HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 419.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: HD 7850 Club

Ja mislim da ti je Ghost hlađenje u biti kao Vapor-X, ali ne drži me za riječ, nisam siguran.

Toni
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Jel se isplati upgradeat sa hd6850 na ovo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
k1klop kaže...

dobit ces 30% ubrzanje pa sad sam odluci...ja sam odustao cekam 8xxx seriju na proljece:-)

CPU: Intel Core i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz@1.30V
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 2:01 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Pa, sa 6850 na 7850 bi se dalo raspravljati ali na 7870 recimo nema pitanja, definitivno da.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Neznam kako je ovaj Stjepanj došao do 30% ubrzanja jel je razlika od igre do igre i veća. Isplati se upgrade jel je HD 7850 osjetno bolja grafa od HD 6850.

13 godina
protjeran
k1klop kaže...

naravno da se isplati

Zamolba za članove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
14 godina
HD 7850 Club

Nema tu rasprave, HD 7850 je na tvornickim taktovima nesto ispred HD 6950 i ima 1GB vrama vise sto u BF3 znaci mnogo recimo.

Clocknes ju i razlika je golema u najmanju ruku, naspram HD 6850.

Prelazak se isplati nevjerni Stipe.{#}

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
pa imao sam doma saphire i msi oc, covjek je pitao dal mu se isplati,ak proda tu staru i doda onda da! ja sam mu rekao koliko ce ubrzanje dobiti u igrama,jbga ja sam to mjerio s svojom grafom hehe:) zaboravih da je osnovni model daleko slabiji od mog, zanio sam se:)sry ekipa
CPU: Intel Core i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz@1.30V
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

U situaciji sam da za 400kn mogu napravit upgrade ali dvoumim se jer nekako nema potrebe baš, nisu najavljene neke igre koje mi se cine pre zahtjevno osim Crysis trojke ostao sve mogu igrati i s ovom karticom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
evo ljudi, malo sam se zahebaval i ovako...
na stock naponu kartica radi 1200/1400 s temp max 69 vent vrtio 60% :D
phenom je uredno drzi na 98-100% iskoristenosti
posto mi u igrama na SP ne treba vise od 70, tj 50-60 u far cry 3 nece jos biti klokana .. na stock temp ne prelazi 59C s ventom na 30% pa mi tako i najbolje odg, da je tiha, to je oduvijek bila misija, gotovo necujni komp... sada me jos jedino disk maltreteri posto ga sad imam i prilike cuti kako ronda ali to je neizbjezno
tolko za sad, ja zadovoljan reklamacijom !!! :D
13 godina
neaktivan
jesus_tm1 kaže...
posto mi u igrama na SP ne treba vise od 70, tj 50-60 u far cry 3 nece jos biti klokana .. na stock temp ne prelazi 59C s ventom na 30% pa mi tako i najbolje odg, da je tiha, to je oduvijek bila misija, gotovo necujni komp... sada me jos jedino disk maltreteri posto ga sad imam i prilike cuti kako ronda ali to je neizbjezno

Koji proc imas? na kojim postavkama vrtis Far Cr 3?

13 godina
protjeran
jesus_tm1 kaže...

ona radi na tim frekvencijama na stock naponu -  ali pod kojim opterecenjem - ako si na stoc naponu uspio drzati te frekvencije u full loadu duze od 30 sekundi onda si cudotvorac - ti mozda mislis da si na stock napon postavio te frekvencije jer prema svim dosadasnjim iskustvima sve iznad ogracicenja core clocka od catalysta kresa karticu a pogotovo za ovaj klok koji ti imas za to treba barem 1.2 da bi drzalo full load ali opet mozda sam u krivu ako si to uspio svaka cast

13 godina
HD 7850 Club

di vi nadjete 12.11 drivere ja samo 12.10 na amd stranicama za win 8 64..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
tomislavivic kaže...

di vi nadjete 12.11 drivere ja samo 12.10 na amd stranicama za win 8 64..??

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst1211betadriver.aspx

13 godina
HD 7850 Club

aha to su beta..:D
ma pricekat cu onda jos finalne ali hvala na trudu..:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Imam pitanje dali se u pakovanju Sapphire Radeon HD 7850 1GB DDR5 dobije onaj konverter DVI>VGA?

Oni koji imaju tu grafičku od 1Gb molio bi pomoć poto imam vga monitor nemam još HDMi ili DVI monitor.

Hvala!

Hitno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
catalyst ja nemam, instaliram samo drivere (12.10)
napon ja nisam diral, hw mi kaze max napon 1.217V
sad dal afterburner sam dize napon ja neznam, ukucal sam frekvencije i aply
1h far cry 3 u kojem s oc profitiram 10fps i 10min occt je prezivjela tako
konfa je navedena pod "Moj PC"
beta driveri su me zafrkavali na 6870, znao sam ostajat bez zvuka preko hdmi na tv pa imam samo official release
14 godina
neaktivan
edit: far cry 3 imam na 1440*900 sve na high bez aa, vsync nazalost vrtim samo 35-40, a ovako 50-60, tu i tamo skokne i do 75 FPS
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

u pakovanju se dobije konverter dvi to vga, to nemas brige

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
jesus_tm1 kaže...
catalyst ja nemam, instaliram samo drivere (12.10)
napon ja nisam diral, hw mi kaze max napon 1.217V
sad dal afterburner sam dize napon ja neznam, ukucal sam frekvencije i aply
1h far cry 3 u kojem s oc profitiram 10fps i 10min occt je prezivjela tako
konfa je navedena pod "Moj PC"
beta driveri su me zafrkavali na 6870, znao sam ostajat bez zvuka preko hdmi na tv pa imam samo official release

ok - ovaj napon sto si napisao nije stock 1.217 je blizu maximalnom naponu za hd 7850 koji iznosi 1,223 a ti si u pocetnom svom postu napisao da si te klokove postigao na Stock naponu stock napon je 1.17 sto je puno manje nego 1.21 tako da iako nenamjerno krivo si gore naveo -

13 godina
protjeran
tomislavivic kaže...

aha to su beta..:D
ma pricekat cu onda jos finalne ali hvala na trudu..:)

nema veze sto su beta - ti driveri daju oko 10% na stock boost radeon 7 seriji grafa - pitanje kad se 13,1 ili kako god ce se zvati slijedeca verzija

16 godina
PR0MATRAC kaže...

ok - ovaj napon sto si napisao nije stock 1.217 je blizu maximalnom naponu za hd 7850 koji iznosi 1,223 a ti si u pocetnom svom postu napisao da si te klokove postigao na Stock naponu stock napon je 1.17 sto je puno manje nego 1.21 tako da iako nenamjerno krivo si gore naveo -

Ovo podcrtano ti nije točno!

Opet pises netočne informacije bez iskustva tj imao si samo jedu MSI7850 i prema njoj sve rangiraš?!

Kod svake kartice ti je drugčije i ne možeš ih generalizirati i mjeriti po svojoj radi drugčije izvedbe PCBa,naponske regulacije,hlađenja..

Recimo kod moje Sapphire 7850 stock napon je 1.21V a max je 1.225 (čak ljudi kažu da s drugim biosom dižu na 1.3V)

Eto sad si naucio nešto novo.

14 godina
HD 7850 Club

Radni napon ovisi i o samom primjerku, varira kako varira i ASIC quality.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
HD 7850 Club

evo, idle napon na grafi je 0.825V, full opterecenje 1.210V... to je stock kod mene i na tom naponu sam dobil 1200/1400 (gpu/mem) da radi stabilno ali porast temp je 10C za 10fps kolko dobijem s OC na Far Cry 3 tak da mi bolje da je tisa i tih 10FPS si prevagnem...

s naponom se jos nisam igral jer nemam vremena a ni volje previse... bit ce a kad cu naci volje javit cu rezultate...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
bik kaže...
PR0MATRAC kaže...

Ovo podcrtano ti nije točno!

Opet pises netočne informacije bez iskustva tj imao si samo jedu MSI7850 i prema njoj sve rangiraš?!

Kod svake kartice ti je drugčije i ne možeš ih generalizirati i mjeriti po svojoj radi drugčije izvedbe PCBa,naponske regulacije,hlađenja..

Recimo kod moje Sapphire 7850 stock napon je 1.21V a max je 1.225 (čak ljudi kažu da s drugim biosom dižu na 1.3V)

Eto sad si naucio nešto novo.

- to je maksiamalan napon koji se moze postavit kroz programe za klokanje i kroz profile zato sam ga napisao, uz to napon ti nije maximalan 1.225 nego 1.223 iako si ti njega postavio na 1.225 neda mi se objasnjavati zasto, ali na stranu to...

.

.

.  jel ti VIDIS sta vec duze vremena PISE kod mene u POTPISU, (ispod svake poruke) - upravo iz razloga ovakvih tvojih komentara - dakle hvala na Prestanku komunikacije sa tobom ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 14:53 (PR0MATRAC).
13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
bik kaže...
PR0MATRAC kaže...

.  jel ti VIDIS sta vec duze vremena PISE kod mene u POTPISU, (ispod svake poruke) - upravo iz razloga ovakvih tvojih komentara - dakle hvala na Prestanku komunikacije sa tobom ...

Zasto imam osjecaj da se svi ponasate kao djeca? hahahah {#}

16 godina
PR0MATRAC kaže...

- to je maksiamalan napon koji se moze postavit kroz programe za klokanje i kroz profile zato sam ga napisao, uz to napon ti nije maximalan 1.225 nego 1.223 iako si ti njega postavio na 1.225 neda mi se objasnjavati zasto, ali na stranu to...

.

.

De objasni mi molim te kako je meni max 1.225 pa da se svi zajedno nasmijemo, čemu sad bježanje od rasprave?

Haha dobar potpis, osjecam se posebnim, hvala :) samo mislim da bi ti taj popis članova s kojima ne želiš komunicirati trebao proširiti iako sumljam da bi imao dosta znakova za toliku listu.

13 godina
protjeran
bik kaže...
PR0MATRAC kaže...

.

.

De objasni mi molim te kako je meni max 1.225 pa da se svi zajedno nasmijemo, čemu sad bježanje od rasprave?

Haha dobar potpis, osjecam se posebnim, hvala :) samo mislim da bi ti taj popis članova s kojima ne želiš komunicirati trebao proširiti iako sumljam da bi imao dosta znakova za toliku listu.

ovaj puta se necu upustati u raspravu sa tobom, nemas ti sto za reci - sto se tice napona, on se nakon sto ga ti postavis ''zaokruzuje" na tvz efektivne vrijednosti jer je u izravnoj uzrocno poslijedicnoj vezi sa Radom koji obavlja graficki cip, graficki cip nemoze radit na naponu koji ti hoces proizvoljno - to jednostavno nije moguce nego ce radit na naponima koji su tvornicki podrzani a zaokruzeni su zadnjom znamenkom koju si ti postavio na 5 a efektivni takt ju koristi kao 3 iako je ona za nas tj tebe zaokruzena na 5 - neznam mozes li shvatit sto ti hocu reci - i iza tog broja postoji naponsko grananje koje mi nevidimo ali ok - ugl postuj moj potpis jer vidim da mi se ovaj drugi sa popisa vise neobraca ... a zbog njega sam dobio karton - ovaj dio apsolutno nestoji da mi popis treba biti duzi za mene su svi nezlonamjerni dobrodosli {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 16:51 (PR0MATRAC).
13 godina
HD 7850 Club
Cemu nam tocno sluzi asic quality i koliki vam je meni je 76.4 sto msm da i nije nes bajno..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HD 7850 Club

To može ali ne mora biti točno, odakle ti ta informacija da locka baš na 1.223V na svim grafičkama?

Iako sumljam uopce u tako finu regulaciju kod ovih grafičkih, sigurno overvolta ili downvolta ovisno o opterečenju ali o tom potom.. meni svi programi pokazuju da je napon GPU jezgre 1.225V.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice