HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 419.680
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Ok, ja cu za maximalno tjedan dana udomiti 7870 pa me zanima baš koliko ću izvući FPS-a na full HD-u.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HD 7850 Club

promatrac aj odvrti na tim taktovima 3d mark i koliki bi taktovi trebali bit otprilike da stignem 7870 na stocku..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: HD 7850 Club
tomislavivic kaže...

promatrac aj odvrti na tim taktovima 3d mark i koliki bi taktovi trebali bit otprilike da stignem 7870 na stocku..??

mislim da se hd 7870 stize negdje na 1150 / 1350 ako ne i prestize - moja msi twin frozr 3 zvace 1200 / 1400 - bez problema i mislim da sam iznad hd 7870 negdje sa gtx 660 ti ref - odvrtit cu 3d mark i haven kad ulovim vremena - u strci sam nestignem posteno ni odgovorit na sve poruke zadnjih dana - nabacit cu ovdje screen shotove od 3d marka i havena - 

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 23:34 (PR0MATRAC).
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Pozz svima :-)

Imam već vremešnu konfiguraciju :

Athlon II X4 640 ( za sada neOC sa stock cooler-om na 3GHz )

GA-880GM-UD2H

1 x 4GB RAM ( Kingstone DDR3 1.33MHz )

Enermax465AX-VE(G)

S obzirom da se ovih dana namjeravam učlaniti u 7850 klub, da li ova konfa

još može gurati grafu bar godinu dana sa prihvatljivima performansama u novim igrama?

Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 14:58 (Nick123).

1 0 hvala 0
14 godina

Može, ovisi od igre do igre. Negdje će ti CPU bit veći, negdje manji botlneck, a negdje ga neće biti uopće. Ali da ćeš se moći fino igrati, moći ćeš sigurno.

12 godina
neaktivan

Super :-)

Hvala na brzom odgovoru.

Već sam se uplašio da ću morati mijenjati

dobar dio konfe, a trenutno mislim investirati samo u grafičku.

Za sada se samo dvoumim oko brze nabave Saphirke i čekanja

na ponovno pojavljivanje MSI ( zbog 3 god. garancije, naravno ).

13 godina
HD 7850 Club

to sam odluci ja imam safirku odlican je al uzmi obavezno 2gb ako ikako mozes..

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

2GB obavezno uzimam.

Da imam jaku konfu išao bih možda i na 7950, ali i ovako

se nadam dovoljno dobrim performansama s obzirom da mi

je monitor full HD.

14 godina

Većina igara danas ako imaš quad core je "gpu bound" odnosno prije će ti grafa bit preslaba nego ćeš osjetiti da CPU nemože dati više sličica po sekundi kad igraš na 1080p i sa što višim grafičkim postavkama. Meni je u Far Cry 3 CPU usage oko 20%, to ti dovoljno govori. Ali imaš primjera recimo kao što su F1 2012 ili BF3 MP koju se jako oslanjaju na CPU s druge strane.

12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Obično sam nailazio na oprečne stavove oko toga da li mi je ostatak

konfe dovoljno dobar da podrži ovako solidnu karticu, ali vjerujem

da su odgovori koji ste mi upravo dali potvrda da sam na pravom tragu.

Radije ću iskoristiti ovo što imam, nego da se samo tako bacam na

kompletnu obnovu svake dvije godine.

Hvala još jednom :-))

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nick123 kaže...

Pozz svima :-)

Imam već vremešnu konfiguraciju :

Athlon II X4 640 ( za sada neOC sa stock cooler-om na 3GHz )

GA-880GM-UD2H

1 x 4GB RAM ( Kingstone DDR3 1.33MHz )

Enermax465AX-VE(G)

S obzirom da se ovih dana namjeravam učlaniti u 7850 klub, da li ova konfa

još može gurati grafu bar godinu dana sa prihvatljivima performansama u novim igrama?

Unaprijed hvala.

ja sam imao procesor malo jaci tj. rebrandirani phenom - a zapravo isti ko tvoj samo na 3.2 stock - i naravno hd 7850 i islo je sve i vise nego ok - tu su 4 jezgre (prave) i ljepo ce on to gurati - mogli bi izbit problemcici ako odes na btf3 online i iras na maloj rezoluciji...

Nick123 kaže...

Obično sam nailazio na oprečne stavove oko toga da li mi je ostatak

konfe dovoljno dobar da podrži ovako solidnu karticu, ali vjerujem

da su odgovori koji ste mi upravo dali potvrda da sam na pravom tragu.

Radije ću iskoristiti ovo što imam, nego da se samo tako bacam na

kompletnu obnovu svake dvije godine.

Hvala još jednom :-))

mala preporuka - ako jos nisi uzeo hd 7850 (nisam gore vidio tvoju konfu) uzmi hd 78550 2 gb cisto zbog uloga u buducnost - ja sam prodao hd 7850 1 gb i kupio 2 gb i osjeti se razlika sto zbog boljeg hladnjaka (klokam vise i stabilnije je) sto zbog vise memorije i jos jedna stvar - taj tvoj atlonchek se da pristojno klokati  sa ovim stock coolerom - dakle digni mrvicu napon i stavi ga prvo na 3.5 a nakon toga na 3.6 ako ce biti stabilan - osjetit ces razliku ! ja sam osjetio razliku sa 3.2 na 3.7 kad sam ga kloknuo

PR0MATRAC
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Hvala Promatraču :-)

OC-ao sam Athlona za probu 15% tj. na 3.45MHz i za sada je

stabilan pod OCCT torturom, a probat ću kasnije i prime95.

Što je najbolje i temperatura sa stock cooler-om za sada  ne prelazi 50 stupnjeva.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 21:03 (Nick123).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nick123 kaže...

Hvala Promatraču :-)

OC-ao sam Athlona za probu 15% tj. na 3.45MHz i za sada je

stabilan pod OCCT torturom, a probat ću kasnije i prime95.

Što je najbolje i temperatura sa stock cooler-om za sada  ne prelazi 50 stupnjeva.

{#}

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

pitanje u vezi sapphire 7850.... u MSI afterburneru povecam takt jezgre na 1050 i takt memorije na 1450 MHz, i neide dalje... medutim ne mogu mijenjati voltazu, jednostavno je zakljucana ta opcija... ima li tko iskustva s time?  

eto vent mi radi tek na 40ak % na ovim postavkama i temp neide preko 45-47, sto je relativno dobro, mozda bi islo i bolje da se moze mijenjati struja...

pozz

PS: zaboravio da u MSI afterburneru ima i ovaj neki power limit sto ne znam cemu sluzi..... ?

onaj koji jesam
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 0:41 (shimeface).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

PS: zaboravio da u MSI afterburneru ima i ovaj neki power limit sto ne znam cemu sluzi..... ?

pokusaj sa sapphire trixxom

https://www.sapphireselectclub.com/ssc/TriXX/TriXX.aspx

plus: evo malo sam zavrtio Battlefield 3 sa svojom novom / satrom grafom na frekvama 1200 / 1400 - na low je islo do 200fps a na ultra se vrti izmedju 90 i 100 fps

ultra:

low

EDIT: ZA bika nooba i druge heatere ovo nije nikakav bench battlefielda 3 nego samo par screenshotova kao pokazatelj da je prelazak sa phenoma na intel znacio boost oko 15-20fps-a avg na ultra postavu a na low je mnogo vise - kad budem u mogucnosti napravit cu kompletan online bench, Heaven i 3d mark te passmark i furmark da se vide tnp na 1200 1400 1.220

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 17:23 (PR0MATRAC).
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

200 ti prikazuje zato što ti je FPS counter cap na 200, vjerojatno je daleko više na low

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Jedan čovjek mi je napravio konfiguraciju i kod grafićke kartice me zanima ovaj model VTX3D HD7850. Problem je što nikad nisam čuo za VTX3D. Zanima me da li je ta grafićka kvalitetna tj. u kako po snazi stoji sa modelom Sapphirea ili Gigabyta

0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

Dobar je VTX 3D ! Njihova HD7850 cak tvornicki dolazi s visim taktom od Gigabyte-a i Sapphire-a !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tadijal123 kaže...

Jedan čovjek mi je napravio konfiguraciju i kod grafićke kartice me zanima ovaj model VTX3D HD7850. Problem je što nikad nisam čuo za VTX3D. Zanima me da li je ta grafićka kvalitetna tj. u kako po snazi stoji sa modelom Sapphirea ili Gigabyta

slobodno uzmi - vtx3d je i vise nego ok

PR0MATRAC
14 godina
HD 7850 Club

Pozdrav, evo i mene od danas u ovome klubu, stigla Sapphire HD7850 1GB. Sve je super, jedino što mi je jednom bacilo bsod dok sam igrao cod4, kasnije kad sam opet igrao sve bilo normalno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HD 7850 Club

Izgleda da i ja ubrzo dolazim u klub.

No prije toga par pitanja.

Koja je verzija najbolji omjer uloženo-dobiveno?

Kako ide uz Phenoma X4?.

Bude li još uvjek veliki bottleneck ako ga OC-am na 3.8.

Kako se overclockira?

Nadam se da budem uskoro postao ponosni vlasnik HD7850 {#}

Btw...

Vidim da se nemože baš na svakoj dizati napon..na kojoj se provjereno može?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 1:16 (RaZ0R9111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ja imam x4 955, to su jos uvijek snazni procevi za gaming... na stock je uredno drzi 98-100% iskoristenosti u svim naslovima s tim da je proc na BF3 oko 50-70% na sve 4 jezgre
nemas beda! :D
ja svog drzim ocanog na 4.1 jer mi i tako radi na odlicnom naponu od 1.35V
13 godina
protjeran
RaZ0R9111 kaže...

Izgleda da i ja ubrzo dolazim u klub.

No prije toga par pitanja.

Koja je verzija najbolji omjer uloženo-dobiveno?

Kako ide uz Phenoma X4?.

Bude li još uvjek veliki bottleneck ako ga OC-am na 3.8.

Kako se overclockira?

Nadam se da budem uskoro postao ponosni vlasnik HD7850 {#}

Btw...

Vidim da se nemože baš na svakoj dizati napon..na kojoj se provjereno može?

ici ce ona kako treba uz phenoma - samo ga klokni koliko moze...a sto se tice grafe ako neces mjenjati uskoro onda pikni neku od 2 gb

PR0MATRAC
12 godina
mate213 kaže...

Pozdrav, evo i mene od danas u ovome klubu, stigla Sapphire HD7850 1GB. Sve je super, jedino što mi je jednom bacilo bsod dok sam igrao cod4, kasnije kad sam opet igrao sve bilo normalno...

Dobrodošao u klub! {#} Koje drivere koristiš?

@razor9111, mislim da se večini može mijenjati napon, pročitaj ovaj thread pa bi trebao imati dosta info.

p.s. imam phenom II x4 @ 3.0, i nije mi bottleneck, pa tebi pogotovo ne bi trebao biti. {#}

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
protjeran
evo jos se premisljam uzeti ili ne? al me jako zanimaju vtx modeli pa bi molio nekog zaista iskusnog ko zna za ove grafe kakve su opcenito njihove kartice izrada,cooler,rami,pogotovo me zanima oc mogucnosti same kartice tj kvaliteta komponenata ugradenih na njoj?...iako sam vec 99% siguran da bi uzeo vtx model...
Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
evo jos se premisljam uzeti ili ne? al me jako zanimaju vtx modeli pa bi molio nekog zaista iskusnog ko zna za ove grafe kakve su opcenito njihove kartice izrada,cooler,rami,pogotovo me zanima oc mogucnosti same kartice tj kvaliteta komponenata ugradenih na njoj?...iako sam vec 99% siguran da bi uzeo vtx model...

za tebe je msi tf3 2gb oc - vtx je u redu ai msi nudi 3 god gare i izvrsno hladjenje - sto je klokeru jos potrebno...

PR0MATRAC
13 godina
protjeran
znam ja dobro kaj su tf modeli,ali me zanima vtx posto ih nije bilo kod nas a radili su vrhunske kartice...
Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Upravo sam nabavio MSI HD7850OC TF3 2GB, pa izvještaj o stupnju zadovoljstva slijedi :-))

Bila je zadnja u Zagrii na Žitnjaku, a koliko vidim i zadnja u gradu.

Microline kao jedini uvoznik neće ih naručiti do kraja mjeseca.

0 0 hvala 0
14 godina
metallic kaže...

Dobrodošao u klub! {#} Koje drivere koristiš?

Ma instalirao sam ove sa cd-a što sam dobio, jučer sam pokrenuo Furmark i temperature ne prelaze 68 stupnjeva sa ventom na 50%. I da kad mi je bacilo bsod malo sam ju clockao sa 860 na 900 i sa 1200 na 1250, ali ne mislim da je baš to razlog, ali budem vidio sad sam sve vratio kak je bilo pa ak ne bude bacalo bsod budem tako ostavio..

13 godina
protjeran
Nick123 kaže...

Upravo sam nabavio MSI HD7850OC TF3 2GB, pa izvještaj o stupnju zadovoljstva slijedi :-))

Bila je zadnja u Zagrii na Žitnjaku, a koliko vidim i zadnja u gradu.

Microline kao jedini uvoznik neće ih naručiti do kraja mjeseca.

istina, ja kad sam sebi trazi bas taj model gotovo ih nigdje nije bilo a i tamo gdje je bile su preko 1600kn - koliko si ti platio

PR0MATRAC
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice