Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 941.658
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
Penryn kaže...

Ako usporedimo naše cijene i cijene na CU kod nas bi najjeftinije GTX 950, gigabyte i palit, trebale bit oko 1400-1450kn a MSI oko 1550kn. Po meni i nije baš nešto posebno povoljna, radije za 1700kn uzmem malu Gigu GTX960 ITX..

Realno ako bude iznad 1400kn bice fail, vec od 1600 imas daleko brze r9 280/gtx 960 kartice, ako bude 1500 to stvarno ce biti mamac za neupucene, da za 100kn vise dobije 20-30% jaci proizvod...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan
Reedy kaže...
Reedy kaže...

Dobio GTX 970 STRIX, ali nažalost ima coil whine, zapravo nisam siguran dal je coil whine jer je više buzzing sound nego cvrčanje i nije ovisno o fpsu nego zauzeću grafe, uvijek kad bi zauzece grafe se popelo iznad 45% počelo bi zujiti, ne glasno, ali se ipak čuje. Npr igram Call of Juarez stari, 200 fpsa lockano, usage 20% grafe, nema zujanja niti ništa, igram gta 5, 60 fps lock, usage 60% i zuji... hmm

Probao je kod frenda, on ima Fortron Raider 650W napajanje i coil whine nema, tj. neprimjetan je.

Ukoliko kupim isto takvo napajanje, da li mi je garantirano da će isto tako raditi kao i kod njega ? 

Ja imam tu STRIX-icu i napajanje Corsair TX650.Coil Whine imam kad fps ode preko 200,a kad uključim V-Sync nema ničega.I kad sam GTX 660 imao,uvijek kad nije fps bio limitiran,imao sam coil whine na grafičkoj.

STEAM - L3giONaR ORIGIN-L3Gi0naR UPLAY- L3giONaR
14 godina

Općenito pravilo je što veći fps, to jači coil whine. Ja sam to riješio s RTSS (koji dođe uz afterburner), postavio sam framerate limit na 200 i nema coil whinea nigdje.

15 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Evo stigla je Gigabyte GTX 970 G1 danas, kartica je zvijer. Ne prelazi 70°C na 1600/1900 OC a ventilatori su na stock profilu. Neću je posebno slikat jer izgleda kao i sve druge :D.

GPU i CPU GPU i CPU
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
Gtx 9xx Club

Evo gtx 950 u mindfactory: http://www.mindfactory.de/search_result.php/search_query/gtx+950/listing_sort/6 , u computeruniverse: http://www.computeruniverse.net/en/list.asp?searchname=gtx+950&v=0&o=%5BVKB%5D%2C+%5BN1%5D%2C+%5BN2%5D.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 23:34 (MADAGASCAR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
D.N.R. kaže...

Evo stigla je Gigabyte GTX 970 G1 danas, kartica je zvijer. Ne prelazi 70°C na 1600/1900 OC a ventilatori su na stock profilu. Neću je posebno slikat jer izgleda kao i sve druge :D.

1600 ili 1500?

15 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Gigabyte OC Guru kaže 1500 ali ima neka čudna očitanja, a HWinfo i Gpu-Z 1600. Druga dva nikada nisu imali krivo očitanje. Nema throttlanja tijekom rada, barem tijekom 3Dmarka i Heavena, igre još nisam stigao igrat. Sad ću malo GTA V prije spavanja upalit da vidim kako radi.

Nego s čime inače OC-ate ove kartice? Standradno sa MSI AB ili više voli neke druge programe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Afterburner.......

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
D.N.R. kaže...

Gigabyte OC Guru kaže 1500 ali ima neka čudna očitanja, a HWinfo i Gpu-Z 1600. Druga dva nikada nisu imali krivo očitanje. Nema throttlanja tijekom rada, barem tijekom 3Dmarka i Heavena, igre još nisam stigao igrat. Sad ću malo GTA V prije spavanja upalit da vidim kako radi.

Nego s čime inače OC-ate ove kartice? Standradno sa MSI AB ili više voli neke druge programe.

daj ss iz gpu-z-a  (grafove tokom heavy loada:), odvrti valey,heaven i sl.

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
Gtx 9xx Club
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Evo daj mi malo vremena :). Danas će bit.

Update: Evo heaven i valley, graf je bio konstantan. Cjeli dan vrtim karticu po benchevima i moram reć da sam vrlo zadovoljan. Mogu sutra još toga odvrtit, sad odoh leć.

Sorry na čekanju.

Valley Valley
Heaven Heaven
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 0:46 (D.N.R.).
12 godina
Gtx 9xx Club

da se ne bi netko zajebao kao ja i narucio gigabyte GTX970 OC misleci da je to isto sto i G1, evo malog vodica o razlikama izmedju dvije kartice:

https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/2xluy3/gigabyte_gtx_970_oc_vs_g1_gaming_side_by_side/

pitao sam ove u iponu mogu li zamjeniti OC za G1 pa cemo vidjeti..

lol

rijec je o:

http://hr.ipon.eu/webshop/product/gigabyte_gv_n970g1_gaming_4gd_gtx970_4gb_gddr5_oc_pcie_____/788592

http://hr.ipon.eu/webshop/product/gigabyte_gv_n970wf3oc_4gd_gtx970_4gb_gddr5_oc_pcie______/809516

ukratko, G1 verzija ima backplate, metalan cooler i 4 heatpipea OC verzija nema backplate, plastican cooler i 2 heatpipea  + za G1 verziju biraju prorbrane cipove koji se lakse OCaju..

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 9:15 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Pa nemas se sta zajebat, obicna je jeftinija pobogu, razlike su male, tko zeli dati za to 200kn vise samo naprijed! Moja obicna je prosla sve bencheve na 1570mhz pa eto izgleda i probran cip! nemres fulat s nijednom obje su odlicne po pitanju perfomansi i hladenja!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

razlika u cijeni je manja od 200kn a u kvaliteti drasticno bolja G1..

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
Fanu kaže...

Kako gdje potrefiš za cijene. Pred dva dana kad sam naručio svoju G1 bila je jeftinija od WF3 za 150-200kn,ali to valjda ovisi o nabavljaču. Ostali modeli 970ke su bili skuplji od G1.

17 godina
Fanu kaže...

otom potom druže...

garancija imaš jednaku kod obje..

ne znam što ti točno misliš pod kvalitetom..

ja mislim da nam prodaju samo maglu sa time "gaming ili oc" u naslovu..

mene ovo sve više nervira..

12 godina
toxic kaže...
Fanu kaže...

otom potom druže...

garancija imaš jednaku kod obje..

ne znam što ti točno misliš pod kvalitetom..

ja mislim da nam prodaju samo maglu sa time "gaming ili oc" u naslovu..

mene ovo sve više nervira..

jednaka je garancija da, ali za G1 biraju cipove koji se bolje overclockaju i stavljaju metalni cooler sa bolje izvedenim hladjenjem + backplate

znaci da je kartica izdrzljivija i duze ce trajati

koliko citam po netu, obicna OC verzija je krhka i teze je s njom baratati..

u svakom slucaju dobivas kvalitetnu graficku (tj sam GTX970 cip) - pitanje je u kakvom pakovanju zelis taj cip 

mislim da se zbog kojih 100kn vise isplati ici sa kvalitetnije izvedenom grafickom

ako vec placam 2.5k+kn za graficku, onda bih radije da je metalna i da se na izradi nije stedilo..

17 godina
Gtx 9xx Club

Slažem se ako je tako mala razlika..

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Za ovu obicnu verziju sam citao da se savija.....sad dali je to istina......

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Savijena je malo pod tom silnom dužinom. U pogledu toga bolja je G1 verzija zbog backplatea, al u pogledu sveg ostalog.. Meh.

17 godina
Gtx 9xx Club

Ja sada da kupujem kada gledam sve ostalo opet bih uzeo g1 gaming..

Eventualno bih razmislio i MSI izvedbi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
D.N.R. kaže...
Stjepanj kaže...

Evo daj mi malo vremena :). Danas će bit.

Update: Evo heaven i valley, graf je bio konstantan. Cjeli dan vrtim karticu po benchevima i moram reć da sam vrlo zadovoljan. Mogu sutra još toga odvrtit, sad odoh leć.

Sorry na čekanju.

e gledam ovu tvoju g1 i svoju.

tvoj ko da ima custom bios? brijem da je ova bila na popravku ili ti nisi prvi vlasnik... - ne želim te plašiti no

vddc ti je na 1.25v a default je 1.218v

gpu ti je dignut na 1600mhz što nema šanse da je na defaultu, to mozes samo uz custom bios napraviti..

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 12:55 (toxic).
15 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ej, evo da napišem dvije tri o tome.

Pošto sam prije dvije godine imao negativno iskustvo sa jednom "tobože" novom karticom iz jedne trgovine u HR u kojoj nebi ni zip tie više kupio, pazio sam posebno na bilo kakve znakove korištenja, kartica je bila u antistatičkoj vrećici koja je isto bila čista i lijepo zatvorena nikad otvarana ali to se može sredit da tako izgleda, ali ja mislim da nije. Pregledao sam karticu uzduž i popreko pod svijetlom prije nego sam je stavio u komp, nema otisaka prstiju, nema čudnih mrlja po pcbu, backplateu, nema ikakvih znakova prašine ili bilo kakve prljavštine jedino što mi je upalo u oko da je malo skrivljen onaj metalni dio gdje su rupe gdje idu šarafi za pričvrstit u kućište ali to je moglo nastat i tijekom testiranja u tvornici. Također nigdje nije bilo nikakvih čudnih ogrebotina itd.

A bios nisam dirao uopće, ako hoćeš skinem bios sa gpu z i uploadam pa pogledaj ako ti je šta sumljivo.

Ovi klokovi su dobiveni sa podignutim power limitom i sa podignutom voltažom, jedino je ventilator na stock profilu bio. Možda se nisam dobro izrazio ili sam zaboravio napisat pošto je kasno bilo jučer.

Update: Evo skinuo sam sa techpowerupa zadnju verziju biosa za G1 i bios sa svoje kartice sa gpuz, otvorio u kepler bios tweakeru i biosi su identični po postavkama. Sve je isto osim datuma i checksuma.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 13:39 (D.N.R.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Moja MAX preporuka SVIM vlasnicim maxvell serije je da za antialiasing koristite MFAA gdje god je podrzan.....fantastican tech.

Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
Gtx 9xx Club

Ček na stocku ti grafa radi na 1600 MHz??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ne ne, OC je 1600 max na jezgri, ventilator je na stock profilu, nisam uopće dirao vent jer se dobro hladi svejedno.

Evo ovako izgleda kad je OC, http://imgur.com/bOMg9OM

A ovo je stock http://imgur.com/imSubYS

Na drugom screenshotu su i stock frekvencije pod loadom, bez diranja ikakvih postavki. Nešto sam malo igrao bf4 mp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 15:25 (D.N.R.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo da se i ja prikljućim klubu zelenih. legla Gigabyte gtx970 gaming g1 revizija 1.1 za 2100kn (koristena 6mj)

Nema coil vine, i prilično je tiha u radu. ali ipak sam se odlućio za modanje biosa i uključio opciju gašenja ventilatora u idle.

Jesam malo trtario prilikom flashanja biosa ali se sretno završilo. Kako je komp večinom na netu nema smisla da grafika usisava bezveze prašinu.

sada sa ugašenim ventilatorima temp je 35 a prije je bila 28. Load 58 u Heavenu.

jedino sam primjetio tokom testiranje u Heavenu ponegdje malo trzuckanje. a fps piše da je preko 60. Da li je to normalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

napisao je da je dignuo voltazu,a sve ostalo je stock.

1600 mhz neide ta grafa bez dizanja voltaze, to se svi slazemo

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Ma prvotno je bilo pisalo kao da je to stock boost pa su pala pitanja :)

1600mhz na zrak i bez posebnih intervencija visih sila....pa kuda ide ovaj svijet :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...

Ma prvotno je bilo pisalo kao da je to stock boost pa su pala pitanja :)

1600mhz na zrak i bez posebnih intervencija visih sila....pa kuda ide ovaj svijet :)

Nope. Napisao sam u nekoliko navrata da je samo ventilator na stock profilu (što znači da nije pojačavan ili agresivniji od tvorničkih postavki). Nisam nigdje spominjao boost kao takav. I napisao sam također da su klokovi dobiveni sa podignutom voltažom, pa mi nije bilo točno jasno što vam je točno nejasno :D. U ostalom default boost se vidi iz screenshota gore.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice