Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 941.677
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

http://tinyurl.com/nx2ctjy

GTX 980 Ti Benchmarks Compared to Titan X

Pro patria
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
Malarkey kaže...

Ekipu najviše zanima 390X - misle da će biti jeftinija od Titana i 980Ti...

12 godina
neaktivan

...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 14:46 (johnyaces777).
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Malarkey kaže...

Ekipu najviše zanima 390X - misle da će biti jeftinija od Titana i 980Ti...

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=radeon-r9-390x-700-usd

sad koliko tu ima istine,ne znan...

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Malo mi je čudno to postavljanje od strane AMD-a, ako uopće bude tako. Većina onih malobrojnih koji bi kupili 390, a koji nemaju 4K/5K neće vidjeti puno smisla ako mogu dobiti 295X2 već sada za istu cijenu, a bitno više performanse (da, znam da je to CFX). Dakle, ciljana publika su 4K/5K vlasnici (koliko ih ima? par posto) koji će ionako trebati dvije kartice jer ni Titan-X/980Ti ni 390X ne prelaze onu granicu da je dovoljna jedna kartica za 60 FPS. Istovremeno, dvije (primjerice) 970/290X/jedna-295x2 daju bitno veće performanse za istu cijenu.

Za sve one koji nemaju 4K/5K ionako su 970/980/290X sasvim dovoljne, pogotovo u dva komada, gdje su dvije 970 oko 700 dolara/eura, a rasturaju 1440 i manje rezolucije.

Dakle, imamo zaista snažne kartice, ali one su i dalje zanimljive samo onima koji žele dva komada. Visoka cijena je samo dodatni demotivator i nekako publiku ovim karticama vidim samo kod onih kojima su dvije 970 ili čak 980 malo, a imaju love na lopate. Po svemu sudeći, osobno kao 5K korisnik, nemam dovoljno opravdanja za kupiti dvije takve kartice (1500/2000€ za GPU-e?), a jedna je bitno sporija od dvije 970 koje koštaju upravo jednako. Sve mi se čini da ću preskočiti ovu generaciju. 5K je previše ispred GPU hardvera i bit će još barem do iduće generacije i prelaska na 14/16nm što bi konačno moglo stvoriti kartice duplo brže od današnje 980.

Tu ne računam one kojima novac ništa ne znači, odnosno koji će ionako kupiti 4 Titana-X pa odmah zatim i 4 390X čim izađu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 15:09 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Gtx 9xx Club

tonchi koliko ce 390x bit slabija ili jaca od 295x2... jel si razmisljam sto mi je najpametnije napravit da uzemem 390x za pocetak pa kasnije jos jednu ako zatreba 

i oce bit moja trenutna konfa BN za 390x single odnosno cf @ 4.4Ghz ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 16:54 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ako se igraš na kompu ne vidim baš neke igre vrijedne ulaganja od 700$/7000 kn. Na tvom mjestu bih piknuo GTX 970 odmah ako imaš para. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ako se igraš na kompu ne vidim baš neke igre vrijedne ulaganja od 700$/7000 kn. Na tvom mjestu bih piknuo GTX 970 odmah ako imaš para. 

Pa vec ima gtx 970.

single gpu all the way xD
12 godina
neaktivan
4mal kaže...

tonchi koliko ce 390x bit slabija ili jaca od 295x2... jel si razmisljam sto mi je najpametnije napravit da uzemem 390x za pocetak pa kasnije jos jednu ako zatreba 

i oce bit moja trenutna konfa BN za 390x single odnosno cf @ 4.4Ghz ...

fakat ces dat preko 6000kn za jednu 390x i onda poslje opet za jos jednu ? znaci 12 tisuca kuna je potrebno da igras sve na "ultra"

17 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...
XXX kaže...

Pa vec ima gtx 970.

Od kud znam kad mu pod moj PC piše HD 4000.

17 godina

lol imao sam dvije 970 u SLI-i koji su solidno odradijvali posao u 4k rezi... ali sam ih prodao jer mi je trebala lova .. sad sa na HD-u trenutno do nove 3xx serije no cijena je prenapunpana 

ja sam mislio da ce to doc oko 4.5max !  zato i pitam da uzmem jednu 390x pa kolk do kolko ide ili 295x2 ima ih za oko 7keka ... sjebo me AMD sa glupom cijenom... 

bdw kakva ce bit 390 vulgaris ako bude neznatno slabija a dosta jeftinija kao sto je bilo sa 290 nasparm 290x (uz nezamarive performasne) radje uzmem odmah divje 390 ako ce jenda bit oko 3 max 3.5 keka 

jebem ti matematiku 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 17:19 (4mal).
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Imam osjecaj da ce 295X2 i dalje biti na vrhu.... bar dok ne dodje 395X2 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Mene baš ta matematika bocka. Dakle, trenutno vrtm dvije 970 za ~700€. To je cijena koliko me nekoć koštala 780Ti i malo manje od jedne 980 (Inno 600€). Da budem iskren, 980 je glupost za tu cijenu jer su 970 tek 20% sporije. I sad - ako idemo da je 390X brža koliko i TitanX odnosno da su dvije 970 otprilike iste mnogo brže od 390X, za istu cijenu 700€ vs 700€ - jedna kartica je bolja od dvije, osim kad nije (kad je sporija). No, tih 700€ je navodno sporija 4GB 390X, a to znači da će full-speed biti valjda više? 980Ti i Titan su osjetno sporiji od dvije 970, dakle oni otpadaju, pogotovo stoga što TitanX košta 1000€ (+?).

Mislim da je 390X dobra solucija ako ne bude preko 700€. Ali ako stiže u lipnju (6.), a u nas je to tek 7. mjesec ili nedajbože 8. ako bude loša dostupnost, što me ne bi nimalo iznenadilo, bit će to loše za AMD-ovu prodaju. Titan X ćemo danas čuti kad stiže i to bi za dobar dio tržišta (kojem novac ne znači puno) trebalo biti odlučujuće.

Ja ću se zasad držati 970. To su jako brze kartice i ne vidim niti jedan razlog da gubim novac u preprodaji za lošije performanse. Ako 390X bude koštala 500€, e to je već razlog za možda kupiti dvije . Za više od toga, ne vrijedi mi mijenjati. Ionako su i 390X i dvije 970 prespore za max detalje na 4/5K koji bi opteretili 4GB memorije. Kad spustim detalje da dobijem 60FPS, ionako padne i zauzeće vrama. Vjerujem da ću čekati 2016. i nešto novo na 1x nanometara i standardnih 8GB VRAM-a. (Osim ako me neka sreća ne pogodi pa budem imao neki CUDA projektić i užicam titane :D)

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 17:37 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

ok a sto da ja sad radim 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

ok a sto da ja sad radim 

Čekaj. Nemoj se zalijetati dok ne vidiš prve benchmarke TitanaX/980Ti i 390X. Neće te ubiti čekanje do ljeta.

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
4mal kaže...

ok a sto da ja sad radim 

Čekaj. Nemoj se zalijetati dok ne vidiš prve benchmarke TitanaX/980Ti i 390X. Neće te ubiti čekanje do ljeta.

Ooooh Ne znaš ti njega on je okorjeli gejmer morti se zaleti i kupi dve 980

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
17 godina
Gtx 9xx Club

necu vjeruj mi.. malo odmora do ljeta 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

Djaba ti sve kad neces Witcher-a 3 imat na cemu igrat do ljeta...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
4mal kaže...

Djaba ti sve kad neces Witcher-a 3 imat na cemu igrat do ljeta...

Witchera 3 ionako neće moć' igrat koliko je zahtjevan

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Toliko o Titan X kartici... za igre baš i nije zamjena dvije 980, a toliko košta.

http://www.anandtech.com/show/9059/the-nvidia-geforce-gtx-titan-x-review/5

Ne kužim - ubili su FP performanse... zašto? Tko će im platiti 1000$/€ za TitanaX sad?!

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 20:27 (Tonči).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

4mal pa koliko ti čovječe zarađuješ i čime se baviš kad imaš 7k kuna za potrošiti na grafičke kartice.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Backdraft kaže...

4mal pa koliko ti čovječe zarađuješ i čime se baviš kad imaš 7k kuna za potrošiti na grafičke kartice.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 20:45 (Ikarus01).
12 godina
Gtx 9xx Club
Rekao bih da ce tek uz dx12 i vulkan te nove grafe pokazat sto uistinu mogu.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Sa dx12 che i slabiji gpu-i ajmo rec prodisat jet radi na temelju mantlea:-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club
Ocekuju nas takva fantasticna vremena u pc gamingu da se necemo htjet vise nikad vracat u mracna vremena neoptimiziranosti igara :) Osim u novim ubisoft igrama ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Da ali moglo je to i prije ....marketing obican..no kako bilo cekaju nas bolji gaming dani sto se tice low api-a p i vr-a a ako zazivi pa barem i indie igrama :-)

Mislis ubisesoft

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 21:04 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

Da ali moglo je to i prije ....marketing obican..no kako bilo cekaju nas bolji gaming dani sto se tice low api-a p i vr-a a ako zazivi pa barem i indie igrama :-)

Mislis ubisesoft

Nisam siguran da je moglo prije....da amd nije podjelio mantle svima dx12 ili vulkan nebi vidjeli jos jakooooo dugo a samim time niti low level apie na pcu.

13 godina
neaktivan
4mal kaže...

lol imao sam dvije 970 u SLI-i koji su solidno odradijvali posao u 4k rezi... ali sam ih prodao jer mi je trebala lova .. sad sa na HD-u trenutno do nove 3xx serije no cijena je prenapunpana 

ja sam mislio da ce to doc oko 4.5max !  zato i pitam da uzmem jednu 390x pa kolk do kolko ide ili 295x2 ima ih za oko 7keka ... sjebo me AMD sa glupom cijenom... 

bdw kakva ce bit 390 vulgaris ako bude neznatno slabija a dosta jeftinija kao sto je bilo sa 290 nasparm 290x (uz nezamarive performasne) radje uzmem odmah divje 390 ako ce jenda bit oko 3 max 3.5 keka 

jebem ti matematiku 

Malo slabije..

5500kn

http://www.computeruniverse.net/products/90548844/sapphire-radeon-r9-295x2.asp

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
10 godina
Gtx 9xx Club

Novi GameReady driver: 347.88

--------------------------------------

GeForce Game Ready Driver
Just in time for the highly anticipated title Battlefield Hardline, this new GeForce Game Ready driver ensures you'll have the best possible gaming experience. With support for GeForce SLI technology and one-click game setting optimizations within GeForce Experience, you'll have the best possible performance and image quality during gameplay. In addition, this driver is aligned with today's launch of the world's fastest gaming GPU; the GeForce GTX Titan X.

Game Ready
Best gaming experience for Battlefield Hardline, including support for SLI Technology and GeForce Experience 1-click optimizations

New GeForce GPUs
Supports the new GeForce GTX Titan X; based upon the second-generation Maxwell architecture

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/

• The NVIDIA GeForce GTX Titan X will be available at $1000.

+

• Fastest single-GPU ever made
  • Significant performance improvement over the GTX 980
  • Sexy cooler design
  • Great efficiency
  • HDMI 2.0
  • 12 GB VRAM
  • New software features (MFAA and DSR)
  • Quad SLI support

-

• Very high price
  • Runs into the 84°C temperature limit very quickly