GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.555.733
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)

Mislim da nece nist iskoristavat, nego vjerojatno jos nemaju pripremljen high-end, a i jedine najave koje su davali u zadnjih ne znam kolko mj. su bile da zele cijenovno pribliziti VR gaming obicnom puku, hehe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 0:00 (The_Fichek).
12 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Nebitno zašto je prodaje ,50% od početne cijene ,samo s jednom 1080p gaming je zagarantiran 60fps lock u skoro pa večini naslova,osim u nekima treba detalje malo smanjit!!

Točno! 970ka je za 1080p/60hz idealna kupnja i danas. Na nekim igrama moraš smanjivat detalja nešto sitno, ali uglavnom je 60fps garantirano. Trenutna ponuda igara nije prezahtjevna za 1080p rezu i 970ku na 60hz. 

volegradele kaže...

Sad je pravo vrijeme za nabavit 980ti koja je brutalna kartica,nisam gledao po njuškalu jel ima koja dobra prilika ili i njih još drže u nebesa pošto 1080 i nije baš jeftina!!

Potvrđujem, 980ti je stvarno brutalna kartica. Prolazilo mi je glavom moooožda tamo kad cijene još padnu uzet još jednu u sli. Međutim s obzirom da svaku igru koju igram, ova beštija vrti iznad 100fps-a, nema smisla uzimat drugu. Stvarno sam oduševljen. Mislio sam da ću se trebat načekat za velikog pascala da vozim 1440p rezu na 144/165hz, ali bome čekanje mi neće teško past sa ovim, već "starim" maxwellom. Kartica vozi sve živo. U svakoj igri tweakam neke postavke, jer želim tih 100+ fps-a, i nema te igre koju ne možeš vozit na tom framerateu sa 980ti, pa i na 1440p.

Malo me počela živcirati sva ta fama oko "ultra" i "uber" postavki. Evo maloprije malo čačkam po postavkama od witchera 3. Uz tri detalja spuštena, igra se vozi na 100+fps-a. Nema šanse ispod 80, a razlika u grafici, nema šanse da se vidi. Ja znam koje sam postavke smanjio, recimo shadow na high ili medium, i onda gledam sjene, osjenčenje... ma nema Boga da vidim razliku, a fps otišao za 15ak gore.

Neke grafičke postavke su postale obični mazohizam. Sve ove recenzije novih grafa su upravo zbog toga nerealne, jer u praksi jedna 980ka uz par detalja spuštenih imat će isti framerate kao 1080ka s možda 15% lošijom "grafikom". 

4mal kaže...

ne krivo vega tad izlazi sa hbm 2 sutra se predstavlja i flag sa hbm ali brzim od x-a 

amd ima asa u rukavu kao i sa fury linijom ....zato i sute  

Amo se pomolit u to ime. No ipak mislim da će izbacit karticu za srednji segment, koja će konkurirat 1070ki. Očekujem da će 480ka biti nešto slabija od 1070ke, ali da će cijenom itekako zadat nvidiji probleme. Mislim da je to ono što su govorili o "amd-ovom master planu"; nvidija se toliko fokusirala na high end segment da je zaboravila da 95% gejmera ne troši iznad 350$ za grafu u americi, ili 3500kn ovdje kod nas. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Prema računici stock r9 480x bi trebala biti vrlo blizu, ako ne jednako jaka kao gtx 1070, a kada bi se clockale ćemo vidit.

Ček, izgleda da su ovi u PC Ekspertu zabrljali i ja se poveo za time, zar nema 1070 6.5 TFLOPs, a ne 5.7 kako su oni napisali.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 1:39 (The_Fichek).
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Odlična recenzija. Ovaj lik još nije pao pod utjecaj "youtube glory" pa je definitivno nepristran u recenzijama. Kupio je karticu svojom lovom. 

Zanimljivo, napravio je time lapse sa unigine valley-om od 45min i nije uspio zagrijat karticu iznad 75C u zatvorenom kućištu, fan profil malo pojačan, overklokana na 2020mhz >> Zanimljivo! Ipak sa malo agresivnijim profilom, kartica neće trotlat. Pokazuje kakav mu je fan profil na videu.

Također se ovdje vidi da clock per clock maxwell ima prednost prema pascalu... Razlika u gamingu između 980ti i 1080 kad se obje klokaju se smanjila. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 1:24 (eywa33).
Moj PC  
1 0 hvala 3
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

98.6 ASIC quality!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
volegradele kaže...

98.6 ASIC quality!!

Izgleda da gpu-z još nije uveo gp104 kako "Bog zapovida" - kaže lik u koemntarima.

13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Da, jel ovo izgleda nemoguče,to bih bio vjerovatno najbolji primjerak ikad!!Kad se sjetim što je Stijepanova 970ka radila sa 87%!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 1:53 (volegradele).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Također se ovdje vidi da clock per clock maxwell ima prednost prema pascalu... Razlika u gamingu između 980ti i 1080 kad se obje klokaju se smanjila. 

Rekoh ti: na 4K Doom ide isto na TX i 1080. :) IPC je lošiji valjda, to nije prvi put da čujem. Bilo bi zanimljivo napraviti test i downclockati 1080 na frekvencije neke 980Ti.

12 godina
Nvidia Pascal (2016)
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 9:23 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Dugo je i trajala sva ova prica o smanjenoj potrosnji 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 9:24 (chaselol).
14 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Odlična recenzija. Ovaj lik još nije pao pod utjecaj "youtube glory" pa je definitivno nepristran u recenzijama. Kupio je karticu svojom lovom. 

Zanimljivo, napravio je time lapse sa unigine valley-om od 45min i nije uspio zagrijat karticu iznad 75C u zatvorenom kućištu, fan profil malo pojačan, overklokana na 2020mhz >> Zanimljivo! Ipak sa malo agresivnijim profilom, kartica neće trotlat. Pokazuje kakav mu je fan profil na videu.

vally bench je poprilicno salty. moja oc 290 u valleyu neprelazi 70c.. upali witcher 3 ili slican gpu hevy naslov i stvar je potpuno drukcija..temp odlazi na 85c nakon 15-20 min

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 9:27 (=xfact=).
16 godina

Koja divotica, joj kako je dobra

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
17 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Koja divotica, joj kako je dobra

Insta boner

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

1070 mi se cjenovno i općenito čine boljom opcijom. Iako su skuplje bitno nego bih platio. 500 eura je praktički flagship cijena...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Pa je ali ipak ima snagu t-x a koji je bio etuzijast level 

Tako da cijena je vise nego korektna dok za 1080 je bezpbrazno skupa i napuhana do ibera a jaca tek 10-15%

debilizam zeshchi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa cijena nije korektna. 970 je koštao 350 eura, sad je 300 eura. 1070 je mid-range kartica koja puni tu poziciju. Nova generacija je čini bržom, ali to je kartica tog ranga, a cijena joj je u Europi kao višem rangu. Jasno je da će razna opravdanja kao "brža je od xy" proći lako (najviše kod fanova), ali to je zapravo jako, jako loše za kupce.

12 godina
4mal kaže...

Pa je ali ipak ima snagu t-x a koji je bio etuzijast level 

Tako da cijena je vise nego korektna dok za 1080 je bezpbrazno skupa i napuhana do ibera a jaca tek 10-15%

debilizam zeshchi.

cijena je daleko od "korektne" - to sto je jaca od kartica iz prethodne generacije (koje su vec 4g bile na istom proizvodnom procesu) ne znaci nista

po toj logici bi onda svakom novom generacijom mogli samo dizati cijene jer su graficke brze od onih koje zamjenjuju..

9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Opcenito je prodaja diskretnih grafi u padu pa im je najjednostavnije podici cijene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Opcenito je prodaja diskretnih grafi u padu pa im je najjednostavnije podici cijene.

Čak je i MSRP, koji nikad nećemo vidjeti, 20% više.

17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Vračamo se polako u devedesete, PC nije bio igračka za svačiji džep. Za dobar stroj možeš kupiti polovni auto 

moje pare nebuju vidli 

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 11:01 (XXX).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
XXX kaže...

Vračamo se polako u devedesete, PC nije bio igračka za svačiji džep. Za dobar stroj možeš kupiti polovni auto 

moje pare nebuju vidli 

Sjećam se jednog laptopa od Toshibe kojeg je stari donio kući s posla u to vrijeme ('90 ili '91).

Nisam više siguran jel bila Toshiba T1100 ili kasniji T1200 model ali je bilo nevjerojatno wow onda.

https://en.wikipedia.org/wiki/Toshiba_T1100

https://en.wikipedia.org/wiki/Toshiba_T1200

EDIT: Gorile u Qbasicu su bile u plavo crvenoj boji kao ovaj screenshot tako da je izgleda ipak bio T1200, jer je T1100 crno-bijeli. Uglavnom CGA je bio top onda :D https://en.wikipedia.org/wiki/Color_Graphics_Adapter

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 11:12 (mrsmith).
9 godina
protjeran
XXX kaže...

moje pare nebuju vidli 

Stvar je u tome sta danas potreba za kompom u odnosu na prije drasticno opada, danas prakticki vecinu stvari mozes na mobitelu, ipad-u i nekom laptopu, a plus je to sta su puno mobilniji i prenosivi, a isto tako i sta se tice gejminga najlakse je kupit konzolu i dobar TV i ne jebavat se sa time oces sta moc ili ne pokrenut narednih par godina.

Komp postaje platforma za elitu i entuzijaste koji zele maximum od grafike u gejmingum, ili se striktno bave nekim poslom od kojega zarađuju pa im treba render masinu i sl.

10 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Meni se čini da se GTX 1080 neće klokati puno više od 2.1 GHz na zraku.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Pa nismo li već to spominjali i vidjeli? Neće ni na vodi. Svakoj će trebati LN2 za više od 2.0xxGHz, a 2GHz može i s kvalitetnim zrakom. Voda će omogućiti stabilan max i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 12:22 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Ovisi i od primjerka

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ovisi i od primjerka

Kladim se da će rijetko koja uhvatiti 2.1, pogotovo stabilno. 

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Ovisi i od primjerka

Kladim se da će rijetko koja uhvatiti 2.1, pogotovo stabilno. 

Hoce ako napon bude otkljucan a sigurno ce biti makar sa custom bios-om. I puno visi power limit kako bi 2x8 + 6 pin na Lightningici imali smisla..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice