Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.504
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
mirkoj kaže...

koja su ti stimanja za fan speed, curve i to?

po defaultu oni ipak stavljaju malo manje da se vrti zbog buke, dign icurve tako da radnije pojaa ventilatore. 

npr na 50 stepeni nek vrti na 70% fan, na 60 digni vec na 80%, 70 stepeni da nahajca na max koliko moze pa vidi kako ce se ponasati.

u pravu je magibagi to je najlošija verzija 970 i temperature u bf4 su 80 i normalne za sve te kartice.

Ako strixica i msi4g imaju fanstop gdje se ventovi uopće ni ne vrte ispod 60 a max im nije veća od 71 ni pod najtežim opterećenjem onda je logično da nekaj ne valja s inno,valjda heatpipeovi ne sjedaju na čip kao što je slučaj s evga acx 2.0.Najbolje bi njemu bilo neki haf case i arctic cooling extreme nereferentni.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo, probao sam malo dignuti fan curve u Msi afterburneru, pokrenuo Just Cause 2 bez Vsynca i grafa se ubro počela derati k'o luda.
Vratio sam na default. :P

Kontam da sam u banani s tom grafom.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

pusti deranje kakva je temperatura :)da li je tu ista pomoglo

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Ikarus01 kaže...
mirkoj kaže...

koja su ti stimanja za fan speed, curve i to?

po defaultu oni ipak stavljaju malo manje da se vrti zbog buke, dign icurve tako da radnije pojaa ventilatore. 

npr na 50 stepeni nek vrti na 70% fan, na 60 digni vec na 80%, 70 stepeni da nahajca na max koliko moze pa vidi kako ce se ponasati.

u pravu je magibagi to je najlošija verzija 970 i temperature u bf4 su 80 i normalne za sve te kartice.

Ako strixica i msi4g imaju fanstop gdje se ventovi uopće ni ne vrte ispod 60 a max im nije veća od 71 ni pod najtežim opterećenjem onda je logično da nekaj ne valja s inno,valjda heatpipeovi ne sjedaju na čip kao što je slučaj s evga acx 2.0.Najbolje bi njemu bilo neki haf case i arctic cooling extreme nereferentni.

mislim da je problem što u inno3d nema bakra. btw oće mu nereferentni cooler pomoć? jel se to mjenja sve osim čipa, dakle i heatpipovi? nisam to istraživo pa pitam, da čovjek zna.

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Na defaultnim postavkama fan curve-a, Just cause 2, prosjek 120 fps - 71 do 73*C
Malo pojačan curve, ista scena - 66 do 69*C

S obzirom na količinu buke, nije vrijedno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

128bit memory bus

ovaj kiks im nije trebao, nikako

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

Vidjet ćemo slijedeći petak kad se makne NDA pa izbace recenzije. Oni valjda kontaju da je to ok za 1080p s obzirio na tu efikasnost memorije. Trebala bi bit negdje blizu GTX 770 po performansama ili nešto slabija. 

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Da dodam, pokrenuo sam onaj Unigine Heaven 4.0, sve na max, 1080p, 8 x MSAA.
Score : 1348

Kako vam se to čini?

Btw, zašto taj Heaven neće spremiti file sa score-om kada stisnem save niti mi ne želi spremiti sliku s print screenom, nego mi spremi sliku onog menija na desktopu?? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 19:59 (Jesus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Vidjet ćemo slijedeći petak kad se makne NDA pa izbace recenzije. Oni valjda kontaju da je to ok za 1080p s obzirio na tu efikasnost memorije. Trebala bi bit negdje blizu GTX 770 po performansama ili nešto slabija. 

Na prezentaciji/grafu je porede sa gtx 660, sumnjam da će bit u rangu 770ke.

12 godina
Jesus kaže...

Da dodam, pokrenuo sam onaj Unigine Heaven 4.0, sve na max, 1080p, 8 x MSAA.
Score : 1348

Kako vam se to čini?

Btw, zašto taj Heaven neće spremiti file sa score-om kada stisnem save niti mi ne želi spremiti sliku s print screenom, nego mi spremi sliku onog menija na desktopu?? 

Print screen ide sa F12 i sprema u .tga, nalazi se u users/jesus/heaven/screenshots, ono sa save ide u users/jesus/Unigine_Heaven_Benchmark_XXX.xxxx.html

A da usporediš bench idi ovdje http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/unigine-heaven-benchmark-40--bughr/180444.aspx?page=13&jumpto=4501811&sort=asc&view=flat i namjesti kako se traži na prvoj stranici u prvom postu

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 20:24 (mirzet1976).
15 godina
Jesus kaže...

Evo, probao sam malo dignuti fan curve u Msi afterburneru, pokrenuo Just Cause 2 bez Vsynca i grafa se ubro počela derati k'o luda.
Vratio sam na default. :P

Kontam da sam u banani s tom grafom.

Baš si se usrećio.

14 godina
kenan.M kaže...
itomic009 kaže...

Na prezentaciji/grafu je porede sa gtx 660, sumnjam da će bit u rangu 770ke.

Pa vidim da ju "porede" ali jesi li ti vidio koliko je brža po tom slide-u od GTX 660 ?? Koliko vidim trebala bi biti između GTX 760 i GTX 770 otprilike, po tom prikazanom bliže GTX 770.

12 godina
itomic009 kaže...

Pa vidim da ju "porede" ali jesi li ti vidio koliko je brža po tom slide-u od GTX 660 ?? Koliko vidim trebala bi biti između GTX 760 i GTX 770 otprilike, po tom prikazanom bliže GTX 770.

ma vidjet će se sve nakon testova, ako bude blizu 770, još se kloka ko luda i ne bude preskupa, bit će to pun pogodak

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ja bi te toncijeve(naj zamjeriti kolega) testove uzeo s "zrnom soli" kak se kaze, ipak nije u pitanju igra( scenario nije nikako isti)! kao sto grafa prolazi brutalan test tipa furmark a u svemu ostalom se gasi i rusi...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 0:14 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ja bi te toncijeve(naj zamjeriti kolega) testove uzeo s "zrnom soli" kak se kaze, ipak nije u pitanju igra( scenario nije nikako isti)! kao sto grafa prolazi brutalan test tipa furmark a u svemu ostalom se gasi i rusi...

Rusi se bez pagefile-a, kao sto se rusi i R9 290X. Kolega Mirzet1976 je potvrdio iznad.

12 godina
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...

Rusi se bez pagefile-a, kao sto se rusi i R9 290X. Kolega Mirzet1976 je potvrdio iznad.

Mirzet1976 nema R9 290x vec ima R9 290, sasvim slucajno to nisu iste kartice, slicne jesu iste nisu.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...

Mirzet1976 nema R9 290x vec ima R9 290, sasvim slucajno to nisu iste kartice, slicne jesu iste nisu.

Moja greska. Ista stvar bi se desila i sa R9 290X.

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nadao sam se od 960-ke da ce imati vise od 2 GB VRAM-a....iako govore da je po benchevima cak i jaca od 280, taj VRAM limit me automatski odbio....

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
chaselol kaže...

128bit memory bus

Gdje su sad oni koji su s**li po meni unatrag mjesec-dva kad sam rekao da će imati najvjerojatnije 128bit/2gb ali na bržem taktu.. :) kao što rekoh, ide se na optimizaciju perfomansi/efektivnosti. Stižu nam jače ali hladnije/tiše kartice, što može biti samo plus. Bez obzira na manji bus, naći će oni načina da to ne utječe na rad kroz poboljšanje drugih stvari - eto npr. kod GTX960 memorija po defaultu radi na 9Ghz.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 8:38 (mrsmith).
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Ne zamjeram, no propuštaš nekoliko stvari:

1. tvrdnja je da GTX 970 nema 4GB VRAM-a --- ovo je nemoguće i netočno, jer vidimo da čipove ima

2. tvrdnja je da GTX 970 nema 256-bitnu sabirnicu --- ovo je netočno jer smo vidjeli Samsungove čipove koji su 32-bitni (32x8)

3. tvrdnja je da GTX 970 ne može adresirati više od 3,5GB VRAM-a: Ovo testira moj alat. Puni VRAM. Ako može moj alat (iznimno jednostavna D3D11 app) onda znači da taj VRAM postoji i može se adresirati.

Dakle, uzrok  nekih problema može biti hrpa razloga. Driver nije glupi malloc pa da je jednostavan. Radi se o hrpu načina na koje driver upravlja memorijom, optimizira upravljanje memorijom i "pametno" barata svim aspektima. Postoji hrpa situacija u kojima GPU driver može drugačije upravljati podacima koje ima. Možda će u nekim situacijama optimizirati podatke da ostavlja prostora u VRAM-u za neke situacije namjerno u odnosu na mogućnosti procesiranja, a što bi mogao biti razlog zašto se u nekim situacijama GTX 970 kartica ponaša drugačije od GTX 980.

Dakle, ovaj test ne služi dokazivanju (niti je to moguće) da svi aspekti upravljanja video memorijom rade tako da pune 100% prostora, već isključivo kontrira tvrdnji da kartice ne mogu napuniti 4GB video memorije. Očito mogu.

Ovaj moj test se ne ruši na 16GB RAM-a i 4GB VRAM-a 970 bez ni sa PF-om. Tako da...

Stjepanj kaže...

Evo ti jedan odgovor napisan za drugi forum (engleski jezik):

FrAnTiC kaže...

Hi there toncij I have a question for you because you seem to understand theese things quiet well.So I am wondering how these apps like GPU-Z,MSI Afterburner ect. detect the vRAM are they checking somehow the amount of memory or they just read some info inprinted onto the GPU/vBIOS or whatever.And the second thing is that I  dubt that all of the manufacturers have decieded to put less memmory than advertised on their cards so this has to be software issue right?Or there is possibility that there is physicaly 4Gb on the GPU and for some reason aren't fully accessable? I don't know please enlighten me on the subject.Thanks in advance.

I'm a programmer, but I'm not an expert on 3D graphics so I can't tell exactly with precision. The test here solely fills up memory with textures.

In reality, there are multiple types of data structures you create in D3D and for each and every of those a GPU BIOS/driver may have different memory management strategy/caching/flushing/paging etc. Even for different sets of textures it can have different way of managing them so we may see full 4GB usage with this texture of mine, but in some other situation it may as well stop at 3.5, 3.6, 3.7 or 3 GB.

Direct3D always tracks available texture memory and calculates what textures are needed and what are not and those algorithms vary in complexity and ways of work. It may be dependent of how much processing power card has and how it handles the specific data type. If 980 does not leave itself "space" after 3.5GB in some cases and 970 does, it may be related to types of data it manages in that memory. Maybe it will fill it to 4GB with this texture size and type (32bpp ARGB unsigned 1k) and not with some other format. It may fill everything with dynamic textures and not some shared (dynamic textures can't have D3DPOOL_MANAGED pool).

Games, on the other hand, are by multiple levels of magnitude more complex beasts. Games can employ all kinds of hardware or software hacks and tricks to optimize for something nobody is aware of.

In the end, it is solely responsibility of Nvidia to check up on this. They're the only entity that can truly determine what problem is causing erratic behavior and why. They have access to driver, BIOS and other required code, algorithms etc nobody here can have. We're just guessing (presumably wrong) and they can just test to know.

However. The very fact seems to be that memory chips I've seen are 32-bit Samsung making combined 256-bit bus and 4GB of VRAM and that I can make GPU to show me full usage of 4GB of VRAM.

Nothing more, nothing less - There is nothing else I can actually prove without significant testing of hundreds/thousands of possible combinations a game can do: texture formats, types and sizes, other data, algorithms etc. And even then I wouldn't be able to exactly know what is going on.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 9:18 (Tonči).
12 godina
Gtx 9xx Club
meni PF of i nemam problema za sada,sve radi kako treba
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mrsmith kaže...
chaselol kaže...

128bit memory bus

Gdje su sad oni koji su s**li po meni unatrag mjesec-dva kad sam rekao da će imati najvjerojatnije 128bit/2gb ali na bržem taktu.. :) kao što rekoh, ide se na optimizaciju perfomansi/efektivnosti. Stižu nam jače ali hladnije/tiše kartice, što može biti samo plus. Bez obzira na manji bus, naći će oni načina da to ne utječe na rad kroz poboljšanje drugih stvari - eto npr. kod GTX960 memorija po defaultu radi na 9Ghz.

Ne radi memorija na 9Ghz nego kao i kod GTX 970/980 na 7 Ghz a to što si vidio 9Ghz je marketnig, odnosno oni to reklamiraju da je tih 7 Ghz 30% brže pa je isto kao da je 9Ghz. Optimizacije da, ali neke stvari ne mogu tako lako spasit ni razno razne "optimizacije".  U svakom slučaju biti će to dobra kartica samo treba vidjeti koliko će koštati.

13 godina
protjeran
Mislim da se u nekim igrama nova gtx960 nece moci ni prismrditi r9 280 zbog premale propusnosti, neke igre doslovno rikavaju radi toga!
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
Gtx 9xx Club

Nocas dosao sa posla i pokrenem Mordor i bez problema predje 3.5gb vram usage,imam instaliran ultra texture pack.Sto se tice 128bit sabirnice u 2015 godini....engini i igre se sve vise oslanjaju na veliku propusnost a 128bit niti uz nvidia optimizacije tu nema sta radit osim u najnizem zamislivom segmentu grafa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...

Da nebude zabune ruši se COD-AW bez pagefile-a sa 8gb RAM dok FarCry4 ne.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
12 godina
Gtx 9xx Club

U Shadow of Mordor mi je pri 1080p uz ultra postavke vram usage otisao do 3978mb.A vidim da se ekipa muci na tisucu i jedan nacin da natjeraju gtx 970 grafe da predju 3,5gb vrama na istim postavkama?Dali ima netko od vas Mordor pa da proba na 970?Naravno jos jednom napominjem da imam instaliran onaj paket za ultra teksture........

EDIT:

Kada stavim u opcijama da se interno renda u 4K onda mi je max vram usage 4004mb a average oko 4gb konstantno tojest moja grafa nema dovoljno vrama za te postavke u Mordoru.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 11:07 (MEGATAMA).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice