HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 424.689
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
HD 7850 Club

Imam je ja. Tiha i hladna. Trenutno na 29°C na 30% venta. Pod opterećenjem na 60-ak, a ja ne primjećujem da se buka poveća

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HD 7850 Club

Ipak sam odlučio dodat još nešto novaca i  naručio XFX R7870 DD Black.. Nek se nađe! 

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: HD 7850 Club

super onda !!

ma trebala mi doci sa dva venta ali doslo do neke greske pa dosla ta pa da se nezezam sa povratima i cekanjima nove !!

sutra se sklapa cijela nova konfa {#}{#}{#}

15 godina
neaktivan
Montezano kaže...

Imam je ja. Tiha i hladna. Trenutno na 29°C na 30% venta. Pod opterećenjem na 60-ak, a ja ne primjećujem da se buka poveća

tako je teško prolazi preko 60C a poslije toga je jako bučna,,, sve zavisi koje temp ti je u sobi, kako je kučište itd. ako mora raditi na 100% svaki vent se čuje... 

ako se ne varam msi je 3 godine garancije naspram svih ostalih 2 godine minus pa je moja preporuka svakako msi s time da se isto lako kloka moja na stock V 1050 iako bi išlo možda 1100 ali sam ovako ostavio...

13 godina
HD 7850 Club

Na koliko bi se fps-ova moga igrat world of tanks  na najvećim postavkama ??? 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

http://www.msi.com/product/vga/R7850-2GD5-OC.html

na kojim va m driverima radi msi Graficka gore navedena stabilno

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7850 Club

1GB grafička radi mi trenutno na 13.5 beta sve ok 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Jim Carrey kaže...
Montezano kaže...

tako je teško prolazi preko 60C a poslije toga je jako bučna,,, sve zavisi koje temp ti je u sobi, kako je kučište itd. ako mora raditi na 100% svaki vent se čuje... 

ako se ne varam msi je 3 godine garancije naspram svih ostalih 2 godine minus pa je moja preporuka svakako msi s time da se isto lako kloka moja na stock V 1050 iako bi išlo možda 1100 ali sam ovako ostavio...

Pozz kolega Jim, evo update, gigabyte se pridružio msi-ju sa 3 godine gare. {#} U budučnosti kod nas bi mogao i Asus.

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gigabyte-amd-radeon-hd-7850-oc-2gb-ddr5-hdmi-dvi-2x-minidp-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.806.844

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Na koliko bi se fps-ova moga igrat world of tanks  na najvećim postavkama ??? 

world of tanks koristi samo jednu jezgru, odnosno jedan thread, pa ce ti u toj igri cpu stvarat bottleneck.
ja igram na mom phenomu od 3GHz na kombinaciji visokih i najviših postavki uz prosjecan framerate 35-60.

13 godina
HD 7850 Club

Super :)) Jel možda znaš kada bi se mogla očekivat optimizacija za više jezgri ?? 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Super :)) Jel možda znaš kada bi se mogla očekivat optimizacija za više jezgri ?? 

e to ti nitko ne zna, da bi se moglo koristiti vise threadova, odnosno jezgri, treba se iz temelja napisat novi kod, odnosno novi engine. to se ocekivalo jos kod 0.7 verzije kad su donijeli one neke izmjene u fizici i grafici, al sad je vec 0.8.6 najavljen i nista se ne spominje o optimizaciji za visejezgrene procesore. jbg :/.
al i dalje se da igrat na ok postavkama, ne izgleda to uopce lose za jedan mmo :) 

13 godina
HD 7850 Club

Evo kupio sam ovu grafičku pa me zanima koje drivere da stavim i ako moze link od njih ..

Grafa je Sapphire 7850 1 gb :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Zadnje WHQL.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Evo kupio sam ovu grafičku pa me zanima koje drivere da stavim i ako moze link od njih ..

Grafa je Sapphire 7850 1 gb :) 

13.4 

12 godina
neaktivan
Praedator kaže...

1 fan ce ti biti prebucna i imati vece temperature.

Ako ces ju clockati uzmi 2 fan.

Inace ja sapphire bolja clockana nego nvidia clockana ali neznam sto posto jer nemam obje pa da ti znam reci iz iskustva.

Mislim da je PROMATRAC dokazao da je sapphire bolja od 660 clockane.

Pitaj njega.

EDIT: Evo moje ocjene na 1050/1450 http://www.3dmark.com/3dm11/6648458

Točno dokazao sam da hd 7850 maximalno klokana dobrano prelazi gtx 660 ali ne samo običnu nego i maximalno klokanu (korisnik stjepanj je imao i benchao twin frozr 3 gtx 660 kao i ja hd 7850 twin frozr 3 - obje maximalno klokane)

Njegov rezultat maximalno klokane GTX 660 2GB TF3 http://www.3dmark.com/3dm11/5615032

Moj rezultat maximalno klokane HD 7850 2GB TF3 http://www.3dmark.com/3dm11/6191861

@Rucipe vezano za drivere

Zadnji beta driver http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/amdcatalyst13-6WINBetaDriver.aspx

Zadnji official driver http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx

1.e3 f6 2.f4 g5 3.Qh5
15 godina
HD 7850 Club

A 3dmark je mjerilo necega? okanite se corava posla...

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

moze li se dobro OC verzija 7850 2gb od shapphire-a?

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dzejmshr kaže...

A 3dmark je mjerilo necega? okanite se corava posla...

Nitko nije ni rekao da je mjerilo - radili smo usporedbu između rivala gtx 660 i hd 7850 isto hlađenje max overklok i to je to.

strbi kaže...

moze li se dobro OC verzija 7850 2gb od shapphire-a?

Moze - i to dobro - najvise ti ovisi o primjerku koji te zapadne.

1.e3 f6 2.f4 g5 3.Qh5
15 godina
Glavas kaže...

Nitko nije ni rekao da je mjerilo - radili smo usporedbu između rivala gtx 660 i hd 7850 isto hlađenje max overklok i to je to.

Onda se kaze kartica A je brza od kartice B u 3dmarku11, a ne ovako lagat napaceni narod.

14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Moze li mi netko pojasniti onda kako napraviti OC, ali nekako "sigurno" da se ne pregrijava previse i to sve

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Kakvo pitanje, hah...

Pa OC-aj postupno i prati temperaturu, kad dođeš do neke koju smatraš previsokom, prestaneš OC-at i gotovo.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
strbi kaže...

Moze li mi netko pojasniti onda kako napraviti OC, ali nekako "sigurno" da se ne pregrijava previse i to sve

Morati ces sam malo testirati da visis sta je najstabilnije za tvoj primjerak 7850 ali u principu klokas ovako najjednostavnije:

Skini sapphire trixx.

Podigni napon VDDC na 1.225 tj. na max - moras napravit Scroll kao na slici gdje ti pokazuje strelica.

Podogni Board power LI na +20 isto kao na slici te klikni apply. Nakon toga odaberi klokove od 1150 i 1350 kao a slici i klikni apply,

nakon toga klikni na Profiles 1 i klikni Save.  Nakon toga odabeti Settings i odaberi tri njagornje opcije kao na slici

I vise nista nemoras, sve ti se loada automacki sa windowsima svaki puta - naravno kod tebe ce mozda biti drukciji stabilni klokovi to sam isprobas i to je to...

1.e3 f6 2.f4 g5 3.Qh5
13 godina
HD 7850 Club

Jel mi može netko dat LINK od drivera ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
strbi kaže...

Tutorijal za MSI Afterburner , koji je meni i najbolji od takvih programa za OC grafe !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
strbi kaže...

Tutorijal za MSI Afterburner , koji je meni i najbolji od takvih programa za OC grafe !

MSI After je naj bolji zbog mnogih popratnih mogucnosti ali ne i naj jednostavniji - a ponekad se u njemu nemoze otkljucati napon unatoc modificiranju njegovog cfg filea.

1.e3 f6 2.f4 g5 3.Qh5
17 godina
HD 7850 Club

Imaš i sapphire Trixx u kojem možeš još bolje podići frekvencije grafe, i otključa napon puno lakše nego Afterburner

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

Meni u Trixx-u nje bas radila kontrola venta onako kako sam ga namjestio , dok s AB-om radi kak treba !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

ima nego XFX 7850 http://www.legitreviews.com/article/2048/1/

kakva je u loadu sto se tice glasnoce??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Jedan mali vent, zuji. Ako ti je buka imalo bitna, idi na dual fan verzije.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice