Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 942.171
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
toxic

Ali AOTS se ne igra još, u alfi je. Nije igriv. Ako ga misliš kupiti da ga igraš, NEMOJ.

MEGATAMA kaže...
Tonči kaže...

Samo informacija: u Ashesu je FuryX brži od TitanaX na stocku i do 10% 

Nvidia opalila iz svih topova po developeru :)

Lažovi iz Nvidije. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 22:59 (Tonči).
13 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
Reedy kaže...

Pozdrav ekipo! 

Kratko pitanje, isplati li se zamjeniti MSI GTX 780 Lightning za ASUS STRIX GTX 970 OC ?

Radi se o ravnomjernim zamjenama, bez ikakvih nadoplata, obje kartice imaju garanciju jos vise od 2 godine.

Itekako se isplati jer nove igre koriste noviju maxvell arhitekturu,sam sam presao sa gtx 780 WF x3 OC na ovu i ima igara gdje je razlika bas velika ALI referiram se na overclockanu 970.

pa isplati se jer po defaultu dobis brzu karticu, u svemu ostalom ne, gtx780 na 1150+mhz je kao gtx 970 na 1400+mhz, bitan je core speed za ciste perfomanse u igrama, hw jacina je debelo na strani gtx780 jer ima znacajno vise cuda jezgri, gtx970 ima efikasnije no đaba joj kad ih ima premalo naspram ove mrcine! na 1300mhz gtx780 podere svaku gtx970 na 1500mhz...strix 970 je odlicna no lightning serija je za 3 klase iznad! da mogu vratio bi svoju 780 lightning za dvije 970-tke, no to sam samo ja... dakle mijenjaj se...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
16 godina
Stjepanj kaže...
MEGATAMA kaže...
Reedy kaže...

Pozdrav ekipo! 

Kratko pitanje, isplati li se zamjeniti MSI GTX 780 Lightning za ASUS STRIX GTX 970 OC ?

Radi se o ravnomjernim zamjenama, bez ikakvih nadoplata, obje kartice imaju garanciju jos vise od 2 godine.

Itekako se isplati jer nove igre koriste noviju maxvell arhitekturu,sam sam presao sa gtx 780 WF x3 OC na ovu i ima igara gdje je razlika bas velika ALI referiram se na overclockanu 970.

pa isplati se jer po defaultu dobis brzu karticu, u svemu ostalom ne, gtx780 na 1150+mhz je kao gtx 970 na 1400+mhz, bitan je core speed za ciste perfomanse u igrama, hw jacina je debelo na strani gtx780 jer ima znacajno vise cuda jezgri, gtx970 ima efikasnije no đaba joj kad ih ima premalo naspram ove mrcine! na 1300mhz gtx780 podere svaku gtx970 na 1500mhz...strix 970 je odlicna no lightning serija je za 3 klase iznad! da mogu vratio bi svoju 780 lightning za dvije 970-tke, no to sam samo ja... dakle mijenjaj se...lp

Pa "tvoja" Lightning 780 je na prodaju (kod mene), pa ukoliko te stvarno zanima ponudi nešto i dogovorimo se :D

OT: Ne razumijem, hvališ GTX 780 i na kraju kažeš da se mijenjam ?? .. hmm

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 22:30 (Reedy).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

mogu ti ponuditi jos jednu no mislim da bi se taj 2500k udavio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Evo jedan zanimljiv test, naravno ovisi od igre do igre al u globalu dobro se drži i5-2500k čak i na default taktu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 23:20 (Penryn).
13 godina
protjeran
Penryn kaže...
Stjepanj kaže...

Evo jedan zanimljiv test, naravno ovisi od igre do igre al u globalu dobro se drži i5-2500k čak i na default taktu.

mislio sam na 2x780

14 godina

U betlfildu ga i jedna zagrca

Far Cry je problem sam sebi jer je loše optimiziran za CPU, Unity je isto loše CPU optimizacije, Cryengine je čudak totalni. Meni sve igre na Cryengineu ne rade dobro ako imam Afterburner pokrenut (ne OSD, nego baš kompletni Afterburner).

Više me zapravo čudi što nema toliko razlike u Unityu, pošto on bez problema zakuca 4 jezgre na 100%.

12 godina
Stjepanj kaže...
MEGATAMA kaže...
Reedy kaže...

Pozdrav ekipo! 

Neznam koliko si u benchovima a koliko u igrama,ja sam odigrao doslovno svaki bitniji naslov u zadnjih par godina ili zaigrao bar par sati....benchevi daju vrlo vrlo drukciju sliku od igara.Recimo 970 je primjetno bolja od 780 i u starijim igrama gdje se u scenama koristi puno teselacije,Metro LL,Hitman,Tomb Raider itd itd,sve sam to probao.A od novijih gdje 970 ima "ogromnu" prednost su Pcars,Witcher 3,Dying Light,Watch Dogs,AC U,Shadow of Mordor itd itd....takodjer sve probao.

Naravno nesmijem zaboravit spomenut i fantasticni MFAA koji radi samo na maxvellu jer koristi specificnosti arhitekture,probao sam ovu metodu antialiasinga za sad u Watch Dogs,AC U i GTA5 i uistinu trosi performanse msaa x2 a obavlja posao msaa x4 ili cak i bolje ako cu sudit na oko........

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 10:06 (MEGATAMA).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

slazem se uglavnom, no ja govorim o razlicu u taktovima, kod mene su te sve nabrojane igre isle isto ako se malo nabrije gtx780...imao sam lightning i moja je radila na 1200mhz pod normalno za gaming, opcenito sve 780-tke imaju mali base clock pa ako se usporeduje direkt s recimo wf3/strix/gaming 970-tka izgleda dosta jaca u nekim naslovima, no kad malo dignes 780 prica se naveliko mijenja! imas i ovdje na forumu vojnikov review 970 vs 780 di je 780 u dosta testova odnijela pobjedu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 10:48 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Stijepanje Vojnikovi testovi su bili vrlo rani i odraz nezrelih drivera za maxvell,ja sam odvrtio Shadow of Mordor na mojoj overclockanoj 970 i imam puno bolji rezultat nego on u ono vrijeme.

A sto se tice one nase usporedbe 970 overclockana vs 980 stock.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Koga briga za shadows of mordor sad to se vise ne gejma daj novi bench :D

Uparite witchera recimo ili nesto sto je izaslo u zadnjih mjesec dva. Driveri kad se friziraju favorizuju najnoviju seriju iz ciste propagande :P

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

imam na hardu tom rider-a 2013 i s ultimate postavkama imam u benchu 71fps average( ovo sam pokrenuo jer je kakti 100% gpu bound test) gtx780 je radila na 1200/1700mhz, pa eto ako neko igru  ima moze usporediti, ostalo mi je sve vise manje prezahtjevno za ovaj pentium g3258

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Koga briga za shadows of mordor sad to se vise ne gejma daj novi bench :D

Uparite witchera recimo ili nesto sto je izaslo u zadnjih mjesec dva. Driveri kad se friziraju favorizuju najnoviju seriju iz ciste propagande :P

Imas negdje u temama moju usporedbu witchera 3 na gtx 780 i gtx 970 jer sam ga poceo igrat na 780 i onda kupio 970...u toj igri je jos medju najvecim razlikama tu 970 pojede 780.Ali nisam htio navodit bas taj primjer upravo iz razloga da igra nebi favorizirala novu seriju pa sam se osvrnuo na malo stariji Mordor.

12 godina
Stjepanj kaže...

imam na hardu tom rider-a 2013 i s ultimate postavkama imam u benchu 71fps average( ovo sam pokrenuo jer je kakti 100% gpu bound test) gtx780 je radila na 1200/1700mhz, pa eto ako neko igru  ima moze usporediti, ostalo mi je sve vise manje prezahtjevno za ovaj pentium g3258

Veceras u 1 sam doma pa cu odvrtit bench,postavio si i sjene na ultra rucno i ukljucen tressfx?Da znam kako da postavim....

13 godina
protjeran
Sve je na maxu
17 godina
Gtx 9xx Club

A ćemu te usporedbe imate u temi gdje sam benchao gtx 780ghtz edition i ovu gtx 970 g1 koje je takoder ocana

razlike su mizerne bile sa fx-om..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imam ja Tomb Raidera, sad ću na Ultimate odvrtit bench.

Update: Min 64 avg 90

postavke postavke
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 17:04 (buljo781).
12 godina
buljo781 kaže...

Imam ja Tomb Raidera, sad ću na Ultimate odvrtit bench.

Update: Min 64 avg 90

Znaci otprilike 20 fps vise nego kod Stijepanja sa gtx780......bas me zanima moj score veceras :)

13 godina
Gtx 9xx Club

To je pun K.!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

To je pun K.!!

bome u TR stvarno velika razlika! tamo u recenziji je pak samo 2fps-a, istina cpu mi je bio na cca 95%, gpu nisam ni pratio mozda je i bilo BN!

edit:

evo ispravak grafa nije bila na 100% cpu mi je bio na stocku!

gtx780 @ 1200/1700mhz @ 93,3Fps-a

buljo jel to gtx970 na 1500mhz ili stock? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 19:35 (Stjepanj).
14 godina

Grafa je na štok :)

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

E gospodo, da vidimo sto kazete na ovo. 

Skinuo sam Shadow of Mordor, pokrenuo Benchmark, zatim malo igrao i pratio VRAM usage. Igra vuce preko 5GB VRAMA, a na pocetku igre povuce i vise od 6GB (zadnja slika). A jos cudnije od ovoga je to sto igra nema ni trunke microstutteriga. Sada sam na Windows 10 i SSD-u. Evo uslikao sam i koju sliku na kojoj se vidi pagefile usage prilikom igranja. Pagefile je na ssd-u.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
buljo781 kaže...

Na 1524MHz

13 godina
protjeran
buljo781 kaže...
buljo781 kaže...

Na 1524MHz

sad da mi je lightning na 1300mhz nebi ti pomoglo ni toxic-ovih 1600mhz

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 20:11 (Stjepanj).
14 godina

Ae stavi na 1300

13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Ae stavi na 1300

ova asus neide vise od 1200mhz(eventualno na 1220 kad sam dobre volje:), bencho bi s vama no u vecini testova bi popljugali s tim okrljastenim 970-tkama, imam trenutno petniuma pa sam ogranicen BN!:p

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 20:42 (Stjepanj).
14 godina

Ide moja vjerojatno još više, nisam ni voltažu dirao ni testirao dalje, apsolutno nemam potrebe :)

Ograničen sam i ja s i5 ponegdje, onda nećemo benčat dok obojica ne budemo na najbrutalnijem procesoru mogućem

12 godina
Gtx 9xx Club

Stijepanje ajd ak stignes pukni sliku od postavki u tomb raideru da podesim jednako nocas kad dodjem doma,hrpa ekipe napise ultra a ono pola toga na nizim postavkama.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ultimate postavke! dakle sve na najvisim postavkama sto ide!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ultimate ti ne stavi na najveće postavke moguće jer su kasnije patchem ubacili Ultra shadows, tak da moraš stavit na Ultimate i onda još posebno Shadows na ultra.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice