Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 941.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
Almin94 kaže...

E gospodo, da vidimo sto kazete na ovo. 

Skinuo sam Shadow of Mordor, pokrenuo Benchmark, zatim malo igrao i pratio VRAM usage. Igra vuce preko 5GB VRAMA, a na pocetku igre povuce i vise od 6GB (zadnja slika). A jos cudnije od ovoga je to sto igra nema ni trunke microstutteriga. Sada sam na Windows 10 i SSD-u. Evo uslikao sam i koju sliku na kojoj se vidi pagefile usage prilikom igranja. Pagefile je na ssd-u.

Ljudi šta kažete na ovo?

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

kaj bi trebali?, grafa uzela resursa koliko joj treba...da je barem vise takvih!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nije čudno što ME:SoM koristi više od 4GB VRAM kad ti u samoj igri kažu da za najjače teksture trebaš 6GB VRAM-a.

A to što ti nema stutteringa u igri je ili zbog toga što ti je preostalo dovoljno RAM-a koji je preuzeo ulogu pohrane tekstura ili zbog toga što čak ni RAM nije uspio pohranit sve te silne gigabajte preko limita pa je ulogu prebacio na pagefile, koji se nalazi na super brzom SSD-u pa ne osjetiš nikakav stuttering.

Iako, doduše, nisam ni ja iskusio nikakav stutter u igri, a imam pagefile na HDD. Može bit da nas je RAM spasio u oba slučaja.

12 godina
Gtx 9xx Club

Igram mordor na ultra teksturama i nema stutteringa,to sam vec prije bio istaknuo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Kaj vi vidite razliku na full HD monitoru između normalne i ultra texture? Kaj nisu te ultra za 4K monitore? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne razmišljam uopće previše o tome, stavim na najjače i deri. U 99% slučajeva nema problema.

12 godina
XXX kaže...

Kaj vi vidite razliku na full HD monitoru između normalne i ultra texture? Kaj nisu te ultra za 4K monitore? 

Pa ja igram na 50inch plazmi i poprilicno sam blizu i vidim razlike u teksturama,detaljima,antialiasingu...u biti u svemu.

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Uredu sve, ali nikada mi se nije desilo da ide iznad 4GB. 4GB je bio plafon na svim ostalim igrama koje sam testirao, čak i na 4K. U to vrijeme sam bio na Win 8.1. SSD i RAM opet nisu toliko brzi da ovo isprate u punom sjaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Uredu sve, ali nikada mi se nije desilo da ide iznad 4GB. 4GB je bio plafon na svim ostalim igrama koje sam testirao, čak i na 4K. U to vrijeme sam bio na Win 8.1. SSD i RAM opet nisu toliko brzi da ovo isprate u punom sjaju.

pa to bi kakti trebalo biti pod normalno s novim igrama + win10 + dx12..vidjet cemo

16 godina
Gtx 9xx Club

Dobio GTX 970 STRIX, ali nažalost ima coil whine, zapravo nisam siguran dal je coil whine jer je više buzzing sound nego cvrčanje i nije ovisno o fpsu nego zauzeću grafe, uvijek kad bi zauzece grafe se popelo iznad 45% počelo bi zujiti, ne glasno, ali se ipak čuje. Npr igram Call of Juarez stari, 200 fpsa lockano, usage 20% grafe, nema zujanja niti ništa, igram gta 5, 60 fps lock, usage 60% i zuji... hmm

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Almin94 kaže...

pa to bi kakti trebalo biti pod normalno s novim igrama + win10 + dx12..vidjet cemo

Boga mi zanimljivo ce ovo sve biti. 

15 godina
neaktivan
Reedy kaže...

Dobio GTX 970 STRIX, ali nažalost ima coil whine, zapravo nisam siguran dal je coil whine jer je više buzzing sound nego cvrčanje i nije ovisno o fpsu nego zauzeću grafe, uvijek kad bi zauzece grafe se popelo iznad 45% počelo bi zujiti, ne glasno, ali se ipak čuje. Npr igram Call of Juarez stari, 200 fpsa lockano, usage 20% grafe, nema zujanja niti ništa, igram gta 5, 60 fps lock, usage 60% i zuji... hmm

To ti je normala brate. 

16 godina
odjavljen
buljo781 kaže...

Nije čudno što ME:SoM koristi više od 4GB VRAM kad ti u samoj igri kažu da za najjače teksture trebaš 6GB VRAM-a.

A to što ti nema stutteringa u igri je ili zbog toga što ti je preostalo dovoljno RAM-a koji je preuzeo ulogu pohrane tekstura ili zbog toga što čak ni RAM nije uspio pohranit sve te silne gigabajte preko limita pa je ulogu prebacio na pagefile, koji se nalazi na super brzom SSD-u pa ne osjetiš nikakav stuttering.

Iako, doduše, nisam ni ja iskusio nikakav stutter u igri, a imam pagefile na HDD. Može bit da nas je RAM spasio u oba slučaja.

Ne baš. Ako mu i treba dosta prostora, driver će se pobrinuti da je ono što treba u VRAM-u kad to treba. Trzanje bi osjetio da iz sporijeg VRAM-a na 980 mora uzimati, a kamoli sistemske memorije ili ne daj Bože, diska.

XXX kaže...

Da, to u pravilu nema veze samo s rezolucijom ekrana i ne postoje "ultra" teksture niti to baš ima veze s "ultra HD", ako na to misliš. Malo je kompleksnije od toga.

Almin94 kaže...

Ima nekih igara koje mogu koristiti i puno više (GTA5, Witcher 3, Shadow of M...).

Na što misliš s ovim podebljanim?

16 godina
Almin94 kaže...
Reedy kaže...

To ti je normala brate. 

Imaš isti problem sa svojom G1 ?

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Na što misliš s ovim podebljanim?

Mislim na to da ssd ili RAM nisu dovoljno brzi da isprate nedostatak vrama bez stutteringa. Kada VRAM ide iznad 4GB, u isto vrijeme se povecava i pagefile. Međutim testirao sam sada i far cry 4 u kojem također ide iznad 4gb, a na win 8.1 plafon je bio 4GB za FC4.

Reedy kaže...
Almin94 kaže...
Reedy kaže...

To ti je normala brate. 

Da, ali nije ništa toliko bučno. 

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo još jedna slikica

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Reedy kaže...
Almin94 kaže...
Reedy kaže...

To ti je normala brate. 

na obicnoj wf3 oc takoder se cuje coil whine, na strixici jedva nesto tam prek 1200fps-a

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
XXX kaže...

Da, to u pravilu nema veze samo s rezolucijom ekrana i ne postoje "ultra" teksture niti to baš ima veze s "ultra HD", ako na to misliš. Malo je kompleksnije od toga.

Pa mislim baš na praktičnu primjenu, benefit u ljepšoj grafici. Zar nisu ultra texture "gušče" od običnih, pa kad staviš obične na veću rezoluciju izgledaju zrnato i mutnije od ultra textura, dok na manjoj rezoluciji su i ove normalne dovoljno guste da slika ne izgleda "pixelasto"? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 23:47 (XXX).
15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Evo još jedna slikica

Valjda se neko javi da još malo pojasni. Tek sa Windows 10 ovo ide iznad 4GB grafičke memorije. Ali najbitnije, NEMA stutteringa.

11 godina
Gtx 9xx Club

stigla kartica prije par dana al nisam imal priliku nit vremena pa da ju učlanim u club... 

The Time is always righT
Moj PC  
15 0 hvala 2
12 godina
Tonči kaže...
Almin94 kaže...

Ima nekih igara koje mogu koristiti i puno više (GTA5, Witcher 3, Shadow of M...).

slična je situacija kod gta5 kod mene kad stavim ignore na vram limit i dignem neke postavke čime se zahtjevi za vramom dižu na iznad 2gb, a sa svojom 550ti s 1gm vrama nemam nikakvog trzanja niti problema, iako mi je vram više nego dvostruko manji od zahtjeva

13 godina
protjeran

ova nabrijana gtx950 je dakle u rangu s r9 280/285/380 ne?! cijena bi joj onda trebala biti izmedu gtx 750ti i gtx960! ni lose ovak napamet...

17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ova nabrijana gtx950 je dakle u rangu s r9 280/285/380 ne?! cijena bi joj onda trebala biti izmedu gtx 750ti i gtx960! ni lose ovak napamet...

GTX 960 je jedva u rangu s R9 285, tako da ova gtx950 nema šanse. Ona se bori s R7 270X i R7 370.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 13:39 (Penryn).
13 godina
neaktivan

Ako benchevi nisu namjesteni onda je to best bang for buck grafa, osjetno brza od 270 cipa (koji je sporiji od 370 po ovom benchu iako je slabiji hardver 1024 vs 1280 shadera) a cijenom ce biti ispod 960 znaci cca 1200kn super. Mada vidjecemo

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 13:58 (chaselol).
16 godina
Reedy kaže...

Probao je kod frenda, on ima Fortron Raider 650W napajanje i coil whine nema, tj. neprimjetan je.

Ukoliko kupim isto takvo napajanje, da li mi je garantirano da će isto tako raditi kao i kod njega ? 

12 godina
Gtx 9xx Club

Hrpa ekipe ne skuzi da im cviljenje ne dolazi iz grafe nego napajanja.......

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
MEGATAMA kaže...

Hrpa ekipe ne skuzi da im cviljenje ne dolazi iz grafe nego napajanja.......

Moje je defitinitivno iz grafe.

14 godina
Gtx 9xx Club
Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ako usporedimo naše cijene i cijene na CU kod nas bi najjeftinije GTX 950, gigabyte i palit, trebale bit oko 1400-1450kn a MSI oko 1550kn. Po meni i nije baš nešto posebno povoljna, radije za 1700kn uzmem malu Gigu GTX960 ITX..

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice