- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
izgleda da je AMD odlučio "dizati" cijene,npr. 360-380 funti za 8GB nasuprot 220-260 za 4GB i to sve skupa bi mogla Nvidia počet pratitm,da "vrate cijene " ipak gore negdje nazad,da obje firme ne gube u konačnici,a da kupci dobijaju,ne znan,valjda ćete vi bolje znati...jer za min 220x2 je 440 funti,skoro ka jedna ta 8GB,i triba vidit koliko će koštat ipak 970 i 980,kad dođu s 8GB...samo prijenosin vijest s stranih portala...lp :)
http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/amd-radeon-r9-290x-8gb-available-for-pre-order-but-prices-are-high/
izgleda da je AMD odlučio "dizati" cijene,npr. 360-380 funti za 8GB nasuprot 220-260 za 4GB i to sve skupa bi mogla Nvidia počet pratitm,da "vrate cijene " ipak gore negdje nazad,da obje firme ne gube u konačnici,a da kupci dobijaju,ne znan,valjda ćete vi bolje znati...jer za min 220x2 je 440 funti,skoro ka jedna ta 8GB,i triba vidit koliko će koštat ipak 970 i 980,kad dođu s 8GB...samo prijenosin vijest s stranih portala...lp :)
Sami sebi s..u u usta.. neznam koji će vrag nekom 8GB na AMD kartici - pogotovo po toj cijeni! Za igranje apsolutno nepotrebno, a za profesionalnu upotrebu (gdje je gpu ram jako bitan) se još uvijek uvelike koristi ekskluzivno CUDA support, a OpenCL je rijetkost ili postoji u manje popularnim programima. Nažalost, mislim da ako će netko i kupovati 8GB kartice, preko 90% će ih biti iz nVidia-e bez obzira na cijenu.
EDIT: Očito u ovoj temi ima više AMD-ovaca nego korisnika nVidia kartica, pa se ovdje prave pametni i thumbdownaju sve što se tiče nVidije - neki iz jala jer nisu u mogućnosti posjedovati bolje jer im mama i tata nisu dali 1000kn veći budžet za računalo, neki jer si jednostavno ne mogu priuštiti bolje, a neki jer su zadrti fanovi drugorazrednih proizvoda. Budimo realni, da se ima, svi bi koristili nVidia kartice ;) ali ajde, samo nek svatko svog konja hvali.
Btw, nisam vidio toliko halabuke sa suprotne strane u AMD R9 2xx temi, toliko o prepotentnosti AMD korisnika..
Prije koji mjesec sam savjetovao ekipi ovdje da uzimaju grafe sa vise od 2gb vrama i onda vas je 90% bilo protiv mojih savjeta i tvrdilo se da je 2gb vise nego dovoljno.....da.Vram usage ne raste SAMO sa visom rezolucijom....
Prije koji mjesec sam savjetovao ekipi ovdje da uzimaju grafe sa vise od 2gb vrama i onda vas je 90% bilo protiv mojih savjeta i tvrdilo se da je 2gb vise nego dovoljno.....da.Vram usage ne raste SAMO sa visom rezolucijom....
Pa gle, realno gledajući, možeš nabrojati na prste jedne ruke igre kojima treba više od 2GB gpu rama pri 1080p i full detaljima (mainstream).
Sto zelis reci ?
Kad se prica o max postavima na grafama od 2GB onda ti je zadnji problem tih 2 GB, igre neidu na Ultra ne iz razloga sto imas 2Gb nego sto nemas dovoljno cuda jezgri ropa i bita memory sabirnice u kombinaciji.
Najjaca grafa od 2GB je GTX 770, ako uzmes u usporedbu sa njom GTX 770 4GB prema benchmarcima su gotovo identicne - na vecim rezama je na ultra postavima nesto bolja gtx 770 4Gb ali na tim rezama ionako ona nema dovoljno hardwareske snage da napravi neku razliku u odnosu na ovu sa 2 GB.
mrsmith, niti jedna igra na 1080p netreba vise od 2GB, mozd i povuce vise ako ima - ako nema radit ce do 2Gb - mogu oni maglu prodavati sa shadow of mordor i evil within itd ja sam ih obje igrao na ultra sa svojom GTX 670 AMP 2gb sa 45-60 fps sto su i drugi potvrdili u temama o tim igrama.
Osim tekstura i AA metode ti utjecu na vram i jos pokoji element,ima vise novih naslova gdje vidim da mi vram usage ide preko 3gb vrama.Nista lose samo i dalje stojim iza svoje preporuke ako netko vec uzima gtx770 recimo neka onda potegne na 4 gb model,zasto nebi iskoristio u novim naslovima full mogucnosti svoje grafe.
Ide ti na 290X koja ima i koristi od toliko rama jer na tim max detaljima može tjerati i visok AA. Grafe u rangu GTX 770 i slabije od nje rade sasvim optimalno i sa 2 GB rama. Imaš usporedbe GTX 760 ili GTX 770 sa 2 i 4 GB rama i razlike su nikakave, a do sada još ni jedna igra nije izašla koja se nemože pokranuti ugodno na nekim optimalnim detaljima sa 2 GB rama. Igra koja će tražiti minimum 4 GB će i tako onda biti pre veliki zalogaj za sadšnje 2 GB kartice.
Ali ako netko kupuje sada GTX 760 ili 770 iako ne vidim zašto bi to radio sobzirom na užasne cijene, naravno da mu je bolje kupiti sa 4 GB. Tko zna, možda u nekim sitacijam i profitira sa više rama na tim karticama.
Sto zelis reci ?
Kad se prica o max postavima na grafama od 2GB onda ti je zadnji problem tih 2 GB, igre neidu na Ultra ne iz razloga sto imas 2Gb nego sto nemas dovoljno cuda jezgri ropa i bita memory sabirnice u kombinaciji.
Najjaca grafa od 2GB je GTX 770, ako uzmes u usporedbu sa njom GTX 770 4GB prema benchmarcima su gotovo identicne - na vecim rezama je na ultra postavima nesto bolja gtx 770 4Gb ali na tim rezama ionako ona nema dovoljno hardwareske snage da napravi neku razliku u odnosu na ovu sa 2 GB.
mrsmith, niti jedna igra na 1080p netreba vise od 2GB, mozd i povuce vise ako ima - ako nema radit ce do 2Gb - mogu oni maglu prodavati sa shadow of mordor i evil within itd ja sam ih obje igrao na ultra sa svojom GTX 670 AMP 2gb sa 45-60 fps sto su i drugi potvrdili u temama o tim igrama.
Vjerovatno si probao shadow of mordor bez Ultra texture pack-a, zato ti je radila uredno.
pa nije ni mogao probat kad je to za 4k rezu namjenjeno(isprobao izgleda fantasticno!),a na 1080p high texture pack i high isto izgledaju
tko mi je dao TD nema pojima o cemu pricam i lako je samo dat TD a ne argumenirat ...
pa nije ni mogao probat kad je to za 4k rezu namjenjeno(isprobao izgleda fantasticno!),a na 1080p high texture pack i high isto izgledaju
Nadji mi gdje pise da je za 4K rezu. Fino pise da se to sve odnosi na 1080p rezu. Ja takodje ne mogu igrati Ryse son of rome na very high texturama za koje je navedeno da zahtjevaju 3GB+ Vrama. ;)
nemora pisat ali ti na forumu u topicu od igre pise pa porcitaj malo tamo neda mi se trzait HD pack je za 4k i DSR ok , uostalom doci ce neko
pa ce ti potvrdit sto sam napisao EOD ...
nemora pisat ali ti na forumu u topicu od igre pise pa porcitaj malo tamo neda mi se trzait HD pack je za 4k i DSR ok , uostalom doci ce neko
Fino su ti u igri naveli, a ti ne moras citat. Uostalom briga me, misli sta zelis. I ne moras davati TD na svaki post ako nesto nije onako kako ti tvrdis da je.
Fino su ti u igri naveli, a ti ne moras citat. Uostalom briga me, misli sta zelis. I ne moras davati TD na svaki post ako nesto nije onako kako ti tvrdis da je.
Nabavi normalan procesor pa ces vidjeti kako lete frameovi ;-) zezam se - kod grafa sa 4 gb se koristi vise kod grafa sa 2gb se koristi manje - za to su zasluzni driveri - pogotovo od nvidie - pozeljno je naravno imati sto vise v rama ali to nije kljucno - nemojmo pocimati raspravu - ista stvar je sa 8 jezgri od fx proca - koristi ih sustav ako ih ima - ako nema onda koristi 4 i iz toga izvlaci maksimum - a razlike su zanemarive ... end
vidis neke igre SLI memu zbrajaju to sam primjetio iako se o tome ne radi , meni je igra javila da imam 8gb V rama i pustila me da stavim sve na max
Nabavi normalan procesor pa ces vidjeti kako lete frameovi ;-) zezam se - kod grafa sa 4 gb se koristi vise kod grafa sa 2gb se koristi manje - za to su zasluzni driveri - pogotovo od nvidie - pozeljno je naravno imati sto vise v rama ali to nije kljucno - nemojmo pocimati raspravu - ista stvar je sa 8 jezgri od fx proca - koristi ih sustav ako ih ima - ako nema onda koristi 4 i iz toga izvlaci maksimum - a razlike su zanemarive ... end
Znaci vram nije bitan i razlike su male, je li? Zato ja s Ultra texturama imam avg 15 frejmova, a s High texturama imam 50 frejmova avg. Nisam poceo raspravu nego sam rekao neko realno stanje sto se tice igre i vrama. Ako je tebi ovo zanemariva razlika, onda ne znam sta da ti kazem. :)
U krivu si,hd teksture paket je za 1080p rezoluciju i razlika je itekako vidljiva.Skinuo sam i ukljucio,ako nevidis razliku mozda ti postavka neradi kao sto nije radio niti motion blur a sa ovim zadnjim updateom radi.
Sad dali su te ultra teksture smrtno bitne...nisu.
I savjet svima je da si skinu zadnji update jer dize performanse,motion based blur sada radi itd.......
4mal, ti si vjerujem neko dijete od 15-18god, ako nisi onda se ponasas kao da jesi. Ako imas nesto pametno reci, ako nemas ostavi se lupanja TD po forumu, idi radino nesto korisno.
Ne kuže to neki ili se zavaravaju placebo efektom .
Znaci vram nije bitan i razlike su male, je li? Zato ja s Ultra texturama imam avg 15 frejmova, a s High texturama imam 50 frejmova avg. Nisam poceo raspravu nego sam rekao neko realno stanje sto se tice igre i vrama. Ako je tebi ovo zanemariva razlika, onda ne znam sta da ti kazem. :)
Tko je prvo zatamljeno rekao ? Ja sam napisao da je pozeljno sto vise! Zazanemarive razlike sam naveo za taktove i jezgre za procesore a vezano za grafe sam gore objasnio u postu da njej glavni problem u nedostatku v rama nego u hardwareskoj snazi grafa na ultra postavima omg sa kime se ti svađas -
Ima hd 7750 sa 4gb pa probaj sa njom stavit na ultra texture...
ma neda mi se sa vjetrenjacama borit nek stave 4k UHDTV ili LCD pored LCD 1080p u HD texturama pa ce vidjet itekakvu razliku al dobro svako ima svoje brije i to moramo postivat
ista stvar kad mi neko ide tupit da tko igra u DSR u 4k na 1080p --- netreba kupit 4k monitor LOL da je tako ( NV bi sudili svi od reda uzduz i porijeko)
Malo pretjerujete sa tim VRAM količinama, igre koriste više vrama zbog novih konzola ali da će koristit 8 gb sumnjam. Nove konzole imaju raspoložljivo 8 gb memorije koju mogu dijelit između GPUa i RAMa. ~ 2,5GB od te memorije je rezervisano za OS tako da ostaje još 5,5GB za RAM i VRAM. Predpostavljam da je neki minimum 1,5-2 GB za ram i za grafu ostanu 3-4GB. Naravno ovo varira od igre do igre.
P.S: Evo razlike između ultra hd i high textura u shadow of mordor-u ( 1 - 2 ). (Hint: nema nikakve značajne razlike) Također igra koristi ~ 3,5GB a ne 6 pri ultra hd texturama.
edit: citat sa pcgamer.com
"The Steam store page for the ultra textures says they are “the highest resolution textures available,” but when I loaded them in game, I had to double check that they were even installed at all. The ultra textures are so incredibly similar to the high setting ones that when I compare near identical images I can only catch a subtle difference here or there."
Tko je prvo zatamljeno rekao ? Ja sam napisao da je pozeljno sto vise! Zazanemarive razlike sam naveo za taktove i jezgre za procesore a vezano za grafe sam gore objasnio u postu da njej glavni problem u nedostatku v rama nego u hardwareskoj snazi grafa na ultra postavima omg sa kime se ti svađas -
Ima hd 7750 sa 4gb pa probaj sa njom stavit na ultra texture...
Vidim da spominjes slabasan gpu i vecu kolicinu vrama uz njega. Mislis da GTX 770 (ako izuzmemo kolicinu vrama) nije dovoljan za 1080p rezu da gura na max shadow of mordor?
nisam dijete i samo sam ti lupio jedan TD neznam zasto se uopce loze ljudi na to (mene bas briga ) ne znaci da sam ljut ili nesto nego da mi se ne svidja odredjena tvrdnja
i napisao sam ti u zadnjem postu , ti napadas bzvz ...
nisam dijete i samo sam ti lupio jedan TD neznam zasto se uopce loze ljudi na to (mene bas briga ) ne znaci da sam ljut ili nesto nego da mi se ne svidja odredjena tvrdnja
i napisao sam ti u zadnjem postu , ti napadas bzvz ...
Ne napadam, nego sam samo rekao da se Ultra HD texture pack odnosi i na 1080p rezu. Ti si rekao da su samo za 4K.
ma neda mi se sa vjetrenjacama borit nek stave 4k UHDTV ili LCD pored LCD 1080p u HD texturama pa ce vidjet itekakvu razliku al dobro svako ima svoje brije i to moramo postivat
ista stvar kad mi neko ide tupit da tko igra u DSR u 4k na 1080p --- netreba kupit 4k monitor LOL da je tako ( NV bi sudili svi od reda uzduz i porijeko)
Ti poravnavas supersemplanje sa kvalitetom tekstura.......logicno je da ces na nativnom 4k ekranu imat bolju/detaljniju sliku nego supersampling od 4k na 1080p posto ga koristis primarno u svrhu antialiasinga na 1080p ekranu.
Sa druge strane kvaliteta tekstura ne funkcionira na taj nacin i na recimo 1080p rezi mozes imat predetaljne teksture ali isto tako i uzasno mutne i nedetaljne a sad si ti razmisli zasto da ti ne pisem knjige ovdje.
ma ok znam da se odnosi ali posto imam UHDTV i LCD samo ocu rec da na 4k HD texture vise dolaze do izrazaja na 4k to sam ja primjetio dok kad sam iste pokrenuo na ful HD nisam nesto pretjerano vidio razliku
jbga krivo sam se izrazio bio gore na pocetku labsus
Vidim da spominjes slabasan gpu i vecu kolicinu vrama uz njega. Mislis da GTX 770 (ako izuzmemo kolicinu vrama) nije dovoljan za 1080p rezu da gura na max shadow of mordor?
Pa ti si poceo tu pricati kako su tih 4gb prebitni i kljucni a ljudi koji imaju 4gb kartice kazu da njje bas tako - 770 je dovoljna za shadow of mordor -
I komentar na ovaj dsr - bez 4K monitora se mozete pozdravit sa 4k -
Btw dsr ima samo funkciju da se ljudi rjese sto prije starijeg hardwarea jer ga dsr opterecuje i kad ljudi dobiju slabije performanse pozele nove gpu i nvidia spremi lovu u đep
Dsr OFF