako bitan - tnp u sobi ti nebi smjela utjecati na klokanje grafe, ja sam sa svojom jako zadovoljan - radi u svim uvjetima na 1170 1470 - gotovo sve ide na max settings pri tim klokovima.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Meni sad grafa doseže nekih 76 C u loadu tako da mislim da nema baš mjesta za neki jaci overclock trenutno, 

@buljo ja sam na tim postavkama na tom djelu igre znaci prvi lvl imao oko 17fps. Probao sam vec sa driver sweeperom deletat drivere pa nasnimit nove i opet ista stvar i instalirao sam catalyst application profiles. Ponestaje mi do ceg bi moglo bit.

Stvar je u tome da sam sa HD 6850 imao identicne ili cak bolje performanse u Cryisis 3. Neznam dal da probal prebacit na drugi bios na grafickoj postoji switch za to možda bi to pomoglo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

kod mene max overklokana doseze tih 75/76 'C naravno u full loadu na 99% - ja imam msi twin frozr 3 model - morao bi imati bolje preformanse od hd 6850 svakako, nemogu ti reci nista generalno - no vecina korisnika hd 7850 je zadovoljan - mozes vidjeti po ovoj temi - navodno negdje oko 1050 pa do 1100 gpu kloka se dostizu preformasne od hd 7870.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HD 7850 Club

@k1klop

Dali su tebi u 3DMarku te 980/1270 frekvencije ili si dobio taj rez na stock? Sad sam izmjerio svoju s tim tvojim frekvencijama 980/1270 u 3DMarku i imam 6580, na stocku mi je 6082. Da je razlika između moje i tvoje zbog procesora ili količini memorije grafičke čisto sumnjam, razlike bi bilo ali je po meni prevelika.

A i u Crysis 3, kod mene je vrtio sve na Very High, AF 16X na otvorenom oko 22-25 fps u prosjeku a u zatvorenom do 10 fps više (Stock frekvencije). Ti kažeš da dobivaš 30 na medium, premalo je to. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
HD 7850 Club

Grafa je potpuno ispravna i daleko dolja od 6850 jer sam i nju imao, mislim da ti je ostatak pc-a slab za te igre koje navodiš ili su dosta neoptimizirane, ekupa tu ti je to potvrdila. Ja sam igrao samo Bf3 mp i grafa u tome rastura, na medium 100fpsa kao iz šale, doduše moj pc je intel platforma Z68 i i5 @ 4.4ghz, 8gb rama ddr3 1600, ssd..

Preporučio bih ti da reinstaliraš Win na friško, malo klokneš proc, memu, provjeriš napajanje..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vrinho kaže...

@k1klop

Dali su tebi u 3DMarku te 980/1270 frekvencije ili si dobio taj rez na stock? Sad sam izmjerio svoju s tim tvojim frekvencijama 980/1270 u 3DMarku i imam 6580, na stocku mi je 6082. Da je razlika između moje i tvoje zbog procesora ili količini memorije grafičke čisto sumnjam, razlike bi bilo ali je po meni prevelika.

A i u Crysis 3, kod mene je vrtio sve na Very High, AF 16X na otvorenom oko 22-25 fps u prosjeku a u zatvorenom do 10 fps više (Stock frekvencije). Ti kažeš da dobivaš 30 na medium, premalo je to. 

3d mark sam vrtio sa clockanim gpuom i cpuom kolko idu trenutno bez crashanja. Ta razlika je vjerojatno radi procesora. Neznam sad sam probaro clockat još malo i uđem u Crysis 3 na pocetku 2 lvl imam 26fps na high. I nakon par sec mi se smrznuo pc pa sam ga reseto.

Windowsi jesu stari možda 2 godine ali prije tjedan dana sam imao Hd 6850 koja je radila kao podmazana. Probat cu reinstalirat windowse pa vidit, ako to ne pomogne probat cu drugo napajanje.

Još jedna stvar jucer sam išao opet vadit i stavljat graficku u maticnu i skužio sam da je na grafickoj jedan pci pin puknut na pola odnosno fali pola pina, ali sumljam da to može toliko utijecat na performanse

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 18:05 (k1klop).
14 godina
HD 7850 Club

A kolika ti je razlika između ove i 6850 u C3, ako se sjećaš koliko si imao fps na njoj s istim postavkama. Ili 3D Marku ako si s njom uradio bench uopće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Nisam vrtio 3d mark prije, sada sam reinstalirao windowse stavio zadnje drivere i fps je nešto bolji no Arma 3 mi se crasha na ovim clockovima koji su prije radili lol. Clockao sam kroz ati ccp probat cu sa trixxom sad.

EDIT: nvm u sobi su mi 32 C pregrijava se graficka ništa od clockanja dok ne zahladni izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 21:50 (k1klop).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
k1klop kaže...

Nisam vrtio 3d mark prije, sada sam reinstalirao windowse stavio zadnje drivere i fps je nešto bolji no Arma 3 mi se crasha na ovim clockovima koji su prije radili lol. Clockao sam kroz ati ccp probat cu sa trixxom sad.

EDIT: nvm u sobi su mi 32 C pregrijava se graficka ništa od clockanja dok ne zahladni izgleda.

Ponavljam ti  - temperatura u sobi nema veze sa klokanejm grafe - neki dan je u ZG bilo preko 30 i ja sam namjerno zveknuo Furmark test na najzahtjevnijem postavu sa svime ukljucenim - grafa na 1170 1470 - twin frozr 3 cooler je otisao na 99% a graf na 85 'C - i tako se pekla neko vrijeme - ali nije chrashala - klokerske sposobnosti ovise od primjerka koji si dobio  - nadam se da si PODIGAO NAPON I BOARD POWER kad si klokao - imas u ovoj temi nekoliko stranica u nazad sam objasnnio kako se to radi sa trixom - sto se tice razlika u 3d marku to je sigurno do proceosra - a vjerovatno je i za igre tako - dakle radi se o tome da je intel i5 koji recimo ja imam ili kolega vrinho ili bik su jaci od tvog gotovo pa duplo - za tvoj proc je gotovo nemoguce naci neki test no ipak sam uspio nesto iskopati - evo lista pa pogledaj gdje su i5 IB i SB i gdje je tvoj  -  mozda je u procesoru problem da nemoze gurati hd 7850 u potpunosti

http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=AMD+Phenom+II+X4+B35

Eto nadam se da je ovo razrijesilo stvar - poz

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 22:24 (Glavas).
14 godina

Jel ti imaš single fan karticu? to bi objasnilo tolke temperature. Temperature su ti možda 2-3 °C veće ako klokaš bez dizanja napona, sumnjam da to stvara probleme. Bez problema bi trebao moć s power limit +20% na 1050/1300 clockove stavit. Pusti dizanje napona i prelazak preko 1050MHz za sad, ne treba ti to još, a s time se kartica grije puno više.

Uostalom, probaj ako možeš BIOS matičnoj updateat.

Blago budalama.
17 godina

ima tko od vas 7850 na nekom core2quadu? (prije svega mislim na neki high end c2q tipa q9550)

kako se ponaša?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina

Bunite decka, on treba prvo naci uzrok loših preformansi svoj pc-a a onda pokušat klokat, i 1gb modeli ne mogu nikako stabilno s memorijom preko 1300 nego neka je drzi na 1250, svejedno ne igra ulogu u preformansama, gpu oc zavisi od temperature i meni je preko zime uredno radila 1100mhz @ 60C a po vrucinama nije dugo bila stabilna ni na 1000 nego na recimo 950, govorim za bf3 par sati igranja. 

14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Reinstalirao sam Windowse i sad bolje radi ali izgleda da procesor bottlenecka u nekim igrama.

Probao sam sada Armu 3 sa clockanim gpuom na 1280 i memorija na 980, Sve dobro radi prvih par minuta ali graficka kada dosegne 75C pocne bacat artefakte pa sam malo smanjio sada sve radi, ali temperature su bile došle do 80 pa sam stavio na stock zasada pošto je vruce dosta.

Tek sada kad sam reinstalirao windovse osjetim poras performansi znaci sad je sve 5. Probat cu sutra odvrtit još jednom 3d Mark da vidim jel ima tamo kakve razlike u performansama.

Graficka je Sapphire  sa dual fan hlađenjem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 23:26 (k1klop).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bik kaže...

Bunite decka, on treba prvo naci uzrok loših preformansi svoj pc-a a onda pokušat klokat, i 1gb modeli ne mogu nikako stabilno s memorijom preko 1300 nego neka je drzi na 1250, svejedno ne igra ulogu u preformansama, gpu oc zavisi od temperature i meni je preko zime uredno radila 1100mhz @ 60C a po vrucinama nije dugo bila stabilna ni na 1000 nego na recimo 950, govorim za bf3 par sati igranja. 

Ako ti na 1000 nije bila stabilna nego tek na 950, pa i po vručinama onda je hlađenje u banani ili je nešto drugo. Koje je hlađenje u pitanju, ako se ne varam imao si Sapphirku, znači dual fan?  Edit: k1klop kaže dual fan

HD7850 mora ići bez podizanja napona na 1050, kod mene je i na 1100/1300 stabilna sad u FC3 a da nisam pipnuo voltažu a temp u sobi do neba, samo je Power limit na +20, sve iznad 1100 ju moram dizati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 23:38 (vrinho).
12 godina
HD 7850 Club

imam msi hd 7850 1 giga...nisam overclocko nist..osim ventilatora na 50%...i u cod4 promode nije stalan 250fps..zasto?....vidim da je svi hvalite all ako nemoze cod4 250fps na promodu..nez...a na mw2 mp lockan 91 fps sve na max..nema dropa nikako..zasto onda u cod4 tako lose

Nema labavo...xDD

0 0 hvala 0
14 godina

Zato što je igra stara i ne koristi procesor u potpunosti, sumnjam da ti HD7850 uzrokuje padove. Nikad nisam ni razumio šta će ljudima 250fps u CoD4. Igraj i ne zamaraj se time.

Blago budalama.
15 godina
neaktivan
Glavas kaže...

Ponavljam ti  - temperatura u sobi nema veze sa klokanejm grafe -

Ima veze i to dosta, na nizoj temp se pri istom naponu postizu veci taktovi

12 godina
HD 7850 Club

pa kad nikad nisi ni igro cod4 promode....sa 125 fps imas ogranicen jump i sporije se kreces...sa 250 brze pucas i ako imas vise od 1000h tj ako znas strafe i ako se znas kretati po mapi pogotovo da treba sto veci fps...cod4 nije kao mw2 "prava" ratna

Nema labavo...xDD
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2013 1:03 (NeroX).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Glavas kaže...

Ponavljam ti  - temperatura u sobi nema veze sa klokanejm grafe -

Ima veze i to dosta, na nizoj temp se pri istom naponu postizu veci taktovi

Ne u mom slucaju - moja grafa u svim situacijama radi 100% stabilno na 1170 1470 1.225  - prije nekoliko dana je bila oko 20 minuta na 85 'C u Furmarku u ZG  bilo vruce ajme a u sobi kod mene bilo ko u paklu - i kazem ajde sada da vidim taj twin frozr i otisla grafa na 85' C cooler na 99% i to je to - tako se pacala na 1170 1470 oko 20min nije chresala - postalo mi dosadno i iskljucio jer sam zamjetio da drzi i ds se nista nemjenja - dakle neovisna jeo tmp vani- eto barem moja - mogu i slije nabacit u ponedjeljak su najavili 40 u zg

15 godina
neaktivan
Glavas kaže...

Ne u mom slucaju - moja grafa u svim situacijama radi 100% stabilno na 1170 1470 1.225  - prije nekoliko dana je bila oko 20 minuta na 85 'C u Furmarku u ZG  bilo vruce ajme a u sobi kod mene bilo ko u paklu - i kazem ajde sada da vidim taj twin frozr i otisla grafa na 85' C cooler na 99% i to je to - tako se pacala na 1170 1470 oko 20min nije chresala - postalo mi dosadno i iskljucio jer sam zamjetio da drzi i ds se nista nemjenja - dakle neovisna jeo tmp vani- eto barem moja - mogu i slije nabacit u ponedjeljak su najavili 40 u zg

Probaj stavit u hladnjak na 1200mhz pa javi dal se kreša {#}

12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Probao sam ja kojekakve klokove pa i 1250 gpu clock memorija na 1520 - ali chresha se - nevezano za tnp - nema dovoljno struje pri 1.225v - 1170 1470 je najvisi koji prolazi sve benhmarke i sve igre na ultra - imam dobar primjerak grafe.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2013 21:01 (Glavas).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Men je do nekidan radilo na 920/1270, sad je naglo zatoplilo pa se crasha i temp je dosegla 93 C kad sam to vidio stavio sam sve na stock jer nije mi u interesu da mi se skuri sve.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Tu nešto ne valja s tom karticom, pa moja XFX koja bi trebala bit najtoplija od dual fan kartica ne dosegne te temperature i na 1.225v.

Blago budalama.
14 godina
HD 7850 Club

Da, kako sam gore i napisao da nešto tu ne štima s hladnjakom... Savjetovao bih ti da ju nosiš na reklamaciju ako je još pod garancijom, makar bi i sam mogao riješiti problem promjenom termalne paste, to bi vjerojatno smanjilo temperature jer su ti jako visoke i zato ti se ne clocka nikako i crasha. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Ma nije do kartice vec meni protok zraka u kucistu nevalja nemam nikakvih dodatnih ventilatora a vent od coolera direktno puše u karticu s druge strane i još s ove strane di su hladnjaci na grafickoj na prvom pci slotu mi je zvucna uštekana pa blokira puhanje venta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HD 7850 Club

Onda si mogao dosad reći kakav airflow imaš, tj. nikakav i dobivaš kontra efekt, oslobodi si taj slot ispod da ti grafa dobije zraka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Slazem se sa vrinhom u ovoj situaciji - iz razloga jer sam jucer bio kod frenda i rastavili smo ps3 koji je radio ko turbina - kad se unutra spekla termalna pasta - sve ocistili - zamjenili , spojili i radi ko urica fino i uredno, ali bolje ju je jos na reklamaciju i reci da doseze 94 'C i nek to oni rjese ill druga grafa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2013 10:44 (Glavas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako ima garanciju ne treba uopće ni pomišljat da ju rastavlja. Samo će izgubit garanciju ako ju ima.

Blago budalama.
15 godina
neaktivan
k1klop kaže...

Budem kad malo zahladni probao sam crasha se na vecim taktovima pošto mi je u sobi oko 30 C. 

Neznam ocekivao sam puno više od ove graficke kolko ju se hvalilo na netu i po forumu. Sada sam probao Crysis 3 na drugom lvl imam 30fps na medium i oko 25 na high...

Po netu sam citao po recenzijama da bi trebao imati 40 lock. Dobro oni su to igrali na clockanoj i7 ali neznam jel to cpu tolko utijece ili je nešto drugo problem.

U crysisu 3 cpu ti bottlenecka grafu na otvorenom prostoru. Sa boljim procesorom bi dobio oko 30% bolje performanse.

14 godina

Da, mogu ti potvrdit da onaj nivo s glupom travom uništava CPU. Inače ovako na drugim levelima maksimalno što koristi moj procesor je 40%, a kad se dođe na ta polja s hrpom trave skoči čak i do 85%.

Blago budalama.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice