Gtx 9xx Club
- poruka: 9.120
- |
- čitano: 941.490
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
issss naravno da nije al ovo je ipak ASUS !
Što mislite o ovome? Zasad nije problem, ali uskoro bi mogao postati
a mislim da nece bit problema ja sam ćuo da su to babske priče...
Rijesio problem - reinstalacija windowsa nije napravila nista. Opet po instalaciji drivera bsod. Problem je bio u uefi biosu koji se ukljucio na grafickoj s obzirom da imam hybrid efi na X58A chipsetu.
Rjesenje je bilo forsiranje legacy biosa, ponovna instalacija windowsa u legacy bios modu i sad radi.
Isprika nvidia driverima, rade jednako dobro kao i amd driveri :-)
Dobro si to uspio skužiti, svaka čast.
e kolega onda je to opet tvoja greška kaj voziš na starom biosu sa novom karticom...
e kolega onda je to opet tvoja greška kaj voziš na starom biosu sa novom karticom...
Nisi skuzio. Gigabyte X58A ploce su dosle s obicnim biosom. Najnoviji biosi su podrazavali hybrid uefi - biosu je dodan efi kod da podrze diskove vece od 3tb.
Kad s time instaliras windowse 7 ili 8 oni naprave gpt particije i instaliraju se u uefi modu. I tu je bio problem - trebalo je forsirati ga na legacy.
Što mislite o ovome? Zasad nije problem, ali uskoro bi mogao postati
Nema tu problema.. već trenutne grafulje 9xx imaju 4GB+ memorije, a na godinu će to već biti mainstream
2016/17 ćemo svi imat u kantama grafulje sa po 4-8GB memorije.
gigabyte gtx 970 g1 gaming 3079 kn u adm-u
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=15432
za sad dobra cijena koja ce ici max 300 chuna dole u roku par mj.
AMD-ovi APU-i su dobar odgovor upravo na "VRAM probleme" :) Šteta što ne guraju HSA u high-perf segment.
AMD-ovi APU-i su dobar odgovor upravo na "VRAM probleme" :) Šteta što ne guraju HSA u high-perf segment.
mislim da bude rješenje u ovome:
"In the latest version of Windows, DirectX was updated to allow for tiled resources: a bit of a hack that helps in texture streaming. "
Padaju cijene polako :)
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.942413C2-938D-4E12-86EF-057D4F554FCE.aspx
MSI GTX 970 2823 kn u Centro, to je vec pristojna cijena

I kad izadu cijene ce ostati iste mozda 100kn dolje... tako da ne isplati se cekati 4 mjeseca ili vise dok izadu AMD rjesenja....
Slažem se.
Kao sto je kolega iznad rekao, tko ne mora, odnosno tko se ne žuri , zašto ne. Pa vidio sam da su ljudi naručivali izvana i za veće novce nego za koje bi uskoro mogli dobiti kod nas, jer im se očito žurilo...

Koliko vidim reviewe GA GAMING G1 > MSI Gaming > ASUS STRIX - al sve tri su toliko blizu po performansama, OC potencijalu itd (GA Gaming G1 mozda malo jace odskace) da je svejedno. Osobno bih kod nas uzeo MSI ili GA, koja ce bit dostupna.
Koliko vidim reviewe GA GAMING G1 > MSI Gaming > ASUS STRIX - al sve tri su toliko blizu po performansama, OC potencijalu itd (GA Gaming G1 mozda malo jace odskace) da je svejedno. Osobno bih kod nas uzeo MSI ili GA, koja ce bit dostupna.
Vrlo blizu, citao sam par reviewa i GA Gaming G1 i MSI Gaming imaju OC potencijala da dodu na performanse stock gtx 980-ce, ako se mene pita to se najvise isplati, za vise od 200 eura razlike.
Najbolji opis.
Takoder MSI imam i naspram Sapphire,ova kartica se smrzava.
Najbolji opis.
Takoder MSI imam i naspram Sapphire,ova kartica se smrzava.
sapphire ne dobiva nvidia čipove a poznato je da amd čipovi više troše pa se prema tome i više zagrijavaju
Dakle nova Gtx960 bi po svemu do sad videnom(usporedujuci porast perfomansi gtx 770,780,970) trebala biti kao gtx770?
no s obzirom da gtx770 kosta cca 2300kn a gtx 970 2800kn, predpostaviti je da ce cijena biti tu negdje izmedu?
kaj vi velite? jeli to previse? ocekivana početna cijena ce biti oko 300$( 1700kn) cisto sumnjam da se nvidia zeli odreci novaca i moze takmiciti s tolikim r9-tkama 280/285/280x..kad mogu to naplatiti daleko vise kao i inace!
doticna kartica izlazi u 10mjesecu!lp
trebala bi bit od 250-300€ ako je ova jača 350€
Kao što rekoh na početku teme...domaći gamer će i dalje kupovati R9 280 za 1500 kn .
nikad bolje vrijeme za ubost polovnjacu 770.. sve preko toga je ionako overkill za 1080 p
Kao što rekoh na početku teme...domaći gamer će i dalje kupovati R9 280 za 1500 kn .
Ne znam.. ja sam domaći gamer pa preferiram Nvidiu zadnjih nekoliko godina..
(isto kao što preferiram Intelove procesore - od Core 2 modela, mada su skuplji od AMD procesora)