GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.549.605
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Kupi polovnu GTX 970 od ljudi koji čekaju novu seriju, imaš ih na prodaji.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Nvidia Pascal (2016)

Čekanje se u pravilu ne isplati ako ne čekaš flagship (Titan).

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Please elaborate, ne kuzim... Po cemi je flagship poseban? 

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Please elaborate, ne kuzim... Po cemi je flagship poseban? 

Po skoku. Naime, prema dosad dostupnim informacijama i glasinama, flagship će biti GP100 ~17B tranzistora + 16GB HBM2 proizvod. To je skok od +100% tranzistora i nešto malo više, ali znatno brže memorije, koji će "obični" korisnici čekati do 2017. Trenutno nitko osim kupaca klase 980Ti i TitanX neće dobiti pravi, puni generacijski skok na duplo, već će Nvidia za sve druge proizvode izdati GP104 čipove manje veličine, bez nove memorije. Sigurno je da GP104 neće imati HBM, a gotovo je sigurno da GP104 čipovi neće imati ni GDDR5X. Eventualno porast na 8GB memorije i to je to. Što se tiče broja tranzistora pa tako i jezgara, ropova i sl. bit će "blago" povećan, ali će vjerojatno i Nvidia tu igrati na prodaju efikasnosti, male potrošnje i sl. umjesto sirove snage.

GP100 je ono što je u seriji 900 GM200 (980Ti, TitanX), odnosno GP104 je ono što je u seriji 900 GM204 (960, 970, 980), tj. ista stvar koju je napravio AMD koji neće izdavati flagship ove godine, već samo kartice srednjeg segmenta, a flagship čekamo 2017. u obliku Vega čipa.

E sad. Možemo reći da se možda nekome isplati čekanje manjih ubrzanja, ali svi smo se mi nadali punom skoku za svaki segment tržišta. Ako bude sve prema glasinama. Ali glasine su glasine, možda i Nvidia napravi mlohavi launch s jeftinijim rješenjima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 17:18 (Tonči).
15 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Ako ubrzanje bude vece kod flagshipa u odnosu na mainstream nego do sada, onda ce se i cijena flagshipa promijenit. 

Pretpostavljam da cemo dobiti 20-25% ubrzanja za iste novce sta nije lose i ne kuzim kako se za to ne isplati malo pricekati? (nemojmo pokrenut glupu spiku o tome kako se isplati samo onima koji od toga zaradjuju jer je to retardirano na vise razina)

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Nvidia Pascal (2016)

Uskoro cemo znati vise nakon GTC-a koji traje od 4-6 travnja.Trebala bi biti predstavljena pascal graficka kartica valjda gtx 1080.Moje misljenje je da ce 1050,1060,1070 i 1080 biti jace 15-20% od gtx 9xx serije.A gtx 1080 Ti i Titan ce biti do 40% jaci od Maxwella.Navodno 1tb mem. Bandwith.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Ako ubrzanje bude vece kod flagshipa u odnosu na mainstream nego do sada, onda ce se i cijena flagshipa promijenit. 

Pretpostavljam da cemo dobiti 20-25% ubrzanja za iste novce sta nije lose i ne kuzim kako se za to ne isplati malo pricekati? (nemojmo pokrenut glupu spiku o tome kako se isplati samo onima koji od toga zaradjuju jer je to retardirano na vise razina)

Slažem se da je isplativo i to čekati, ali ne svima i ne u svim situacijama. Ja osobno ne bih čekao za 20%, ako mi tih 20% ne fali baš za uhvatiti 60 FPS negdje gdje ne mogu izgubiti nebitne postavke i sl.  Zašto? Zato što gledam iz prakse da je u pravilu problem veći od 20% kad problem postoji. Recimo, želiš 60 FPS, a ne možeš ih dobiti blažom redukcijom postavki, znači da ti fali više od 20%, ili želiš 120/144FPS pa ti najčešće ni tu ne pomaže samo 20%. 50+% koliko bi moglo dati duplo više svega, ipak je nešto drugo. Fury linija je donijela 35-50% u odnosu na 290X i to je dobar skok.

Dakle, osobno smatram 20% nekim inkrementalnim porastom za koji ne čekaš niti mijenjaš hardver baš. Radije dodaš još jednu karticu za CF/SLI.

15 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Fury obicni je <20% brzi od 290X, a 390X koja je ista stvar sa duplo ram-a i nesto visim taktovima je opako blizu Fury-u. 

Fury je zapravo prilicno osrednji napredak..

Al 20% je itekako vrijedno cekanja, sad davat 3k kn za nekakve 970-ke je bacanje para..

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 17:59 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Fury obicni je <20% brzi od 290X, a 390X koja je ista stvar sa duplo ram-a i nesto visim taktovima je opako blizu Fury-u. 

To nije istina:

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/18.html

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/11.html

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

To nije istina:

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/11.html

290X je sa starim driverima tu, 390-ka ne moze nikako biti brza od 290X ko sta je u tim grafovima. 290X ide izmedju 390 i 390X, a to ti onda ispadne nekih 23-24% u korist Fury X na 1440p, na 1080p i manje.

16 godina
odjavljen

Vjerovao ili ne, ali FuryX je također kasnije dobio nove drivere. Iz osobnog iskustva: brži je drastično od 290X, to je kartica u rangu 980Ti, a ne 970, pogotovo s novijim driverima koji su dolazili u Crimson obliku.

15 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Ovdje je stvar da je 390 serija u jednom trenutku bila u znacajnoj prednosti nad 290 sta nije bilo realno i uzrok su bili driveri. Sada je 290X performansama izmedju 390 i 390X.

Fury X je u prosjeku izmedju 20 i 25% ispred sta nije drasticno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Imaš li neke konkretne linkove i informacije o tome? Jer je moj FuryX bio vrlo blizu TitanuX i debelo ispred 390. (bez X, nju nisam mogao usporediti).

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Imaš li neke konkretne linkove i informacije o tome? Jer je moj FuryX bio vrlo blizu TitanuX i debelo ispred 390. (bez X, nju nisam mogao usporediti).

A sam si link-ao techpowerup pa mozes tu gledat, samo uzmi u obzir da je 290X izmedju 390 i 390X.

I u 3d marku je razlika cca 20% u gpu score-u, cak i manje kad se obe clockaju. Mozes pogledat u 3d mark 2013 temi tu na forumu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 21:57 (ansha).
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Koliko su nano i x brzi od fury vulgaris jer potonji po speckama je slabiji pa me zanima 5,10 % 

Zanima me 4k reza nista ispod stock varijanta sa bilo kojim

Crimsonom koji je izasao do sada ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa eto, izračunaj. Daleko više od "20%". Kažem ti, ne treba mi 3DMark tema - imao sam 390 i FuryX kod sebe. I čista matematika je dovoljna. Izbroji jedinice na čipu, arhitektura je ista.

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

To znaci da moj cf set up je jaci od 390/x cf na stocku u 4k rezama ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 22:10 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Koliko su nano i x brzi od fury vulgaris jer potonji po speckama je slabiji pa me zanima 5,10 % 

Zanima me 4k reza nista ispod stock varijanta sa bilo kojim

Crimsonom koji je izasao do sada ?

Nano puno manje, nego X, jer se Nano dosta... pa ti imaš oboje. :D 

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Nano papak se shlepa uz x ali malac se dobro drzi u toj 

Koheziji kako bi chiro rekao :D...samo je par stupnjeva topliji sto me iznenadilo ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Koheziji kako bi chiro rekao :D...samo je par stupnjeva topliji sto me iznenadilo ...

Normalno LOL. Pa Fury i FuryX su drastično jače kartice od 390/390X.

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ja to znam ali vidis da po anshi nisu koji ih pljuje od kad su izasli...primjer ove se mogu ocat a fury ne pa su jace o tome ti pricam...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 22:20 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
4mal kaže...

Ma Tonci jednostavno nije istina. Fury obicni je 10% jaci od 390X, ako je to drasticno onda jbg-a. 

Stvarno nemam pojma odakle ti vadis te brojeve, daj ti neki link?

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Tema je Pascal, al' s tobom uvijek dođemo na Furyce. :D No, Pascal na stranu, FuryX je u mom slučaju bio ~50% brži od 390 8GB (MSI) za moj engine i u Blizzardovim igrama. U odnosu na TitanX dosta sporiji u Blizz igrama, ali zato na mojim benchevima i Far Cry 4 blizu stock Titanu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

Ja to znam ali vidis da po anshi nisu koji ih pljuje od kad su izasli...primjer ove se mogu ocat a fury ne pa su jace o tome ti pricam...

Cinjenice su pljuvanje? Tvoj crossfire je npr. Malko jaci od 390X crossfire-a al zato kosta puno vise. To je isto cinjenica..

13 godina
Tonči kaže...
4mal kaže...

Nisu...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
4mal kaže...

Ma Tonci jednostavno nije istina. Fury obicni je 10% jaci od 390X, ako je to drasticno onda jbg-a. 

Ajd priznaj da nas trolaš:

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/9.html

4K: 30%

1440: 26%

4K: 23%

1440: 18%

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/22.html

4K: 21%

1440: 17%

To je sve dosta više od 10%. 290X je još sporiji.

Dakle, maloprije tvrdiš da je 20% nešto što se isplati čekati, a sad da 17-30% nije drastično brže. Jest, jebiga. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 22:44 (Tonči).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Tema je Pascal, al' s tobom uvijek dođemo na Furyce. :D No, Pascal na stranu, FuryX je u mom slučaju bio ~50% brži od 390 8GB (MSI) za moj engine i u Blizzardovim igrama. U odnosu na TitanX dosta sporiji u Blizz igrama, ali zato na mojim benchevima i Far Cry 4 blizu stock Titanu.

Bez uvrede, al u svijetu pc igara tvoj engine je nebitan, kao i testiranje grafi blizzardovim igrama na zastarjelim cpu bound engine-ima.

Jel na techpowerup-u koji si sam linkao lijepo ima prosjek performansi po rezolucijama preko velikog broja aktualnih naslova, to je ipak objektivnije..

13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Sreća pa nije stavio FHD, inače bi bilo 0,1% i 0,6% u korist 390 ...

Btw super su mi ovi postoci u 4k - 41 fps vs 36 fpsa - 20%...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 22:49 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...
4mal kaže...

Ajd priznaj da nas trolaš:

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/9.html

4K: 30%

1440: 26%

4K: 23%

1440: 18%

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/22.html

4K: 21%

1440: 17%

To je sve dosta više od 10%. 290X je još sporiji.

Dakle, maloprije tvrdiš da je 20% nešto što se isplati čekati, a sad da 17-30% nije drastično brže. Jest, jebiga. 

Tonci citaj sta pisem, rekao sam Fury obicni! I zasto cherry pickas igre, jel postoji na kraju performance summary? 

U 1440p je Fury X (iks!) 19% brza od 390-ke. Dakle obican Fury izadje nekih 10%. 

13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Kao bivši vlasnik 290 i Fury trixice, mogu reći da mi je to bio najgluplji prelazak u životu...Apsolutno ništa nisam dobio tj. nikakav upgrade...

Razlika je toliko minorna da boli i točka !!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 22:54 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice